Scudo Sports

Araçtan inip saldıran dolmuş şoförü

Scudo
Konya'daki dolmuş şöförleri de genel itibari ile aynı idare edeceğiz mecbur. Hergün işe bisikletle gidip geliyorum kendime hakim olup yoluma devam ediyorum aksi halde bisiklete binmekde stres kaynağı oluyor;)

merhaba arkadaşlar. bence bu videoa bisikletli arkadaşımız kesinlikle haklı ancak diğer tarafta dolmuş şoförünü de o kadar suçlu göremiyorum. Ben bir nakliye şirketinde çalışıyorum. Şimdi bakınız o arkadaşın dolmuş şoförlüğü yapabilmesi için ehliyetinin yanı sıra SRC 1 veya 2 belgesinin ayrıca psikoteknik belgesininde olması gerekiyor. Peki istanbulun heryerine bisiklet yolu yapmak imkansız evet ama bu belgeleri veren ulaştırma bakanlığı bu belgelerden milyonlarca lira kazanırken en azından bu insanlara bu bilincide verse bu adamda bisikletin kaldırımdan gitmesi gerektiğini düşünmez. En azından bir ulaşım olduğunu, iş trafik polisine filan aksarsa hatalı duruma düşeceğini bilirdi. Bu anlattıklarım SRC belgesi içindi. gelelim psikoteknik yeterlilik belgesine. Evet yaptıkları iş stresli. sürekli trafikde olmanın stresi ayrı kırk çeşit insanla uraşmak ayrı ama genede bu kadar sinirli bi insanın psikoteknik belgesi alabilmesi gerçekten vahim. Benimde psikoteknik belgem var. Nasılmı aldım. Bu belgeyi veren kuruma90 TL EFT Yaptım. ikametgah belgesi, ehliyetimi ve 1 adet fotoğrafımı taratıp mail attım. sonrada adresime postaladı. Mail yoluyla nasıl ölçtüler psikolojik verilerimi bilmiyorum. Velhasılı evet toplum biliçlenmeli ama bu insnalar gece uyurken rüyasında bilinçlenmez. Devletin bu insanları bilinçlendirebilmesi için gelişigüzel uygulamalardan vazgeçmesi gerek. Evet dolmuş şoförü hatalı ama bu davranışının tek sorumlusu o değil.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Burası Altunizade otobanı. Benzinlikten el hareketi ile durdurup binmek isteyen müşterilerini almak için fotoğrafta motosikletin olduğu yerde bir anda durdu. Yaklaşık 25-30 ile gidiyordum. Takip mesafesini çok uzun tuttuğum için birşey olmadı ama yine de frenlemek zorunda kaldım. Minibüs nasıl durur burada arkadaş ???

Bu olayı yaşadığınızdaki bisikletinizin sele borusu çapı ve boyu kaçtı acaba?

Geçmiş olsun, inanın maalesef Türkiye şartlarında kafaya takılmaması gereken bir durum. Bazı insanları eğitmek mumukun değil, çünkü anneannesi, dedesinden başlamak gerekiyor, diğer taraftan alttan aldıkça daha bir ozguvenli saldırıyorlar...

Çok üzgünüm ama Istanbul ve saygı kelimelerini bir arada düşünemiyorum..
Değil bisiklete insana kaldırımda kıymet verilmeyen şekilci bir şehir Istanbul yaklaşık 5 senedir işimde yok ugramıyorum.
Sizlere İzmir i tavsiye ederim
Ekonomimiz sizler kadar yüksek değil ancak huzur ve saygıda bizi yakalayamazsınız maalesef.
Dolmuş şöforüne gelince iyisi var kötüsü var ancak diyaloga girmemek ya da haddini bildirmek lazım...
Cehaletle yasa karşısında bir değiliz ....
Örgütlenip belediyelere baskı yapıp bisiklet yolları istemeliyiz yoksa kimse size bisiklet yolu yapmaz..Yolda da bisiklete yol vermez....
Geçmiş olsun arkadaşım..
He bu arada sorsaydın dolmuşçuya nüfus memurumusun diye...
Saygısızlıgın yaşı başı olmaz ..
O üste çıkmaya çalışmış ..
Maalesef Onun anladığı dilden konuşmak lazım.
Tekrar geçmiş olsun !!!

Biber gazı alıp forma'nın arka cebinde taşımayı düşünüyordum hep.Ne diyorsunuz doğru olur mu? Üstüme yürüyene sıkar kaçarım diyorum.Siz ne diyorsunuz?

Edit:2 adet Jenix biber gazı siparişi verdim bir ablama ve bir bana.Düşünmeyin siz de alın.Pisi pisine bıçaklanmaktan bir dolmuşçu tarafından iyidir.

forum üyelerinden birisi "istanbul trafiğinde bisiklet sürmek zorla mutlu olmaya çalışmak" yazmış.. aynen katılıyorum :cool:

az önce youtubeda bi video izledim, istanbulda bisikletli bi arkadaş,
bisiklet yoluna parketmiş olan motorları kenara almaları için mücadele ediyor
ama sonrasında şu görüntü bütün saçmalığı özetliyor..
o motorları oradan kaldırsan ne olur kaldırmasan ne olur,
koskoca belediye, bisiklet yoluna "bank" yapmış yahu
bank demek insan demek, oturur kalkar, ayaküstü sohbet edilir
bank etrafında kalabalık gruplar olur, her türlü engel yani..
bu şartlarda motorlar suçsuz kalıyor resmen :confused:

https://i.hizliresim.com/VY20GB.jpg

olayın meydana geldiği yer bağdat caddesi,ben genelde hep kaldırımdan sürerim,sağdan gidemezsiniz,nedenmi,bi kere ışıklarda bekleyen taksiciler var,trafik sürekli ceza yazıyor onlara,videoya bakarsanız sarı minibüs sağa yanaşıyor bu arada kavşaktan sağdan araç geliyor ,bisikletçi arkadaş ne yapıyorsun diyor,sarı minibüs dikiz aynasına bakarak bisikletli arkadaşa emniyet mesafesi koyacak idi,ayrıca gözümün önünde bir taksici aniden kırdı ve mobilete az kalsın vuruyor idi,mobiletçi sinirlendi dikiz aynasına elle vurdu,araya girdim ,neyse şöför hatasını kabul etti,aynı durum benim başıma geldi beylerbeyinde sağ taraf silme araç dolu idi ,önümde taksi vardı 2 metre mesafe vardı yavaş gidiyordum,aniden sola çark etti araba ,bende onla beraber sola kırdım,şöför görmedim ağbi dedi ,neyse olur böyle vakalar dedik,polisler ile konuştum,bağdat caddede ışıklarda duran taksiciler için ,aynen şu sözleri söyledi ,valla cezayı göze alıyorlar dedi,buna bir lafım yok artık.demekki cezayı ışıklarda duranlar hak ediyor,ayrıca caddebostan ışıklarda sarı minibüslerde aynı hareketi yapmakta,trafik motor ekipleri bağdata ani baskın yaptılar bi ara, kaldırımlarda devasa motorları olanlara acımadan ceza yağdı , ,ben bisiklet üstünden seyrettim, bu arada polisler ile gene muhabbet ettik.trafik memuru az dedi memur bey.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13267816_1178179762214596_7313277483296353495_n.jpg?oh=35800919ae059e9d9bd7e7f61ea54ab6&oe=57E1B217

ve sonunda bağdata geldi ,yüksek kasisler,
trafik ct-pazar aynen sıkışacak,iki yere yapılmış , 80-100 ile gelen araç öyle bi uçarki mazallah.

https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/13226768_1178179515547954_5838076830150957954_n.jpg?oh=60812a8c23ce18b462879b38dfc3b79e&oe=57D1C0BF

Benzer bir olay dün sabah başıma geldi üşenmedim karakola gittim kamera kaydıyla şikayetçi olmak için sağolsun umduğumdan fazla ilgilendiler. Az evvel trafikte kaplan kesilen taksici karakolda süt dökmüş kediye döndü. Hiç üşenmeyin gidin karakola fiili saldırı ve tehdit var diyerek şikayetçi olun. Fırsatım olmadığı için foruma yazamadım ancak yarın izin gününde fırsat bulursam anlatacağım olanları.
Tekrardan geçmiş olsun size de.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
Arkadaşlar maalesef toplu ulaşım araç sürücüleri içinde çok fazla madde kullanan var. Trafikte yapılması gereken bana göre kimseyle tartışmamak.Elbette sürücülerin tacizleri var ama bunu mağdur bir dille tepkiye dönüştürmek daha iyi.Nedenini herkes bilir.
Ülkemizde eğitimli ile eğitimsizi arasında artık pek fark kalmadı..Artık "eğitim gerekli"sözüne pek katılmıyorum. Trafikte araç ve bisiklet sürerken kendimi oldukça korumaya ,bu ne yapabilir diyerek oluşacak duruma karşı tedbirli olmaya çalışıyorum.
Şiddet öneren arkadaşlara kesinlikle yanlış yolda olduklarını belirtmek istiyorum,evet benim de içimden hastanelik edinceye kadar yumruklamak geliyor ama hangi birini döveceksin,ne değişecek ? Devlet olarak her gün onlarc insanı trafik kazalarında kaybediyoruz,var mı yeni bir yasa ?
bağdat caddesine giderseniz,devletin yollarda olmadığını çok iyi gözlemlersiniz.Denetim yok;mevcut cezalarla da sonuç alamazsınız.
700 bin liralık bir arabaya binene 100 tl ceza kessen ne olur? Emniyet şeridine girer,yakalanırsa üç kuruş öder,zaten kaç kere yakalanır ki ? Caydırıcı mı ? Öyle cezalar getirilmeli ve denetlenmeli ki ehliyetten ömür boyu men veya aracın kasko değerine yakın cezalar koyulsa kural ihlali yapılabilir mi? Vatandaş yöneticilerinden talep edecek yeni yasalar çıkacak..Maalesef sadece eğitimle olmuyor.Keşke olsa !

• Beğen
Tepkiler: engin444
@ozcanar kesinlikle katılıyorum, bizde cezalar çok düşük olduğu için insanlar pek ciddiye almıyor. 100 liralık ceza nedir ki? Parasını verir, suçumu işlerim zihniyetindeler.

Arkadaşlar abiler ablalar videoyu izledim şimdi bana çok kızan olacak ama biz birbirimize saygıyla yaklaşmadığımız sürece bunlar olacakdır bu videodaki bisikletli arkadaş adama.. Ne yapıyon lan diyor yanlış duymadıysam bakın bende bisikleti aktif kullanan ve mesleğimin şöförlük olduğunu ayrıca belirterek aynu durumda bana... Lan diye hitap edilse dolmuşcu kadar sbırlı olmam... İnsanlara ve karşımızdakine önce hitap şeklimizi düzelticez kimse kimseye lan diye hitap edemez bu kelime yüzünden hapiste yatan insanlar var önce saygı saygı saygı anlamıyosa tepkini verirsin söyliyeceğim bukadar teşekü.....r ederim

• Beğen
Haddim değil lakin çok kaba konuşmuşsunuz dolmuş şoförüyle haklıyken haksız duruma düşmek gibi olmuş.

• Beğen
Güncelleme olarak yazayım.Almış olduğum Jenix biber gazını tam 20 dakika önce çok acı bir şekilde denemiş oldum.Kelime'nin tam anlamıyla insanın iflahını kurutuyor.Çok ciddiyim öldürmeyen süründüren cinsten bir şey.Ve bana rüzgar'dan geri sekerek geldi.Düşünemiyorum birisine sıktığımı doğrudan.10 kişilik gruba sıkın hepsini dağıtır.İç organlarıma kadar yanma hissettim o kadar diyorum.Ağız burun ayrı bir kaydı zaten.Ürünü pazarlamaya çalışıyorum gibi oldu farkındayım ancak tüm demek istediğim, bunu alırsanız her bakımdan güvende olursunuz.Ayrıca bugün aynı şekilde İstanbul Cevahir AVM'ye girdim cebimde ve herhangi bir ötme falan da olmadı.Kesinlikle öneririm eğer siz de yaklaşan tehlikeyi öldürmeyim süründermeyi seçenlerdenseniz.Kesinlikle de uyarıyorum sakın kapalı alanda denemeyin.Açık alanda da demeyin.Rüzgar'ın gazabına uğrayabilirsiniz.Bisiklet formasına da cuk diye oturdu.Kısaca alın bol bol sıkın :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Cok kisi tura cikarsaniz gider yapin adamida bi guzel dovun biz oyle yapiyoruz tek kalincada onlar bizi dovuyor orsida ayri mesele

• Beğen
Tepkiler: ilkerfidan54
Etrafımda zerre kadar trafik bilgisi olmayıp da bisiklet sürdüğünü zanneden ve ne yazıktır ki eğitim çağında olan dangozlar mevcut. Önce içimizdeki ayıları temizleyelim sonra sıra dolmuşçulara gelsin.

Geri