yok artık abi yaabence iyi bir kilit sistemi ve ya arbaya uygulanan kasko yada amatör bi alarm yaparsak dokununca öter ve bizi uyandırır daha değişik bişey olarak bisiklete gizli telefon koyarız akıllı tabii yabancı biri bindiğinde bizim cebimizi arar bisiklet çalındı der sonra ona uzaktan kumanda yaparız telefonu kapatınca bisiklet kilitlenir yada freni boşalır..
Bu sistem birçok firma tarafından araçlarında kullanılıyor zatenpahalı bi yöntem olacagını düşünüyorum.Takılsaydı bu sistem otomobillere takılırdı.
Bisikletimin benle bile nerelere girip çıktığını görmek, göstermek için iyi bir cihaz ama gereksiz tabi.Bağlantıyı görüntüleyebilmek için üye girişi yapmalısınız.
biraz pahalı ama işe yarar sanırım![]()
Aslında fiyatı biraz daha uygun olsa alınabilir...Bisikletimin benle bile nerelere girip çıktığını görmek, göstermek için iyi bir cihaz ama gereksiz tabi.
Şarjlı vidalama aleti yanınızda taşıyacağınıza allen takımı taşıyın daha iyi ama bu yöntem çoğalırsa doğal olarak hırsız gelirken yanında yedek gidon vidası ve allen takımı gezdirmeye başlar.belki biraz saçma olacak ama yanımızda çok ufak, şarjlı bir matkap taşıyıp,bisikleti kilitledikten sonra gidon vidasını sökmek
(matkaptan kastım;ucu tornavida şeklinde olan,vidaları söküp takabilen matkaplar.özel bir adı var mı bilmiyorum)
haklısınız, belki bir müddet çare olur ama devamında hırsızlar yine yapacağını yapar.Şarjlı vidalama aleti yanınızda taşıyacağınıza allen takımı taşıyın daha iyi ama bu yöntem çoğalırsa doğal olarak hırsız gelirken yanında yedek gidon vidası ve allen takımı gezdirmeye başlar.![]()
zekice bir fikir fakat bunun bizede maliyet olarak zararı olacaktır.Eğer bisikleti kısa süreli olarak bir yere bırakacaksanız benim yaptığımı yapabilirsiniz. Örneğin ben bir yere bırakacaksam önce v frenin bacaklarını açıyorum sonra teker mandallarını açık bırakıyorum ve vitesi değiştirir gibi vites kollarına basıyorum ama pedal çevirmiyorum yani hırsız pedala yüklenince zincir kırılır. kısaca hırsızı bekleyen süprüzler şöyle frensizlik, tekerin fırlama tehlikesi ve zincirin kırılması. Çalınmasını önlemez ama adam kısa sürede düşecektir ve düşünce yanına gidip ağzını burnunu kırabilirsiniz.