Scudo Sports

Benzinlikte lastik şişirmek

@SerkanH anladığım kadarıyla kısa hortumun bir tarafına başla iç lastikten kestiğimiz sibobu yerleştiriyoruz öbür ucunu da janttaki siboba takıcaz. Peki hava basarken janttaki sibopla hortum arasında bi hava kaçırma durumu olmuyo mu onu nasıl hallediyoruz?

Scudo
@Hayrettin
Sadece hortum içindeki basıncın havası çıkıyor. Sibop kenarlarından hava kaçırmaması için benzin hortumu en uygun olan malzeme.

@nuruasakir kelepçe takmak gerekli mi? yoksa oturtunca yeterli oluyor m?

@alper 76 kelepceye gerek yok.sibobu iyice soyuyorsun zimpara ile inceltiyorsun zaten zor giriyor oraya.bu hortum dogalgaz hortumu gliba metresi elli kurus.maliyeti 1 tl ye gelmiyor yani.

@alper 76
Sibop à takınca yeterli olacaktır.

bana yakin olan varsa eski bir ic lastigin sibobunu getirsin yapayim ona.bosuna para vermeyin presta adaptore falan

iş de bu yol bisikletleri hep sıkıntı :)

Sanki tüp hortumuymuş gibi göründü gözüme o yüzden sordum. Bir de 70-90PSI ciddi bir basınçtır. Çıkmıyorsa sorun yok. Kelepçe olmadan olabiliyorsa ne ala...Bir ara halledeyim.

@ATALAY16
Öyle sıkıntıya feda olsun. [emoji12]

@alper 76 125psi bastim gumledi lastik daha dogrusu iclastik btwin sikinti ondaydi bence

@nuruasakir eğer iç lastik içerden kıvrılmış ya da jantın altında vs kalmışsa o zaman da böyle olabiliyor. Ben ilk iç lastik değiştirdiğimde böyle olmuş ve benzincide patlamıştı. Bilmiyorum ben benimkine el pompamla basıyorum ve kaç bastığımı hesaplayamıyorum. bazen bu 125ler vs bana fazlaymış gibi geliyor.
Çünkü tur biiskletime 70 PSI bastığım gün zırhlı lastiğe rağmen patladı. Sanki fazla hava lastiği daha kolay patlatıyor gibi geliyor bana.
Yine de lastikteki yazılara uyuyor ona göre şişiriyorum

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
@alper 76 aynen oyle oldu lastikleri benzincinin orada fegistrdim uzerindeki lastikler kayiyordu yagmurda orada tAkarken kim vurduyya gitti

• Beğen
Tepkiler: alper 76
@nuruasakir Benzinci bayağı gülmüştü benim halime .. hatun da yanımdaydı o da hopladı korkudan:):):)

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
@alper 76 patlamasi bi sey degil de cahil muamelesi yapiyorlar 100 basilir mi ona arabaya 30 basiyorlar

Oluyor böyle şeyler... amaan salla... Ben evelki gün biiskletle gittiğim okuldan dolmuşla döndüm, e kalın giyinemiyorsun haliyle 13km ve dik tırmanışlı yol.... Dolmuşçu üstümdeki fosforlu yeşil kıyafetleri süzdü durdu sürekli "çok mu beğendin" diyesim geldi.
Ortalık kazma dolu....:):):)

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
@alper 76 Ben de eskiden çekinirdim tanıdık birileri görürse ne der diye. Geçen iş yerinde bayan bir arkadaş, şakayla karışık, "kaç yaşına geldin çoluğun çocuğun var, bu ne hal böyle" dedi, ben de "Ne varmış halimde? Elinde sigara göbeğini kaşıyanlar utansın ben memnunum halimden" dedim elindeki sigarayla kala kaldı öyle :cool:

• Beğen
Tepkiler: bono ve alper 76
iyi yapmışsın dostum @Yusuf G.
Sonuçta hayatı onlar için yaşamıyoruz, yine de anlamak lazım tabi hayat müşterek.
Ben yol bisikletine binene kadar tayt giymeidm bunu aldıgım zaman 20 dk sonra ZONNK ZONNK olayları ve uyuşma başlayınca nedenler beynimde anlamlı hale geldi. Bir kaç defa uzun taytın üstüne şort giydim ama çok alakasız oluyor bir de yolda faşur fuşur... Yine de ortalıkta pek dolanmıyorum öyle...

• Beğen
Tepkiler: Yusuf G.
ben tayt giymiyorum sportif seyler giyiyorum onun yerine.genelde taktir ederler yadirgayan cok az

aylardır 120 hava basıyorum benzincide hiç sorun yaşamadım

Geri