Scudo Sports

Araçtan inip saldıran dolmuş şoförü

22 kasım 2013
olay tarihi eski,malum bağdat cadde ,sarı minibüsler,polis burada görev yapmıyor,kameralar var fakat ceza yağıyormu sarı minibüslere onuda bilmiyoruz ,babasının çiftliği gibi selamiçeşmeye gelmeden bi durak ötede en sağda taksi durur yanına sarı minibüs gelir durur,bunlara ceza yazacak polis hak getire,istanbul valiliğine çıkarak bizzat şikayette bulunmadıkça bunlar burada at koşturur,bağdat caddesi bu gibi teröristlerce gasp edilir ise kanun bunlara işlemez ise bende belediye zabıtaların gözünün içine baka baka geniş kaldırımlardan sürerim çokta sürdüm bi allahın kulu laf etmedi tipime bakıyorlar ha bu yarışçı diyorlardır herhalde,ama hep yavaş sürdüm yaşlılara öncelik tanıdım ,aynı şekilde minibüs caddesinin geniş olan kaldırımları,bir kaç yerde kaldırım daralmakta orada duracağız yayalara öncelik tanıyacağız bu kaldırımları çok aşındırdım inşallah herkes aşındırırda sonunda talebe göre bisiklet yolları yapılır.

Scudo
Konuşmaya "ulan" ile başlamak ile ilgili gelen olumsuz tepkilere sonuna kadar katılıyorum. Karşı tarafa daha derdini anlatamadan gerilimi arttıran bir giriş olmuş ancak olaya bir de şu gözle bakmakta fayda var. Tarafların biri dolmuş diğeri "bisiklet" yani olası bir çarpmada dolmuşun en fazla çiziği ufak göçüğü olacak ancak bisikletteki arkadaş aynen yere kapaklanacak. Yani dolmuşun yaptığı hatanın bedeli bisikletçi için ağır olacak. Bu risk göz önüne alındığında cümleye "ulan" ile başlamak bence kaçınılmaz. Ayrıca bu gerizekalı dolmuş şoförü haklı bile olsa muhatabının bisiklet üstündeki "insan" olduğunun bilincinde olmalı.

Buyurun bir kaza videosu. Burada bana göre yaya geçidine o hızla girdiği için ışık araca yeşil de yansa, araç hatalı ancak hata bisiklette bile olsa bedeli ağır oluyor.

Evet arkadaşlar günün hort'u bu konu olsun

3 yıl önce bu konuya birkaç yorum yapmışım, 5. sayfa civarında. Videoyu 3 yıl sonra(2013-2016) bir kez daha izledim ve yine aynı hisleri yaşadım sanırım.

Minibüsçilerin nasıl tahrik edilmemesi gerektiğini anlatan iyi bir video olmuş :D Kaldığımız yerden devam edelim, yeni yorumları alalım :)

Siz de sürüş esnasında sıklıkla her aracın camının önüne çekip "napıyosun ulan?" diyor musunuz? "insan gibi yol ver" (sen hayvansın) diyor musunuz?
Nedir minibüsçülerden beklentileriniz? Sizce onlar bisikletlilere hangi gözle bakıyor, biz onlara hangi gözle bakıyoruz? Sizce onlarla nasıl uyum içinde yolu paylaşabiliriz? Ulan diyerek mi yoksa daha etkili küfürler ederek mi? :D

Haydi bakalım, yorumlar gelsin ULAN ! :D Ben terbiyesiz değilim! bkz. video. Ulan çok naif bir kelimedir arkadaşlar fazla takılmayalım (!)

• Beğen
Tepkiler: Soner Sarihan
@Serkan Mıstınoğlu

Ne yapıyorsun arkadaşım demiyor mu ilk cümlesi? Sonra minibüsçü yükseliyor bir anda? Zaten önüne kırmış kaldırımdan git diyor. Bence hiç haklı bir yönü yok

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@BicycleLover güzel! devam edelim yorumları alalım :) Herkes fikrini söylesin, forum bunun için var! :)

Şiddet saçan bir minibüsçü görmüş mesela bu pedaldaşımız

Mesela ben olsam minibüsçüyü küçük düşürmek için, "sen benim ön jantımı almak için 1 ay çalısıyosun sus, konuşma ezik!" derim. Nasıl?
Herkes haddini bilecek. Elin sefil minibüsçüsünden mi öğrenecez hayatı! Allah bilir ilk okul mezunudur! Sefil! Bir de yol vermiyor hadsiz!

bu toplumun gelişmesi için bu yaşta insanların ölmesini beklemekten başka çaremiz yok. eğitim şart diyeceksiniz ama bunun gibi odunlara ıslatmaktan başka faydası olmaz. her zaman yaptığım taktiktir. haklı olsam bile kendisi kılık birini bulması için dua ederim. 2 düşmanı birbirine kırdırmak tarihimizde bir çok savaşlarda görülmüştür. hiç başımız bela girmeden en temizi.

şimdi diyecekler bisiklet yolu şart. arkadaşlar kusura bakmayın ama burası Türkiye ! o sizin hayal kurduğunuz yollar hollandada. Hayaller nere hayatlar nere!

İstanbul trafiğinde bisiklet sürmek zorla mutlu olmaya çalışmak demek diye düşümeye başladım. Zira benzer stresleri sık sık hepimiz yaşıyoruz, maalesef.
Şoför beye gelince patlamaya hazır bomba, Allah yakınlarına sabır versin.

@Serkan Mıstınoğlu son dediğiniz haklıyken haksız duruma düşmek gibi bir şey oldu. Her şeyin fazlası zarar, tepkinin de :)

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@Burak_Cakir bu soforun kafadaki insanlarin cocuklari en az bunlar kadar pert hocam. en iyi cozumu ulke degisimi. orta dogudaki herhangi bir ulkeden cok sey beklemeyin.

• Beğen
Tepkiler: Burak_Cakir
Güzel :D hala "şoför haksız" ezici bir şekilde önde

O halde Ulan Cycling Team kurup bundan sonra bu arkadaş gibi lanlı lunlu konuşup bu sefil şoförlerin kökünü kazıyalım arkadaşlar.

başka yolu yok!

pazartesi günü sahil yolunda gepgeniş yolda adam 20 cm dibimden geçti yanılmıyorsam e19 mu mor bi otobüs bastım yakaladım açtı ön kapıyı ne var la dedi. dedim nasıl bu kadar yakın geçiyorsun yol bomboş dedim içi yolcu dolu. ne oldu çarptıkmı sende git başka yerde sür dedi. dedim sen kimsin benim nerde süreceğime karışıyorsun. lan yürü git malmıdır nedir dedi kapıyı kapattı. kapı tam kapanacakken ...mına goduğum dedim. duydu adam 35 kmh ile giderken freni bir koydu kaldırıma sıkıştırıyodu nerdeyse geçemeyim diye tam önüme kırdı. anında frenleyip kaldırıma çıkıp terse döndüm. o koca totosunu kaldırıp inip gelene kadar 40 metre uzaklaştım. uzaktan epey küfürleştik ana bacı giydirdik. suçlu olduğum için kaçtım küfür ettik adama hak etti ama. işte halıyken haksız olduk.

serkan,düşünmeyen bir ulus düşün ,okumayan bir ulus düşün ,merak etmeyen bir ulus düşün,
dünyaya gözünü açmayan bir ulus düşün ,
efendim batılılaşmayı altına giydiği kot pantalonda gören bir ulus düşün,
asla eleştirilmeyi sevmeyen ,hep haklı çıkmak isteyen ,hatalarından ders almayan bir ulus düşün,sokakta yürümeden bir haber millet düşün ,karşıdan karşıya geçmesini bi türlü öğrenememişleri düşün,uyanıklığı kuyrukta kaynak yapmayı maharet sayanları düşün,tv ekranlarında aile kavgalarını seyreden bir millet düşün,milli piyango kuyruğunda havadan gelecek paraya bakanları düşün,maç hastalarının korna çalarak gürültü kirliliğini maharet sayanları düşün.
taksicilerin müşteri kapacam derken trafiğin içine etmelerini düşün,gece yarısı korna çalan münasebetsizleri düşün,apartman ahlakını bilmeyenleri düşün bangır bangır müzik dinleyenleri düşün,cepten yüksek sesle konuşanları düşün ,bağırıp küfredenleri düşün,
düşündükçe esasında bunların hiç var olmadığını düşün.o vakit zorda olsa insan bi nebze olsun rahatlar.

Sürekli dolmuş, taksi şoförlerini gıyabında aşağılayarak elinize ne geçiyor acaba ? Bence bu tavrı öyle benimsemişsiniz ki trafikte karşı karşıya geldiğinizde de aynı yüz ifadesini takınıyorsunuz. Zılgıtı, dayağı yiyince de oturur klavyenin başına eser gürlersiniz. Madem delikanlısınız, her gün yollardasınız, şimdiye kadar bir tek dolmuşçu veya taksiciye ağzınızı açıp bir söz söyleyebildiniz mi ? Forumda sallamak kolay.

• Beğen
Tepkiler: Eroseros
Sormak istediğim bir şey var. Soldaki araç yol veriyor sola dönmem için ben kaldırıma yanaşmış vaziyetteyim tam arkamda olmasa da yan 1 metre kadar mesafe de aralık varken araçta dönecek ben bekledim ilk ona baktım durdu sonra ben devam ederken oda devam etti yanımdan geçerken de bana dedi ki sen mi bana yol vereceksin ben mi? Hala merak ediyorum sizce kim vermeli o durumda?

Not: Trafik ışığı yok.

Bu arada iki yeğenim taksicilik yapıyor. Genelde gece çalışıyorlar. Dinlendikten sonra da stres atmak için bisiklet kullanıyorlar. Foruma da üyeler. İnşallah karşılarına çıkmazsınız yollarda.

@Alizee Uzman doktorum. 22 yıllık ortopedi uzmanıyım. Dolmuşçulara hakaret etmenizi eleştirince dolmuşçu oldum değil mi? Bir de sallarsınız cahil diye. Onlar çoğunuzdan daha insan diyesim geliyor. ( Ama ayıp olmasın diye böyle bir sözü kullanmıyorum.)

@engin444 sen olayı başka boyuta taşımışsın. sanki bu tepki gösterenlerin hepsi yolda otobüs dolmuş taksi görünce vay ... dur şundan uzak durayım böyle bir şey olabilir mi. fazla sayıda bisikletçiye sorun yaşatan şöför mevcut. ve böyle olanlar için bir genelleme konuşuluyor. yolunda giden anlayışlı olan bir taşıma şöförü ile ne derdimiz olabilir. ayrıca çok şöförle de çok ciddi tartışmışlığım çok sert el kol yapmışlığım var. çok kavga ile ucu ucuna da geldim. dönecekken yarım metre arkamdan hızla geçen adama el hareketi yapıp adamın bildiğim 2 km ileriden dönüp önümü kesip sen kime el kol yapıyorsun diye tartıştığımda çok olmuştur. o yüzden buda senin genellemene benziyor. sende kimin kime yüz yüze gelince ne tepki gösterdiğini bilemezsin.

@smclk89 Sen doğduğunda ben ortopedi kliniğinde asistan doktordum. Kalkmış sen diyorsun bir de . Sonra da bisiklet kullanan elit takılır hesapta. Hadi canım siz de. Yaptığınız iğdiş keyfi burada. Hem de İzmit'te yol kestin öyle mi? Güldürme beni.

kim hata yapar ise o suçludur,kırmızı ışıkta bisikletli geçerde taksici arkadaş vurur ise,vay efendim sen bana nasıl çarparsın cahil şöför demeyede kimsenin hakkı yoktur,bu olayın terside olur,trafikte kurallar bisikletliyide bağlar taksiciyide,minibüsçüyüde.

Geri