Şerif Feridun
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 1.100
- İsim
- Şerif Feridun
- Bisiklet
- Carraro
Bir otobüs soförü 20 senede anca yetisiyor sen uyurken kara asfalta bakip uykusuz 4 5 saat arac kullanıyor anĺık refleks kaybı faciaya gebe dısardan bakıp aaa bizde baslayalım salla gitsin diyenler yere kar düsünce ortaliktan toz oluveriyorlar yani senin anlican zor zanaat bizimkisi dısardan göründügü gibi degil kutsal meslek ama benim icin fark etmiyor soför kaptan vs. yolda kalinca yolcuyu magdur etmeden tekrar aracı yürütebilirsen o zaman soför degil kaptan oluyorsun ?Otobüs firmalarında şoförde bitiyor anladığım kadarıyla (tabii şoför değil "kaptan diyeceksiniz) adam ikna olunca çok güzel taşıyorlar. Bu şekilde Metro'da çok rahat bisiklet taşıtmışlığım, Kamil Koç vs'da sıkıntı yaşamışlığım var. Metro kaptanları 1 paket sigara vs gibi "ikramlara" çok iyi iş çıkarıyorlar ama Kamil Koç kaptanları daha kurumsal takılıyorlar.
Gerçi artık katlanır sahibi olarak bu tip sorunlarla uğraşmıyorum![]()
Nezaketsizliği bir yere kadar anlarım, adam hayvanın tekidir (hayvanlar üzerine alınmasın bu arada) karakteri öyledir de kötü muamele nedir? Sebebi nedir? Hiç anlayamadım.İstanbul Anadolu yakası Maltepe-Pendik civarındaki BTA’ya ait kahvehaneler ve nezaketsiz çalışanlarını tek geçerim. İki kez girmek zorunda kaldım (birinde kış, soğuk, yağmur ; diğerinde gruptan yorulanlar oldu). Nezaketsizlik ve bildiğiniz kötü muamele ile karşılandık. Nedenini anlamak ise hiç zor değil.
Kötü muamele o “bisikletleri oraya koymayın” “araçla ? kabul etmiyoruz” şeklinde kurulan cümlelere ek olarak “yol bisikleti kıyafetleri ile geziyorsanız bizden değilsiniz” imasındaki vücut dilidir. Bence de hayvanlara haksızlık etmeyelim yeter. Sonuçta evimizde de besliyoruzNezaketsizliği bir yere kadar anlarım, adam hayvanın tekidir (hayvanlar üzerine alınmasın bu arada) karakteri öyledir de kötü muamele nedir? Sebebi nedir? Hiç anlayamadım.
Nasreddin Hoca'nın "ye kürküm ye" diye bi fıkrası var. Herkes bilir. İnsan doğasını çok güzel özetler. Okuduklarımın ışığında bazılarınızı bir noktada eleştirmek istiyorum. Eğer ki oturduğum kafenin/mekanın garsonu gelip de bana nazik bir biçimde sebebini de belirterek bisikleti başka bir yere almamı söylerse, itiraz etmeden dediğini yaparım. Bunda sıkıntı yok. Tavır ve sebep önemli. Elbette aynı mekana altında lüks jiple gelen bir insana takınılacak tavır çok başka olacaktır, bu malesef dünyanın her yerinde böyledir. Bunda eleştirecek şey "insan doğasıdır", mekanlarla alakası yoktur. Buraya kadar sıkıntı yok. Sıkıntının başladığı yer, "bence", bazılarımızın kendilerine "saygısızlık" yapılan yerlerden, gururlarına yedirip de kalkıp gitmemeleridir. Bu malesef çocukça bir tavırdır. Eğer size bir mekan saygısızlık yapıyorsa, kalkar gider yan tarafındaki rakip işletmeden hizmet alırsınız. Size saygısızlık yapan mekanda kalmak için çocuk gibi inat etmezsiniz. Adamlar zaten sizi müşteri olarak kabul etmemişken daha orada oturup bu insanlara para kazandırmaya çalışmanızın elle tutulur bi tarafı yoktur. Sırf şu tutumu ülkedeki herkes benimsemiş olsa hiç bir mekan sahibi müşterisine saygısızlık edecek cesareti kendisinde bulamaz. Bugüne kadar çok defalar başıma geldi. Bisikletli ya da bisikletsiz, mekan sahiplerinin saygısız tavırlarına maruz kaldım ve o mekanları hemen terk ettim. Bir daha da uğramadım. Her fırsatta da kötüledim. Yapılması gereken budur. Mekan sahibi ile ya da garsonla kavga etmek, mekanı terk etmek yerine orada kalmaya çalışmak acizliktir.