Scudo Sports

İnceleme Rockrider ST530 MTB Bisiklet

@Cotyoran52 Kadrodaki boya atma işini çözebildin mi? Kadro koruyucu kılıfı da ihmal etme derim. :harika: Aynakoldan ziyade zincir sürtmesine benziyor.

Videoları izledim. Son videoya çok güldüm.:)

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Scudo
@Cotyoran52 Kadrodaki boya atma işini çözebildin mi? Kadro koruyucu kılıfı da ihmal etme derim. :harika: Aynakoldan ziyade zincir sürtmesine benziyor.

Videoları izledim. Son videoya çok güldüm.:)

Abi bunda mağazadan alırken gelen çatalda şeffaf zincir koruması var. Resimlerde büyütünce detaylı görünüyor. Boya atma olayı da bir kere oldu daha olmuyor. Herhalde senin dediğin gibi zincir atması kaynaklı oldu o esnada. Tanıtım videosundaki son eleman astronot gibiydi onu diyorsan evet ben de şaşırmıştım :D

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Abi bunda mağazadan alırken gelen çatalda şeffaf zincir koruması var. Resimlerde büyütünce detaylı görünüyor. Boya atma olayı da bir kere oldu daha olmuyor. Herhalde senin dediğin gibi zincir atması kaynaklı oldu o esnada. Tanıtım videosundaki son eleman astronot gibiydi onu diyorsan evet ben de şaşırmıştım :D
Tam videoyu beğenecektim, baktım ki küfürü yiyeceğim, biter bitmez kapattım. Zaten geyik yapar gibi çekmiş. Ama ilk video anlatım ve içerik olarak dolu.
Ben bu bisikletin 1×9 olduğunu bilmiyordum. Düz yolda sürüşleri nasıl. Yol aktıkça yükseltme ihtiyacı duyuyor mu insan , arazi sürüşlerini de ayrı merak etmiyor değilim.

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Tam videoyu beğenecektim, baktım ki küfürü yiyeceğim, biter bitmez kapattım. Zaten geyik yapar gibi çekmiş. Ama ilk video anlatım ve içerik olarak dolu.
Ben bu bisikletin 1×9 olduğunu bilmiyordum. Düz yolda sürüşleri nasıl. Yol aktıkça yükseltme ihtiyacı duyuyor mu insan , arazi sürüşlerini de ayrı merak etmiyor değilim.

Evet abi bisiklet 1x9. Şöyle ki aktarım oranlarından yola çıkarsak krank/ruble oranı en düşük viteste 0.76, en büyük viteste 2.90. Bir şehir bisikletinde ortalama bu oran 0.8-0.9 ve 4 küsür civarı oluyor. Yani ortalama bir şehir bisikletinden daha yavaş kalıyor normal olarak yollarda (Fakat 30-40 hatta 45 km/h elde edilebiliyor yerine göre) ama tırmanışlarda Rockrider lehine bariz fark var. Daha önce Mosso Legarda ile çıkamadığım dik rampaları bununla çok rahat çıkıyorum. Ama bu bisiklet tam bir dağ bisikleti diyemiyorum da bir taraftan. Bu bisiklet tam bir CrossCountry modeli. Gönül isterdi ki düşük oranda 0.60'ları, büyük oranda en azından 3 küsürleri yakalayabilelim ama bu ancak ruble, krankset ve aktarıcı değişimiyle olabilecek bir konu. Şu an bu oranlardan memnun olsam da ileride 12 vites bir yapı düşünmüyor değilim daha geniş bir kapsama elde etmek için. Tabi 2 sene garantisi devam ederken böyle birşey yapmayacağım :) Şu an bisikleti yol, kaldırım, arazi karışık sürdüğüm için hızla pek işim yok, bu manada çok yeterli buluyorum.

Arka çatalda bulunan montaj yerleri güzel olmuş. İyi bir bagajla, tüm kamp malzemelerini doldurup , tura çıkmalık gözüküyor. Akıcılığını uzun sürüşlerde , sağlam yükler altında test etmek lazım. :harika:

Arka çatalda bulunan montaj yerleri güzel olmuş. İyi bir bagajla, tüm kamp malzemelerini doldurup , tura çıkmalık gözüküyor. Akıcılığını uzun sürüşlerde , sağlam yükler altında test etmek lazım. :harika:

Evet tur bagajı için delikler bırakılmış. Her dağ bisikletinde bu özellik olmuyor. Uzun sürüşler için bu lastikler biraz yorabilir zira 27.5 x 2 bu lastikler. Günde maksimum 40-50 km sürülebilir ama fazlası ciddi yorar kanımca. Bir şehir bisikleti lastiği takılıp tura çıkılması daha iyi olabilir yolun yapısına göre. Rockrider serisinde bu tarz lastik değiştirenler gördüm. Amaca göre tamamen... Ben işe gitme amaçlı, spor yapma ve solo arada bir sürmek için aldım. O sebeple 1500 tllik bir bisiklet de işimi görürdü ama almışken gelecek vadeden bir model alayım dedim :)

Tabi bi Cotyoran değil @necmeddin abi :p :p :p :p :p

Yason-Atakule.png

Son düzenleme:
Bir yabancı youtuber ST530 ile alakalı GoPro çekimleri yapmış, izlemek isteyenler için keyifli bir video edit olmuş;

Arkadaşlar 1 hafta aradan sonra bir edit yapmak istedim. Bu süre zarfında bisikleti hergün sürdüm. Öncelikle tekrar ifade etmeliyim ki bu bisiklet bir başlangıç-orta seviye bir bisiklet. Dolayısıyla yorum yaparken bu hususun dikkate alınmasını rica ederim. Komponentler bazında deneyimlerim:

-Lastikler: Henüz bir problem olmadı, görevini olması gerektiği gibi yapıyor.
-Jant: Problem yok, aynı şekilde kullanıyorum. Fakat Decathlon yetkilileri ön lastiği merkezden biraz kaçık takmış yeni farkettim. Yani lastik maşanın tam ortasında değil 1 cm kadar soldaydı. Ön lastik mandallı olduğundan söküp kendim merkezledim şu an duzeldi. Aynı sorunu yaşamış başka arkadaşlar da vardı. Alacak olanlar Decathlondaki yetkilileri uyarabilirler ayarlamalar konusunda. Benim gözümden kaçmış.
-Arka aktarıcı: Aktarmada sorun yok fakat arada bir zincir sesleri geliyor geçişlerde, belki yağlanmadığındandır bilmiyorum. Bir kere vites atarken zincir attı. Sanırım o sıra seri şekilde yüklendim vitese ondandır. Bunda yağlamamanın etkisi nedir, bilen arkadaşlar yazabilir.
-Vites: Epey dik rampalarda denedim, en alt viteste rahat çıkabiliyorum. Düz yolda da 30-40 km-h arası en yüksek viteste ulaştım.(Tabi uzun bir parkur değildi)
-Vites kolu: Problemsiz kullanmaya devam ediyorum.
-Sele: Bana bu sele sert gelmedi. Bir problem yok 2 saat civarı bir sürüşte. Ama sele borusunu gereksiz çok yağlamışlar, ilk sürüşlerde dönüyordu biraz mandal da gevşek bağlanmış mağazada herhalde. Sonra yağı biraz silip mandalın somununu sıkınca düzeldi.
-Gidon: Yol kontrolü güzel. Standart uzun bir MTB gidonu. Takılan elcikler baya yumuşak, eli hiç acıtmıyor.
-Gidon boğazı: Henüz farkli bir ayar yapmadım bilmiyorum :)
-Kadro: Kadroda farkettiğim bir olumsuzluk markalama Mosso gibi kadrolardan bi tik daha kalitesiz. Böyle sticker gibi duruyor ama tam olarak da öyle değil. Markalamalar kabartma şeklinde. Mosso aluminyuma yedirerek yapiyordu mesela bunu ve daha orjinal duruyordu. Bundaki markalamalar kadronun bir parçası gibi değil sanki.
-Maşa: Bence mozo benzeri maşalardan daha iyi çalışıyor. Ağırlık ayarı da gerçek manada etki ediyor. Bu seviyede diğer mozo gibi maşalarda falan döndür döndür ayni sertlik diyenler vardı mesela. (Mosso Legardamda oyleydi mesela)
-Fren: Ankarada bilenler bilir, şentepe rampaları çok diktir. Televizyon kulesinin oradan yenimahalle merkeze rampa aşağı geldim. Bu esnada önüme ani araç falan da çıktı. Frenler olması gerektiği gibi çalışıyor arkadaşlar beni hiç tehlikeye atmadı.

Bir de bir olumsuzluk olarak;

269016 dosyayı görüntüle

Bu boyaların neden söküldüğünü bilmiyorum. Belki zincir atması esnasında zincir sürtmüş olabilir. (Çünkü tekli aynakol yerinden oynamıyor ve herhangi bir konsentrik durumdan sapması yok. Yani aynakol dişlileri yapmış olamaz diye düşündüm.)

Bugün bir kez daha zincir attı vites değiştirirken. Zincir kaldırmış oradaki boyayı. ST530 modellerinde olan kronik bir zincir atma sorunu var, Decathlon'a uğrayıp danışacağım. Eğer çözemezlerse aynakol koruması tarzı seçenekler düşüneceğim..

1.5 ay sonra güncelleme:

Arkadaşlar 1.5 aylık süre zarfında bisikleti neredeyse her gün sürdüm, dolayısıyla inceleme için bir edit yapmanın vakti gelmişti:

-Lastikler: Lastiklerde şu ana kadar bir problem yok. Yağmurlu havada bir kez deneyimleme şansım oldu. Temiz taş yüzeylerde ciddi kayıyor. Bu konuda yağmurlu havalarda alan arkadaşların dikkatli olmasında fayda var, ani dönüşlü hareketlerden kaçının. Normal havalarda yol tutuşundan yana problem yok.
-Jant: Problemsiz devam ediyoruz.
-Arka aktarıcı: Aktarıcı aynı şekilde çalışmaya devam ediyor. Geçişler güzel. Fakat yeni bir şey öğrendim, aktarıcıdaki kilidi mutlaka kilitli tutun ki tekli aynakoldan zincir çıkmasın hiçbir koşulda. Ben bunu açık bırakıyordum çünkü bu kilidin sadece zincirin aynakola vurmasını engellediğini sanıyordum. Zincirin atmamasında da etkiliymiş.
-Vites kolu: Problemsiz kullanmaya devam ediyorum.
-Sele: Sele konforlu, bende bir problem oluşturmadı.
-Gidon: Problemsiz devam ediyoruz.
-Maşa: Bir yaylı maşadan beklediğinizi alıyorsunuz. 105 kg'ye getirince kilitli maşa etkisi yapıyor.
-Fren: Asıl bahsetmek istediğim Tektro frenlerdi. Bu konu benim için muammaydı Shimano'dan sonra ama problem çıkartmadı bana. Frenler bana göre güzel bir sınav verdi. Aşağıda kendi Youtube kanalımda TRT-Eymir inişimi koydum, orada frenlerin performansı hakkında bir fikir oluşabilir:

(TRT-Eymir inişi maks. yüzde 20'leri gören eğime sahiptir.)

arkadaşlar merhaba . bu bisikletin arka aktarıcısı 9lu sistemlerde en büyük rubleye imkan veren microshift advent. ancak bu modelde gelen kısa bacak . buna rağmen kapasitesi 41t ve önde tek yaprak aynakolla arkada 11.46 9lu rubleyi destekliyor . Ancak decathlon bu bisikleti 11.46 9lu ruble ile göndermiyor. internetten alabilirseniz 11.46 9lu rubleyle alivio acera altus sahiplerini ağzı açık kendinize hayran bırakırsınız ki shimano 9lu mtb grubunda böyle bir oran yok ve 11.36 yı destekliyorlar .

yada üzerinde mevcut 11.42 ruble ile önde altus ikili aktarıcı ve 36.26 ikili aynakolla da kullabilirsiniz. bu da yokuşta 26/42:0.62 gibi harika bir vites oranı sağlar

ve gelelim bu bisiklette bulunan microshift advent kısa bacak arka aktarıcısının decathlonun bu bisiklete keşke koysaydı dediğim uzun versiyonuna . bunun da kapasitesi 47t . yani bu olsaydı 11.42 rubleyi önde 46.30 çift yaprak aynakolla kombinleyebilirdik

sonuç olarak arkadaşlar bu bisikleti hor görmeyin . önde altus ikili sistem ve 36.26 aynakolla update edebilir , slx ve üstü kullanan dostlarınıza kafa tutabilirsiniz .

bisikletlerinizi sevin ve keyifle eskitin

arkadaşlar merhaba . bu bisikletin arka aktarıcısı 9lu sistemlerde en büyük rubleye imkan veren microshift advent. ancak bu modelde gelen kısa bacak . buna rağmen kapasitesi 41t ve önde tek yaprak aynakolla arkada 11.46 9lu rubleyi destekliyor . Ancak decathlon bu bisikleti 11.46 9lu ruble ile göndermiyor. internetten alabilirseniz 11.46 9lu rubleyle alivio acera altus sahiplerini ağzı açık kendinize hayran bırakırsınız ki shimano 9lu mtb grubunda böyle bir oran yok ve 11.36 yı destekliyorlar .

yada üzerinde mevcut 11.42 ruble ile önde altus ikili aktarıcı ve 36.26 ikili aynakolla da kullabilirsiniz. bu da yokuşta 26/42:0.62 gibi harika bir vites oranı sağlar

ve gelelim bu bisiklette bulunan microshift advent kısa bacak arka aktarıcısının decathlonun bu bisiklete keşke koysaydı dediğim uzun versiyonuna . bunun da kapasitesi 47t . yani bu olsaydı 11.42 rubleyi önde 46.30 çift yaprak aynakolla kombinleyebilirdik

sonuç olarak arkadaşlar bu bisikleti hor görmeyin . önde altus ikili sistem ve 36.26 aynakolla update edebilir , slx ve üstü kullanan dostlarınıza kafa tutabilirsiniz .

Katkınız için teşekkürler. Aktarıcı ham geldiği haliyle gerçekten güzel çalışıyor şimdilik. İlerde upgrade ile dediğiniz değişiklikleri ben de yapmak istiyorum açıkçası. Tekli aynakol büyük rahatlık veriyor, yıllardır aradığım şeymiş bisiklette diyorum hep. Maksimum 2'li aynakol yapar geçerim sanırım. :)

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan

Büyük ihtimalle decathlon viteslerin arasındaki dış farkını azaltarak daha iyi vites değişimini sağlamaya çalıştı ve 11 42 gayet iyi bir oran 11li sram nx ın kasetide aynı oranda

dostum almak istiyorum bundan bir tane karstayim decathlon yok ,176 yim m mi l mi almam daha iyi olur

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Hocam merhabalar ben bisikleti almak üzereyim de merak ediyorum acaba küçük çaplı kaldırımdan atlamalara karşı ne kadar dayanıklıdır yani asıl sorma amacım orta duzey ya da başlangıç seviye hareketlere ne kadar uygundur.

Hocam merhabalar ben bisikleti almak üzereyim de merak ediyorum acaba küçük çaplı kaldırımdan atlamalara karşı ne kadar dayanıklıdır yani asıl sorma amacım orta duzey ya da başlangıç seviye hareketlere ne kadar uygundur.
Uygun değildir.

Arkadaşlar konu açamadım nedense foruma çok hakim değilim sadece arada konulara bakıyorum aşağıdaki bisikletlerin hangisini seçeceğimi bilemedim yardımcı olurmusunuz hepsi 2.el gözüme çarpan özellikleri yazdım yazdım uzun olmadın diye
-Bianchi rcx 727 27 vites (deore Shadow aktarici suntour 100M amortisör vs.) 3900 TL.
-Btwin 8.1(deore M590 aynakol rockshock havala ön amortisör Recon sliver 100 mm tektro auriga fren SRAM X7 pedallar veetoka) 4400 TL.
-Btwin 580 27 vites(slx arka aktarici, rockshox XC 30 havalı amortisör, avid fren, michelin lastik, SRAM truvativ tek yaprak aynakol) 4700 TL.
-Carraro big 2727 27 vites(deore Shadow, acera ön aktarıcı, schwalbe lastik, suntour100 mm gidonan kilitlemeli amortisör, acera M300 ön aktarıcı)4300
-Whistle patwin 182727 vites(tiagra arka aktarici, tourney ön aktarıcı, gidondan kilitli suntour ön amortisör)
-Bianchi nth3 27 vites (deore Shadow M592 arka aktarıcı, suntour gidondan kilitli 100mm, alivio M4000 ön aktarıcı, michelin country lastik)
-Kron XC 1000 3x10 (deore Shadow, geri kalan aktarım parçaları deore suntour 100 mm gidondan kilitlemeli)
-Alman bisiklet markası mckenzie hill 1200 enduro 27 vites (sticker set, deore XT arka aktarıcı, hutchinson rock lastikler, rockshox modelini bilmiyorum ama sağlam amortisör)
4000 TL.
-Whistle patwin 1688 27 vites (29” suntour xct hlo 100mm maşadan kilitli, Shimano acera M3000,Arka vites, cst 29X2.25 57-622 siyah beyaz şerit kyte logolu) 4800 TL.
-Kron XC 500(deore Shadow, contiental lastik,)4600TL
maksimum bütçem 4800 TL

yapma be hocam hiç mi değildir en azından kaldırımdan atlamaya
Bineceğin bisikletin kadrosu muyum yapma ne? Atlanılmaz abicim bisikleti 2 ye böleceksin oturup üzüleceksin sonra. Kaldırım dediğin şeyler zamanla artar çünkü

Bineceğin bisikletin kadrosu muyum yapma ne? Atlanılmaz abicim bisikleti 2 ye böleceksin oturup üzüleceksin sonra. Kaldırım dediğin şeyler zamanla artar çünkü
tamam hocam niye sinirleniyorsunuz

• Beğen
Tepkiler: İsa DEMİRKOL
Geri