Scudo Sports

Benzinlikte lastik şişirmek

@nuruasakir
Pompa için para vermem ama benim jant kalın sibop uyumlu bende 700*25/35 iç presta ic teker var bunun sibop kısmını kesip kalın sibop yamasak olur mu

Scudo
@FucEak

Olmaz. Onun hava kaçırmasını engellemek mucize olur. Çok iyi işçilik lazım. Bence gereksiz bir işlem olur. Ayrıca jantta bulunan sibop deliği de ince sibop (Presta) ya göre genişliği vardır. Bunun için matkap ile sibop deliğini de genişletmek gerekir.

@SerkanH
Zaten kalın sibop uyumlu bi de bir adam iç lastik yamamak için eski bir iç lastik ten bir parça kesip hem yamanacak iç lastik hem kesilen parçayı zımparalayip her iki tarafa yapıştırıcı sürüp yama yapıyordu bence bu şekil olabilir bir denemek lazım eski tekerimden kesip deneyeceğim

@FucEak pompasız bir yıl uğraştım yolda çekilen derde değmez ver 50-60 tl manometreli ayaklı pompa al ömürlük kullan.ne makineler doğru gösteriyor nede kalitesiz iç lastikler 100psı ustu hava tutuyor ertesi gün bakmıssın 70 olmuş çektiğin zahmet kaybettiğin zaman boşa gider.

5 Tanesi 3 Lira :)
IMG_1956.JPG
IMG_1957.JPG

@sspl Siparişi vermiştim.Aynı yerden vermişim siparişi 11 gün çok iyi süre.

(link)

Ben de buradan aldım. Ancak her benzinlik ulaşamıyor 100 psi değerine. Evime yakın sayılabilecek buldum ben bir tane, onu kullanıyorum.

Presta adaptoru vidasiz sibopta kacirma yapar.benzinlikteki hava komperasorleride bi yere kadar basiyor.ayakli pompanin verdigi verimi vermez ancak az butceye gecerli cozum

@nuruasakir bunları sıkıntı esnasında hayatta kalma tüyoları olarak düşünün sırtımıza ayaklı pompayı bağlayıp gezemeyiz

@sspl biraz konu dışı ama bisikletiniz btwin t500 mü ? Memnunmusunuz ? Başlangıç bisikleti olarak düşünüorum da .

@furkantrojka

Olur mu öyle? Benzinlikte 130 - 140 psi hava basanlar var forumda. 80 - 90psi basınca öpte başına koy diyesim geliyor.. Ancak Mtb yada şehir bisikleti türleri için iş görüyor. Yol bisikletinin lastiklerini ancak değerinin yarısı kadar şişirebiliyor. :)

@SerkanH
Apartmanımın karşısında benzinlik var, orada pompa, 75 civarında dolanıp duruyor, üzerine çıkamıyor. Aynı adaptörle diğer benzinliğe gidiyorum, o hiç zorlamandan 100'e basıyor lastikleri. Hatta denediğimde 130 da bastı.

Hatta Antalya'da olanlar için, Real'in karşısındaki istasyon bu 100 psi basabilen.

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@furkantrojka

İstasyon yada hava pompası yeni ise belki bahsedilen rakamlara yakın olabilir ama ekranda 130 psi yazıyor diye o kadar bastığı anlamına gelmez. O cihazlar genelde 40 - 50 psi basmak üzerine tasarlandıkları için ciddi bir güç üretmeleri gerekir. Maliyeti çok yüksek olduğu için istasyon sahipleri genelde standart olan kompresörleri alırlar.. Eğer öyleyse çok şanslısınız..

@SerkanH Lastiğin havasından rahatlıkla anlaşılabiliyor 100 psi bastığı. Orayı kullanmadan önce ayaklı pompa kullanıyordum, göstergeli. 40 - 50 psi basınçla 23C lastikler yere yapışırdı herhalde.

@furkantrojka

50 - 60psi hava ile çok lastik patlattım. (Yol bisikleti ile) Zaten yola çıkmadan söylüyor lastik, bu basınç ile ben patlarım seni yolda bırakırım. Az daha hava bas diye.. :)

Geri