Scudo Sports

Benzinlikte lastik şişirmek

@SerkanH hocam o tornnavidadan bulamadım ama hortumu kısalttım tornavidaya gerek kalmadan presta ucunun Schrader'in alt kısmı itti sanki daha kullanşılı oldu 110 psı bastım gram hava kacmadı

P51217-175055.jpg

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Scudo
@m.klcts ben sana bi adet hediye edeyim :) şu anda 10 tane yapaca kadar malzeme var bende

Vallahi ne olursa olsun bunladan 1-2 tane yapmak lazım. Ben PRESTA sibobu pompa ile rahat rahat şişirebiliyorum ama güya hem ince hem kalın siboba da uygun olan pompam ile şimdilik kalın sibopta başarılı olamadım.
Yazın köye bu durumu yaşayınca bu elektrikli komresörün ucundaki ucu (kalın uçlu içindi) kesip hortumu ince siboba giydirince 1sn de lastik şişiverdi.. Ne dertmiş kardeşim herkeste aynı sıkıntı yahu...
Bende de 2 bisiklet var iki ayrı sibop var

• Beğen
Tepkiler: nuruasakir
hocam bende adaptorde var pompa da var ama onlarla en fazla 60 psi basiliyo

Boyle bi aparat sart oncaden lanet ediyordum benziklikte :)

@nuruasakir kaç psı bastığını görebiliyormusun yoksa patlak tuşundan mı yapıyon

@m.klcts kac bastigini gorebiliyorsun normal mtb ye basar gibi basiyorsun havayi

kendim yaptimf orumun basinda tarifi var

Shcrader siboplu iclastigin sibobunu aldim iyiye lastijten siyirdim
Nalburdan metresi 1 tl olan dogalgaz borusu aldim

Borunun 3-4 cm ini anca kullandim

Schwalbe maraton plus 700 x 35 lastik te 85 PSİ yazıyor akaryakıt istasyonlarında 75 hava basiyorum sıkıntı yok

@m.klcts yanliklikla 130psi bastim geri havayi indirdim 110 psi tekrer bastim hatta makine kendisi otomatik ayarliyor
Yani presta adaptor gibi degil. presta adaptorde 160 psi gosterur 60 anca basar.onceden benzinlikte yarim ssaat ugrasirdim simdi 30 saniyede basiyor

• Beğen
Tepkiler: m.klcts
@nuruasakir doğalgaz borusu presta ya tam mı oluyo hava kaçırmazmı

hortumun boyutu onemli kalinliklari degisiyo ben once sibobu hazirladim sonra nalbura gittim oyle aldim
Gram hava kacmiyo

Yalniz presta sibobu vidali ise cok az sizma oluyo ancak yinede basiyo

• Beğen
@m.klcts bilmiyorum hiç ölçmedim.
ababdan kalma usül le, elimlekontrol ediyorum.
zaten el pompası zorlanmaya başladığında baya sert olmuş oluyor. bu da bene yetiyor.
zaten yol bisikleti dewğil, şehir bisikleti o kadar yüksek değerler basmam gerekmiyor diye düşünüyorum.

• Beğen
Patlamış lastikle ya da inmiş hava ile uğraşmak zor biz yol dışı bisiklet kullanıyoruz karşımıza ne zorluk çıkarsa bazen de bisiklet bize biniyor arazide patlamaya karşı benim kesin çözüm olarak gördüğüm bu ürün (link) yoksa yol alma şansımız yok tek sorun bir daha lastik şişirmek istediğinizde biraz zorlanıyoruz yüksek basınçla basmak gerekiyor kamyon basıncı

Geçen benim lastik patladı, tam rezillik 5 tane benzinlik gezdim şişiremedim. Sürekli başka problem artık iç lastikleri ince sibopla değiştirmeye karar verdim en azından pompamla şişiririm bir de bu arkadaşların yaptıgı hortumlardan yaparsam sorun kalmaz diye düşünüyorum. Olacaksa oluryor arkadaş hiç fark etmiyor, gecenin sonunda bisiklet yanıımda 3km kadar yürüdüm bu soğukta ve bir benzinlikte şişirebilince titreye titreye eve döndüm...

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
@fatih emekli

Model resim atar mısınız ve daha sonraları performansta sorun yarattı mı?
@nuruasakir
Resim atar mısınız?

@nuruasakir valla bi tane de ban yollayin. Pompayi kirdim bu ara tam rezillik
:)

• Beğen
Tepkiler: Hayrettin
Motorsiklet benzin hortumu ve eski bir iç lastik ile kolaylıkla yapabilirsiniz arkadaşlar etkili ve güvenli.

Geri