Scudo Sports

Avrupa yakası sahil bisiklet yolunda bisiklet sür(eme)mek!

@Akın Bilgin
ben size yazmadim ustunuze alinmayin. genel olarak "haftada 1 gunleri var. birakin ne yaparlarsa yapsinlar" seklinde yaygin bir dusunce var.

hastanenin ortasina buyuk abdestini birakan teyzenin de cani oyle istemis elestirmeyelim oyleyse. toplum tuvalet ihtiyaci icin tuvalete gitmek zorundaysa, hastanenin ortasina birakani yadirgiyorsak, ayni tepkiyi yolun ustunde mangal yapana da kararlilikla vermeliyiz.

Bunun baslica yolu bu kisileri, aliskanliklarini, tercihlerini analiz etmekten gecer.

kadikoy bostanci arasinda benzer davranislar munferitse, gidip o insanlara bisiklet yolunda mangal yapmanin yanlis oldugunu bosuna anlatmazsin. Bunun icin kaynaklarini tespit ettigin dogru kitleye yonlendirirsin.

bu yanlisi yapanlar dogu kokenliyse, gidip sariyerde karadenizlilere bosuna anlatmazsin. bunu yapan gidip x partiye oy veriyorsa, gidip z partiye oy verene anlatmazsin.

Ne kadar cok insan tepki gosterir, dislarsa yaptiklarinin yanlis oldugunu idrak etme olasiliklari artar.

Bisiklet yoluna mangal yapan kitleyi hos gordugunuzde ayni insanlar arabasini kaldirima da park edecek, copunu de birakacak.

Benim aklimin almadigi, sirf bu insanlarla ayni siyasi partiye oy veriyorsunuz diye bu insanlarin yanlis davranislarini savunmak zorunda hissetmeniz. (size hitaben soylemiyorum)

son iki donemdir chpye oy verdim ama parti icinde Ataturk'u putlastirmis, her sikistiginda ordudan medet uman, eski kanunlar sayesinde 40li yaslarda erken emekli olup saltanat suren tipleri sevmem mesela.

Chpyi elestirene, chplileri genelleyenlere de kizginlik beslemem. Chpli secmenlerin yarisi hanzodur gozumde.

Ayni olgunlugu akpliden de beklerim. Bu nedir ya? birinin siyasi tercihiyle, toplum icindeki aliskanligi arasinda bag kurmak neden tabu olsun ki...

Scudo
@belgen Bu insanlara hayvan demek ne derece doğru ? Sizi kast etmiyorum, sohbet ediyoruz farz edin lütfen. Bence bizim insanımızın okumuşu da cahil olabiliyor. Birileri yanlış yapınca, onun arkasından yanlışlarla koşmak ve kovalamak ne kadar doğru bunu bile tartışamıyoruz. Çünkü hala hakaret ediliyor. Birbirimizi ötekileştirerek nereye varabildik ki ?

Ayrıca hastane ortasına tuvaletini yapan yaşlı insanla, ancak kara yolunun ortasında çizgili pijama ve atletle mangal yapan pos bıyıklı dayı kalibre olurlar bu konuya dikkat çekerim :)

hayvan dememek gerekir. dogadaki hayvana hakaret olur bence. kanser daha dogru bir tabir olur. yayilmasini engelleyemek cok guctur. cogalir, saglikli hucreleri de bozarlar. kanser tibbi bir terim oldugu icin zorlarina da gitmez.

@A.Sinan bizin cahil kesim işte ne beklersin ne aç milletimiz varmış yav.

@belgen şimdi bu mangalcılar kanser olduğuna göre ben bisikletten inip mangal yaparsam onlar gıbı bısıklet yoluna arabamı park edıp onların kanser hucrelerını çoğaltmış oluyorum yani :D kanserlı hucrelerın yayılmasını yok etmek için kanserlı bolgeyı kesıp atmak gerekır o zaman butun sahıl dolgu alanını kesıp atalım geçmeyelım sorun ortadan kalkmış olur...

Bugun grup olarak Kadikoy'den yola cikip Anadolu Feneri'ne gittik..Ordan da kucuk tekneyle Sariyer'e gectik..Bizi bisikletlerle goren bir abi yaklasti bize dogru..Sporla ugrastigi her halinden belliydi.Ufak bir sohbet ortami olustu..Son 15 yıldır Turkiye'de olmadığını ve Guney Afrika-Cape Town'da yaşadığını soyledi..Hani bizim hor gordugumuz afrika..

Velhasıl kelam insanlarımızdan konu açıldı.Metroda,trafikte insanlarin verdikleri tepkileri falan anlatti.Bisikletcileri ezip geçmekten pismanlik duymayan soforlerden bahsetti.İyi ki gitmişim dedi afrika'ya..

Orda buyuk bir rampa varmis yaklasık 10 km'lik..Bisikletçiler yukari yavaş yavaş tırmanırken bir araçtan korna sesi duyamazsınız dedi..Adam sollama imkani bulursa bisikletçileri sollar,yapamazsa onların arkasında tepeye kadar çıkar dedi.Ağzım açık dinledim resmen..Elin afrikalısı işte..Bizde olsa neler olabilecegini dusunun..

Ayrıca bugunku Kadıkoy-Anadolu Feneri-Sarıyer-Beşiktaş rutunda ne kadar çok şey yaşadık az çok tahmin edersiniz.

Herkese hayırlı akşamlar..

Ben de dedim Cape town'a mı gitsek ama pek de iç açıcı değilmiş.

Artık adamların canına tak demiş bu halde protesto etmişler.

Ben bir bisiklet sever olarak mangal olayı hariç onların yanındayım. Insanların bir iki günü var çocuklarını gezdirecek biraz güneşlenecek. Ekonomik durumları basıp İstanbul dışına gitmeye yetsede gidip gelmek ölüm trafikten dolayı.
Herkesi bir yere koyup hadi bisiklete binin, top oynayın, paten Kayın, köpek gezdirin, piknik yapın, koşun derseniz amaçlar farkli olduğu için anlaşmazlık dışında kimsenin oradan olmak istediği zevkide tam anlamıyla alamaması ile sonuçlanır. Herkes birbirini suçlar amansızca çatışarak ben zevk almıyorsam oda zevk almasın kafasına girer.
Benim Çocuğum yok ama olsa parka gittiğinde doya doya özgürce koşsun oynasın isterim ama bisiklet yolu olan bir parkta elini bırakmaktan korkarım ve Çocuğum özgürlük eğlence ve oyun Duygularını benim kısıtlamalarımla Yaşar.
Bisiklet yolu diğer Araçların arasında olaması gerekir. Belirli bir satandartı ve mutlaka asfalt olması gerekir. Öyle mavi boyayinca bisiklet yolu olmaz. Boyalı yol ıslandığında buzdan beter kayar.
Gıptayla izlediğiniz Amsterdam gibi yerlerdeki bisiklet yolları bildiğiniz gibi değildir. Oralarda insanlar %70 oranında ulaşıma bisiklet kullanır analar çocuklarını yuvaya bisikletle götürü. -8-9 derecede çocuklar okula bisikletle gider. Yani bisiklet çok fazla olduğundan Belediye bisiklet yollarını yapması zorunludur. Bizde bisiklet sivil toplum kuruluşları belediyeye bisiklet yolu yapın insanlar daha fazla bisiklete binecek derler. Halbuki insanlar bisikleti işe gitmek için kullanmak istese Kadıköy'den ataşehire bisikletle bir araba tarafından sıkıştırılmadan gidemez. Belediyeler trafik kanununa hüküm edemez, oturup Kadıköy'deki araç ehliyet sahiplerine neden bisiklet sürücüsüne daha fazla saygı duymaları gerektiğini anlatamaz, kadıki seçim zamanı binlerce tl harcayıp reklam yapan iktidarlar bisikletliye saygı adı altında etkili bir kamu spotu çekemez. Yani otorite atar sizi parka biter işi ne hâliniz varsa görürsünüz mangalcılarla kavga eder patencilere bağırıp durursunuz hatta bisiklet yolunda performans sürüşü yapmak isteyen biri cruzing yapan ve muhabbet eden iki bisikletliyle kavga etmeye kadar gider iş.
Özgürce bisiklet kullanmak istiyorsanız Çıkın korkarak ta olsa caddelerde kullanın Say'ı nekadar artarsa okadar güvende olursunuz. Beni gören seni farkeder seni gören beni farkeder. Beşiktaş Sarıyer arası artık okadar çok bisikletli varki hiç bir araba Saygısızlık etmiyor çünkü günün hersaati haftanın hergünü bisikletli ile karşılaşıyorlar. Bazı insanlıktan nasibini alamamış Şimdi Emirgan bisiklet yolu yapılıyor çünkü bir bisikletli ezilirse orada bisiklet yolu vardı ne işi vardı asfaltta diyebilmek için arabayı aklayabilmek için çünkü arabadan Eşek yüküyle para kazanıyor devlet. 7 km bisiklet yolunda günlük antremanımı yapmak için 7 kere gidip gelmem lazım yokuş yok iniş yok e ozaman hiç evden çıkmayayım bir roller birde sinema perdesi similasyon tamam.
Bisiklet yolu taleb etmeyin, bisiklet saygısı taleb edin. Devlet cezayla, ödülle, kanunla, kuralla bisiklete saygı Sağlamak için çalışmalı yoksa taşerona verirsin işi 6 ayda bisiklet yolu hazır.
Sen yoldaysan ben görünürüm ben yoldaysam sen görünürsün Çıkın parklarda inin kaldırımlardan.

anadolu yakası bu yönden daha rahat.

Aslında yer mekan güzergah güzel. Peki ya insan? Ben de çıkmak istiyorum bu güzergaha. Ama anladım ki hafta içi olmalı bu iş. Bisikletliye verilen saygı bu kadar güzel anlatılabilirdi, teşekkürler

Selam u aleykum,ilk öncelikle bu konuyu takip ediyorum ve anladımki Türkiye'de devlet büyüklerimizin sayesinde halk birbirine tahammül edemiyor,hakaret derecesine varana kadar birbirilerine giriyor,Yav arkadaşlar birbirimizle uğraşacağımıza birbirimizin kuyusunu kazacağımıza ne yapılabilir konusunda neden çözüm üretmiyoruzda,birbirimize düşüyoruz sebeb ne,Ben'ce oradaki durum halk'tan kaynaklanmıyor tamamen devlet büyüklerimiz'in kendilerini düşünmekten,halk kendince çözüm üretiyor,Zabıta her zaman layığı ile orada görev yapsa olurmu bu durumlar,Allah rızası için akıllı düşünelim mantıklı adım atalım.

Bu tamamiyle benim düşüncelerimdir,saygı duyar veya duymazsınız,hiç umrumda değil.

Memleket bildiğin sığıristan olmuş maalesef.. Avrupa yakasıda sığır üretim çiftliğine dönmüş halde son yıllarda hepten.. Geçen hafta sonu Kadıköy Caddebostan arası turladık resmen matrix kapısından geçmiş gibi oldum.. Tek istediğim mümkün olan ek kısa zamanda o bölgede bi yere taşınmak.. Bu arada 3.50 resmen bomba olmuş :D

Geri