Cotyoran52
An Engineer Cyclist
- Tepki
- 1.517
- İsim
- Kotyoralı
- Başlangıç
- 2000—01
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Merhabalar üzerindeki etikette 14.1 kg olduğu yazıyor...Bisiklet kaç kg?
Merhabalar üzerindeki etikette 14.1 kg olduğu yazıyor...Bisiklet kaç kg?
Decathlonun sitesinde 300 yada 200 gram daha hafif yazıyor ama yinde bence hafif bisiklet fiyatına göreMerhabalar üzerindeki etikette 14.1 kg olduğu yazıyor...
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Adı üstünde çiftteker. Çeşitleri, türleri ve kalite seviyeleri olan, özgürlük ve mutluluk veren bir alet. Sevdiğiniz türden kendinize göre bir tane edinmişsiniz. Mutluluğunuz ve heyecanınız ilk paylaşımdan bizlere doğru yansıyor kardeşim. Tekerlerine taş toprak ne varsa değsin, ama patlamasın. Mutlu sürüşler...
Decathlonun sitesinde 300 yada 200 gram daha hafif yazıyor ama yinde bence hafif bisiklet fiyatına göre
@Cotyoran52 öncelikle hayırlı olsun. Beğendiğiniz bir bisiklete sahip olmanız adına sevindim. Decathlon bisikletlerinde genelde gözüme çarpan fren vites aksamlarının plastik oluşları ve biraz kabaca olmaları idi. Gerçi bu durum shimanonun en alt seviyelerinde de mevcut.
Sıkıntı olabileceğini düşündüğüm nokta ise parça değişimlerin alelade bir bisiklet tamircisi ile yol alınamayacak olaması gibi geliyor bana. Fransız ürünleri ve Decathlon temini olması açısından.
Fiyat bandı ne civarda idi yazdı iseniz gözümden kaçmış olabilir ama, mosso salcano sedona gibi bisikletleri (tamamen şahsi düşüncem) amaca yönelik örneğin yalnızca kadroları için alınabileceğini düşünüyorum. Örneğin iyi bir kadroyu alıp, tabi ki iyi marka muadillerinden oldukça daha ucuza, donanımları nispeten iyi ürünlerle yaptığınızda, sonuçta iyi markalarda 15-20 bin lira civarında toplanacak bir potansiyel bisikleti 8-9 bin lira civarına toplama imkanı verebilir.
Sizin durumunuza ki zaten bozulması durumunda bazı komponentleri shimano vs ile değişebileceğinizi yazmışsınız, yalnızca kadro alıp toplamayı beklemektense bisikleti alıp bozuldukça yeni parçaları daha iyi olanlar ile değiştirerek ilerlemek bu sayede bisikletsiz kalmamanızı da sağlayacak. Finalde 12.5 kg civarında bir bisiklete sahip olabilirsiniz. (pedallar hariç aksesuarsız).
- maşa
- Gidon boğazı
- gidon
- fren sistemi
- vites sistemi
- pedal
- sele borusu
- sele
Bunlarda zaman içerisinde yapabileceğiniz yükseltmeler ile uzun süre idare edecek keyifli bir bisiklet oluşturmak mümkün.
1x9 ile fazla hız yapmıyor demiştiniz. Yol bisikleti zaten kıyas olmaz ama 3x9 olanlar ile öyle aşırı bir fark olmaz. Kendi bisikletimde 3x9 dan 1x11 e yükselttim evet son sürat biraz düştü ama 3x9 olan diğer bisikletimden daha yüksek ortalama hız yapıyorum. Mtb olduğu için son sürat çok önemli değil aslında. Dağda iken zaten gerek yok çünkü çoğu zaman rampa çıkışlarından sonra gelen downhill kısımlarında yarı dinlenme yarı keyif olduğu için 45km/h a çıkmaya gerek olduğunu pek sanmıyorum 😜
Bisiklet alacak başka arkadaşlar için de aslında aynı yorumu yapıyorum, bugun iyi bir full amortisör bisiklet sıfır fiyatı 45-50 bin lira (karbon) . Halbu ki salcano ya da benzeri bir kadroyu alıp kimisi sıfır kimisi iyi durumda ikinci el komponentler ile muadil bir bisiklet toplamak maliyeti yaklaşık 20 bin lira. Bence denenebilir hatta bu piyasa şartlarında denenmeli de.
Zamanında o kadar fazla alımı yapılmış bisiklet ve yedek parça dolu ki ortalık, sıfır fiyatlarının aşırı yükseldiği bu dönemde çok değere bindiler ve herkes elden çıkartmaya ve kendi ihtiyacını da bu şekikde edinmeye başladı.
Biraz kafa şişirmiş olabilirim.
Güzel günlerde kazasız belasız binin.. 😁🤙
Hayırlı olsun bisikletiniz. Güzel günlerde kullanın. İncelemeniz yeni alacaklara fikir verebileceği için yararlı. Bu forumdaki sürekli kullanıcıların çoğu uzun süredir sürdükleri ve bisiklete ciddi yatırım yaptıkları için genellikle orta ve üst seviye bisikletler ile ilgileniyorlar. Bu yüzden giriş seviyesi bir bisikletin kısa süreli kullanım sonucu incelenmesinin yeterli kalitede olmasının mümkün olmayacağını düşünüyorlar. Bisikletler ile ilgili bilgileri sadece okuyarak öğrenmek imkansız, çünkü oldukça fazla ayrıntı ve değişken var, bu yüzden sürdükçe oluşan genel kanaatler daha değerli olabiliyor. Bunun tam tersi için de geçerli aynı durum, sadece hisler ile bisikleti anlatıp, bilimsel verileri göz ardı etme de büyük yanlış. Alüminyum bisikletten karbona geçip esnemezlik sayesinde yüzde 30 performans kazandığını iddia eden olabiliyor örneğin. Tecrübe ve araştırma arasındaki dengeyi iyi oluşturmak ve biri olmadan diğerinin zayıf kalacağını bilmek gerekli.
Selamlar Hocam o dedigin salcano kadrolar hardtrail kadrolari. Siz nasil bir mantikla bir hartraile ust seviye donanimlar takarak onun bir downhill yada bir enduro bisiklet olabileceğine kanaat ettiniz cok merak ettim?Bisiklet alacak başka arkadaşlar için de aslında aynı yorumu yapıyorum, bugun iyi bir full amortisör bisiklet sıfır fiyatı 45-50 bin lira (karbon) . Halbu ki salcano ya da benzeri bir kadroyu alıp kimisi sıfır kimisi iyi durumda ikinci el komponentler ile muadil bir bisiklet toplamak maliyeti yaklaşık 20 bin lira
Hocam enduro downhill i nerden çıkardınız ben anlayamadımSelamlar Hocam o dedigin salcano kadrolar hardtrail kadrolari. Siz nasil bir mantikla bir hartraile ust seviye donanimlar takarak onun bir downhill yada bir enduro bisiklet olabileceğine kanaat ettiniz cok merak ettim?
Ayrica bir hardtraile isterseniz nasanin urettigi donanimlardan takin ama bunlar parkurlari ve surus dinamikleri acisindan asla bir enduro yada downhill olamazlar. Ayrica bu dedigim mtb turlerinin freninden jantina kadar tum compenentleri farklidir. Takamazssiniz yani downhill donanimlarini bir hardtraile.
Selamlar sevgiler
Selam, salcano YA DA kısmını atladınız sanırım. Ve de hardtail kadroya enduro ya da downhill yaparsınız demedim. Bunun olmayacağını söylemeye gerek var mı. Daha doğrusu bu yazdığımdan bunu çıkarmanız enteresan. Muadil kadrolara muadil malzemeler kullanılabilir elbet. Hatta 2000 li yıllarda olduğu kadar da kolay değil bu toplama işi çünkü o kadar geniş bir yelpaze var ki, birbirine uyan parça bulmak daha zor şu an.Selamlar Hocam o dedigin salcano kadrolar hardtrail kadrolari. Siz nasil bir mantikla bir hartraile ust seviye donanimlar takarak onun bir downhill yada bir enduro bisiklet olabileceğine kanaat ettiniz cok merak ettim?
Ayrica bir hardtraile isterseniz nasanin urettigi donanimlardan takin ama bunlar parkurlari ve surus dinamikleri acisindan asla bir enduro yada downhill olamazlar. Ayrica bu dedigim mtb turlerinin freninden jantina kadar tum compenentleri farklidir. Takamazssiniz yani downhill donanimlarini bir hardtraile.
Selamlar sevgiler
Hocam şu cumlenden oturu oyle algiladim. Cift amortisor yazmissiniz. Yanlis anladimsa ozur dilerim ama cift amortisorlu bahsettiginiz markalarin downhil ve turevi kadroları yok, aksine sadece " Hardtrail " dedigimiz ön maşası amortisorlu modelleri var. Tekrar ozur dilerim yanlis anladigim icin.Bisiklet alacak başka arkadaşlar için de aslında aynı yorumu yapıyorum, bugun iyi bir full amortisör bisiklet sıfır fiyatı 45-50 bin lira (karbon) . Halbu ki salcano ya da benzeri bir kadroyu alıp kimisi sıfır kimisi iyi durumda ikinci el komponentler ile muadil bir bisiklet toplamak maliyeti yaklaşık 20 bin lira. Bence denenebilir hatta bu piyasa şartlarında denenmeli de.
Estağfurullah ne demek. Demek istediğim aslında tam olarak şuydu. Misal scott hardtail iyi bir bisiklet 30.000 ise bunu carbon 2. El başka bir marka kadro üzerine gene yıpranmamış ya da sıfır parçalarla toplamak daha avantajlı olur, ya da 15.000 civarına alt marka bisikletin sfırını alana kadar böyle bir bisiklet toplamak daha iyi olur manasında idi. 🙂Hocam şu cumlenden oturu oyle algiladim. Cift amortisor yazmissiniz. Yanlis anladimsa ozur dilerim ama cift amortisorlu bahsettiginiz markalarin downhil ve turevi kadroları yok, aksine sadece " Hardtrail " dedigimiz ön maşası amortisorlu modelleri var. Tekrar ozur dilerim yanlis anladigim icin.
@Cotyoran52 hayırlı ,uğurlu olsun iyi günlerde kullanasın. Sistem kaynaklı sorunlardan ve bazen yoğunluktan dolayı kullanıcı adımdan bahsedilince göremiyorum. Dağ bisikleti incelemesi olunca tesadüf olarak gördüm.
Decathleon ürünleri genelde orta ve düşük gelirli sporcu kitleler baz alınarak üretiliyor. Maliyeti düşük ancak işlevi olan ürünleri dünya piyasalarına sunmaya çalışan bir mağaza. Farklı coğrafyalara göre,arz talep dengesi göz önünde bulundurularak ürün kalitesinde değişiklikler olabiliyor. İngiltere ve diğer geliri yüksek olan ülkelerde sattığı ürünü Türkiye'de müşterilerine sunmaya biliyor.
Gelelim bisiklete orta halli ,iş görür bir bisiklet. Sade sürüşlerde çok problem çıkartmaz. Renkli sürüşleri tecrübe etmeden bir şey diyemem.
Benim takıldığım tamirci ve bisikletçide 800 lirayada dağ bisikletleri satılıyor. İsmi dağ bisikleti. Bir dünya talep var. Geçen yıl sezon başında günde 10 tane kurduğum zamanlarda olmuştu. Bu yıl daha düşük seyrediyor. Değişkenlik olsada her malın bir alıcısı var.
Bisiklet incelemesinde marka ,model,mevsim,kullanılan arazi yapısı,hava şartları gibi daha fazla sayabileceğimiz bir çok değişken söz konusu.
Bahar ve yaz aylarında hoşunuza giden elcik, sonbahar ve kış aylarınızı zehir edebiliyor. Fren sistemlerinde de benzerlikler olabiliyor. Hakeza lastiklerde aynı. Jant tellerini de katabiliriz.
Asıl demek istediğim f/b ürünü bir bisiklet alırken , üzerinde kullanılan ekipmanın her türlü hava şartında işlevsel olması gerekiyor.
Zaten zaman ilerledikçe mevsim şartlarını baz alınarak bu bisikletin artı ve eksi yönlerini buradan bize aktarırsınız. Aynı modele sahip arkadaşlarda tecrübelerini bu başlıktan paylaşırlar.
Bisiklet toplama veya revize işine gelince ,daha fazla masraf ve enerji gerektiriyor. İş bilip temiz ikinci el ürünler tercih edilirse bir nebze kafana göre bir bisiklete sahip olabiliyorsun.
Son olarak tüm başlığı okudum. Hoşuma gitmeyen kısımlar oldu. @Murat Cömez abi incelemenin zamanla olabileceğini beyan etmiş. Doğru söylemiş. İnceleme uzun süreci olan ve sabır gerektiren bir iştir. Bunu söylerken herzamanki heyecanlı tavrını sergilemiş. @Cotyoran52 kardeşim acele etmişsin ve sabırsızca hareket etmişsin. Murat Abiye zamanında ayar olduğum için bazı başlıklarını ve paylaşımlarını okumuştum.Forumda bisiklet bilgisi üst düzey olan üyelerimizden. Kişilik olarak tez canlı olduğu için yanlış anlaşılabiliyor.
Bazen en son edeceği sözü ilk başta yapıyor. Onu anlayanlar için bu Murat abinin kalitesine gölge düşürmez derim.
@Cotyoran52 sana gelince ,bisiklet sevgine ve emek emek yaptığın 3d modellemelere hayranım. Foruma renk katan bir kardeşimizsin. Sende Murat abi gibi tez canlısın. İki tez canlı bir araya gelince Giresun- Ordu atışması başlamış.
Böyle şeyler gerçek hayatta da oluyor. Çok dert edilecek veya uzatılacak işler olmamalı. Kurban bayramına az kalan şu sayılı günlerde Büyük olan küçük kardeşini, küçük olan büyük ağabeyini kucaklasın diyorum. Esas büyük olan Alemleri yaratan Allah(c.c)'dır. Küskünlüğü ve dargınlığı sevmez.
Başlığı takip edeceğim. Ara sıra kendi tarzım da katkılarım olacak. Tekrar hayırlı olsun, ve tatlı günlerde iyi pedalların olsun.![]()
@Cotyoran52 selamlar, konuyu henüz gördüm. Girişteki fotoları görünce bir heyecanlandım. MT520 ete, kemiğe bürünmüş, pardon kadro ve tekere bürünmüş sandım.
Gerçek olan ST530, gözler onu MT520 gördü ama. Fotolar da renderlar kadar güzel.
Bisikletin çok güzel, sürdükçe mutlu olmanı ve daha da severek kullanmanı dilerim. Hayallerinde bu bisiklet olan arkadaşlara yazdıkların heyecan verecektir. Kimse almayacaksa da, bu heyecanı paylaşmış olman güzel.
Bazen duyguları okuyorum forumda. Ne güzel anlatıyor satir aralarında yaşadığı heyecanı forum üyeleri, çok keyif alıyorum...
Shimanoymuş, microshiftmiş hiç dikkatimi çekmiyor bu anlarda, hızlı da geçiyorum bu kısımları...
Neticede, herkesin ortak mutluluğu bisiklet...
Bu noktadan pek ayrılmıyorum ve mutlu olmak için okuyorum forumu...
Teknik konularda da üstadlardan çok destek alıyorum. Zaten bu işe gönül vermiş, bilgisini ve tecrübesini esirgemeyen dostlar var forumda. Sağolsunlar yalnız bırakmıyorlar.
Biraz zaman geçirince forumda, tanımasak da yüzlerimizi, anlıyoruz artık birbirimizi...
Güzel bir konu olmasını dilerim, keyifle okuyalım.
Hayırlı olsun yeni bisikletiniz , st530 merak ettiğim ve mtb alma radarımda olan bir model.
Kazasız belasız bol bol pedallamalar.