Scudo Sports

Araçtan inip saldıran dolmuş şoförü

@Berksan
O dediğini yaptığın an çevredeki dolmuş şoförleri hiç sual etmeden linç ederler seni hocam.Bu mahlukatların mesleki dayanışmadan anladıkları bu çünkü.

Scudo
@kasapogluu Yok hocam bu numaralar şu an için sadece İstanbul'da geçerli maalesef. Tahminimce işe yararsa bu uygulama diğer şehirlere de yayılır.

Uygulama super ve pratik kaydettim umarim tum sehirlere yayarlar paylasim icin teşekkürler @Kerem Özbayrak

adam açıkça tehdit ediyor, kayıtlarla şikayetçi olabilirsiniz ama değmez, hiç sözlü münakaşaya bile gerek yokmuş aslında muhatap olmamak en iyisi.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@Omrmz Sayın hocam nasıl değmez? Zaten değmeye değmeye bunlar azmadı mı iyice? Ben kavga edilsin demiyorum elbet ancak herkes şikayet etmeli. Özellikle de arkadaşın kamera kayıtları var. Böyle böyle sinyal vermeyi öğrenecek bu öküzler.

@kasapogluu Okurken gülüyorum ama gerçekten kullanmıyor bu öküzler. Daha geçen hafta aynı şeyi taksi yaptı, en sağdan giderken sıkıştırdı beni. Camdan içeri baktım mal mal bakınıyo herif. Ben de kaputuna tükürüp devam ettim. İyi mi yaptım bence hayır. Herif arkadan ne zaman ezecek diye bi 2 dakka tedirgin oldum :)

• Beğen
Tepkiler: kasssap
hiç birşey söylemeden sağ aynasını kırıp devam etseydiniz bakalım birdaha birinin önüne kırabiliyor mu öyle.Bu arada verilen adreslere e-mail atıp destekte bulundum

Dolmuşcu tam bir "anadolu çomarı". Çok geçmiş olsun, ben senin kadar sakin olamam. Ayrıca öfke kontrolü açısından tebrik ediyorum. Bu tür şeylerde kontrollü olmanın erkeklik veya korkaklıkla hiç alakası yok çünkü bu memlekette bıçakla silahla gezene delikanlı deniyor.

Onun yaşında oğlun var ama oğlun yaşındaki adam kadar beynin yok

Videoyu iki defa bende izledim. Öncelikle geçmiş olsun. Benim gözlemim şoför tamami ile haksız iken sizin "ulan" diye lafa başlamanızı çok iyi kullanmış ve sesi de çok çıkıyor. Ayrıca bu iş (cazgırlık, trafikte kavga) onun uzmanlık alanı. Eğer bazı arkadaşların dediği gibi kaskı kafasına gömseydiniz kendi kamera kayıtlarınıza göre adli sürecin sonucunda en az para cezası alırdınız. Bizim temel sorunumuz "öfke "kontrolünü yapamamız ve sonucunda istemediğimiz durumların ortaya çıkmasıdır. Özellikle trafikte şahsımda dahil olmak üzere çok asabileşiyoruz. Unutmayın ki kontrolsüz güç, güç değildir. Geçen günlerde benimde başıma benzer bir durum geldi. Ancak olaya ilk anda verdiğim tepki kontrolsüz olunca karşı taraf zıvanadan çıktı ve olayı ben başlatmış konumuna düştüm. Tabii haklı iken haksız konumuna düştüm. Bu gibi durumlarda ise yapılacak şey kendini kontrol etmeyi ve korumayı bilmektir. Bu kapsamda ben dövüş sporlarının insanı sakinleştirdiğini ve kontrolü ele alması açısından faydalı olduğunu düşünenlerdenim. Yani düşünün şuan size 8-10 yaşında ki bir çocuk ileri geri konuşsa hatta küfür etse vereceğiniz tepki ne olurdu? Kalkıp çocuğu dövmez diniz veya bir kadını neden her tartışmanın sonucunda dövmüyoruz. Bence burada ki etken onu dövebileceğimizi bilmektir. Boksörler her sinirlendiği tartıştığı adamı dövselerdi inanın sokakta doğru dürüst adam kalmazdı. Bunun yanında dövüş sporlarını bilmek Ülkemizde can güvenliği açısından bence elzemdir. Çünkü her an kıyasıya bir kavganın içinde kendinizi bulabilirsiniz. Dolayısıyla dostlarım "öfke kontrolü" nü mutlaka öğrenmenin yanında ve en az üç-beş ay bir dövüş sporunun yapılmasının faydalı olacağını düşünüyor arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Çok geçmiş olsun.

Ben bu tarz konularda biraz vandalist oluyorum. Efendim emin olun mevzu kişinin ağzının orta yerine 2 yada 3 tane ( fazlasına gerek yok ) yapıştırdığınız zaman tüm sorun ortadan kalkıyor. Kusura bakmayın fikir beyan özgürlüğümü kullanıyorum sadece...

@verisakeet
Öncelikle geçmiş olsun, bu itlerin hakettiği sağlam bir dayak ve bu dayak onları yola getirecek bile olsa daha ağır bir yöntem var. Bu herifler aylık 2000 lira falan kazanıyodur. Bunlara bir şekilde 6000-7000 tl ceza kitlediğimiz zaman ödemeleri 1 yıl bulur. O yüzden bu olayı şikayet etmeliyiz. Ondan sonra da trafikle ilgili bir şikayet hattı varsa(vardır muhtemelen) bisiklet forum olarak haftada bir hatalı sollama- kırmızı ışık geçme gibi "fake" suçlarla bu plakayı ihbar edebiliriz. Forumda bir topluluk 4 hafta boyunca şikayet etsek bu herifin allah belasını vermiş olur zaten.

Topluca anlaşıp ağız birliğiyle İstanbulun x bölgesinde, y yolunda hatalı sollama yapmıştır diyerekten 10 kişi şikayet etsek illa ki ceza yazarlar. Ki hoş ettiğimiz ihbar "fake" de olmuyucaktır zaten bunların nasıl araba kullandığını biliyoruz, eskilerine sayarlar artık.

Öncelikle geçmis olsun,Şöförün trafikte yaptıgı sinyalsiz park durumu yanlıs,fakat sizin durumu medeni bi şekilde konusmaya baslamamanızı tasrif etmedim,tepkiler değişebilir taksi şöförü yada bayan bi şöförde olabilirdi kusursuz değiliz ve dolmus şöförü haklı demiyorum.. Fakat uslup hangi durumda olursak olalıım önemli,istanbulda özellikle şehir trafiginde butun gün direksiyon sallayan insanların minimum 15 gün yılda izin yapması gerekir,ve 3senede bir istanbulu terk etmesi farklı bi şehirde en az 1 hafta istirahat etmesi gerektiğini düşünüyorum,iyi pedallar Allah beterinden saklasın.

@Ozan Cansel
Polis tarafından ceza yazılacağını sanmıyorum. Geçtiğimiz aylarda ikinci sıraya park etmiş ve trafiği ciddi olarak engelleyen bir aracın resmini çektim adres, plaka zaman ile birlikte "EGM" nin sitesinden trafik cezası yazılmasını talep ediyorum diye gönderdim. Bana gelen cevapta cezayı sadece trafik polisinin yazacağını, bu şekilde ihbar ile ceza yazılamayacağını bildirdiler. Ama belediye, zabıta yöntemleri denenebilir belki

Çok geçmiş olsun. Bu tür şeylerle dolmuşu taksisi otobüsü hatta yayası hepsinde karşılaşıyoruz. Ama biraz fazla "ulan" olmuş ona dikkat etmek lazım :)

Geri