ülke olarak herkes şapkasını önüne alacak ve düşünecek biz kimiz ne yapıyoruz bu mavi kürede,
biz insan hayatını kolaylaştırmak için devlet olarak insanımıza neler sağladık 80 senedir ,,
1933 den sonra başlar bu ülkenin geriye gidişi ,evet niye 1933, atatürk 'ü köşke kapatanlar, celal bayar ve inönüdür ve bu ülkeyi küresel sermayenin kucağına atanlarda bunlardır ,,küresel sermaye bu ülkeye babasının hayrına gelmedi sizi kalkındırmak için gelmedi ,sömürmeye kemirmeye geldi ,montaj sanayiye burada alkış tutanların kim olduklarını biliyoruz ,,
ata zamanında bi allahın kulu kalkıpta bu ülkeye ford fabrikasını sokalım diyemezdi ata montaj sanayiye asla bel bağlamamıştır bu gün türkiyenin geldiği nokta şişirilmiş bi türkiye 60 milyar dolar enerjiye yılda gider ,ayrıca ağır sanayisi olmayan ,yüksek teknoloji fakiri bi ülke ,ülke içinde ürettiklerinin yüzde 60 ı dışardan gelen ülke ,,,
dünyada gelişmiş g-8 lere bakalım
en uzak batı kanada -abd,avrupaya bakalım almanya -fransa-ingiltere -italya halkaya rusya alındı ve uzak doğuda japonya dikkat çin değil çin montaj sanayidir ,,400 batı şirketi çinde fabrikalar açtı yani küresel sermayenin ucuz ekmek kapısıdır ,,
küresel sermaye aslında 7 kızkardeşler,,7 ülkenin altında gelişmekte olan ama asla gelişemeyecek olan 20 ülke vardır türkiye bunlardan biridir bu acı tablo 100 yılda kırılamaz atı alan üsküdarı geçti bu ülkenin başına gelen hiç bi şeyde yapamaz bu yazgıyı kabul edecek ve boyun eğecektir,,konu ile ne alakası var diyeceksiniz evet uzaklaşır gibi olduk konuya dönelim bu topiği ben açtım ama arkadaşımıza önce hak verdim ama sonra hareketin başındaki olaylar dikkate alınınca olayın rengi değişti tabi,,burada olayın baş sorumlusu metrobüs şirketinin temsilcileridir soğanın başı ,yani ben aslında bisikletçi dostumuza kızmadım haşa,o yaşlıyada neden,
insanları bu duruma getiren metrobüs işletmecileridir ,onların aldığı kararlardır
evet biz 200 e yakın biskletli protesto yaptık nerede idonun önünde bisiklete 5 lira alıyorlar idi şimdi ne oldu almıyorlar son kararı ne oldu idonun 10 bisiklete para yok tahdit koydu bu da anlamsız bi uygulama ,,bisikleti cezalandıran kafalar ile savaşacağım bu böyle biline ,,şimdi diyeceksinizki ne alakası var ,çok alakası var metrobüs işletmecilerinin almış olduğu saçma sapan karar sonucunda arkadaşımız 2 saat beklemiştir ,ve tabi kızmıştır arkadaşıma hak veriyorum ama sinirli olduğu için tepkisini ayakkabısını çıkararak ve bacaklarını demire koymuş ve olay böyle patlamıştır bunu anlamayan yaşlı beyfendi sen provakatörsün demiştir ikiside suçlu değil evet suçlu metrobüs işletmecileridir esas hedefte onlardır kim bu firmanın işletmecisi ise esas suçlu bunlardır, genel müdürdür açıkça yazıyorum eylemi başlatacağım zamanı var yalnız, çünki tepem çok attı,,başta gelişen olayları tam anlamadığım için mesajlarım değişik oldu ama olayın bizati tam çerceveden bakınca bu işletme en az ido kadar suçludur ya hizmet verirler bisikletlilere ya da sahalara dökülürüz biz bunları yaptık kimseden korkmayız..evet yeni yeni kurulmuş bisiklet grupları bana kalmadanda olayı başlatabilir ki kesin destek vereceğim ve sahada olacağım..