Scudo Sports

İnceleme Rockrider ST530 MTB Bisiklet

Scudo
Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Adı üstünde çiftteker. Çeşitleri, türleri ve kalite seviyeleri olan, özgürlük ve mutluluk veren bir alet. Sevdiğiniz türden kendinize göre bir tane edinmişsiniz. Mutluluğunuz ve heyecanınız ilk paylaşımdan bizlere doğru yansıyor kardeşim. Tekerlerine taş toprak ne varsa değsin, ama patlamasın. Mutlu sürüşler...

Hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Adı üstünde çiftteker. Çeşitleri, türleri ve kalite seviyeleri olan, özgürlük ve mutluluk veren bir alet. Sevdiğiniz türden kendinize göre bir tane edinmişsiniz. Mutluluğunuz ve heyecanınız ilk paylaşımdan bizlere doğru yansıyor kardeşim. Tekerlerine taş toprak ne varsa değsin, ama patlamasın. Mutlu sürüşler...

Teşekkürler... Keşke herkes olaylara sizin gibi basit bakabilse.. Evet çok istediğim bir bisikletti. 1 haftalık bir edit yazacağım inşallah, artıları eksileri daha net belli olsun :)
Decathlonun sitesinde 300 yada 200 gram daha hafif yazıyor ama yinde bence hafif bisiklet fiyatına göre

Evet muadil Carraro 950 ya da Mosso Raceline gibi bisikletler aynakol yapısından dolayı biraz daha ağırlar. Bu bisikleti tercih etmemdeki sebeplerden biri de 1 kg civarı muadillerine göre hafif olmasıydı zaten. :)

@Cotyoran52 öncelikle hayırlı olsun. Beğendiğiniz bir bisiklete sahip olmanız adına sevindim. Decathlon bisikletlerinde genelde gözüme çarpan fren vites aksamlarının plastik oluşları ve biraz kabaca olmaları idi. Gerçi bu durum shimanonun en alt seviyelerinde de mevcut.
Sıkıntı olabileceğini düşündüğüm nokta ise parça değişimlerin alelade bir bisiklet tamircisi ile yol alınamayacak olaması gibi geliyor bana. Fransız ürünleri ve Decathlon temini olması açısından.
Fiyat bandı ne civarda idi yazdı iseniz gözümden kaçmış olabilir ama, mosso salcano sedona gibi bisikletleri (tamamen şahsi düşüncem) amaca yönelik örneğin yalnızca kadroları için alınabileceğini düşünüyorum. Örneğin iyi bir kadroyu alıp, tabi ki iyi marka muadillerinden oldukça daha ucuza, donanımları nispeten iyi ürünlerle yaptığınızda, sonuçta iyi markalarda 15-20 bin lira civarında toplanacak bir potansiyel bisikleti 8-9 bin lira civarına toplama imkanı verebilir.
Sizin durumunuza ki zaten bozulması durumunda bazı komponentleri shimano vs ile değişebileceğinizi yazmışsınız, yalnızca kadro alıp toplamayı beklemektense bisikleti alıp bozuldukça yeni parçaları daha iyi olanlar ile değiştirerek ilerlemek bu sayede bisikletsiz kalmamanızı da sağlayacak. Finalde 12.5 kg civarında bir bisiklete sahip olabilirsiniz. (pedallar hariç aksesuarsız).
- maşa
- Gidon boğazı
- gidon
- fren sistemi
- vites sistemi
- pedal
- sele borusu
- sele

Bunlarda zaman içerisinde yapabileceğiniz yükseltmeler ile uzun süre idare edecek keyifli bir bisiklet oluşturmak mümkün.

1x9 ile fazla hız yapmıyor demiştiniz. Yol bisikleti zaten kıyas olmaz ama 3x9 olanlar ile öyle aşırı bir fark olmaz. Kendi bisikletimde 3x9 dan 1x11 e yükselttim evet son sürat biraz düştü ama 3x9 olan diğer bisikletimden daha yüksek ortalama hız yapıyorum. Mtb olduğu için son sürat çok önemli değil aslında. Dağda iken zaten gerek yok çünkü çoğu zaman rampa çıkışlarından sonra gelen downhill kısımlarında yarı dinlenme yarı keyif olduğu için 45km/h a çıkmaya gerek olduğunu pek sanmıyorum 😜

Bisiklet alacak başka arkadaşlar için de aslında aynı yorumu yapıyorum, bugun iyi bir full amortisör bisiklet sıfır fiyatı 45-50 bin lira (karbon) . Halbu ki salcano ya da benzeri bir kadroyu alıp kimisi sıfır kimisi iyi durumda ikinci el komponentler ile muadil bir bisiklet toplamak maliyeti yaklaşık 20 bin lira. Bence denenebilir hatta bu piyasa şartlarında denenmeli de.
Zamanında o kadar fazla alımı yapılmış bisiklet ve yedek parça dolu ki ortalık, sıfır fiyatlarının aşırı yükseldiği bu dönemde çok değere bindiler ve herkes elden çıkartmaya ve kendi ihtiyacını da bu şekikde edinmeye başladı.

Biraz kafa şişirmiş olabilirim.

Güzel günlerde kazasız belasız binin.. 😁🤙

@Cotyoran52 öncelikle hayırlı olsun. Beğendiğiniz bir bisiklete sahip olmanız adına sevindim. Decathlon bisikletlerinde genelde gözüme çarpan fren vites aksamlarının plastik oluşları ve biraz kabaca olmaları idi. Gerçi bu durum shimanonun en alt seviyelerinde de mevcut.
Sıkıntı olabileceğini düşündüğüm nokta ise parça değişimlerin alelade bir bisiklet tamircisi ile yol alınamayacak olaması gibi geliyor bana. Fransız ürünleri ve Decathlon temini olması açısından.
Fiyat bandı ne civarda idi yazdı iseniz gözümden kaçmış olabilir ama, mosso salcano sedona gibi bisikletleri (tamamen şahsi düşüncem) amaca yönelik örneğin yalnızca kadroları için alınabileceğini düşünüyorum. Örneğin iyi bir kadroyu alıp, tabi ki iyi marka muadillerinden oldukça daha ucuza, donanımları nispeten iyi ürünlerle yaptığınızda, sonuçta iyi markalarda 15-20 bin lira civarında toplanacak bir potansiyel bisikleti 8-9 bin lira civarına toplama imkanı verebilir.
Sizin durumunuza ki zaten bozulması durumunda bazı komponentleri shimano vs ile değişebileceğinizi yazmışsınız, yalnızca kadro alıp toplamayı beklemektense bisikleti alıp bozuldukça yeni parçaları daha iyi olanlar ile değiştirerek ilerlemek bu sayede bisikletsiz kalmamanızı da sağlayacak. Finalde 12.5 kg civarında bir bisiklete sahip olabilirsiniz. (pedallar hariç aksesuarsız).
- maşa
- Gidon boğazı
- gidon
- fren sistemi
- vites sistemi
- pedal
- sele borusu
- sele

Bunlarda zaman içerisinde yapabileceğiniz yükseltmeler ile uzun süre idare edecek keyifli bir bisiklet oluşturmak mümkün.

1x9 ile fazla hız yapmıyor demiştiniz. Yol bisikleti zaten kıyas olmaz ama 3x9 olanlar ile öyle aşırı bir fark olmaz. Kendi bisikletimde 3x9 dan 1x11 e yükselttim evet son sürat biraz düştü ama 3x9 olan diğer bisikletimden daha yüksek ortalama hız yapıyorum. Mtb olduğu için son sürat çok önemli değil aslında. Dağda iken zaten gerek yok çünkü çoğu zaman rampa çıkışlarından sonra gelen downhill kısımlarında yarı dinlenme yarı keyif olduğu için 45km/h a çıkmaya gerek olduğunu pek sanmıyorum 😜

Bisiklet alacak başka arkadaşlar için de aslında aynı yorumu yapıyorum, bugun iyi bir full amortisör bisiklet sıfır fiyatı 45-50 bin lira (karbon) . Halbu ki salcano ya da benzeri bir kadroyu alıp kimisi sıfır kimisi iyi durumda ikinci el komponentler ile muadil bir bisiklet toplamak maliyeti yaklaşık 20 bin lira. Bence denenebilir hatta bu piyasa şartlarında denenmeli de.
Zamanında o kadar fazla alımı yapılmış bisiklet ve yedek parça dolu ki ortalık, sıfır fiyatlarının aşırı yükseldiği bu dönemde çok değere bindiler ve herkes elden çıkartmaya ve kendi ihtiyacını da bu şekikde edinmeye başladı.

Biraz kafa şişirmiş olabilirim.

Güzel günlerde kazasız belasız binin.. 😁🤙

Böyle yapıcı yorumları özlemişiz hocam, öncelikle teşekkür ederim. Bisikletin fiyatı Decathlon'da 3400 tl (Aslında 2500 falan ama son 1 yılda marjinal artışları biliyorsunuz :) ) Aslında bisikleti alırken hedefim garanti süresinde biraz sürüp daha sonra yıpranan ekipmanlara göre Shimano ekipmanlar ile değiştirmekti. Fakat dediğiniz gibi bisikletin Fransız menşeili olmasından dolayı ne kadar uyumlu bir kombin olur bilemiyorum. Mekanik uyumuna göre konuyu tekrar değerlendireceğim. Benzer fiyat segmentinde Mosso, Kron, Salcano gibi bisikletlerin de görece güzel ürünler vardı ama ST530 benim ihtiyaçlarıma (Kadro tasarımı, tek aynakol, hafiflik ve kullanım kolaylığı) daha fazla uyduğu için bu bisikleti tercih ettim. Ayrıca dediğiniz gibi hızla da çok işim olmadığı için bisikletin aktarım oranları bana epey yeterli geldi (30-40 km/h gibi hızlara çıktım). Estağfirullah ne demek kafa şişirmek falan. Görmek istediğimiz yorumlar bunlar. Tekrar teşekkür ederim..

Hayırlı olsun bisikletiniz. Güzel günlerde kullanın. İncelemeniz yeni alacaklara fikir verebileceği için yararlı. Bu forumdaki sürekli kullanıcıların çoğu uzun süredir sürdükleri ve bisiklete ciddi yatırım yaptıkları için genellikle orta ve üst seviye bisikletler ile ilgileniyorlar. Bu yüzden giriş seviyesi bir bisikletin kısa süreli kullanım sonucu incelenmesinin yeterli kalitede olmasının mümkün olmayacağını düşünüyorlar. Bisikletler ile ilgili bilgileri sadece okuyarak öğrenmek imkansız, çünkü oldukça fazla ayrıntı ve değişken var, bu yüzden sürdükçe oluşan genel kanaatler daha değerli olabiliyor. Bunun tam tersi için de geçerli aynı durum, sadece hisler ile bisikleti anlatıp, bilimsel verileri göz ardı etme de büyük yanlış. Alüminyum bisikletten karbona geçip esnemezlik sayesinde yüzde 30 performans kazandığını iddia eden olabiliyor örneğin. Tecrübe ve araştırma arasındaki dengeyi iyi oluşturmak ve biri olmadan diğerinin zayıf kalacağını bilmek gerekli.

Hayırlı olsun bisikletiniz. Güzel günlerde kullanın. İncelemeniz yeni alacaklara fikir verebileceği için yararlı. Bu forumdaki sürekli kullanıcıların çoğu uzun süredir sürdükleri ve bisiklete ciddi yatırım yaptıkları için genellikle orta ve üst seviye bisikletler ile ilgileniyorlar. Bu yüzden giriş seviyesi bir bisikletin kısa süreli kullanım sonucu incelenmesinin yeterli kalitede olmasının mümkün olmayacağını düşünüyorlar. Bisikletler ile ilgili bilgileri sadece okuyarak öğrenmek imkansız, çünkü oldukça fazla ayrıntı ve değişken var, bu yüzden sürdükçe oluşan genel kanaatler daha değerli olabiliyor. Bunun tam tersi için de geçerli aynı durum, sadece hisler ile bisikleti anlatıp, bilimsel verileri göz ardı etme de büyük yanlış. Alüminyum bisikletten karbona geçip esnemezlik sayesinde yüzde 30 performans kazandığını iddia eden olabiliyor örneğin. Tecrübe ve araştırma arasındaki dengeyi iyi oluşturmak ve biri olmadan diğerinin zayıf kalacağını bilmek gerekli.

Yorumunuz ve güzel bir üslup kullandığınız için teşekkür ederim. Bisikleti alır almaz incelemesini özellikler bazında, performans incelemesini de kullandıkça editleyerek yazmak istedim. Zira aynı bisiklet sadece 1 yıl satışta kalıyor sonrasında yeni modeller geliyor. O sebeple bu tarz bir yol kullanmak kendi adıma daha mantıklıydı. ST530 incelemesi forumda hiç yoktu bu manada da faydalı olabileceğini düşündüm yaz sezonu geçmeden alıcılar için. Zaten bu işte ileri seviye olmuş kullanıcıların gelip de Rockrider bisiklet almak için buraya bakacaklarını da zannetmem ama bakıyorlarmış :D .Hitap ettiğim kesim bütçesi 3000-5000 tl arası olanlar zaten (Başlangıç-orta). İlk izlenim için özellikler bazında inceleme mantıklıydı. Yoksa burada oturup da kadro için alüminyum, karbon akma analizi ya da vites devir hesabı yapacak da değiliz.

Arkadaşlar 1 hafta aradan sonra bir edit yapmak istedim. Bu süre zarfında bisikleti hergün sürdüm. Öncelikle tekrar ifade etmeliyim ki bu bisiklet bir başlangıç-orta seviye bir bisiklet. Dolayısıyla yorum yaparken bu hususun dikkate alınmasını rica ederim. Komponentler bazında deneyimlerim:

-Lastikler: Henüz bir problem olmadı, görevini olması gerektiği gibi yapıyor.
-Jant: Problem yok, aynı şekilde kullanıyorum. Fakat Decathlon yetkilileri ön lastiği merkezden biraz kaçık takmış yeni farkettim. Yani lastik maşanın tam ortasında değil 1 cm kadar soldaydı. Ön lastik mandallı olduğundan söküp kendim merkezledim şu an duzeldi. Aynı sorunu yaşamış başka arkadaşlar da vardı. Alacak olanlar Decathlondaki yetkilileri uyarabilirler ayarlamalar konusunda. Benim gözümden kaçmış.
-Arka aktarıcı: Aktarmada sorun yok fakat arada bir zincir sesleri geliyor geçişlerde, belki yağlanmadığındandır bilmiyorum. Bir kere vites atarken zincir attı. Sanırım o sıra seri şekilde yüklendim vitese ondandır. Bunda yağlamamanın etkisi nedir, bilen arkadaşlar yazabilir.
-Vites: Epey dik rampalarda denedim, en alt viteste rahat çıkabiliyorum. Düz yolda da 30-40 km-h arası en yüksek viteste ulaştım.(Tabi uzun bir parkur değildi)
-Vites kolu: Problemsiz kullanmaya devam ediyorum.
-Sele: Bana bu sele sert gelmedi. Bir problem yok 2 saat civarı bir sürüşte. Ama sele borusunu gereksiz çok yağlamışlar, ilk sürüşlerde dönüyordu biraz mandal da gevşek bağlanmış mağazada herhalde. Sonra yağı biraz silip mandalın somununu sıkınca düzeldi.
-Gidon: Yol kontrolü güzel. Standart uzun bir MTB gidonu. Takılan elcikler baya yumuşak, eli hiç acıtmıyor.
-Gidon boğazı: Henüz farkli bir ayar yapmadım bilmiyorum :)
-Kadro: Kadroda farkettiğim bir olumsuzluk markalama Mosso gibi kadrolardan bi tik daha kalitesiz. Böyle sticker gibi duruyor ama tam olarak da öyle değil. Markalamalar kabartma şeklinde. Mosso aluminyuma yedirerek yapiyordu mesela bunu ve daha orjinal duruyordu. Bundaki markalamalar kadronun bir parçası gibi değil sanki.
-Maşa: Bence mozo benzeri maşalardan daha iyi çalışıyor. Ağırlık ayarı da gerçek manada etki ediyor. Bu seviyede diğer mozo gibi maşalarda falan döndür döndür ayni sertlik diyenler vardı mesela. (Mosso Legardamda oyleydi mesela)
-Fren: Ankarada bilenler bilir, şentepe rampaları çok diktir. Televizyon kulesinin oradan yenimahalle merkeze rampa aşağı geldim. Bu esnada önüme ani araç falan da çıktı. Frenler olması gerektiği gibi çalışıyor arkadaşlar beni hiç tehlikeye atmadı.

Bir de bir olumsuzluk olarak;

IMG_20210709_155847_838(1).jpg

Bu boyaların neden söküldüğünü bilmiyorum. Belki zincir atması esnasında zincir sürtmüş olabilir. (Çünkü tekli aynakol yerinden oynamıyor ve herhangi bir konsentrik durumdan sapması yok. Yani aynakol dişlileri yapmış olamaz diye düşündüm.)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Arkadaşlar Youtube'da Fransız Decathlon yetkilileri bisikleti inceliyor, onu atmayı unutmuşum. Bisiklet daha net şekilde görülüyor orada. Video altyazısını otomatik çeviriciden çevirebilirsiniz istediğiniz dile.

(link)

1626000705660.png
1626000746452.png

Ayrıca diğer incelemeler için:

(link)
(link)
(link)

Bisiklet alacak başka arkadaşlar için de aslında aynı yorumu yapıyorum, bugun iyi bir full amortisör bisiklet sıfır fiyatı 45-50 bin lira (karbon) . Halbu ki salcano ya da benzeri bir kadroyu alıp kimisi sıfır kimisi iyi durumda ikinci el komponentler ile muadil bir bisiklet toplamak maliyeti yaklaşık 20 bin lira
Selamlar Hocam o dedigin salcano kadrolar hardtrail kadrolari. Siz nasil bir mantikla bir hartraile ust seviye donanimlar takarak onun bir downhill yada bir enduro bisiklet olabileceğine kanaat ettiniz cok merak ettim?
Ayrica bir hardtraile isterseniz nasanin urettigi donanimlardan takin ama bunlar parkurlari ve surus dinamikleri acisindan asla bir enduro yada downhill olamazlar. Ayrica bu dedigim mtb turlerinin freninden jantina kadar tum compenentleri farklidir. Takamazssiniz yani downhill donanimlarini bir hardtraile.
Selamlar sevgiler

• Beğen
Selamlar Hocam o dedigin salcano kadrolar hardtrail kadrolari. Siz nasil bir mantikla bir hartraile ust seviye donanimlar takarak onun bir downhill yada bir enduro bisiklet olabileceğine kanaat ettiniz cok merak ettim?
Ayrica bir hardtraile isterseniz nasanin urettigi donanimlardan takin ama bunlar parkurlari ve surus dinamikleri acisindan asla bir enduro yada downhill olamazlar. Ayrica bu dedigim mtb turlerinin freninden jantina kadar tum compenentleri farklidir. Takamazssiniz yani downhill donanimlarini bir hardtraile.
Selamlar sevgiler
Hocam enduro downhill i nerden çıkardınız ben anlayamadım

Selamlar sevgiler
Selam, salcano YA DA kısmını atladınız sanırım. Ve de hardtail kadroya enduro ya da downhill yaparsınız demedim. Bunun olmayacağını söylemeye gerek var mı. Daha doğrusu bu yazdığımdan bunu çıkarmanız enteresan. Muadil kadrolara muadil malzemeler kullanılabilir elbet. Hatta 2000 li yıllarda olduğu kadar da kolay değil bu toplama işi çünkü o kadar geniş bir yelpaze var ki, birbirine uyan parça bulmak daha zor şu an.

Yazdıklarımı bir daha okumanızı tavsiye ediyorum. Algıda seçicilik yapmışsınız gibi görünüyor.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Hocam şu cumlenden oturu oyle algiladim. Cift amortisor yazmissiniz. Yanlis anladimsa ozur dilerim ama cift amortisorlu bahsettiginiz markalarin downhil ve turevi kadroları yok, aksine sadece " Hardtrail " dedigimiz ön maşası amortisorlu modelleri var. Tekrar ozur dilerim yanlis anladigim icin.

Hocam şu cumlenden oturu oyle algiladim. Cift amortisor yazmissiniz. Yanlis anladimsa ozur dilerim ama cift amortisorlu bahsettiginiz markalarin downhil ve turevi kadroları yok, aksine sadece " Hardtrail " dedigimiz ön maşası amortisorlu modelleri var. Tekrar ozur dilerim yanlis anladigim icin.
Estağfurullah ne demek. Demek istediğim aslında tam olarak şuydu. Misal scott hardtail iyi bir bisiklet 30.000 ise bunu carbon 2. El başka bir marka kadro üzerine gene yıpranmamış ya da sıfır parçalarla toplamak daha avantajlı olur, ya da 15.000 civarına alt marka bisikletin sfırını alana kadar böyle bir bisiklet toplamak daha iyi olur manasında idi. 🙂

@Cotyoran52 hayırlı ,uğurlu olsun iyi günlerde kullanasın. Sistem kaynaklı sorunlardan ve bazen yoğunluktan dolayı kullanıcı adımdan bahsedilince göremiyorum. Dağ bisikleti incelemesi olunca tesadüf olarak gördüm.
Decathleon ürünleri genelde orta ve düşük gelirli sporcu kitleler baz alınarak üretiliyor. Maliyeti düşük ancak işlevi olan ürünleri dünya piyasalarına sunmaya çalışan bir mağaza. Farklı coğrafyalara göre,arz talep dengesi göz önünde bulundurularak ürün kalitesinde değişiklikler olabiliyor. İngiltere ve diğer geliri yüksek olan ülkelerde sattığı ürünü Türkiye'de müşterilerine sunmaya biliyor.
Gelelim bisiklete orta halli ,iş görür bir bisiklet. Sade sürüşlerde çok problem çıkartmaz. Renkli sürüşleri tecrübe etmeden bir şey diyemem.
Benim takıldığım tamirci ve bisikletçide 800 lirayada dağ bisikletleri satılıyor. İsmi dağ bisikleti. Bir dünya talep var. Geçen yıl sezon başında günde 10 tane kurduğum zamanlarda olmuştu. Bu yıl daha düşük seyrediyor. Değişkenlik olsada her malın bir alıcısı var.
Bisiklet incelemesinde marka ,model,mevsim,kullanılan arazi yapısı,hava şartları gibi daha fazla sayabileceğimiz bir çok değişken söz konusu.
Bahar ve yaz aylarında hoşunuza giden elcik, sonbahar ve kış aylarınızı zehir edebiliyor. Fren sistemlerinde de benzerlikler olabiliyor. Hakeza lastiklerde aynı. Jant tellerini de katabiliriz.
Asıl demek istediğim f/b ürünü bir bisiklet alırken , üzerinde kullanılan ekipmanın her türlü hava şartında işlevsel olması gerekiyor.
Zaten zaman ilerledikçe mevsim şartlarını baz alınarak bu bisikletin artı ve eksi yönlerini buradan bize aktarırsınız. Aynı modele sahip arkadaşlarda tecrübelerini bu başlıktan paylaşırlar.
Bisiklet toplama veya revize işine gelince ,daha fazla masraf ve enerji gerektiriyor. İş bilip temiz ikinci el ürünler tercih edilirse bir nebze kafana göre bir bisiklete sahip olabiliyorsun.
Son olarak tüm başlığı okudum. Hoşuma gitmeyen kısımlar oldu. @Murat Cömez abi incelemenin zamanla olabileceğini beyan etmiş. Doğru söylemiş. İnceleme uzun süreci olan ve sabır gerektiren bir iştir. Bunu söylerken herzamanki heyecanlı tavrını sergilemiş. @Cotyoran52 kardeşim acele etmişsin ve sabırsızca hareket etmişsin. Murat Abiye zamanında ayar olduğum için bazı başlıklarını ve paylaşımlarını okumuştum. :koptum: Forumda bisiklet bilgisi üst düzey olan üyelerimizden. Kişilik olarak tez canlı olduğu için yanlış anlaşılabiliyor. :) Bazen en son edeceği sözü ilk başta yapıyor. Onu anlayanlar için bu Murat abinin kalitesine gölge düşürmez derim.
@Cotyoran52 sana gelince ,bisiklet sevgine ve emek emek yaptığın 3d modellemelere hayranım. Foruma renk katan bir kardeşimizsin. Sende Murat abi gibi tez canlısın. İki tez canlı bir araya gelince Giresun- Ordu atışması başlamış.
Böyle şeyler gerçek hayatta da oluyor. Çok dert edilecek veya uzatılacak işler olmamalı. Kurban bayramına az kalan şu sayılı günlerde Büyük olan küçük kardeşini, küçük olan büyük ağabeyini kucaklasın diyorum. Esas büyük olan Alemleri yaratan Allah(c.c)'dır. Küskünlüğü ve dargınlığı sevmez.
Başlığı takip edeceğim. Ara sıra kendi tarzım da katkılarım olacak. Tekrar hayırlı olsun, ve tatlı günlerde iyi pedalların olsun.:harika:

@Cotyoran52 hayırlı ,uğurlu olsun iyi günlerde kullanasın. Sistem kaynaklı sorunlardan ve bazen yoğunluktan dolayı kullanıcı adımdan bahsedilince göremiyorum. Dağ bisikleti incelemesi olunca tesadüf olarak gördüm.
Decathleon ürünleri genelde orta ve düşük gelirli sporcu kitleler baz alınarak üretiliyor. Maliyeti düşük ancak işlevi olan ürünleri dünya piyasalarına sunmaya çalışan bir mağaza. Farklı coğrafyalara göre,arz talep dengesi göz önünde bulundurularak ürün kalitesinde değişiklikler olabiliyor. İngiltere ve diğer geliri yüksek olan ülkelerde sattığı ürünü Türkiye'de müşterilerine sunmaya biliyor.
Gelelim bisiklete orta halli ,iş görür bir bisiklet. Sade sürüşlerde çok problem çıkartmaz. Renkli sürüşleri tecrübe etmeden bir şey diyemem.
Benim takıldığım tamirci ve bisikletçide 800 lirayada dağ bisikletleri satılıyor. İsmi dağ bisikleti. Bir dünya talep var. Geçen yıl sezon başında günde 10 tane kurduğum zamanlarda olmuştu. Bu yıl daha düşük seyrediyor. Değişkenlik olsada her malın bir alıcısı var.
Bisiklet incelemesinde marka ,model,mevsim,kullanılan arazi yapısı,hava şartları gibi daha fazla sayabileceğimiz bir çok değişken söz konusu.
Bahar ve yaz aylarında hoşunuza giden elcik, sonbahar ve kış aylarınızı zehir edebiliyor. Fren sistemlerinde de benzerlikler olabiliyor. Hakeza lastiklerde aynı. Jant tellerini de katabiliriz.
Asıl demek istediğim f/b ürünü bir bisiklet alırken , üzerinde kullanılan ekipmanın her türlü hava şartında işlevsel olması gerekiyor.
Zaten zaman ilerledikçe mevsim şartlarını baz alınarak bu bisikletin artı ve eksi yönlerini buradan bize aktarırsınız. Aynı modele sahip arkadaşlarda tecrübelerini bu başlıktan paylaşırlar.
Bisiklet toplama veya revize işine gelince ,daha fazla masraf ve enerji gerektiriyor. İş bilip temiz ikinci el ürünler tercih edilirse bir nebze kafana göre bir bisiklete sahip olabiliyorsun.
Son olarak tüm başlığı okudum. Hoşuma gitmeyen kısımlar oldu. @Murat Cömez abi incelemenin zamanla olabileceğini beyan etmiş. Doğru söylemiş. İnceleme uzun süreci olan ve sabır gerektiren bir iştir. Bunu söylerken herzamanki heyecanlı tavrını sergilemiş. @Cotyoran52 kardeşim acele etmişsin ve sabırsızca hareket etmişsin. Murat Abiye zamanında ayar olduğum için bazı başlıklarını ve paylaşımlarını okumuştum. :koptum: Forumda bisiklet bilgisi üst düzey olan üyelerimizden. Kişilik olarak tez canlı olduğu için yanlış anlaşılabiliyor. :) Bazen en son edeceği sözü ilk başta yapıyor. Onu anlayanlar için bu Murat abinin kalitesine gölge düşürmez derim.
@Cotyoran52 sana gelince ,bisiklet sevgine ve emek emek yaptığın 3d modellemelere hayranım. Foruma renk katan bir kardeşimizsin. Sende Murat abi gibi tez canlısın. İki tez canlı bir araya gelince Giresun- Ordu atışması başlamış.
Böyle şeyler gerçek hayatta da oluyor. Çok dert edilecek veya uzatılacak işler olmamalı. Kurban bayramına az kalan şu sayılı günlerde Büyük olan küçük kardeşini, küçük olan büyük ağabeyini kucaklasın diyorum. Esas büyük olan Alemleri yaratan Allah(c.c)'dır. Küskünlüğü ve dargınlığı sevmez.
Başlığı takip edeceğim. Ara sıra kendi tarzım da katkılarım olacak. Tekrar hayırlı olsun, ve tatlı günlerde iyi pedalların olsun.:harika:

@necmeddin abi teşekkür ederim güzel yorumların için. Kaliteli üslubunu bildiğim için seni etiketlemek istemiştim. 530 hakkındaki yorumların mantıklı zaten editler devam edecek. Diğer kısımlar hakkında katılamayacağım maalesef. Zira bilgi herşey değildir. Kontrolsüz ve üslupsuz sarfedilen bilginin bize bir faydası olmayacağı kanaatindeyim. Çok sayıda özel destek mesajı aldım forumdaki bu biat ve ezme kültürüne yönelik ve ciddi bir sorun olmaya başladı artık. Forumda bilgili olduğunu düşündüğüm çok sayıda kişi var ama herkes aynı saçma reaksiyonu vermiyor ve kimseyle de sorunum olmuyor. Basit bir hobiyi bile ölümüne ego amaçlı kullananları gördükçe zevkim zehir oluyor. İnceleme konusunun erken olduğunu düşünmüyorum daha önce belirttiğim gibi. Bu bisikletler sezonluk zaten. Birilerine yardımcı olması açısından şuraya iki kelam etmek için 1 sene beklemeye gerek yok. İnceleme ilk alındığında ozellikler uzerinden, daha sonra kullanım üzerinden olur. Zaman zaman önemli kısımları editliyorum zaten. Bunun için buraya bu kadar açıklama yapmak bile yormaya başladı beni artık. Hergün forumdan eskilerin ayrılık haberlerini okurken galiba ben de onlardan biri olacağım diye düşünmeye başladım. Çünkü buradaki bazı tipler bisikleti icat edip müritlerini hazır etmiş oluyorlar tartışmalarda, enteresan bi linç kültürüne dönüşüyor bu da. Sırf @necmeddin abi gibi @_Madmexx _ gibi iki kelam edeceğim insanlar için duruyorum. Bisiklet forum daha kaliteli olsa da donanım foruma benziyor başlıkların çoğu.

• Beğen
@Cotyoran52 selamlar, konuyu henüz gördüm. Girişteki fotoları görünce bir heyecanlandım. MT520 ete, kemiğe bürünmüş, pardon kadro ve tekere bürünmüş sandım. :hhhhhh:

Gerçek olan ST530, gözler onu MT520 gördü ama. Fotolar da renderlar kadar güzel. :harika:

Bisikletin çok güzel, sürdükçe mutlu olmanı ve daha da severek kullanmanı dilerim. Hayallerinde bu bisiklet olan arkadaşlara yazdıkların heyecan verecektir. Kimse almayacaksa da, bu heyecanı paylaşmış olman güzel. :D

Bazen duyguları okuyorum forumda. Ne güzel anlatıyor satir aralarında yaşadığı heyecanı forum üyeleri, çok keyif alıyorum...

Shimanoymuş, microshiftmiş hiç dikkatimi çekmiyor bu anlarda, hızlı da geçiyorum bu kısımları...

Neticede, herkesin ortak mutluluğu bisiklet...
Bu noktadan pek ayrılmıyorum ve mutlu olmak için okuyorum forumu...

Teknik konularda da üstadlardan çok destek alıyorum. Zaten bu işe gönül vermiş, bilgisini ve tecrübesini esirgemeyen dostlar var forumda. Sağolsunlar yalnız bırakmıyorlar. :harika:

Biraz zaman geçirince forumda, tanımasak da yüzlerimizi, anlıyoruz artık birbirimizi...;)

Güzel bir konu olmasını dilerim, keyifle okuyalım.

Hayırlı olsun yeni bisikletiniz , st530 merak ettiğim ve mtb alma radarımda olan bir model.

Kazasız belasız bol bol pedallamalar.

@Cotyoran52 selamlar, konuyu henüz gördüm. Girişteki fotoları görünce bir heyecanlandım. MT520 ete, kemiğe bürünmüş, pardon kadro ve tekere bürünmüş sandım. :hhhhhh:

Gerçek olan ST530, gözler onu MT520 gördü ama. Fotolar da renderlar kadar güzel. :harika:

Bisikletin çok güzel, sürdükçe mutlu olmanı ve daha da severek kullanmanı dilerim. Hayallerinde bu bisiklet olan arkadaşlara yazdıkların heyecan verecektir. Kimse almayacaksa da, bu heyecanı paylaşmış olman güzel. :D

Bazen duyguları okuyorum forumda. Ne güzel anlatıyor satir aralarında yaşadığı heyecanı forum üyeleri, çok keyif alıyorum...

Shimanoymuş, microshiftmiş hiç dikkatimi çekmiyor bu anlarda, hızlı da geçiyorum bu kısımları...

Neticede, herkesin ortak mutluluğu bisiklet...
Bu noktadan pek ayrılmıyorum ve mutlu olmak için okuyorum forumu...

Teknik konularda da üstadlardan çok destek alıyorum. Zaten bu işe gönül vermiş, bilgisini ve tecrübesini esirgemeyen dostlar var forumda. Sağolsunlar yalnız bırakmıyorlar. :harika:

Biraz zaman geçirince forumda, tanımasak da yüzlerimizi, anlıyoruz artık birbirimizi...;)

Güzel bir konu olmasını dilerim, keyifle okuyalım.

Sürdüğümüz iki teker olunca, keyif de verince inanın benim için de pek farketmiyor emniyetli olduğu sürece. Bugün şu bisikleti asla sürmem dediğim hiçbir bisiklet yok. MT520 sanırım hiç gerçek olmayacak, o bir fantazi çalışmasıydı :) . İsim olarak St530'dan ilham geldiği doğrudur. Ama tabi manaları farklı. Bakalım aldık bir bisiklet, şu ana kadar şikayet seviyesinde bir durumu olmadı. Ciddi bir sorun olursa yazacağım. Temennileriniz için çok teşekkür ederim.. :)
Hayırlı olsun yeni bisikletiniz , st530 merak ettiğim ve mtb alma radarımda olan bir model.

Kazasız belasız bol bol pedallamalar.

Bu bütçe kategorisinde alınabilecek Carraro Force 950, Mosso Raceline, Kron XC 150 gibi rakipleri vardı. Tek aynakol, kadro tasarımı ve vites seçeneği beni daha çok cezbetti St530 konusunda. Donanım biraz zayıf olsa da zamanla yükseltmeyi düşünüyorum. Mosso Raceline ile arasında baya kaldım. Raceline yakınımdaki bayide 3750 civarıydı. RR St530 tüm ekipmanlar ile 3600'e geldi. Kendi adıma daha karlı bir alışveriş oldu sanıyorum :) Temennileriniz için teşekkürler

Son düzenleme:
Geri