Scudo Sports

Beyaz karanlığın içinden cadı kazanlarına yolculuk

@acumur

Yukardaki güzel ama çok güzel yazınız için kuru bir teşekkürün kesinlikle yeterli olmayacağını düşündüğümden dolayı bu satırları yazma ihtiyacı duydum.

Gördüğüm ve sizlere gösterdiğim manzaralar bence cennetin bu dünyaya yansımış birer suretidir. Ne mutlu ki bize; ülkemizde böyle köşeler var. Yaşamaya ve gezmeye üşenmeden, yorulmaktan ve kaybolmaktan korkmadan gitmek, görmek lazım... Görmediğimiz ve bilmediğimiz yerler, bence, bizim sayılmaz...
Kim daha çok yaşlanmışsa değil, kim daha çok gezip yaşamışsa o bu dünya dan daha çok faydalanmıştır bence.

Bu manzaraları görünce beğenen ve içinde doğaya karşı sıcak bir sevgi hisseden herkes bence bir Gökkuşağıs savaşçısı'dır(GS) veya GS adayıdır.

Siz de bir Gökkuşağı Savaşçısısınız.

Doğanın kendine özgü çok güzel bir lisanı var. Aslında bize kendinden çok şeyler anlatıyor.

Bir kuş nasıl bizim lisanımızdan anlamıyorsa, çoğu zaman biz de aynı şekilde doğanın dilinden anlamıyoruz.
Ancak zor da olsa bazı kuşlar insanlardan duya duya konuşmayı öğreniyor. Bir kuşun başarabildiğini, insan oğlu hala becerememekte direniyorsa, o zaman insanoğlu bu doğayı haketmiyor demektir.
Bu doğa ise hakeden yada haketmeyen arasında ayrım gütmeden bize cömertlik yapmaya devam ediyor.
İşte ben doğanın cömertliğine aşığım ve doğanın "suret-i cennet" misali güzelliğine..

Açelya(eşim) ile birlikte bir orman evinde yaşamak ve yaşlanmak isterdim. Biliyorum ki ömrü uzar insanın ormanda..
vedahi ölünce de yine ormana gömülmek isterim, hiç olmazsa bisikletimin pedalıyla birlikte..

• Beğen
Tepkiler: acumur
Scudo
@nisan baklası

Abi, aslında ben gezerken güzel bir yer görmüşsem, burayı herkeste görsün amaçlı dolaşmıyorum:rolleyes:

Ben güzel bir yer görünce burayı Ender Abim ve eşi, ayrıca doğayı seven diğer tüm insanlar ve bisiklet dostları, birbirinden kıymetli forum üyeleri vb. görsün diye amaçlıyorum.

Aslında ben doğayı çok kıskanıyorum. Sadece doğayı sizlerle paylaşırken kıskanmıyorum.
İnsanların onu kirletmesinden ve tahrip etmesinden çok korkuyorum. Ama doğa, sizler gibi doğa dostu insanların ve doğa dostu bisiklet severlerin sevgisiyle yaşamaya devam edecek. Onun için sizlerle paylaşmaya doyamıyorum...:) :) :)

mesut abi öncelikle çok üzüldüm benim doğduğum yerlerde böyle güzel yerler olduğunu bilmememe abi bize niye torpil geçmiyon bize daha önce göstersene diğer yerleri heycan bana iyi gelmiyorda bünye meselesi işte

@ironman.1

Sahip olduğunuz tüm hayallerin gerçek olması dileğiyle.Sağlıcakla kalın . . .

not: tarafımdan sadece alıntı baloncuğu dizayn edilmiştir. (ironman.1)

elinize ayağınıza bisikletinize ve fotoğraf makinenize sağlık

Bu güzellikleri bizlerle paylaştığınız için çok çok teşekkür ederiz. Beklediğimiz fotoğraflarla nihayet görme şansı bulabildik. Belkide hayatımız boyunca ilk ve son defa burada görebilicez. Bunun için size minnettarız Mesut Abi. Ellerine, ayaklarına ve gözlerine çok çok sağlık. Mutlu ve istediğin gibi bir hayatgeçirmen dilekleriyle...

Sevgiler...

Hocam her şey için teşekkür. fotoların ve ifadelerin o kadar güzel ki söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum. Yaşadığın bu güzellikleri (Bütün Zorluklarına rağmen) bizlere de yaşattığın için binlerce teşekkür. Ellerine ve pedalına sağlık.
DEDE

Evet, sadece kuru kuru teşekkür çok boş kalacak; gel gör ki kelime ustaları öyle güzel teşekkür etmişler ki hepimizin duygularını dile getirmişler. Benim dileğim de hayatınızın sevdiklerinizle, (eşiniz, bisikletiniz, fotoğraf mak. v.s. :D )
aynı mutlulukla geçmesidir. Saygılarımla :)

@fangornents

Benim için dilediğiniz güzel şeylerin hepsi belki binlerce kat sizler için de kabul olunsun.

Güzel düşünmek herkesin becerebileceği bir şey ama güzel ifade etmek sanırım biraz ustalık istiyor. (bu konuda sizlerden daha ustasını da görmedim;) )

Ancak bir dostun bir diğer dosta bu sayfalarda teşekkür maksadıyla "cevap" butonuna faresinin işaretçisiyle "tık"layıvermesi bile gönüle girmeye yetiyor da artıyor bile..

Cevap butonlarına "tık" layan elleriniz dert görmesin..

Bol pedallı günlerde görüşelim hep..

• Beğen
Tepkiler: zazoo
heyecanlandım. merakla devamını bekler oldum. ben de yola çıkmışım gibi bu heyecanı, mutluluğu bana hissettirdiğiniz için çok teşekkürler.

Mesut abi...
Söliyecek bişey bulamıyorum...
Bi gezii bi tur bu kadarmı harika bi anlatımla anlatılır, bu kadarmı güzel resimler çekilebilir.
Çok çok çok tebrikler okurken sanki bende sizinleymişim gibi hissettim bazen ama sonra etrafıma bi baktım evde odamda oturuyorum :(

Bi kitap yazmayı düşünüyomusunuz eğer yazarsanız ilk alıcıı benim bundan emin olabilirsiniz...
Bişey daha söliyim ben normalde kitap okumayı sevmem hatta uzun tur yazılarınıda pek okumuyorum ama buna resmen bayıldım... Acaba sora ne olmuş diye düşündüm hep...

Ama şu batarya meselesinde çok korktum eyvahh bitti batarya gitti şelaleler diye çok üzülmüştüm ki sonradan resimleri gördükçe heyecanlandım :)

Artık heyecanlanmaktan falan başım ağrıdı bi ilaç alıyım :)

Tekrar tekrar tebrikler bi ara bende sizinle bi tura çıkmak isterim...

Değerli editörüm, azimli BİSİKLET'ÇİM Yazılarının sonunu alayımda öyle bende birşeyler yazayım diye diye altıncı sayfaya geldim halâ sonu görülmüyor.Sabırla okumaya devam ediyoruz. Parmakların sağlıklı olsun..

@Mesut Girgiç

yanıbaşımdaki kapıyı açtım,içerisi yeşillik doldu..azönce bizzat,ellerimle sulanmış bahçenin mis kokularıyla doldu :) ön tarafta acık olan pencerenin yarattığı cereyan,gezinizin verdigi serinliği bastırmaya yetmedi..

ne türk kahvesi ne de nescafe aldım...soluk bile almadım yazınızı okuyup,çektiğiniz fotolara bakarken ...gözlerimi dikip sonuna kadar okudum..
sanırım biraz sonra tekrar bahçe sulamaya gideceğim :)

şimdi sade kahvemi alıp (her ne kadar içmemem gerekse de,insan bu keyifle içiyor :) ) ;çalışmaya kaldıgı yerden,ferah bir beyinle devam etmek gerek,kısa ve öz konuşmak gerekirse..

''su gibi aziz olun'' :)))

sevgiler

Hikayeyi hakkıyla okuyanların, okumuş gibi yapıp oysa her parağraftan ilk cümleye bakıp geçenlerin, hiç okumadan yazıları seyredenlerin, sırf resimlere bakanların, resimlerde neler olduğunu görmeye çalışanların ve nihayet hem yazıyı hem resimleri okuyup hikayenin içine doğru alıp başını gidenlerin
hepsinden, ama hepsinden, inan olsun ki hepsinden Allah razı olsun.. Sağolun, varolun, eksik olmayın, çok yaşayın....

Selam sevgi hürmet ve saygılarla...
Sürçü klavye ettikse soft resetlene.. :)

• Beğen
Tepkiler: jamssea
Daha bisikletimi almadım ama bu akşamım maceranızı okumakla geçti "ironman" :)

Gerçekten büyük bir keyif. Teşekkürler !

@poibra

Bisikletle gezmek aslında bir yaşam şekli ..
Bir hissediş şekli..
Bir bakış şekli..
Hayata, doğaya, dünyaya..

İki tekerli özgürlük..

Umarım bisikletinizi aldığınızda onunla bir bütün gibi olur ve öylece dünyayı gezersiniz..

selamlar.

Merhaba,
Heyecanlı anlatımınız ve bu müthiş geziyi paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Şimdi sorularıma geçiyorum : :)
1. Abant ile Samandıra Şelalesi arası kaç km? Normal hava ve yol koşullarında kaç saat sürer ?
2. Araç ile gidilebilir mi ? Abant'tan ne tarafa doğru gidiliyor ?
3. Benim gibi köpeklerden tırsan biri için ayı, level sonundaki canavar gibi duruyor. Endişe katsayısı ne kadar olmalı ? Şıklar :([Geziyi] Boş ver/[Yola] Dikkat Et/[En iyisi] Devam Et)

Diğer maceralarınızda görüşme üzere

five

@five

Cevaplar
1. sanırım 55 km. kadar. :rolleyes:
2. Araçla gidilir ama ben Abant tarafından değil de Düzce tarafından gitmenizi tavsiye ederim. Zira Abant tarafından gidilen yol bir orman yolu ve çoğu yeri çamur... Yola saplanıp kalır arabanız. O yoldan sadece orman envali taşıyan kamyon ve traktörler geçebiliyor.. ;)

3. Arabayla giderseniz köpekleri boşverin. ve gidin bence..

Geri