Scudo Sports

biber gazı

Benim genel tespitim; öncelikle çapı büyük olan tekerlekler, bunlar köpekleri acayip motive ediyor. Bir de düşük olasılık (ama başıma geldi) kask/şapka türü yüzünü gizleyen şeyler.

Bisikletin tekerleği ile köpeklerin motivasyonu arasında bir bağ var (sanıyorum kaçıyor görünüyoruz). Bisiklet onlar için mücadele edilebilir bir araç, arabalar için öyle yapmıyorlar (tabii çok güçlü köpekler arabalara da saldırır), ama sokakta yaşayıp da çok güçlü köpek bulamazsınız mutlaka sahibi vardır. Köpeklerin özellikle bölgeleri var bu bölgeden geçerken alfa köpeği huylanıyor peşinden diğerleri takılıyor. Alfa köpeğini sakinleştirirsen diğerleri zaten zora koştuğu için hemen dönüyorlar. On yıl boyunca evde köpek besledim az çok bir tecrübe oluştu.

Köpek hızla bana doğru koşmaya başlayınca ilk yaptığım şey hızlanmanın aksine yavaşlamaktır. Baktım hala koşuyor durma noktasına kadar geliyorum ve duruyorum. O anda kontrolü elime alıp sakinleşmesi için bekliyorum, tabi sakin tarzda konuşarak sinirlenmeden ya da korkmadan. Sinirlenmek veya korkmak en büyük sorun.

Şapkanın yüzümü gizlemesi nedeniyle bir sorun yaşadım (bisikletli değilken). Bir iki yıldır her sabah işe gitmek için yürüdüğüm ara sokakta dışarı atılmış yaşlı bir kangal yaşıyordu. Çok sakin bir hayvandı. Hiçbir zaman bana karşı bir tepkisini görmemiştim. Ben şapka hiç takmazdım, ama nedense bir gün şapkayla çıktım ve beklenen oldu bu kangal bana sinirlendi ve havlamaya başladı. Ama havlarken de uzaklaşıyordu amacı zarar vermek değil ama nedense şapkaya huylanmıştı, ya da önce beni tanıyamadı.

Ben koruyucu aletler taşımıyorum ama taşımam gerekirse bu insanlara karşı olur.

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
Scudo
Biber gazı almak isteyenler için günün fırsatı 9 TL :)

http://www.firsatkovala.com/Detay.aspx?IDProje=259&ref=firsatbufirsat&can=wwwSenkronPazarlamacom+Dikkat+edin+sehirde+artik+guvendesiniz+American+Style+Nato+biber+gazi+25+TL+yerine+64+firsatkovalacom+indirimiyle+9+TL+(Tum+Turkiye'ye+kargo+ile+gonderilecekt

@Bahadır Gürel

Askerde Ağrı Doğu beyazıtta intikalden dönerken (yaya) köpeği görüp yavaşlayıp durursan ve sakinleşme adına bir hareket etmeden vücudundan bir parça alıp götürecektir. Hatta köpeğin geldiğini duyarsan şanslısın bile. O köpekleri durduran tek ilahi ses kurma kolu sesiydi. Hayvan iki metalin birbirne vurma sesinden korkmuyor ama o kurma kolunun sesini duyunca roket gibi uzaklaşıyordu. Ben sırf köpekler için kuru sıkı almıştım askerde.
Bir keresinde köpeğin üstüne bir şarjör kuru sıkı mermisi attım. Uzaklaşmaya başladı. Son mermiden sonra ölmediğini anlayınca koşarak kola sol kanattan manevra yapınca vurmak zorunda kaldık. Allahtan sahipsizmiş.

Keşke biber gazı taşısaymışız

bide bu yüksek ses dalgası yayan cihazlar var köpek duyar duymaz hayalet görmüş gibi kaçıyor . bide kedi taşıyabiliriz biraz pardon baya cani bi çözüm ama salarız ona koşar köpek :D

@Didem ÜSTÜNOL
Biber gazı neyse de şu ultrasonikler nerede satılıyor? Bilen var mı ya da ne bileyim yapabilir miyiz? Ben elektronikçiyim de piezo ile yaparmıyız ki...:)

@Batuhan Altay

Kedi köpeği görünce suratınıza 4 pençesiyle yapışabilir. O zaman köpeğin saldırmayacağı varsa da saldırır.

kopekler genelde giden bisikleti kovalıyor durunca köpek te duruyor çok garip giden cisimlere karsı bır ilgileri var sanırım :)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
bak ben sinir oldum şimdi... madem bisikletlilere selam veriyosunuz, durup sohbet ediyosunuz... aynısını köpeklere de yapın!!!

hayvancağızlar kendilerine ilgi gösteren, sevgiyle yaklaşan insanlara da o ses dalgası yayan cihaza verdikleri tepkiyi veriyolar zaten... esas içeler acısı durum bu bence...

@MeLiSBuRCu

Belinde tabancalı bir çok bisikletli görebiliriz eskişehirde zira bisikletli Polisler çok arttı ..sanırım arazisi uygun küçük şehirlerin çoğunda var bisikletli polis uygulaması..

Biber gazı iyidir güzeldir,en modern savunma aracıdır..Adam saldırıyor abi saldırınca mı unuttu astım hastası olduğunu..Ya da gece yarısı evinize hırsız girdi adam Astım Abiiii :)

Yav muşta muşta :D http://galeri.uludagsozluk.com/23/muşta_60406.jpg En ölümcül sonuç (İşin şakası tabi :D) denemeye kalkmayın :D

(link)

burdan bin tane alıp paylaşalım. çıkar mı bin kişi. dogo veya dazer her köpekte işe yaramıyor hocam. bir de insan suretinde hayvanlar var onlara da etkili değil.ses ile kovan zımbırtılar.

bence kesinlikle ama kesnilikle gerekli arkadaşlar,
mesala tek başınıza yolda giderken gecenin 1 inde karşınıza 4 kişi çıktı mı? napacaksınız...

ben yaşadım...

Ya Ne Gerek Var Biber Gazına Tak Beline Bir Tane Namçuka 80 Ler Tarzında Ayak Bileğinize De Rambo Biçagı çantanızada Biber Gazı Cık Sür Ondan Sonra Bisikletini.

işe giderken aklıma mantar tabancasıda geldi :D saçma ama acayip ses çıkarıyo köpekler kaçıyo köyde denemiştim ;)

Bisiklet ve silah, hiç olmadı bence. Hatta silah hiçbir şeyle olmuyor; burda bırakın öneri olmasını, konusunun geçmesi bile rahatsız edici. Böyle önerileri kınıyorum şiddetle.
Sadece ve sadece çok gerektiği anlarda, bir canlının canını almadan kendini savunabilmak için biber gazı taşınabilir diye düşünüyorum. Ama ona bile hiç gerek kalmasın umarım.

@Batuhan.Altay

ikigün önce kipada bisiklet malzemesi satllan reyonda kol cüzdanı görmüştüm cırtlı kola takılıyo. sizin işinize yarayabilir. 4,50tl civarındayda..

• Beğen
Tepkiler: Batuhan.Altay
Kadıköy ptt nin arkasındaki pasajda var. Pasajın içinde 1 kat alt sagda bir av doga malzeme dükkanı var, ayrıca biskletle ilgili malzemelerde var...

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
turlarımızın çoğunda biber gazı oluyo fakat bi tane bireysel olarak edinmek lazım sanırım :)

Geri