Scudo Sports

Bir gariptir bizim otobüsler

Scudo
Yatıp kalkıp dua edelım de bu konu ve VIDYO burada kalsın.Zaten kısıtlı zekaya sahıp medyanın elıne gecer de bır tv de haberler de o sarı coraplar(kırmızı halka ıle :) ) yayınlanırsa vay ıste o zaman zaten yerlerde olan bısıkleın halıne.

Atilla takımından bir kaç kişiyi tanıyorum. Afedersiniz ama biri hariç diğerleri 5 para etmez insanlar. Çoğu saygısız, kendini bir şey sanan insanlar. Kesinlikle birlikte antrenman yapmayacağım kişiler. (şimdi cevap atmaya başlarlar)

Neyse;
Metrobüste çoraplarını çıkarmış, yanındakini çileden çıkardıktan sonra video çekmeye başlamış bir arkadaştan bahsediyoruz.
Burada konu bisiklet ya da kıyafet değil.
Arkadaşın tavrı ve hareketleri.

Belli bir noktaya geldikten sonra, onun yanıdna ben de otursam benzer tepkileri verirdim. Toplu taşıma aracında ayakkabı çıkartmak nedir ya!
Ondan sonra bisikletçilere saygı duymuyorlar, şöyle böyle. Önce kendiniz güzel örnek olacaksınız. Ondan sonra çevrenize bakacaksınız.

Kusura bakmayın ama kimse bu durumdaki bir bisikletçiyi savunmamı sağlayamaz.

• Beğen
Tepkiler: Cihan Şar
videodaki arkadaş bence bisiklet ve bisikletlilere ülkemiz insanlarının davranışlarından dolayı başından bazı tatsız olaylar geçmiş ve tam anlamıyla obsesif bir kişiliğe sahip olmuş bir arkadaşımız. Amacı doğru ama uygulamalarında hata yapıyor obsesif yapısından dolayı çok uzatıyor. KArşılaştığı negatif olayları çözmek yerine antipati topluyor bir nevi. Bu şekildeki davranışlarla savunduğu haklı amaçlarının kendi elleriyle ters tepmesine yol açıyor ne yazık ki. Ve ne yazık ki biz bisiklet ile ilgili haklı amaçlarımızı bu yapıda çözemeyiz, sabır üstüne sabır göstermeliyiz ki ancak bizden sonraki nesil en erken bizim amaçlarımızın doğurduğu güzelliklerden yararlanabilsin.

saygılar...

@Kudret Kurtcebe

Doğru uzun süre yurtdışında kalınca ülkeye alışmak çok zor oluyor.İşim gereği senede 4-5 kez yurtdışına çıkıyorum özellikle Almanya'dan döndüğümde korkunç kıyaslamalara giriyorum.Neden bizde yok ,neden böyle değiliz vs gibi...birileri insan gibi yaşarken bizler burada insan taklidi yapıyoruz çok gücüme gidiyor..

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Emrah ONAN

mükemmel bir teşhis...bisikletliler olarak nötür olmayı aslında başaracağız umursamayacağız ,,
sadece bizim için sele gerçeği var .

Ve Kudret abı,her Norvecten ornek verdıgınde,Alanya,da tatıldeyken yan komsularım olan 50 kusur yaslarındakı komsularımla rakı ıcıp sohbet ettıgımız aksamlar gelıyor,ıcım cız edıyor.Adam marangoz kadın hasta bakıcı,ama gel gor kı ne ust duzey yonetıcılerı bakan!ları ceplerınden cıkarırlar.20 kusur yıldır alanya'ya gelıyorlarmıs her yaz.Ben bu kadar sıcak kanlı(norveclıler!)Insanla cok az karsılastım.kac gece sabahladık gunesı dogurduk elde kadehlerle,kuzey ısıklarından,cıkardıgı seslerden tutta yollara bısıkle t kulturune kadar.off dellendım sımdı

• Beğen
Tepkiler: murat atay
@Barış TURAN

boşver yahu seleye binelim anılar bitti arkada kaldı biz geleceğe bakalım he babam bisiklete binelim,,:):in:

Bu ülkede futbol oynamıyorsanız oynasanız bıle bır tanıdıgınız dayınız veya amcanız yok ıse hangi spor dalıyla gerek amatör gereksede pro düzeyde karavana atmak zorunda kalıyorsunuz.Altyapı eksikliği,sporcuya verilen önem hepsi safsata.değerlendirme diye bir kavram kesinlikle yok.Spor bakanlığı var yerinde yeller esiyor .Bu hep böyle idi sene 2013 oldu gene aynı.Spor akademine gittim böyleydi 10 sene milli takımlar düzeyinde kürek çektim böyleydi,balkan şamp.oldum böyleydi,dünya şampiyonasına gittim gene aynıydı .Hep rezilik hep önemsenmemek ..Sayısız turkıye samp.var madalyaları sınırımden attım ..Milli kontenjandan okula girdim beni Bursa'ya Uludağ üniversitesine verdiler.Bakana çıktım bana göl lazım deniz lazım kürek takımı lazım dedim bana çimen kayağı yaparsın dedı ???..Hep aynı, ipimle kuşağım... .......durumu hep..

@M.atay

boşver atay dostum he babam seledeyiz ,ve gelecek bizim ,,yollar bizim kim tutar bizi,,:in:

@M.atay

yelkencilerin dövüldüğü bir ülke de yine iyi şeyler yaşamışsınız =)

bu başımızda ki kafalar değişmediği sürece, gençlik sporlardan takım elbiseli abilerimiz azalmadığı sürece daha çok yerimizde sayarız.

arkadaş çok iyi sabretmiş. 10 dk izleyebildim.. sonlarında olay çıkmamıştır umaırm.

@Kudret Kurtcebe

Ya aslında bencede ayakları elle tutulan demirlere koymak yakışmamış ve çirkin olmuş. Ama o amcanında saçma lafları terörist ilan etmesi, provakatör demesi vs benim asabımı bozdu. :)

Arkadaşlar merhaba. Videodaki, toplum kurallarını yok sayıp metrobüste ayakkabılarını çıkarıp, insanların elleri ile dokundukları demire '' bacaklarını '' ( ayaklarını değil ) uzatan benim. Tam iki saat metrobüse binebilmek için sabredip, işine geç kalma pahasına uğraşan benim. Gözlüklü canavardan '' pezevenk, hasiktir '' ( bunları okumak rencide etmesin sizi ben okumadım duydum o kadar insanın içinde ) kelimesini duyan, akabinde itilip kakılan yine benim.
Sizce neden kırmızılı canavardan başka kimse ayakkabı ve bacak uzatma meselesine tepki göstermedi. Videoyu izleyip, beni yerden yere vuran çok bilmişlerin farkettikleri şeyleri göremediler mi?
Bisiklete olan karşıtlık ile olan mücadelem sadece kendim için de değildir. Yaşanan her şeyi videoya çekmemden de anlayacağınız gibi.
Tam 2 saatlik uğraşın sonucunda 2 polis eşliğinde binebildim metrobüse ( videosunu yükleyeceğim ) Bindikten sonra insanlara durumdan dert yanmak için bir kaç cümle kurdum ve gözlüklü beyefendiden hakaret duydum. Ardından video kaydına başladım. Gerisi malumunuz.
Benden mükemmel olmamı isteyebilirsiniz. '' Ama önce siz, bu forumda bulunma eyleminde bulunan birer bisikletsever olarak, insanların bisiklet kullanmaları için ne yaptınız '' sorusunu cevaplayınız.

@gookmen

gökmen bey.
ben 1976 senesinde bisiklete başladım benim lisansım yok idi, performans bisikletçisi olarak yıllarca kendi çalışmalarım oldu yurt dışına çıktım norveçte pedalladım ,burada bisiklet takımında yer almadım gerekte duymadım ,
evet benim iki olayım var idi ,bir müzisyendim ikincisi ise fanatik bir bisikletçi idim, bir çok bisiklet aldım ,eskiyenleride ikinci elden sattım, ben yaşantım boyunca 4 teker almadım, 87 de 2 teker, honda goldwing aldım 1000 cc ,280 kilo idi ,ama 1 yıl sonra sattım gene bisiklet aldım ,,
gökan bey, ben ayakkabımı çıkarmam otobüste ama çok rahatsız bi durum olursaki ayaklarım ağrıyordur yanımdaki vatandaştan izin isterim, ulu orta çıkarmam çünki bura türkiye müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz,.ama siz norveçe giderseniz sizin bu hareketinize bi şey demez millet, ora norveç toplumu,,bura müslüman ülkesi,,evet otobüse bindim norveçte sivil kıyafet ile,gördüklerimi söyleyeyim bir genç ayaklarını uzatmış demire koymuş bi allahın kulu kalkıpta laf etmedi ,içimden dedimki bura böyle bura norveç dedim,,bura türkiye türkiyede bu harekete insanların bakış tarzı asla norveç toplumu gibi olamaz ,,peki o zaman ne yapacağız müslüman mahallesine uyacağız evet benimde yaptığım budur bence siz müslüman mahallesine uyun ya da bir daha ayakkabınızı çıkarmadan önce ,yanınızdakinden izin isteyin ama bacaklarınızı demire koyma konusunda şüphelerim var bu toplum bu harekete sıcak bakmaz, bakması için norveç toplumu gibi olması lazım ki takdir edersenizki bu ülkede bu durum olmaz,,evet yıllardır süren bisiklet fanatikliği bitecek gibi değil bu forumda bir çok tura imza attım ve de atmaya devam edeceğim ..

@gookmen

gökmen bey
evet sinirlendiniz sizi metrobüse almadılar ama sinirle kalkınca zararlı olma durumu ,,evet soğukkanlı olacağız ,ayrıca ben asla metrobüse binmem, ben bi olaya gıcık olursam binmem, metrobüslerin yaptığı uygulamalara karşı tavrım bisiklet ile binmemektir ,
bu ülkede bisikletliler derneği var adı var kendisi yok,,dernek metrobüse çareler getirecekti ha babam laf ürettiler icrata gelince fos durumu,,

oncelikle sakin olacaksin sonra kimseye insanlarin bisiklete binmesi icin birseyler yap gorevi verilmedi bunu kabulleneceksin.isteyen biner istemeyen binmez.isteyen birilerine sevdirmeye calisir istemeyen calismaz.burada olumsuz dusunce yazanlara cok bilmis diyemezsin herkes fikrini aciklamakta ozgurdur.sonucta izledikleri goruntuye gore yorum yaziyorlar.herkes seninle ayni dusunmek zorundami acaba.burada bir konu acildi video olarak bu video da sanal ortamda izlenmesi serbest bir video.burasi da forum insanlar tabiki yorum yapacak bu olumlu da olur olumsuz da sosyal medyaya video yukluyorsaniz bunuuu kabullenmeniz gerekiyor.insanlarin nerede ne yaptigini bisiklet kullanimi icin neler urettigini de bilemeyiz herkes her yaptigini videoya cekip reklam pesinde olmayabilir.azicik karsit fikirlere saygili olmayi ogrenelim lutfen.
herkese iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: Cihan Şar
ayrıca gökmen bey,,
belgrada girişte bisikletten 2 lira alan şirketi protesto etmek için 53 kişi topladım, yığıldık kapıya, ama herkese dedimki , 10 kuruş getirin, 53 adam on kuruşlar ile geldi ,kapıdaki şarladı ,bizde dedikki polis çağıracağız , adam onluları öyle bi aldıki
protesto benim işim yaparsam tam yaparım ,,

evet metrobüse bisiklet ile alınmaması ve akabinde gökmen dostumuzun sinirlerinin bozulması haklı davasında haksız duruma düşmesi ,,yapılacak tek iş metrobüsleri protesto turu açarım toplarım 100 adamı aynen metrobüs yenikapı önünde protesto eylemi olur ve bu hareket idoyada yapıldı onada destek verdim ,,bizzat sele üstünde..epey adam gelmiş idi..

Bu Türkiye' yi anlamak cok zor:
Uzun yillardir yurt disinda yasiyorum. Avrupa ülkelerinde genellikle toplu tasima araclarina bisiklet alinmaz, veya belirli kurallara baglidir. Ya bisiklet tasimak icin bölüm vardir, eger yoksa cok yolcunun olmadigi saatlerde bisikletle binmeye müsaade edilir. Ama birisi bisiklet soktu diye hic tartisma görmedim.
Madem ki Gökmen bisikletle bu araca binebiliyor, tartisacak hic bir sey yok. Yasli beyin yaptigi sadece ve sadece ukalalik. "Provokatör" kelimesinin manasini bile bilmedigi icin, biraz " rahatsiz eden " karsiligina kullaniyor. Ben Gökmen' in normal kosullarda bu sekilde davranacagini sanmiyorum. Alinganliga hic gerek yok. Tatsiz bir olay yasanmis. Aslinda kamera sakasi niyetine bile seyredilebilir, ama önemli olan ülkemizin gerceklerini yansitmasi!
Ayrica Gökmen' e de sunu söylemek isterim. Bu foruma zaman ayiran insanlara "bisiklet icin ne yaptiniz" a benzer sitemlere gerek yok! Türkiye' deki tüm bisiklet sevdalilarina sesleniyorum: Gazaniz mübarek olsun! Bu bir savastan baska bir sey degil cünkü! :(

Geri