Scudo Sports

Bir seferde en uzun ne kadar yol gittiniz?

Bende bayrampaşa kilyos arası gidiş geliş 100 km yapmıştım ve iki hafta kendime gelememiştim çünkü kullandığım bisiklet yarış bisikletiydi.Geçtiğimiz pazar da hiç durmadan bayrampaşa sarıyer arası gidiş geliş 50 km yaptım ama yaptığıma deydi biraz formdan düşmüşüm havalar böyle güzel olduğu sürece eski formumu yakalarım

Scudo
Benimde 135 km.idi..
İnsanı gerçekten bitiriyor.Adamın eli ayağı tutmuyor walla. :)

@Murat Çiftci

1 günde 250_300 km yapan süperman arkadaşlarımız anılarını ve bu işin tekniğini yazacaklarmı acaba:D yada bu yazılarının espri olduğunu söyliyerek özürmü dileyecekler çok merak ediyorum:D saygılar

@bicycle16

Herkese Merhaba,
Sayın bicyle16, bu kadar ön yargılı olmayın ve bu mesafeleri gözünüde fazla büyütmeyin, bazı arkadaşların bahsettikleri, (sadece ciddiye alınması gereken sporcu arkadaşların bilgilerine önem verin), 250+ km veya 300+ km mesafeleri, antremanlı ve kondüsyonu yerinde bir sporcu için oldukça gerçekçi ve rahatlıkla gidilen mesafelerdir.

Ortalama 25/30 km hızla ve iyi bir yol programıyla, örneğin: gidilecek yolun iyi bilinmesi, yemek ve ihtiyaç molasının ayarlanması, tempo yapılacak bölümlerin ve düşük ritimli bölümlerin ayarlanması, hava şartlarının uygunluğu, rüzgar vs. özellikle birkaç kişilik grupla uzun yol yapılması ve grup içinde bu konuda tecrübeli bir kişinin bulunması ve liderlik görevini üstlenmesi vs. daha bir çok ayrıntı ekleyebilirim ama yeterli olduğunu düşünüyorum.

Size uzun yol konusunda detaylı bir örnek sunmak gerekiyorsa;
Geçen yaz yaptığımız maraton turlardan bir örnek, buna benzer turlar defalarca yapılmıştır, 2004 yılından itibaren yapılan bütün kısa mesafe ve maraton turların istatistik veri bilgileri kayıt altına alınmıştır.

Tarih : 19.Ağustos.2007, Hava sıcaklığı: 32 derece, Rüzgar : 2 küzey yönünde
Yol Güzergahı : Ankara - Sivrihisar girişi bölümünden dönüş (Eskişehir yolu)
Toplam mesafe : 274 km, Geçen zaman : 14 saat (Dönüşde Polatlı'da yemek molası, zorunlu ihtiyaç molaları bu süreye dahil)

Sadece bugün bile (27.Şubat.2008) kış uykusundan uyanmış bir şekilde orta uzunlukta bir tur yapıldı, detaylar alt bölümde:

Yol Güzergahı: Ankara - Temelli gölü gidiş geliş tur yapıldı. (Temelli Mermer fab. üst geçitden dönüş)
Toplam mesafa: 124 km
Antreman havasında geçen süre: 5 saat +15 dakika (ihtiyaç molası dahil !)
Ortalama Hiz : 25 km/saat (kuzey batıdan esen güçlü rüzgara ragmen)
Yol durum bilgisi: Eskişehir yolunda süren inşaat çalışmaları nedeniyle özellikle Ankara'ya dönüş yolu güvenlik şeridi bölümü, bazı bölgelerde oldukça kumlu durumda, Karayolları bu konuyla ilgilenirse, ne iyi olur !

Herkese sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: fatihgüven
aslında bir günde normal bi kondüsyona sahip biri rahat 300 km belki veya üstü yol alabilir.millet genelde tura çıktıklarındaki yaptığı yolu yazıyo ama iş amaç haline gelirse ben bugün tur diil yol yapıcam dersen rahatlıkla 300 km den fazla yol yapabilirsin.ben denize gitmiştim 2.5 saatte 80-85 km yol almıştım normal bi kondüsyonla.

@unlu

Merhaba Gökhan (unlu)
Yukarda belirtiğiniz 2.5 saat ve 85 km yol bilgisini, hangi bisiklet ve yol şartlarında yaptınız. Çünkü verdiğiniz bilgilerde ortaya çıkan ortalama hız: 34 km/saat gibi bir durum oluşturmaktadır ki, bu standartların oldukça üstündedir. Yol şartları ve güzergah hakkında detaylı bilgi verebilir misin?

izmirden özdereye gitmiştim zaten düz yol ahmetbeyliye kadar.yaklaşık tam bilmiyorum ama 15 km heralde engebe virajlı felan zaten o virajda da çıktıktan sonra inmesi çok süratli olduğundan dolayı hemen hemen yolun tamamı düz diyebilirim.yine özdereye gümüldür yolundan 3.5 saatte gitmiştim gümüldür yolu akılalmaz bi yokuş içerdiği için bisikletçiler açısından 1 saat gecikme oldu.ben bu yerlere tek başıma gittiğim için (yaşım 19) oldukça hızlı gitmiştim hesaplamanız da büyük ihtimall doğrudur.üstelik demir kadrolu bisikletimle gittim bu yolu.yaklaşık 20 kg vardır toplam ağırlığı.ben yalnız bisiklet sürdüğümde eğer bi yere gidiyosam uzun mesafe genelde hızlı giderim.ayrıca molasız gittim o yolu.deli gücümü dersiniz ne dersiniz size kalmış artık.

@hakan baba

Hakan bey, detaylı anlatım tarzınızı takdir ettim, benim için farklı bir kaynak bilgi oldu. Eger bize faydalı olacak detaylı istatistik bilgileriniz varsa, bizimle paylaşmanızı rica ederim.

ben doğa içinde bisiklet sürmeyi çok sevdiğin için dağ yollarını tercih etmişimdir.müstecaptan çıktım kalkıma kdr o zmn kilometrem bozulduğu için kaç km gittiğimi bilmiyorum

Bursa mudanyadan(ido iskelesinden:)) Balıkesir ayvalığa gittim km saatim olmadıı için ayrıntılı bilgi veremicem ama haritadan bakınca 190-200 km filan yapıo galiba . zaten 12-13 saat bisiklet üstündeydim bir ay şuursuz dolaştım desem yeridir:)

@Murat Çiftci

Merhaba Murat,
Gittiginiz mesafe ve zaman/süre olarak oldukça başarılı, ortalama hızınız: 28.4 km/saat gösteriyor. Ama bu tarz bilgilerde daha detaylı veriler sunulması, konuyu takip edenler için açıklayıcı olacaktır.

Örnegin, Yol güzergah bilgisi (nereden - nereye), kullanılan bisikletin bazı teknik özellikleri (Yol bisikleti veya dağ bisikleti vs.), tur bölümündeki yol şartları (Yokuş, Düz, rampa vs.) veya diger detaylar...

Bu bölümü takip eden arkadaşlarda, burada yer alan bilgilerinde bu detayları örneklerse, daha faydalı bilgiler oluşur ve performans kıyaslaması yapabiliriz.

Tabii ki;
Yol bisikleti kullanıyorum.Bianchi SLR 200.Çanakkalede yaşıyorum.Burada haftanın her günü ve dört mevsim boyunca çok rüzgarlı olur.Geçen hafta nasılsa rüzgar pek yoktu.Bende bunu fırsat bilerek sabah 9:30 da asıldım pedallara.Güzergahımda çok az yokuş vardı.Çevre yolu-Güzelyalı arası ant.yaptım.Gidip-gelme 35 km.kadar.Oldukça sıkıldım gerçi git-gel-git-gel. :)
Daha önce 130km.yapmıştım en fazla.Dediğim gibi havada güzel olunca rekor kırma isteğiyle daha bir hırslı bastım. :D
Gerçi süre net olarak 6 saat değil.6 saat 12dk.sürdü tam olarak.İlk 70 km.boyunca partnerim vardı.Sonraki 100km.yalnızdım.
Ortalama Kadansım;96.
Merak edilenleri zevkle cevaplarım.
Şimdilik Hoşçakalın...

• Beğen
Tepkiler: karatren ve hkn
@Murat Çiftci

Bilgiler için sagol, özellikle kadans sayısı oldukça iyi , tekrar başarılar dilerim.

• Beğen
Tepkiler: Murat Çiftci
slm bi seferde molalı 180 km dağ bisikleti ile buna 30 km tırmanış dahilbazen dik bazen hafif meyilli o kadar yorul dumki bacaklarım 1 hafta kendine gelemedi, 2 ay sonra bi 140 daha yaptım

slm bi seferde molalı 180 km dağ bisikleti ile buna 30 km tırmanış dahilbazen dik bazen hafif meyilli o kadar yorul dumki bacaklarım 1 hafta kendine gelemedi, 2 ay sonra bi 140 daha yaptım

Geri