Scudo Sports

Bir gariptir bizim otobüsler

Acıkcası ayakları kokmayan bır ınsanın,tatlı dılle yanındakılerı uyarıp ızın ısteyerek,rıca ederek ayakkabılarını cıkarmasında hıc mahsur gormuyorum.Sehırlerarası otobuslerde bunu yaptım yanımda yapan da oldu.
Burda kacırdıgımız 2 ınce nokta oldugunu dusunuyorum.malumunuz bısıklet suruculerı sureklı dıkenustundedır,acaba nereden ne twpkı gelecek,bırı huysuzlanacak mı formamdan,taytımdan vs. Burada bısıkletcı arkadasımızın hatası,asırı tepkı,bır nevı sınır patlaması,o da amcaya denk gelmıs ve ardından bırkac yanlıs ve antıpatık hareketı dogurmus.Fakat bunların hıcbırısı amcanın ıcındekı kını nasıl kustugunu kacırmamıza teskıl degıl.Pezevenk nedır ulan!?sakalından utan,ya o arkadas evlı olsaydı?tahmınımce degıl,olabıleceklerı dusunmek bıle ıstemıyorum.Bısıkletcı arkadaslar,hepımız ıcın konusuyorum,trafıkte olsun,bu tıp durumlarda olsun,ınsanlarla konusmak,tatlıdıl,bır tebessum,bır merhaba herseyı cozer,deneyın goreceksınız.

Scudo
@SerkanERDOGAN

serkan bey,
konuyu açan bendim ama attığım tüm mesajlarımı geriye alıyorum flash back yapıyorum diğer topikte kevserseri 'nin topiğinde reşit dostum koymuş idi bu videoyu ,ben alıntı yaptım ama çok dikkatli seyredince olay anlaşıldı baştan süphem var idi ve beni sanal dünya çok kötü yanılttı desem doğru olur, sanal dünyanın ve üstelik o you tube 'a konan videoların oyununa geldim arkadaşımızın niki geikmen imiş adı üstünde geyik yapan bir bisikletçi dostumuz, hareket başta nasıl oldu onu çekmiyor ve anlamıyorsunuz yaşlı adam sinirleniyor ,arkadaş ayakkabısını çıkarıp insanların ellerini koyduğu demire koyuyor elimizde kanıt video olsa idi arkadaşın suratı kıpkırmızı olurdu, metrobüste bu tip hareket bence çirkin olmuştur ,,

Videoda kendime ait facebook grubum var diyodu

(link)

Saygideger forumcular
Butun videolari izledim.Arada benim de hoşuma gitmeyen şeyler oldu ama emin olun ki bu arkadaşımızın yaptığı şeylerin değerini belki 20 sene sonra çocuklarımız çok daha iyi anlayacak.Bu toplumda bisiklet bilinci yok,bu bilinci oluşturacak her adım geleceğimiz için çok büyük deger tasıyor.Ya banane ,başka yol care yok mu diyebilirsiniz ama boyle bisikletçi arkadaşlara da ihtiyacımız var.Cogu insan ben kendimi tutamam demiş,ee o zaman ne olacak bisikletçiliğe olmayan saygı yerin dibine girecek.Kimseyi eleştirmek için soylemiyorum ama bu arkadasa saygı duydum ben.Arada saygısızlıga kacan bir hitap seklı var gibi gorunse de en azındam kendıne hakim oluyor.Tebrik ederim

@Barış TURAN

izin istese idi keşke yaşlı beyden, amca çıkartabilirmiyim ayakkabımı bi mahsur varmı demek başka tabi ama ayakkabıyı çıkartıp ayağınıda demire koyar isen o yaşlı amca köpürmekte haklı olur gerisi zati malum olayın başı nasıl onu niye çekmemiş geyik men arkadaşımız çünki geyik yapacak you tube 'a koyacak yalnız bu olayın arkasında olacağım ve olayı attila ataya bildireceğim ,attila bisiklet takımının halk nezdinde imajını sakatlamak var malesef bu ülkede birileri takım kuruyor çabalıyor, birileri sorumsuz kişiler baltalıyor hareketleri ile, bana attila bisiklet takımı forması hediye edildi ama ben asla bu topluma ters gelecek hareket tavırlarda bulunmadım ,,ayrıca attila bisiklet takımının avukatlığınıda yapıyor değilim ama girişim yapan insanlara bisiklet sporu için çivi çakanlara çelme atmamaya çalışıyorum,,

@ferhat köse

Ferhat bey siz hala olayın başka bir yönüne bakıyorsunuz yazımda zaten belirttim konu ayakkabı ise konu kokan ayaklar ise evet haklısınız .Fakat siz provakasyon kelimesini bu bey amcanın sözlük anlamında kullandığını düşünüyorsanız burada durmak lazım.Gencin ayaklarını uzatarak etrafa saygısızca olan tutumunu bir provakasyon yada kışkırtma olarak düşünmek çok masumane geliyor bana dikkat ederseniz bu bey amcanın sana birilerini gönderiyorum cümlesi sizin sandığınız gibi altında masumane seyler aranmayacak kadar vahimdir.

Videonun 2 nci dakikasına bir kaç saniye kala arkadaş zaten itiraf ediyor "çekin çekin ayakkabılarını çıkarttı diye " başlayan cümlesi ile bu noktayı kaçırmamanızı rica ediyorum.Ayakkabı çıktığı andaki konuşulanlar kayıda girmemiş iş sertleşince kamerayı açıp kışkırtıcı cümleler başlamış(vurun vurun ayaklarımıda çekin gibi) ve diğer videolarındaki tavırlarını da izlersek bu arkadaş bu işin kompedanı olmuş amaç gayet net belli.Yine yazıyorum kimse kimseye kötü konuşamaz küfür hakaret edemez ama kimse kimseyi de kameraya alamaz toplu taşım aracında ayakkabı çıkaramaz bu olay da yaşlı adamın bir hatası varsa bisikletçi arkadaşımızın 5 hatası gayet net gözüküyor.Tabi bunlar benim düşüncelerim farklı düşünen arkadaşlara da saygım vardır benim düşüncem doğru demiyorum.

Bisikletçi arkadaşımızın,yanlış yaptığı davranışlar da var,örneğin ayakkabısını çıkarmak,bu hareketi sinirlendiği için yapmıştır diye düşünüyorum,sonuçta tanımadığı bir kişi,kendisine pezevenk gibisinden küfür etti,kaldırılabilecek bir söz değil,akabinde sürekli yalan söylüyorsa,sporcu bir kişiye yalan söylemek yakışmaz,sporcuyum diyede ortalıkta bu şekilde dolaşması doğru değil,

Ancak bazı sadist ruhlu insanlar,bisikletçileri gördü mü,boğa gibi kızarıyorlar,

Bisiklet kültürünü toplumumuza,bir şekilde aşılamamız gerekiyor,ama saygın davranarak.

@M.atay

Atay bey bey amcanın durumunu yazdım kelime hazinesi olarak ve konuşma yeteneği ile genç arkadaştan oldukça zayıf durumda aklına gelen saçmalığı yapıyor. zaten küfür etmesinin de amacı yetişememesinden kaynaklı.Eğer ki gücünün yeteceğine inanasaydı dövmeye bile yeltenecekti ben eminim korktugu için vuramadı.Kimseyide getirteceği yok numara yaptığı gayet aşikar hiçbir telekom firması o kadar saniyede karşı tarafı bağlamaz bağlasa bile karşı taraf aynı saniyede açmaz telefonu. aklına gelmiş numara yapıyor belki korkar da susar diye.yoksa asıl amacı ben eminim ki dövmek ama gözüne kestiremedi .

Bir önceki mesajımda yazdım 2 n ci dakikaya gelmeden arkadaş zaten itiraf ediyor tüm tartışma sormadan cıkarılan ayakkabı ile başlamış gayet belli. ayak kokar kokmaz hiç önemli değil toplu taşıma aracında ayakkabı çıkarmak bana göre ayıptır bende olsam tepki veririm.kokuyor mu kokmuyor mu diye bakmam .Aynı durumu yaşamamak için ayakkabı çantası ve terlik taşıyorum ayaklarımı yıkayıp terlik ile otobüse biniyorum bu çok zor değil .Yollarda yaşadığım ufak tefek sorunlarda da kamera açıp kışkırtmıyorum .

Vurun vurun hadi vur
elinde kalırım kafamda çatlak var bu cümleler hiç masum değil diye düşünüyorum özellikle de kamera açıp kameraya oynamak hiç susmadan sürekli konuşmak kafa karıştırmak etraftaki yolculardan destek çabaları .

Bunlar benim düşüncelerim sizinkine de saygım var siz nasıl görmek istiyorsanız öyle görebilirsiniz.

Olan olmus,bız bosuna tartısıyoruz,amca olmus televızyon kafa,doldur bosalt, amca OLMUŞ zaten,cıddı sakatlık var beynınde,ne yazık kı bunu dısa vurmasına,bısıkletlı arkadasın antıpatık gozukecek davranısları sebep olmus,amcanın da zıncırı bosalmıs.Amcanın konusmaları gercekten tehlıkelı.Benım uzuldugum taraf,amcaya ıcten ıce destek verme ponsıyelı olabılecek yolcuların,artık o andan sonra eve gıdınce dusununce ondan TARAF olması,korkutan bu.Amcanın da yaptıgı bu,otekılestırmek.Hala tatlı dılı,sohbetı,rıcayı,tebessumu savunuyorum.Hıc kaybetmedım,kaybetmezsınız.burda en ufak bu tıp olaylarda karsılıklı bızım konusmamız ınanın bırseyı degıstırmıyor,aksıne bızı de dolduruyor.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Genç arkadaşın uslupla ilgili sıkıntısı var.Bunuda gençliğine vermek lazım.Zamanla hayatı tecrübe ettikçe durulacak kendine çeki düzen verecektir.Önemli olan bu süreçte gençlerimizi anlamak yeri geldiği zamanda onu daha iyi anlayabilmek için onun gibi düşünmeyi bilmek lazım.Biz babamızdan atamızdan böyle görmedik burası musluman mahallesi tarzındaki dusuncelerle bu arkadası azarlar,toplum dışına itersek işte o zaman sorunlar büyümeye başlar.

@Soner Közen

soner bey ,,

burada video bizi aldatıyor olayın başında ne oldu bunu bilmediğimiz için buraya kanıt videoda konulamadığı için olayın başlangıcı önemli ,,
eğerki bisikletçi arkadaş ayakkabısını çıkartıp ayağını demire koymuş ise bence suçlu çünki bu tip hareketler bizim toplumda hoş karşılanmaz hele hele metrobüste ama norveçte yaşadım orada gençler ayakkabılarını demire koyuyor idi yaşlılar hiç bi şey demiyorlar idi ve yaşlılara asla yer vermez norveç gençliği, norveçte ise yaşlılarda bunu asla istemez, kendilerini genç görürler toplumlar arası kültür farkı vardır ,

Hastasıyım yer verınce nazıkce gerı cevıren tontos dede nenelerın.Bu otobustekı amca ıse tam tersı modellerden,hanı merhabalasırken elını sıkmak ıcın yeltendıgınızde emrıvakı yapar gıbı elının ustunu suratınızın hızasına uzatan,al da op basına koy der gıbı refleks gelıstırmıs modeller vardır ya. :) El opturengıllerden.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi cocuk zaten metrobüse sinir stres zor binmiş cocuk dolmuş bir kere tetiği çekilmiş)) Bir norveçli gibi buyrun kapıdan geçin,bisiklet askısına bisikletinizi yerleştirin ..yahu bunlar zaten yok bizde...Adam DELİKANLI adi üstünde deli kanlı ..hangimiz bu çağlarda normaldik illa vardı kopuk bir yanımız olmalıda zaten.)) Bu genc bir an bile olsa Norveçli olmak istese ne çıkarki..))

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Kudret Kurtcebe

Evet Kudret bey,uyarınız için tesekkur ederim.Videoyu tekrar seyrettim,anlamam biraz geç oldu.Katılıyorum ki ben de boyle konulara cok dikkat ederim.Mesela müzik sesimden kimse rahatsız olmasın diye cok kısık bir sesle dinlerim.Toplum kurallarımızın cogunu gereğinden fazla dikkate alırım ve saygısızlık yapmaktan korkarım ama videodaki amca da normal değil.

@Soner Közen

diğer topiğe yazmış idim yaşlı amca neden bu kadar sinirli diye şüpheli idim ama dikkatle seyredince daha videonun başında sarı çorapları olduğunu gördüm ,arkadaş çıkarmış ayakkabıyı ama tabi şimdi ispat delil olacak ve o arkadaş kızaracak, biri onu gizlice çekmiş olsa idi, biz de meseleye uyanırdık malesef sanal dünyanın sevmediğim yönü budur ,benide aldatırlar sizide aldatırlar toplumları aldatırlar bu internet ve sanal dünyaya bence dikkat etmek lazım oyuna gelmemek lazım öyle insanlar vardırki alır kamerayı adamı sinir eder önce onu sinirlendirecek hareketler yapar adamı gizlice çeker youtube a koyar sonra dalga geçer iş mi bu yani, buna karşıyım,,burada ben sınıfta kaldım,bu bisikletçi arkadaşın oyununa geldiğimi hiisediyorum, ama genede bu durumu attila bisiklet takımını kuran attila atay ile görüşeceğim ve hatta bu arkadaşın nikinide youtube' dan attila dostuma vereceğim haberi olsun,,

Bakalım, belki videoyu çeken arkadaş buraya gelip bir açıklama yapar. :)

@M.atay

atay güzel düşünüyorsunda ama burası türkiye, malesef ,ben önce alışamadım türkiyeye ,ters tavırlar takındım ,ama baktım ki akıntıya kürek çekilmiyor ,bu toplumda yaşıyor isen mecbur kalacaksın kudret dedim kendime ,zor oldu tabi,,
norveç başka bura başka ,,,şimdi garipsemiştim gençler asla yer vermiyor idi yaşlılara ,ben verdim adam beni tersledi ben gencim dedi sen otur dedi afalladım ,,:)evet bu ülkede bisiklet kullananlara kolaylık sağlanmıyor o da bi gerçek ama diyorum ya bu işin çözümü adam gibi stk 'mız olacak ki bizde ses verelim demokratik haksa hak, bisiklet yolu istiyoruz ,bu hak peki nerede stk yok ...var olan ne iş yapar onuda bu forumda herkesin görüşüne bırakıyorum, bir dernek var sorunlara melhem oluyormu olmuyormu köprü geçmek ile bisiklet yolları haloluyormu ,,,
evet gençliğinin hatasına vereceğiz tabi gerçekten ayakkabıyı çıkartıp ayakklarını demire koydu ise bunun videosu olsa idi anlardık ama arkadaşı araştıracağım attila atay dostum ile muhabbetimiz var yerinide biliyorum konuyu ona götüreceğim ...
gerçi attila atay dostumun ekibi ile ya çalışma yapıyor ya da yapmıyor bu konuda bilgim yok ,,

@Kudret Kurtcebe

Ayrıca kamera olayı gercekten rahatsız edici.Bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor o arkadaşın.Uyarınız en azından bu konuda işe yarayacaktır.

Geri