Scudo Sports

Arka vitessiz bisiklet olurmu

qqaazz

Üye
Tepki
2
Arka vitessiz bisiklet olur mu?Ama ön vites olacak.Bisiklete bindiğimde çoğu vitesleri kullanmıyorum.27 veya 24 veya 21 vites bana gereksiz geliyor.Öndeki 3 vites yeterli gibi geliyor.Aslında 4.viteste olabilir.Böyle bir bisiklet kurmanın imkanı varmıdır?

Scudo
@ qqaazz;
Hiç uzun yol tecrübesi yaşadınız mı?

Uzun yol olarak sahilyolundan Cevizli'den Küçükyalı'ya gittim geldim.Gidişte tam karşımdan kuvvetli rüzgar esiyordu.Küçük vites kullanmak zorunda kaldım.3 vitesli sistemde 1 numaralı vites belki yeterli olabilir.Olmayada bilir mi diye düşünmeden de edemiyorum.Rüzgara karşı daha keyifli bir sürüş için pedal çevirmeye ait alternatif tork seçenekleri olmalı galiba.Dönüşte rüzgar biraz kesilmişti.3 vitesli sistemde 3.vites yeterli olabilir biye düşünüyorum.

bazı eski modellerde, arka göbek içerisinde vites sistem gizli ama tarih oldu onlarda, senin işini görürdü işte onlar, bisikletçiler bir formül üretebilir belki

olabilr biraz uğraşırsan belki ama arka aktarıcının olması lazım genede çünki zincir gerginliği önmeli bu konuda ama olabilir dediğim gibi

Bence bu ancak özel bir sistemle mümkün. arka aktarıcı olmadan geçişler nasıl olacak ön aktarıcıda ?

Bendeki vitesler 9'lu sistem, ayna kol 48 dişli. Her zaman viteslerin neredeyde tümünü kullanıyorum. Hele uzun yollarda yokuş çıkarken ve düz yolda ani hızlanmalarda çok işe yarıyor. Mesela ben ağı ağır giderken yanımda bir bisikletli hızla geçtiğinde bu vitesler sayesinde çabucak hızlanabiliyor ve yarışa katılabiliyorum. Not: Pedalları sürekli yüksek hızda çevirip vitesi bu hızı azaltmayacak kadar artırıyorum, yani ayaklarım neredeyse boşa dönüyor, böylece kısa bür sürede aynı hızda yüksek viteslere geçtiğimde bisiklet inanılmaz derecede hızlanmış oluyor. Yani üç vitesle böyle bir hızlanma sanırım çok zor olur.

• Beğen
Tepkiler: lindemann
Sizin gibi dusunenler icin Rohloff'un mukemmel bir urunu var, fiyati biraz yuksek belki ama kesinlikle mukemmel bir cozum;
(link)

@HaliliOzturk

Ne diyor Halil orada? Hiç bir şey anlamadım :cool:

(link)

Bunlar çok pahalıymış ama güncel ürünler ve 14 vitesli.Sitelerindeki tarih 03.06.2008 i gösteriyor.Umarım bisiklet sektörüde bilgisayar sektörüne benzer.Bilgisayarda DDR2 ramlar ilk çıktığında 400 dolar filandı.Şimdi 30$ a bulunuyor.
Shimano Nexus daha uygun fiyatlı, ama 8 vitesli.Sanırım mesala 2.vitesten direkt 7.vitesede atılabiliyor.
(link)

bi kaç tane FR ci arkadaşımda arka aktarıcı yok.Zincir rublenin 4. , 5. dişlisinde duruo ön taraftan oynayarak ayarlıolar.

peki zincir öndeki kücük dislideyken sarkmiyor mu? gerginlik nasil saglaniyor?

evet nasıl sağlanıyor dicektimki aklıma mobiletteki zincir gerdirme sistemi geldi :D evet arka aktarıcıya gerek kalmadan da olması mümkün resimle göstereceğim bulunca o isitemi

aslında böyle bir imkan var yol bisikletlerinde kullanılıyor hatta tek dişli uygun arka göbek alırsın ve arkayada tekli dişli taktırırsın ön ayna kol durur sende sadece ayna koldan vites sağlarsın bu kadar basit bir yöntem aslında

Geri