Scudo Sports

Bisiklet düşmanı işletmeler

@sccetin tesbihte hata olmaz. Yanlış anlamayın marangoz yada demirciler iki defa ölçerler işlem yapmadan önce. 2. defa buna benzer bir tavri sizlere yada başkalarına gosterirse notunu verip gecmek lazim. Tabi olaya şahit degilim ne kadar kotu bir tavir sergilediler bilemem. Bazen insanlar bulunduklari ortamin ne kadar rahatsiz edici oldugunu hicbir konusma yokken de hissederler . Belki de sikintili bir isletme ve isletmecisi de bundan sorumludur.
Kimseyi savunmak için de bunları soylemedim . Zaten herkes zırhlarını kuşanmış olarak topluma karışıyor . Bir sekilde zihinsel , fiziksel ve ruhsal sağlığımızı korumamız lazım.
Sağlıcakla pedallayın.

Scudo
@sccetin Acaba bisikleti cama dayandığınız için bu tepkiyi vermiş olabilir mi cam kırılır patlar diye yersiz bir düşünceye kapılmıştır kendince ama yinede uslup yanlış nazikce uyara bilir. durumu izah edebilir tavrı yanlış

Bir bisiklet sürücüsünün burada küçük bir olayı büyüteceğini sanmıyorum. Okurken bile hissedebiliyor /hayal edebiliyor insan nasıl davranışta bulunulduğunu. Böyle negatif insanların yüklerini çekmek zorunda değiliz.

Hava basarken bile bazen uyuz uyuz bakanlar çıkabiliyor. Güler yüzle karşılayanlar da çıkabiliyor. Şimdi kurumsal bir işletmeye sahipsen seni kurum yapan dünya vatandaşlarına karşı hoşgörülü olmak zorundasın. Olaya Türkiye gözüyle bakmak olayı kavrayamamak anlamına gelir. Şimdi burada 1000 kişi aynı tepkiyi koyunca SHEEL dünya genelindeki tüm işletmelerine yazıyor olayı anlatıyor. Bu tarz aksaklıklar yaşanmasın diye bilgilendirmelerde bulunuyor. Şimdi şu veya bu demekten ziyade bu formları dolduralım olayın yanlışlığını firmaya iletelim . Bu tarz firmalar siyasi baskılara çok boyun eğmezler fakat kar odaklı çalıştıkları için dünya vatandaşlarından gelen her türlü tepki geleceğe dönük yatırımlarında ve programlarında karar almalarını gerektirir. Hiç bir şey çıkmazsa dahi safımız belli olur arkadaş.:harika:

@necmeddin bey siz biraz gezmiş görmüş birisiniz. Büyük şehirlerde yada rağbet gören yazlık yerler gibi paranın döndüğü yerlerde bazı işletme sahipleri sıradan bireylerden ziyade organize işleri olan kişi aile yada gruplar olabiliyor. Hatta onlarca istasyon, restorant , kafe ... işletiyor da olabilirler. Bize sıradan bir isletme gibi gelen yerin çok farklılaşma planı olabilir .

Bence Shell bu baskılara dayanamayacak ve bisiklet sever işletmelerden biri olduğunu ilan edip
yeni reklam filmi çekecek :D .Aslında fenada olmaz.

Ben boşuna 19 Mayıs'tan çıkmaya çalışmıyorum :)
Bisiklet toplamak bunun bahanesi :)

Benzer durumu ben de yaşamıştım. Bursalı arkadaşlar bilir, Yenişehir'den Bursa'ya giderken Marmaracık köyünde sağda bir benzinci var. Adını ve konumunu sonra ekleyeceğim.

6-7 kişilik bir grup olarak durduk, bisikletlerimizi park ettik. Market kısmından dünyanın yiyecek ve içeceğini aldık. Kasadaki abla gelişimizi hevesle izleyip şevkle satışını yaptı.

Kenara oturup yiyip içmeye gelince sıra, apla höykürmeye başladı. "Tükanın önünü kapatmayın, gidin başka yerde yiyin" Gösterdiği yön de istasyonun güneş altındaki diğer ucu.

Gölge olsa biz de meraklısı değiliz elbet göz önünde oturmanın. Ablayla tartışmaya girmedik ama tüm bisiklet grupları öğrendi bu olayı. Gideni azalmıştır.
😠

Çarşamba günü Samsun'un 19 Mayıs ilçesindeki Shell istasyonu bu listeye ve konuya kendisini altın harflerle yazdırdı :)

- İstasyonda 5 bisikletçi arkadaş ihtiyaç molası için durduk.
- Bisikletleri herkes gibi istasyonun önündeki uygun yerlere dayadık.
- Sadece tuvaletleri kullanıp gitmeyelim, ayıp olmasın diye sürüşün başı olmasına rağmen alışveriş de yaptık.
- Birden orada ne yaptığını kim olduğunu bilmediğimiz kır saçlı yaşlı bir adam içeriden bağırıp çağırmaya başladı.
- "Bisikletleri cama dayayamazsınız; bisikletleri gidin şu ileri (istasyonun 50 metre ilerideki diğer ucunu göstererek) koyun; sizin gibi müşteri olmaz" vs diye çıkışmaya başladı.
- Tartışırken laf anlatamayacağımızı anlayıp olayı büyütmeden ayrıldık.

Orada sabah 7 buçukta istasyon bomboşken karşılaştığımız o tutum en hafif tabirle hem saygısızca hem de terbiyesizceydi. Bisiklet/spor düşmanı bir tutumla karşılaştık.

Bunlara gerekli uyarılar ve şikayetler yapılmazsa aynı saygısız tutumu yarın başka bisikletçilere de yaparlar. Farkındalığı artırmak isterseniz şikayet edip tepkinizi koyabileceğiniz linkler:

İstasyon kodu: 12690825
İstasyon geri bildirim formu: (link)
Google Maps linki: (link)
Kodu kullanarak bende ankette memnuniyetsizliğimi yazdım..

Olumsuz geri bildirim yaptım.
Fakat şu var ben benzinlik çalışanlarını anlamıyorum. Ya arkadaş belki bende s300 mercedes var nerden biliyon dimi ama? Ön yargı kötü bişi. Urla da yedirmişliğim var çok istediği için bir işletme sahibine. Burada ise kusura bakmasın lakin kaşındı.

Acaba bu tepkimiz farkedilcekmi bazı birimler tarafından arkadaşlar yani bir çözüm buluncakmı ?

Acaba bu tepkimiz farkedilcekmi bazı birimler tarafından arkadaşlar yani bir çözüm buluncakmı ?

Böyle kurumsal firmalar gerçekten değerlendiriyor diye biliyorum. Epey de şikayet geri bildirimi aldılar, bence ses çıkar burdan . En azından uyarı alır sanıyorum.

@necmeddin bey siz biraz gezmiş görmüş birisiniz. Büyük şehirlerde yada rağbet gören yazlık yerler gibi paranın döndüğü yerlerde bazı işletme sahipleri sıradan bireylerden ziyade organize işleri olan kişi aile yada gruplar olabiliyor. Hatta onlarca istasyon, restorant , kafe ... işletiyor da olabilirler. Bize sıradan bir isletme gibi gelen yerin çok farklılaşma planı olabilir .
Estağfurullah hocam , hatırı sayılır petrol şirketlerine ait bir kaç ana istasyonu( firmalara bağlı şahsi istasyonlar benzinlikler değil) yakından izlemleme ve denetleme olayına vakıf oldum. Şirket politikaları kurallarla belirlenmiş ve yapılan denetimlerle yine kar odaklı politikaları uygulamaya çalışıyorlar. Bunları yaparken gerek güvenlik alanında olsun ve gerek müşteri odaklı çalışma alanlarında olsun hiç bir şeyi es geçmiyorlar. İsim hakkı verdiği istasyonlar şirket politikalarına aykırı hareket tarzı geliştiremezler. Yakıt ikmalinden tutun ,market ve ıslak zemin (lavabolar)işlemlerinin standardı oluyor. Ülkesel ve Bölgesel farklılıklar gösterebiliyor fakat belirlenen kurallara istasyonlar uymak zorunda. Müşteri memnuniyeti anket formları incelenerek istasyonlarına ait analizlerini ve iç tetkiklerini sürekli yapıyorlar. Bugün bu büyük firmalar adına laf getirecek ve olumsuz bir imaj bırakacak her türlü duruma karşı üst düzey önlemler alıyor. Toplanılan veriler bazen dünya üzerindeki tüm politikalarına göz atmalarına sebep oluyor.

İstasyon sahibi ile tartışmaya girmektense haksızlığa uğradığımızda müşteri memnuniyeti anket formalarını doldurabiliriz. Hatta müşterisine duyarlı çalışan bir istasyon için yine anket formlarını pozitif düşüncelerle doldurduğumuz da istasyon firma indinde puan alıyor. @sccetin bize olayın yanlış tarafını, zamanını ve kaç kişinin bu haksızlığa uğradığını aksettirmiş . Bize düşen erinmeden bu haksızlığın sebebini sorgulamak. Firma tarafından kesinlikle gözden geçirilecek ve daha dikkatli olmaları için istasyonlara uyarıda bulunulacaktır.

Benzer durumu ben de yaşamıştım. Bursalı arkadaşlar bilir, Yenişehir'den Bursa'ya giderken Marmaracık köyünde sağda bir benzinci var. Adını ve konumunu sonra ekleyeceğim.

6-7 kişilik bir grup olarak durduk, bisikletlerimizi park ettik. Market kısmından dünyanın yiyecek ve içeceğini aldık. Kasadaki abla gelişimizi hevesle izleyip şevkle satışını yaptı.

Kenara oturup yiyip içmeye gelince sıra, apla höykürmeye başladı. "Tükanın önünü kapatmayın, gidin başka yerde yiyin" Gösterdiği yön de istasyonun güneş altındaki diğer ucu.

Gölge olsa biz de meraklısı değiliz elbet göz önünde oturmanın. Ablayla tartışmaya girmedik ama tüm bisiklet grupları öğrendi bu olayı. Gideni azalmıştır.
😠
Abi bir form da ona doldururuz . :harika:

@sccetin yapıştırdım, yağdırdım :)
Belki garip olacak ama ben istanbuldaki hiçbir istasyonda ters bir tavır ile karşılaşmadım. Genelde yaklaşımlar pozitif olmakla birlikte şu şekilde;
Abi nereden böyle?
Yolculuk ne tarafa?
Ta Kadıköyden buraya mı geldiin? :)
Ben de düşünüyorum aslında böyle bişey
Arabalara dikkat et abi, bunların hepsi oçs :)

Son düzenleme:
Shell var Shell var... Zamanında Kuşadası'na Söke tarafından girerken bir shell vardır kipa tarafında. İşletmeci bize çardağa yönlendirip sınırsız çay veriyordu :)

Geri