Scudo Sports

Avrupa yakası sahil bisiklet yolunda bisiklet sür(eme)mek!

@İBRAHİM AKGÜL cok gecmis olsun. O bisiklet yolunu bizde kız arkadasimla duzenli olarak kullaniyorduk! bisiklet yolunda fari acik olmadan uzerimize son surat gelen motorlar. Aniden bisiklet yoluna giren arabalar. Kendimizi kaldırıma son anda atıp kıl payı kurtuldugmuz kazalar var. Ama 10 gun once arkadan gelen harfiyat kamyonunun bom bos yolda yanimizdan gecerken ara gazı ve korna calmasiyla kız arkadasım kamyonun yanastigini zannedip durmak istedi, telaslanıp pedalini kaldirima carparak dustu bisikletin altinda sürüklendi, ayagi kırıldı sandık. bi araba durup bizi hastaneye goturdu hemen. kırık yokmus ama 10 gundur uzerine basamiyor... Kullaniyorduk dedim cunku o yolu tamamen cikarttik rotamizdan..

• Beğen
Tepkiler: Gökhan BİROL
Scudo
Esasında hayvanlara haksızlık olmuş doğru diyorsunuz. Hiçbir hayvan bunlar kadar rahatsızlık vermez, bunlar kadar pislik yapmaz. Kedi bile toprağı eşeleyip kakasını yaptıkdan sonra üzerini örtüyor. Özgürlük parkında pazar kurulduğu zaman pazarcılar ağaçların altına pisliyorlar. Kışın oluyor bu genellikle hava kararınca güllerin olduğu bir yer, logustürünler felan var kuytu yerler. Oraya giden köpek sahipleri çok iyi bilirler. Bu insanlara hayvan demek hayvanlara yapılmış bir saygısızlıkdır. Sahil yolunda da çimlerin arasında hertürlü pisliği bulabilirsiniz. Gene bunları en çok köpek gezdirenler buluyor çünkü köpekleri heryeri koklayıp aradıkları için. Uzakdan geçince hiçbirşey görülmüyor. Ben bunlara hayvan demeye devam ederim. Onlar beni hayvanlardan çok rahatsız ettikce.

Hepsi birbirinin kopyasi gibi.

Tipler ayni,acaba neden :)

@Abdllh

Hümanist Bey de konuya geldi :)

İnsan da olsa öküz öküzdür. (Evet ötekileştiriyorum). Ötekileştirmeyince sanki mangalları kaldıracaklar oradan, hemen Hollanda olacağız.
En azından rahatlıyorum böyle. Mallar.

• Beğen
@Gökhan BİROL Ya hocam mangal yapmalik özel park alanlari piknik yerleri var.

Sokakta kurban kesenlerle bu yolda parkta mangal yapanlar ayni tipler.

Zabita adam olsa -yasa var mi bilmiyorum- keser cezayi bak bakalim yapiyorlar mi bir daha.

• Beğen
Göztepe de oturduğum zaman akşam üstü 3-4 tane genç sağa dönülmez tabelasını sökmeye başladılar polisi aradım tabelayı söküyorlar dedim polis söksünler ya yarın belediye yenisini koyar takma kafana git yat dedi. Sonra tabelayı sökdüler götürdüler. Bunlara hangi sıfat yakışır acaba?

@chnkrmz

Ben İzmir'deki yayalardan bıkmıştım ama beterin beteri varmış. Türkiye nasıl bir ülke, gerçekten dünyada ayrı bir yerimiz var ben buna inanıyorum. Her konuda en kötü örnek bizde, ne kadar şanssız insanlarız.

• Beğen
Tepkiler: liteon
Aynı güzergahi kullaniyorum artık insanlarla tartışmaktan sıkıldım. Hangi birini nasıl düzelteceksin. Anadolu yakasinda da sürüşler yapiyorum orasi bir nebze daha iyi durumda en azindan cizgi ile belirlenmis alanin bisiklet yolu olduğu bilincindeler. Ama yinede arkadaşlarin dediği gibi ya gece sürüş yapicaz yada bunlar inlerine çekilince

Ya Atatürk gibi biri gelmeseydi halimiz ne olacakdı? Onun devrimleri sayesinde ancak bu kadar olabildik ya olmasaydı ne olacakdı?

@A.Sinan
Sinan bey kedi evrimi gereği kokusundan takip edilmemek için kakasını örter. Bizim insanımız temiz olmayı bilip yapmıyor. Aynı insana kalkıp hayvan deseniz ne olacak ? Değişen ne olacak ? Yada sizin kazandığınız şey ne olacak ? Anlatabildim mi ? Siz bu insanlara kızıp, hayvan derseniz onlarla aynı seviyeye inmiş oluyorsunuz. Yani biri bir cahillik yapıyor, sizde buna cahillikle karşılık veriyorsunuz ? Şimdi ben size hayvan desem hiç yakışır mı ? Elbette yakışmaz ve bütün durum bundan ibaret. Sizden ricam bu duruma bu gözle bakmayın. Fikrinizi değiştirmek gibi bir niyetim yok ama biz bu çağdan böyle geçmek zorundayız. Bunları bilip bu insanlara hayvan demenin kime ne faydası olacak ?

Vallahi ben sadece sabah 6.30 7.00 arası sahildeki bisiklet yolunu kullanıyorum o saate şehir mağandaları daha mangallarını yakmamış oluyorlar.Rahat bir şekilde geçiyorum.

• Beğen
@kare2emre büyük geçmiş olsun. çektiğimiz fotoğraf ve videoların ceza kesilmesi için yeterli olması gerekiyor.

• Beğen
Tepkiler: yihehe
@kare2emre geçmiş olsun ikinizede. korna işi gıcıklık olsun diye de çalıyolar dikkat ben geçiyorum diyede çalıyolar. ben her iki türlü iyimserliğe vurup dikkat geçiyorum olarak algılıyorum. o yüzden hiç telaşa verip panik etmeden yola devam ediyorum. genelde korna çalanlar da sakin sakin yanımdan geçiyolar. Allah bizi kötüsünden korusun arkadaşa ikiz aynasıyla vurmuşlardı. hemde ara sokakta son gazla. ikiz aynası dirseğinde parçalandı 2 hafta bisiklet süremedi.

• Beğen
Tepkiler: yihehe
3:52
Görmüyon mu lan?
Sen niye benim önüme çıkıyon lan :D
Sürmeyi mi bilmiyon? :D
Sen bilmiyon :D

hahahah

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Burda suç halkın değil ki, tamamiyle devletin suçudur. Halkın böyle bilinçsizce davranması, devletin bisiklet yolu için herhangi bir yaptırım uygulamaması daha üstüne konuşmaya gerek yok. İleriye gideceğimize, geriye doğru gidiyoruz. 2000 öncesini özledim.

• Beğen
böylelerine e-5 in ortasına da böyle yayılıp yatıyormusun demek lazım. bisiklet yolu olup olmadığının farkında değiller, zira kendileri bisikleti sadece karne hediyesi olarak çocuklarına aldıkları bir oyuncak olarak görüyorlar.

• Beğen
Tepkiler: Gjankrow
İnsanlar betona o kadar alışmış ki ayrılamıyorlar. Yem yeşil çimenler boş ama insanlar illaki beton diyor. Hafta sonu kafa dağıtmak, ferahlamak için yola çıkıp betonda oturmak nedir. Şöyle güzelce çimlere uzansak ayağımız toprağa deyse insanlar daha anlayışlı ve sakin olacaklar belkide. Her zaman çok sevdiğim bir laftır " Deveye sormuşlar neren doğru diye..." ...

@Cem Ç. Cem bey zaten aynı fikirdeyiz:harika:

Türkiye'deki bisiklet yollarında güvenli ve rahatça bisiklet sürmek sanırım büyük bir lüx

Bazı arkadaşlarımız onlar bisiklet yolunda mangal yaparsa bende böyle konuşurum demişler. Herkes kendi açısından haklı olduğunu düşünür. Bu da insanın doğasında olan birşey, bunu gayet iyi anlıyorum. Aslında benim anlatmak istediğim siz birine ağzınıza geleni söyleyebilirsiniz ya da söyleyemezsiniz demek değil. Ben sadece bu forumda yazılanları okuyan genç beyinlere yanlış örnek olduğumuzu, rahatsız olduğumuz insanlardan bir farkımız kalmadığını anlatmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Muhammed-Arslan
Geri