Scudo Sports

Bir gariptir bizim otobüsler

Allahım sabır veriyor işde bisiklete binenlere.....Bisiklete binen insanlar diğerleri ile uğraşmaktan mevlana gibi sabretmeyi ve hoşgörüyü öğreniyor...

Scudo
Arkadaşlar videoyu tarafsız göz ile izlersek durum biraz farklı gibime geliyor.Tamam beyamca normal değil ama bizim bisikletli de normal değil.

Videonun öncesinde anlaşılan o ki arkadaşımız ayakkabısını çıkarmış toplu taşım aracında ayakkabı çıkarırsanız tepki almanız gayet doğaldır.Yine bir toplu taşıma aracında kim üzerinize bir kamera yöneltse benzer tepkiler verirsiniz.Ayrıca yine bisikletli arkadaş sürekli konuşarak insanın üzerine gidiyor bey amcanın zaten kapasitesi yeterli değil cevap veremedikçe sinirleniyor.Şimdi kendinizi o adamın yerine koyun sabah bir yere gidiyorsunuz yanınıza bir bisikletli geldi ayakkabılarını cıkardı siz bir tepki verdiniz doğal olarak ve o da kamerasını açtı ve size habire birşeyler sormaya üzerinize gelmeye başladı ne yaparsınız.ben eminim ki o adam gücüne güvenemedi eğer ki güvenseydi bisikletli arkadaşı epey hırpalardı.Benim bu videodan çıkardığım sorun metrobüse bisiklet sokmak veya kıyafet değil gibi gözüküyor.Arkadaş o kadar çok konuşuyor ki olay bitmiş metrobüsten inilmiş hala arkasından dedikodusu yapılıyor.Bisikleti savunmak bu olmasa gerek diye düşünüyorum eğer ki o ayak kokuyor ise ve benim yanımda çıkarıldıysa değil Atilla takımından amatör bir sporcu Froome olsa bende kavga ederim bunun bisiklet ile ilgisi yok malesef terbiyesizlik (toplu taşıma aracında ayakkabı çıkarmak) her yerde terbiyesizliktir.Bunun sporu düşünce tarzı cevabı olmaz.

Birşeyleri savunacağız diye haklıyı haksızı karıştırmamak lazım diye düşünüyorum benim de bu vdeodan anladıgım bu.

Otobuste bır provakator varsa o da o yaslı adamdır,daha kelımenın anlamını bılmeden sureklı bır etraftakılerı kıskırtma cabası sureklı bır cevreden destek gorme cabası.Destek gelmeyınce de ellerını kollarını bırbırıne kavusturup(aklı sıra)sabır gostermek.Telefonla adam toplama,adam kaldırma da komıkmıs :) sen once gozluklerını cıkar ınsanlarla goz temasından korkan ADAM.Bıldıgın sosyopat,o gecen otobuste elıne pala alıp sokaga fırlamak ısteyen tıpıtıpın dedesıdır bu kesın.Yalnız otobuste ayakkabı,spd cıkarma ısı mevzuyu bulandırabılır.Ferhat abı bu konuda sana katılıyorum,evetbır koku varsa ferıstahı gelse arıza cıkar.Arkadas bıraz daha naıf cevaplar verse tatlıdıllı olsa ayakkabıları cıkarması bıle sorun olmayabılırdı gıbıme gelıyor.

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
Bisikletli arkadaşımız keşke biraz daha az konuşup hakkını aramaya çalışsa. Haklı olduğunu haksızlık edene ıspatlamak gerekir diye düşünüyorum. Biraz daha sakin olunmalı bu şekilde hak aramak ne kadar sağlıklı bilemedim.

İnsanları bilinçlendirmek, bir şeyleri değiştirmek amacıyla yaptıklarına imzamı basardım ama az önce okuduğum feysbuk yazısına ne demeli?

"TC Gökmen Barikan
76C Bakırköy - Büyükçekmece otobüsü. Giderken bir tane '' Yassağ gardaş yassaaag '' denk geldi. Sökmek zorunda kaldım. Dönerken ''al bisikletini de in yasak'' dendi. 1 senedir bu şekilde biniyorum yalanını salladım. Bir ay önce keşfettim oysa. Resimlerini gösterecem dedim. Milli sporcuyum dedim insanlardan destek görmek için. Seni temsil ediyorum, ülkeyi, milleti temsil ediyorum palavraları havada uçuştu. Makinadaki resimleri gösterdim. Bir allahın kulu destek vermedi ama şoferin direncini kırmayı başardım. Hem de tatlı dille, güler yüzle, birazcık da yalanla "

Böyle davranarak bisiklet dostlarını nasıl temsil ediyor?

• Beğen
Tepkiler: enes savaş
@ferhat köse

olay anlaşıldı şüphelerim vardı ve hatta neden sinirlendi bu yaşlı amca dedim ilk mesajda,ama bence haklı olduğu ortaya çıkıyor ve diğer mesajlarımı aynen geriye alıyorum,şimdi olay aynen ferhat dostumun dediği gibi olmuşşa vay canına derim ,videoyu baştan, olayın nereden kaynaklandığını bilemediğimiz için ,yorumlar yalnış olmuştur ,yaşlı beyfendinin hareketi ,sinirli hareketi arkadaşımızın olay başlangıcı ayakkabısını çıkarıp insanların el koyduğu demire koydu ise bu çirkin bi harekettir ,gerçi arkadaşımıza burada söz hakkı çıkıyor videonun ilersinde de ayağını koyuyor ,yalnız ilk başta bu hareketi yapmış ise yaşlı beyfendi buna sinirlenmiş olabilir, evet bence attilla bisklet takımına yakışmayan bi durum söz konusu, o formayı bende giyiyorum, ama asla metrobüslere binmedim ne de otobüslere bisikletimi asla sokmadım ,soksa idim arkadaşımız gibi ayakkabımı çıkarıp ayağımı demirin üstüne koymaz idim hareket tavırlarımız bizi bağlar ayrıca çirkin bi görüntü ,,evet bu arkadaşımız olayı bence video ile çarpıtmak mı istemiştir açıkça bu olay düşündürücü olmuştur,,

@M.atay

videonun öncesinde bi ayakkabı çıkartma olayı varsa gerçekten çirkin bi hareket olmuştur ve bence yaşlı adam buna sinirlendi olay böyle patladı ,,

Ferhat bey bence siz olayı farklı bir yönünden ele alıyorsunuz.Şüphesiz kokulu ayaklara kımsenın tahammül olmaz .Bu tip bir durumda bu davranısı sergıleyen kısı uyarılır gerekırse o anda aracın söförüne durum bildirilir.Bunlar sızın ele aldığınız yönden bakıldığında doğru davranışlardır.Zira sizin farkında olmadığınız ve bu topicte ilgi ceken taraf yaslı beyin ^^ sen provokatörsün^^ kısmıydı ve akabinde sahte bır telefonla '' sana birini gönderiyorum^^ cümlesi oldu.Herhalde ayağı sırf koktuğu için değil..))

İnanın şahsımda ''sen birilerindensin,taytın ve kaskın provokatör olduğunun kanıtı '' seklındekı ucube fıkırlerle cok karsılastım.Gezi parkı eylemlerınden sonra bısıkletle duzenlenen protestolar saolsun hukumetın ve polısın mılletı yanlıs yonlendırmesı ıle ıyıce absürd bir duruma geldi.İşte son zamanlardaki bisiklete binene bakış maalesef bu duruma geldi.Bir çok kişide algıda seçicilik tabıkı konuyu bu yönden ele aldı.Ayak kokusu yönünden değil.)

atay dostumun mesajı,,

dostum atay,
eğer videonun başında- ki bu görüntüler yok arkadaşımız metrobüste ayakkabısını çıkarıp insanların elle tuttuğu demire ayağını koymuş ise bu bizim kültürümüzde hoş karşılanmaz aynı durumu norveç belediye otobüsünde gördüm genç delikanlı ayaklarını demire koymuş idi ama hiç bir yaşlı tepki göstermedi ve yaşlılar ayakta gidiyor norveçte gençler oturuyor ayağınıda demire koyuyor, hiç kimse bi şey demiyor, bu görüntü bizim toplumumuzda geçerli değil...örnek amerikalıların ayaklarını masaya koyması gibi onların kültüründe var bu bizde yok,,
ayrıca diğer düşünce doğru bizim toplum ön yargıcı bi taksim olaylarına protesto yaptı diye bütün bisikletçiler öcü kaka oldu bu millet şunu bilecek muhalefet tabi olacak demokratik haklar yıkmadan da dökmeden de dile getirilir ,,

Abi zaten anlamış adamın kırık olduğunu biraz makaraya almış işi ama ben orada yolcu bile olsaydım çoktan dalmıştım. :)

@Berke1903

arkadaşımız bu foruma üye değil ona soracağım tek soru var ,metrobüse o gün bindiğinde ayakkabısını çıkarıp demire koydumu ? bu hareketin bizim toplumda yeri varmı yok mu ,,,bura norveç değil,,

bu genç bisikletçi arkadaşımın ismini bilen varmı ?

(link)

geikmen barkalev yazıyor gerçek ismi değil herhalde ,,

@Kudret Kurtcebe

Genc arkadas otobuse seslenıyor )) Otobüsteki insanlar nerede )) Kimse cevap vermiyor bırakın gence doğru bakmıyorlar bile,nedenmi..

.....morçatıda yer kalmamış bu akşam yengemlere mi gitsem..?
.....bu aysonu maaşları gene 15 ine kadar sarkıtırlarmı ?...
.....okullar açılacak yakında cocuğa üst baş almak lazım..?...
...... gene maaş yetmedi tuketici kredisimi ceksem ??
......çektiğim krediyi kapatmak için xyz bankadan bir kredi daha mı ceksem.??
......survivor da son yarışmayı kim kazandı acaba..?
......vs vs.........................

Milleteçe mala bağlamış durumdayız.

Ben bu videodan bu fotoğrafı çektim işte...

• Beğen
Tepkiler: Barış TURAN
@Kudret Kurtcebe

Doğruyu söylemek gerekir ise bisikletçi abim de çok normal değil fazla sarmış diğer videolarına da baktım çok uzatıyor konuları tamam her ne kadar sporcu, temiz, dürüst biri olsa da o davranışı bende beğenmedim bu konuda size hak veriyorum.

@M.atay

Atay bey videoyu her yonden izledim merak etmeyin cekimden once ayakkabi cikmis orasi kesin simdi gelelim provakasyon ne demek olayina bakarsak sozluge kiskirtmaninbir ileri boyutu oldugunu anlariz.bu bilgiyle videoyu inceleyelim

ayakkabi kapali ortamda cikarilmis
kamera acilmis
vursana zaten kafamda catlak var denilmis
cek ayaklarimi da cek denilip ayaklar havaya kaldirilmis
belki vurursun diye kaskimi takayim denilmis.
cek cek diye poz verilmis
diger yolculardan gaz alinmis

bunlar aklimda kalanlar.bu arkadasin diger videolarina da bakacak olursak bende diyorum ki bu adam provakator.bunun gibi insanlar yuzunden bisikletlilere hos bakilmiyor.Tıpkı kaldırım üstünde tehlikeli hızlarda bisiklet sürüp yürüyen insanları rahatsız edenler gibi.Bu tip bisikletliler yüzünden hiçbir zaman dikkate alınmayacağız.

Edit:Bu arada yazdıklarımdan yaşlı adamın haklı olduğu anlaşılmasın kimse kimseye ne küfür ne de hakaret edemez sebep ne olursa olsun. fiziksel saldırı ise kesinlikle olmamalıdır.Burada yaşlı adamın gözünden de bakabilmek için bunları yazdım sonuçta genç arkadaş bu işi kendine meslek edinmiş elinde kamera ile gezen, bunları kırpıp kırpıp veya istediği yerden çekime başlayıp sosyal medyada dağıtan birisi.Donanım olarak yaşlı adamdan da fazla olduğu için doğal insan reaksiyonu tıkandığın yerde kaba kuvvet veya kötü söze başlarsın.

@ferhat köse

Sonuna kadar izledim ve (belki bana laf düşmez ama) belli ki ya ağabey amcayı tii ye alıyor , yada amcanın bir sıkıntısı var ki o da sözlerini böyle dile getiriyor.

Yani kişi hasta olsa neyse ama hiçbir yaşlı da durduk yere , çıkıp demez sen provakatorsün veya sen öylesin şöylesin demek ki ortada bir saygısızlık olayı var ki amca da bu yola başvurmuş...

@M.atay

doğru tabi madalyanon diğer yüzü tüketici toplum olduk çıktık ,yalnız burada arkadaş bana göre hatalı ama kanıt video yok en başta ayakkabısını çıkarıp insanların ellerini koyduğu demire koydu ise bu hareket bence talihsiz bir vaka olmuştur akabinde adamda sinirlendi bu harekete ve yaşlı beyfendinin örf adetlerinde bu olay yok, tabi o eski bi insan olduğu için bu hareketi tasvip etmedi kuşak çatışması var bence bisikletçi dostumuz bu hareketi norveçte yapsın kimse dönüpte bakmaz yaşlılar bile ,ora öyle bura öyle ayrıca norveçte konuşurken insanlar yellenir geleneklerinde var ben sofrada genirince hafifçe ağzımı tutarak bana ters ters baktılar ne bakıyorsunuz dedim sizde konuşurken yelleniyorsunuz dedim :) meğersem sofrada genirmek ayıpmış ama ben kaba bi şekilde genirmedim sessizce genirmiştim elimide ağzıma tutmuş idim ..

@ferhat köse

evet you tube' de nik 'de geikmen demekte geyik yapma durumu nerede metrobüste ama bence iyi bi hareket olmamış,,

Helal olsun bisikletli kardeşimize. Kendisini tanımıyorum ama soğukkanlılığını çok iyi korumuş. Aynı durum ile karşılaşırsam bir gün (inşallah karşılaşmam) kendime hâkim olamam ve yaşı ne olursa olsun orda cacık ederim. Kendimi böyle durumlarda kontrol edemiyorum, en kötü fonksiyonum işte :) Bu yaşlı amcanın dava açılıp donuna kadar alınası var gibi duruyor. :evil:

Geri