Arkadaşlar 1 hafta aradan sonra bir edit yapmak istedim. Bu süre zarfında bisikleti hergün sürdüm. Öncelikle tekrar ifade etmeliyim ki bu bisiklet bir başlangıç-orta seviye bir bisiklet. Dolayısıyla yorum yaparken bu hususun dikkate alınmasını rica ederim. Komponentler bazında deneyimlerim:
-Lastikler: Henüz bir problem olmadı, görevini olması gerektiği gibi yapıyor.
-Jant: Problem yok, aynı şekilde kullanıyorum. Fakat Decathlon yetkilileri ön lastiği merkezden biraz kaçık takmış yeni farkettim. Yani lastik maşanın tam ortasında değil 1 cm kadar soldaydı. Ön lastik mandallı olduğundan söküp kendim merkezledim şu an duzeldi. Aynı sorunu yaşamış başka arkadaşlar da vardı. Alacak olanlar Decathlondaki yetkilileri uyarabilirler ayarlamalar konusunda. Benim gözümden kaçmış.
-Arka aktarıcı: Aktarmada sorun yok fakat arada bir zincir sesleri geliyor geçişlerde, belki yağlanmadığındandır bilmiyorum. Bir kere vites atarken zincir attı. Sanırım o sıra seri şekilde yüklendim vitese ondandır. Bunda yağlamamanın etkisi nedir, bilen arkadaşlar yazabilir.
-Vites: Epey dik rampalarda denedim, en alt viteste rahat çıkabiliyorum. Düz yolda da 30-40 km-h arası en yüksek viteste ulaştım.(Tabi uzun bir parkur değildi)
-Vites kolu: Problemsiz kullanmaya devam ediyorum.
-Sele: Bana bu sele sert gelmedi. Bir problem yok 2 saat civarı bir sürüşte. Ama sele borusunu gereksiz çok yağlamışlar, ilk sürüşlerde dönüyordu biraz mandal da gevşek bağlanmış mağazada herhalde. Sonra yağı biraz silip mandalın somununu sıkınca düzeldi.
-Gidon: Yol kontrolü güzel. Standart uzun bir MTB gidonu. Takılan elcikler baya yumuşak, eli hiç acıtmıyor.
-Gidon boğazı: Henüz farkli bir ayar yapmadım bilmiyorum

-Kadro: Kadroda farkettiğim bir olumsuzluk markalama Mosso gibi kadrolardan bi tik daha kalitesiz. Böyle sticker gibi duruyor ama tam olarak da öyle değil. Markalamalar kabartma şeklinde. Mosso aluminyuma yedirerek yapiyordu mesela bunu ve daha orjinal duruyordu. Bundaki markalamalar kadronun bir parçası gibi değil sanki.
-Maşa: Bence mozo benzeri maşalardan daha iyi çalışıyor. Ağırlık ayarı da gerçek manada etki ediyor. Bu seviyede diğer mozo gibi maşalarda falan döndür döndür ayni sertlik diyenler vardı mesela. (Mosso Legardamda oyleydi mesela)
-Fren: Ankarada bilenler bilir, şentepe rampaları çok diktir. Televizyon kulesinin oradan yenimahalle merkeze rampa aşağı geldim. Bu esnada önüme ani araç falan da çıktı. Frenler olması gerektiği gibi çalışıyor arkadaşlar beni hiç tehlikeye atmadı.
Bir de bir olumsuzluk olarak;
269016 dosyayı görüntüle
Bu boyaların neden söküldüğünü bilmiyorum. Belki zincir atması esnasında zincir sürtmüş olabilir. (Çünkü tekli aynakol yerinden oynamıyor ve herhangi bir konsentrik durumdan sapması yok. Yani aynakol dişlileri yapmış olamaz diye düşündüm.)