Scudo Sports

Avrupa yakası sahil bisiklet yolunda bisiklet sür(eme)mek!

Scudo
Sen, Ben, Biz inatla bisiklete binersek, işe ve okula gidersek, sorulan sorulara güzelce cevap verip bisikletin nasıl seçileceğini anlatıp teşvik edersek ah işte anca o zaman bu iş olur. Adamların gözüne gözüne sokmamız lazım bu bisikleti. Yoksa bunlar kesin hüloğğğğğ'cu bunlar şucu bunlar bucu diyerek hiç bir yere varılmaz, inadına insanların gözünde itici oluruz. Güzelce anlatmamız lazım... Caymayın bisikletten, ancak beraber olursak birşeyler olur.

video süper olmuş keşke bende de video çekebileceğim bir cihaz kaza anında olabilseymiş...

Allah sabır versin diyorum.
Önceden insanların maddi durumları yok o yüzden parklarda mangal yapıyorlar diyordum ama görüyorum ki hepsinin altında son model arabalar, son model telefonlar var. Bunlara sahipsen atlarsın arabana mesire yeri gibi bir yere gidersin.
Zabıta zaten kurulduğu günden beri çalışmayan bir kurum gibi birşey. Niye kimseye ceza yazmıyorlar anlayamıyorum.
Cahil bir toplumuz. Bu yüzden bunları olmasına normal gözle bakıyoruz.
Ne zaman cahilliği yendik işte ozaman bu manzaraları görmeyiz...

gözünü seveyim İzmir'in bisiklet yollarının, bizde en azından sadece yürüyorlar. bu ne arkadaş sabır taşı olsan çatlarsın o yolda giderken :)

@chnkrmz şeritler arası geçiş yaparken arkanızı kontrol etmiyorsunuz sanırım. en korktuğum şeylerden biridir, arkadan bir motor kaptırır gelir sağ taraftan, sizde o an sağa geçersiniz. aman dikkat :)

@Atacan KSK yanıldınız tabiki dikkat ediyorum :) omuz kontrolü yapıyorum. yaptığım kontrole rağmen bişey bana çarparsa bişe diyemem :D

• Beğen
Tepkiler: Atacan
Ben zaten hala İstanbul'da nasıl bisiklet kullanıyorsunuz şaşırıyorum.Cinnete gelir insan.

videoyu izleyince resmen midem bulandı...

video süper olmuş keşke bende de video çekebileceğim bir cihaz kaza anında olabilseymiş...

Arkadaşlar O yol bisiklet yolu değil ki, mangal yolu. Her akşam ve sabah o yolu itina ile kullanırım. Alıştık birbirimize. Kışın onlarsız ben bir hiçim...

@Abdllh
Mangal yapma özgürlükleri varsa benim de aşağılama özgürlüğüm var kusura bakma. Gelişmiş ulkelerde bir tane mangal goremezsin. Mangal için ayrılan özel alanlar var gidip orada yapıyor insanlar. O alan yoksa da kafasına göre istediği yerde yapamıyor.

Ayrıca hafta sonu tatil gününde kimsenin kimseyi karbonmonoksit gazıyla zehirlemeye, iğrenç kanat konularına maruz bırakmaya hakkı yok. Bunu kendisine "hak" görenler ise evet, maldir.

Git caddebostan sahilde bir tane mangal gör , sonra gel benim yüzüme tükür.

Umuma açık yerlerde mangal yapmak, bir geri kalmışlık göstergesidir.

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Anadolu yakasındaki sahil yoluda aynı durumda. Yedikleri tavuk kemiklerini de etrafa atıp gidiyorlar. Köpek gezdirmenin de imkanı yok buralarda devamlı yerlerde tavuk kemiği var. Tavuk kemiğide köpek için öldürücü özellikle pişmişi. Oradan geçerken arabanın camını dahi açamıyorsun leş gibi et kokusu içeri doluyor. Adamlar arkalarını deniz manzarasına, adalara dönüp yola doğru oturuyorlar, gelen geçen arabaları seyrediyorlar.

tam bir yeni türkiye videosu. haftasonu eğlencesi avm gezmek ve mangal yapmaktan ibaret olan bir millet. şehir değil köy meydanı gibi. sırf istanbul değil tüm türkiye böyle. antalya'da lara plajında sabah 9 da başlıyolar akşam 11 e kadar sanayi sitesi gibi sürekli duman tütüyor. bu kadar yeşil düşmanı olup da haftasonları koşa koşa yeşillik alanlara mangala gitmek de nasıl bir ikiyüzlülüktür anlamıyorum. ülkenin her yerinden cehalet akıyor, ortadoğu ülkesi olduk artık iyice. bu konuda söylenecek çok şey var ama işte kimseye faydası yok.

Çok uzun bir aradan sonra eşimle Nisan ayının ortasında bisikletlerimizi aldık. 1 ayı devirmişiz. İkimizin de aklına gelen düşünce; sandığımızın aksine, bisiklete yazın yerine kışın binileceği... Gerçekten de, mangalcılar yüzünden Bakırköy-Zeytinburnu güzergahı içler acısı bir halde. Ama Anadolu yakasındaki parkurlarımız da çok farklı değil. Ekseriyetle Maltepe ya da Caddebostan-Bostancı güzergahını tercih etsek de orada da mangalcı işgali olduğunu görüyoruz. Evimize döndüğümüzde kızarmış et koktuğumuzu hissediyoruz.

Ama burada serzenişlerde bulunmamız da bir işe yaramayacak. Sahilde ateş yakılmasının yasaklanması için ilgili mercilere, caydırıcı sıklıkta şikayet ve bildirimlerde bulunmamız gerekir.

Bu mangalcılar yüzünden etten, mangaldan iğrenir oldum. Şİmdi diyeceksiniz ki "insanların bir mangal keyfi var, onu da yapmasınlar mı kardeşim" evet yapmasınlar. sen keyif yapıcan diye tavuk kokan ve duman duman bir ortamda nefes almak için mücadele etmek zorunda değilim. Ben açık havada bir çay bahçesinde veya bir mekanda oturduğumda bile sigara yakmadan önce çevreme bir bakıyorum, bebekli bir aile veya yaşlı insanlar var mı diye? insanların geneli içmiyorsa da yakınımdakilerden izin istiyorum.

Bence millet'de bir sorun yok,tamamen devlet erkanı,nın sorumsuzluğu bence balık baştan kokar.

@A.Sinan

Sinan bey merhaba. Hassasiyetinizi anlamakla beraber yaptığınız yorumun insanları ötekileştirmek, hayvan yerine koymak olduğunun farkında olduğunuzu ve benzetmelerinizin başka hiçbir hususa mahal bırakmayacak derecede açık olduğunun farkındasınız. Sizden ricam şu, ülkemizin eğitim durumu ortadayken, insanlarımızın büyük çoğunluğunun mangal yaptıkları yerde, bırakın yolu bile işgal etmeyi orayı çöplük haline getirip bıraktığı bir coğrafyada yaşıyoruz ve bunların hepimiz farkındayız. Fakat siz kalkmış bu insanlara çok rahatlıkla hayvan diyebiliyorsunuz. Sebebi bizim bisikletli oluşumuz ve bu kalabalık kitleden herhangi bir toplumsal sıfatla sıyrılıyor oluşumuz mudur ? Bence hayır !! tam tersine bu insanlar bizim coğrafyamızın insanları. Asıl büyük iş farkında olup sadece şikayetlenen, küfür eden, kızan, bağıran, çağıran ve ayrımcılığı tetikleyen bizlerde. Şimdi siz o insanlara hayvan benzetmesi yaparak ne kazandınız açıkçası merak ediyorum. Lütfen bunu olumlu bir eleştiri olarak alın. Kesinlikle size saygısızlık etmek niyetinde değilim. Eğer öyle bir şey algılarsanız da şimdiden özürlerimi kabul buyurun.

@Anıl Erdoğan evet çoğunda son model araba var son model telefon var son model mangal var ama yol kenarında bısıklet yolunda egzos dumanı eşliğinde duman altında mangal yapmak hoşlarına gidiyor. 50 metre ilerde dolgu alanına yapılan otoparka 1 2 lira vermek istemiyorlar. arabalarının yanından ayrılmamaları lazım tuvalete bıle arabada gıtmelerı lazım. hatta mangal yapılması için ayrılmış bankların olduğu 100 lerce metre genıslıgınde beton alanda bıle mangal yapmamaları lazım cunku ordan bısıklet yolu gecmiyor yayalar gecmıyor kartaldakı genıs beton alanı görenler olmuştur bir suru banklar var ama ınatla orda mangal yapmıyorlar gelıyorlar sahılde gözümüze burnumuza O MANGAL DUMANINI SOLUTMALARI LAZIM.

DAHA GEÇEN PAZAR DALYAN SAHILDE SAHILIN KENARINDA BISIKLET VE YAYA YOLUNUN HEMEN YANINDA MANGAL YAPTILAR YA DUMAN ALTI OLDU HER YER GUVENLIK 15 DAKIKA SONRA GELDIDE OYLE SONDURDULER

Bisiklet yolunü çeşitli sebeplerden dolayı meşgul edilmesi ne kadar yanlışsa insanlara bu şekilde hor görmek te ondan assagi kalmaz. sizin için tavsiyem bi bu kadar daha ülke gezmeniz belki bi ise yarar da bi sporcuya yaraşır şekilde insanalari daha güzel elestirebilme vasfina sahip olabilirsiniz.

Anadolu yakasında da durum pek farklı değil hafta sonu sahil yolunda bisiklet sürmek pek kolay değil e5 te veya yollarda sürüyorum artık.

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Geri