Scudo Sports

Apartman yöneticisi ve bisiklet sorunsalı

Ekşisözlükten " (link) " alıntıdır ... Kendisi olayı net bir biçimde özetlemiş ve gereken cevabı ekşisözlük'te vermiş kendisine okuyorsa eğer buradan çok teşekkür ediyorum.

bisikletle ilgili çok miktarda problem için yardım alabileceğiniz, her şeye rağmen halen daha önemli bir bilgi deposu barındıran güzel bir mekan.
gelelim eleştirildiği konuya.
forumun çoğunluğu soruna fikir beyan ederken, fikrini beğenmediği 3-5 kişi için forumun adını kötülemek bence çok art niyetli bir davranış.
normalde bir erkeğin açacağı konuya gelecek cevabın 4 katı mesaj alan bir konu düşünün ve üyelerin %90’i tamamen yardım odaklı mesaj atmış. kalan kısmı da geyik yapıyor (bunlar da klasik troll’ler, forumun genelinin tanıdığı ve mesajları kimseye batmayan yaşlı başlı goygoycular) ve bu geyikten de bisiklet jargonundan anlamayan biri alınıyor. bu alınganlık sonucunda cinsiyetçilik yapıldığı çıkarımı yoktan varoluyor. tartışma da birazcık işin geyiğine kaçılması haricinde aslında varolmayan, ki görmezden gelinebilecek detaylar bunlar, nem kapmalara cevap verilince çıkıyor.
kadın kullanıcıların özel olarak eleştiri yemesi diye bir durum yok, çok daha beterleri erkek kullanıcılara da yapılıyor ve gördüğüm kadarıyla cinsiyet ayrımı gözetmeksizin bir tartışma yürümüş, hatta kişinin kadın olmasından dolayı üslup daha nazik olmuş. bu tartışma erkekler arasında çıksa kan çıkardı.
zaten konuya da fazla fazla yanıt gelmiş. durum buyken “ay kadınları istemiyorlar burada” demek açık açık şımarıklıktır. sözlüklerde geçirdiğim sürenin 10 katını forumlarda geçirmiş biri olarak, bisikletforum kadar (çok kaliteli kullanıcılarını kaybetmiş olsa da, hala geçerlidir) seviyeli forum ortamının olduğu bir yer pek görmedim.
ayrıca belirtmek isterim ki, son zamanlarda her halta sorunsal deme hastalığına sahip, isim gelecek yere sıfat koyma furyası hastası insanların ekşi’yi işgal etmiş olması; son zamanlarda forumların yaşadığı düşüşten çok daha sertini ekşi’nin yaşamasına neden oldu.
maalesef ekşi hala var değil, rezil halde. (link) şeklinde başlıklar açılan bir sözlük sadece görünürde var malesef.

Scudo
@Ahmetgitar

Karbon yollular yada karbon yollu arasında ne fark var ? bunların hiçbirinden argo anlam çıkmaz.
Karbon yollular öhöm ohommm derken de kastedilen şey belli Karbon yol dendiğinde forumda çıkan selam konusunu ve alüminyum - karbon kıyaslamalarını biliyoruz.Bu konuda dikkat çekmek için yazmış.Buradan argo anlam niye çıksın ?

Bu arada ister karbon yollu olsun ister ilk halindeki gibi karbonlu yollu olsun fark etmez.Çünkü bende karbonlu yollu'lardan biriyim, kadrosu alüminyum, ön maşası karbon bir Scott kullandığım için karbonlu yollu oluyorum...

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@hlksnrr
Haluk agzina saglik, cok güzel yazmissin ama bosuna yazmissin. Kimse o karbon kelimesini okumuyor sadece yollu kelimesini okuyor ve istedigi gibi anliyor. Yüz defada desen nafile, kimse anlamaz.

Seni yinede aciklaman icin ayata alkisliyorum. Gercekten BRAVO.:harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika::harika:

• Beğen
@hlksnrr neden çıkmasın?
Yollu kelimesi kadını aşağılayan bir küfür şeklinde kullanılıyorsa karbonlu yollu kelimesi de yanlış anlaşılabilir.
Yollu yol bisikleti için kullanılabilir.
Karbon yollu karbon yol bisikleti için kullanılabilir
Karbonlu yollu ise karbon bisikletli yollu (argo) olarak pekala kullanılabilir ki arkadaşın küfür iması olmayacağını defalarca yukarıda söyledim.

İnsanlar tacizin bunca yaygın olduğu toplumda yollu kelimesini kadın üyenin açtığı bir başlıkta kullanmaktan imtina etmeli. Yok ben öyle anlamıyorum ki diyebilirsiniz.

Sayın Murat Çömez de Türkiye'de yaşamamış o sebeple yollu kelimesi ona yabancı gelmiş.
Ama bizler Türkiye'de kadına, eşcinsele, farklı giyinene, farklı düşünene tacizin her dakika yapıldığını görüyoruz.

Başlık sahibinin ekşi de yaptığı şikayeti ben de birkaç sayfa önce eleştirdim ve bunu ona yakıştıramadığımı belirttim. Ama bir arkadaşın yaptığı ekşi dedikodusu yine olayı saptırmaktan başka işe yaramıyor.
Yollu iyi bir kelime değildir. Arkadaşımız ekşi de bizleri şikayet etmiş olsa da yine de iyi bir kelime değildir.
Selamlar.

@Murat Cömez Abi Güzel bir cumartesi sevdiklerimle bisiklet turundan eve yorgun argın fakat mutlu döndükten sonra birde baktım i ne tacizciliğimiz, ne cinsiyet ayrımcılığımız kalmış.

Ya arkadaşlarda dikkat bozukluğu- okuyamama veya okuduğunu anlamama sorunu var yada zihniyetleri kötü.Akşam akşam sinir oldum bu açıklamayı yazmak zorunda hissettim.

Mesajın için teşekkürler Murat abi.

@hlksnrr
Dostum komple okudum cok tesekkur ederim. Burda bana hakaret ediliyor tacizciden tutta sapik olma ihtimalime kadar cirkin ithamda bulunuluyor kimseden ses yok ( sen ve beni taniyan dostlar haric ) ama o bayan arkadasi ölumune savunmak adina bi sövmedikleri kaldi bana. Tekrar soyluyorum ; Konunun en basinda yazdigim sey bu konudaki pozitif ayrimcilik meselesine bir gonderme idi. Ve goruyorum ki burada gercekten hakli imisim . gercekten tesekkur ederim sana ve onyargisiz yaklasimina

@hlksnrr karbon yollular ve karbon yollu arasında ne fark var diyorsunuz.
Fark yok biri tekil biri çoğul.
Dikkatli okuyun ben başka bir.şey yazdım
Karbon-lu yollu
Karbon yollu ile karbonLU yollu arasında fark vardır dedim

Arkadaşımız zaten hatasını görüp karbonLU yollu yu karbon yollu yaptı.
Dikkatinize.

Hocam çıkmaz neden çıksın.Sizin dediğiniz karıncadan yağ çıkarmak.

Mesajın tümünde karbonlu yolluların selam vermediğini verse bile karbonun titreşimlerle berarber selamıda absorbe ettiğini yazmış.

Şimdi yollu kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre iki farklı argo anlama sahip ;

1- (argo) parası olan

2- (argo) kolay elde edilen kadın

Şimdi herkes hadi argo olarak algıladı ama neden ikinci argo anlamı algıladı, hiç bir Allahın kulu argo olarak parası olan anlamında algılamamış.

Cümlede yollu kelimesi yerine anlamı koyduğumuzda şu oluyor :

ÖRNEK OLARAK YAZIYORUM KİMSEYE HAKARET AMACI YOK !

" Karbonlu yol bisikletine sahip kolay elde edilen kadınlar selam veriyor ama karbon kadro titreşimlerle beraber selamıda absorbe ediyor. "

Oldu mu şimdi ? Bu mesajda bunun belirtilmediği açıkça belli.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
Sonuç olarak merdiven boşluklarına bisiklet bırakmak yasaya uygun mu degil mi? Yoksa yöneticinin insafına mı kaldık? Birisi bir açıklama getirse de dağılsak artık

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Beğen
Bu konu nasıl bu kadar uzuyor anlamak mümkün değil yahu. Aklı selim herkes Raşit abinin girdisini okuduğunda girdinin konu sahibine/içeriğine değil direkt olarak bana yazıldığını okuyabilir. Benim yazdığım cevapta aşağıdaki gibi olduğuna göre bu konuda yorum yapan herkes "karboncu" "yolcu" "yollu" kelimelerinin anlamını bu bağlamda yorumlaması gerekir. Ben forumda yeni olmama rağmen Raşit ve Mehmet abiye alenen bi saldırı olduğunu gözlemledim kendilerine daha önce de küfürlü ve aşağılayıcı ifadeler kullanıldığına şahit oldum. Yorum yapanları tenzih ediyorum fakat bi saldırı olduğu da aşikardır.
@kadirboz

@Ahmetgitar

Ayrıca yukarıda belirttim Karbon yollu karbon yol bisikletine sahip anlamına geliyorsa karbon-lu yolluda hepsi karbon olmasada karbon içeren yol bisikletçisi anlamına gelir.

Bu açıdan bakıldığında kadro alüminyum maşa ise karbon olan yol bisikletçisi " karbonlu yollu olur " neden illa argo anlam çıksın hele mesaj devamında verilen selamı karbon kadronun titreşimle absorbe ettiği yazarken ?

Karbon yollu ve karbon-lu yollu arasında bir fark yok ikiside şimdi örneğe bakalım :

Karbon yollu : Karbon yol bisikleti sahibi

Peki neden karbonlu yollu karbonlu yol bisikleti sahibi anlamına gelmesin.Bal gibide bu anlama gelir.

• Beğen
@hlksnrr şimdi bizler mi art niyetli, küfürbaz olduk? İnsanlar yanlış anlamaya mahal verecek kelimelerden kaçınmalı.
Durum bu. Bisiklet demiri dediğimiz zaman, aha demir mi ne demek bu ayıp değil mi diyene biz de tepki koyarız. Her şeyi sözlük anlamında şu diye anlatmaya gerek var mı?
Uç sınırlarda alınganlık olmadığı takdirde yanlış anlaşılacak ve toplumda genel küfür anlamında kullanılacak kelimeleri seçmek doğru değil.
Bir kadına yollu demek hakarettir. Dolayısıyla bisiklet anlamında da olsa yollu kelimesi hoş olmaz.
Adam yukarda demiş dağ bisikletine dağlı mı diyelim diye...

Madem örnek ben de vereyim.

X isimli birinin annesi bisikletçi.

Birisi dese ki senin annen yollu mu,
Cevap olarak hayır şehir bisikleti kullanıyor mu denmesi normal olacak?

Türkiye burası.
Kadınların sokakta yediği kornalar yüzünden bisiklet sürmediği ülke. Ah ne fesat şu kadınlar. Mercedes e korna koyan mühendis de tacizci mi korna koymuş. Elbette kadına korna çalmak taciz değildir. Bu mu?

@hlksnrr

Trollük mü yapıyorsunuz yoksa cidden mi soruyorsunuz?
Yok dalga geçiyorsanız bence fazla uzadı, komik de değil.

Bakın bu başlık karbon bisiklet başlığı değil.
Karbon bisiklet başlığı ya da en azından selamlaşma ya da yol bisikleti başlığı olsa anlaşılır.

Kadın bir üye apartman yönetimi ile yaşadığı konu hakkında yazıyor.
Üstte mini etekli kadının etrafını yardımsever (!) insanların sarması -ki bu tüm yardım edenlere siz aslında kadın gördünüz diye yazıyorsunuz demektir- ve hemen arkasından yollu kelimesinin geçtiği karbon bisiklet muhabbeti yapılıyor.

Yok efendim biz anlamadık karbon bisikleti de sapık ve anlayışımız kıt olduğundan yollu sözünden anlam çıkardık.
Yollu bu anlama gelir ve kullanımı hoş değil diyoruz.
Ama karbon bisikletli bilmem ne içiniz fesat idamcı bilmem ne?

Pardon gerizekalı olduğumuzdan arkadaşın karbon bisiklet başlığı açtığını anlamadık.

Yönetici de karbon bisikletli olduğu için kızın dağ bisikletine gıcık oldu o sebeple sorun çıkarıyor.
Doğru haklısınız!

@Ahmetgitar

Size art niyetli, küfürbaz demedim.

Ayrıca kimse bir kadına yollu de-me-di. Bunu nereden çıkardınız.Öyle birşey olmadı.Burada herhangi bir kadına yada konu sahibinde yollu dendiğini nereden çıkardınız ?

Verdiğiniz örnek absürd olmuş karbon yollu diyerek genellemekle birisinin şahsına böyle sormak absürd ayrıca şunu çok iyi bilmelisiniz ki kimse doğrudan yollu demedi.Ama görüyorum ki siz örneğinizde manipüle ederek sadece yollu kelimesini kullanarak örneği - " senin annen " YOLLU " mu ? " olarak yazmışsınız.Örneğin doğru olması adına düzeltiyorum;

Bu durumu ifade edebilmek için soru şöyle olur : X karbon yollu mu ? ki bisikletçiler arasında konuşulduğunda absürd bir durum yok ama siz örneği X yollu mu ? olarak değiştirirseniz oradan her anlam çıkar.

Argo olarak parası var mı anlamıda çıkar kolay elde edilir mi yorumuda çıkar çünkü niteleyen birşey yok.Karbon yollu derken karbon deyince hele bisiklet forumunda deyince herkesin karbon yol bisikletçisi anlamı çıkarması gerekir.

Karbon yol kullanan demekle karbon yollu demek arasında hiçbir fark yok.

• Beğen
@hlksnrr bakın halen bana kadına küfür edildiğini nereden çıkardınız diyorsunuz. Kaç kere anlatmam gerekiyor.

Mariokaldato kimseye küfür etmedi onun esprili yazış şeklini ben biliyorum ama bu tip anlamlara gelecek kelimeleri kullanmaktan kaçınmak gerekir diye 67 kere söyledim. Bununla 68 oldu.

@hlksnrr neden yollu yol.bisikleti anlamına gelmiyor muydu?
Karbonlu yollu olunca mı bu anlama geliyor?

X in annesinin bisikletinin karbon olup olmadığını merak etmiyoruz. Yol bisikleti olup olmadığını merak ediyoruz. Neden karbonlu yollu mu diye kullanalım ki?
Annen yollu mu denemez mi?
Yok denemez diyorsanız yukarıda mariokaldato yu eleştiren kesime kızmayacaksınız.

Soru açık ve net,

Yol bisikleti sürüp sürmediğini bilmediğimiz birisi için annen yollu mu diyebilir miyiz?
Bu durumda x in bize kızması mı anormaldir yoksa hayır annem.şehir bisikleti sürüyor demesi mi?

Buyrun cevap verin.

• Beğen
Trollük mü yapıyorsunuz yoksa cidden mi soruyorsunuz?
Yok dalga geçiyorsanız bence fazla uzadı, komik de değil.

Bakın bu başlık karbon bisiklet başlığı değil.
Karbon bisiklet başlığı ya da en azından selamlaşma ya da yol bisikleti başlığı olsa anlaşılır.

Kadın bir üye apartman yönetimi ile yaşadığı konu hakkında yazıyor.
Üstte mini etekli kadının etrafını yardımsever (!) insanların sarması -ki bu tüm yardım edenlere siz aslında kadın gördünüz diye yazıyorsunuz demektir- ve hemen arkasından yollu kelimesinin geçtiği karbon bisiklet muhabbeti yapılıyor.

Yok efendim biz anlamadık karbon bisikleti de sapık ve anlayışımız kıt olduğundan yollu sözünden anlam çıkardık.

Pardon gerizekalı olduğumuzdan arkadaşın karbon bisiklet başlığı açtığını anlamadık.

Yönetici de karbon bisikletli olduğu için kızın dağ bisikletine gıcık oldu o sebeple sorun çıkarıyor.
Doğru haklısınız!

I - Trollük mü yapıyorsunuz sorusunu sormaktan sizi tenzih ederim.Ne demek trollük orada üye bize tacizci demiş, cinsiyetçi demiş ona bir kelime yok ama ben kendimi savununca trolüm öyle mi !?

II - Komik değil zaten çünkü birisine tacizci , cinsiyetçi denilen konuda kendini savunması komik değil.Bence anlamak istemiyorsunuz.

III - Konunun karbon bisiklet konusu olmadığını biliyorum ama hatırlattığınız için teşekkür ederim.

IV - Mesajınızdan Alıntı --- Üstte mini etekli kadının etrafını yardımsever (!) insanların sarması -ki bu tüm yardım edenlere siz aslında kadın gördünüz diye yazıyorsunuz demektir ---

Bu örneği ben yazmadım , savunmadım ayrıca uç bir örnek olduğunu ve hoş olmadığını belirttim.

ALINTI ---

--- CEVAP ---Size ne sapık ne anlayışınız kıt demedim.Ayrıca 7 ( YEDİ ) farklı anlamı varken neden bu anlam ?

ALINTI ---

--- Ben öyle birşey mi dedim ? konuda KARBON BİSİKLET mi TARTIŞILIYOR DEDİM !!! KONUYU ÇARPITMAYIN !!!

ALINTI ---

Doğru haklısınız!

Ne alakası var bunun ?

@Ahmetgitar

Bu başlık altında kimse kadın arkadaşa böyle birşey yazmadı.Diğer arkadaşa alıntı yaparak yazdı.Ki konu karbonlu bisikletçilerin selam vermek konusunda bir iğnelemeydi.

GELMİYOR !!!

Yollu sadece yol bisikletçisi anlamına gelmiyor !!!

Ya anlamak istemiyorsunuz yada anlayamıyorsunuz.

Yollu birçok anlama geliyor ve bunu kullanıldığı cümle belirliyor yollu sadece yol bisikleti anlamına geliyor mu dedim İYİ OKUYUN !!!

Dediğim gibi yollu kelimesinin ne anlama geldiğini anlamak istiyorsanız kullanıldığı cümleye bakarsınız.Siz gidip senin annen yollu mu derseniz dayağı yersiniz.Ayrıca bu uç bir örnek.

Ve dediğim gibi cümleye ve nerede kullanıldığına bakılır ? yollu tek başına 7 farklı anlam ifade eder.

Yollu kelimesini niteleyecek kelime olmayınca 7 anlamda çıkar.

Annesinin yol bisikleti kullanıp kullanmadığını merak ettiğiniz birisine " Annen yol bisikleti mi kullanıyor ? " diye sorulur çünkü sadece yollu derseniz argo anlam dahil 7 anlamda anlaşılabilir.

Bu konuda ise karbon kelimesi yollu kelimesi ile birleşiyor ve ne anlama geliyor ?

Tabiki Karbon yol bisikleti.

Peki siz bunu neden anlamıyor sunuz ?

• Beğen
@hlksnrr yazdıklarınızı okursanız anlarsınız neden öyle dediğimi.

Size tacizci diyen insanlara cevap verin, ben de sizi savunurum. Ama gelip de yollu şu demek aslında siz öyle anlıyorsunuz ahanda sözlük falan demeye gerek yok.
Konuyu saptırırsanız, bizim de anlayışta art niyetli davrandığımızı ima ederseniz cevap veririz.

Tacizci değilsiniz. 69 kere söyledim. Ama yollu kelimesi kullanmak doğru değil. Ne anlama gelirse gelsin. Eleştiriye karşı bir kere de ya doğru yanlış anlaşılabilir demeyi bilin. Vay hemen yanlış anladınız demeyin.

Bugün palamut başlığında bir arkadaşa verdiği yanlış ya da eksik bilgiden dolayı insanları yanlış yönlendirmeyiniz dedim.

Bu cümleyi eleştirdi yanlış varsa düzeltin ne deden yönlendirmiş olayım dedi. Hemen altına cümlenin kaba olduğunu belirterek özür diledim.
Ama efendim pekala yanlış yönlenen insan olabilir ben doğruyu söylemeden başlıktan çıkan insan yanlış yönlenmiş olmaz mı diye laf ebeliği yapsaydım yaşım mı büyürdü?

Basit ve net.
Beyefendi gitmiş hatayı anlayıp düzeltmiş, başlık sahibi sinir olmuş. Daha ne aman yol bisikleti demek bilmem ne falan.

Not: Israrla aynı şeyi sorup anlamama taklidi yaptığınızı sanarak trollük mü yapıyorsunuz diye sordum. Ciddi ciddi anlamama taklidi yaptığınızı düşündüm çünkü. Taklit değilse ben de özür dilerim trol sözümden dolayı.

@hlksnrr elbette ki annen yollu mu dersek dayak yeriz.
Ama siz de karbon yol bisikleti ya da karbon bisiklet yerine karbonlu yollu deyişine yapılan eleştiride bu kadar art niyet aramayın.
Kimse art niyetli ya da anlayışsız değil
Ve elbette kimse isteyerek taciz etmiş falan da değil. (70 oldu)
Hoşça kalın

@Ahmetgitar Ahmet hocam bu konuda anlaşılan ortak bir paydada buluşamayacağız.

En başta kimsede art niyet aramadığımı samimi olarak söylüyorum ve eğer böyle anladıysanız kendimi doğru ifade edemediğim için özür diliyorum.

Sizinle olan uzun yazışmlarımızdan çıkardığım sonuca gelince, haklısınız hemde kesinlikle haklısınız burada ironi yok gerçekten haklısınız.

Şunu fark ettim ki insanların karşılıklı konuşması ve fiziksel olarak birbirini bakarak muhabbet etmesi farklı ve internet ortamı farklı.Bu konuda herkes bir çok konuda yanlış anlayabilir.Ve şunu gördüm ki yanlış anlaşılmaları ortadan kaldırmak için kılı kırk yarmak gerekiyor.Doğru kelimeleri seçmek yada yanlış anlaşılmaya müsait hiç bir kelimeyi kullanmamak hatta diğer anlamlarında argo anlam içeren kelimeleri kullanmamak en iyisi.

Size hayırlı geceler dilerim.

Not: " Ve elbette kimse isteyerek taciz etmiş falan da değil. (70 oldu) "

Bunu yazmanız hoş olmamış ortada tacizlik bir durum yok, isteyerek te yok istemeyerek te yok.Sadece bir yanlış anlaşılma var.

• Beğen
@hlksnrr

Cümleyi yanlış yazmışım hararetten. İsteyerek taciz etmiş demek ne demek? Saçma, kimse taciz falan etmiş değil, isteyerek (kasıtlı) yapılmış bir şey değil diyecektim. Kusura bakmayın.

Önceki paragrafta demek istediğimi özetlediniz. Evet kılı kırk yarmak gerekiyor. Hele ki belirli müdavimleri olan değil de yeni üyelerin ve daha çok genele hitap edecek başlıklarda belki de kılı 80 yarmak gerekiyor.

Size de iyi akşamlar.

@Kaan.Özçelik

Merhaba, asıl konuya dönecek olursak KAT MÜLKİYETİ KANUNU'NA GÖRE

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Kat Maliklerinin ve Kat İrtifakı Sahiplerinin Borçları

A) Kat Maliklerinin borçları:
I - Genel kural:
Madde 18 – Kat malikleri, gerek bağımsız bölümlerini, gerek eklentileri ve ortak yerleri kullanırken doğruluk kaidelerine uymak, özellikle birbirini rahatsız etmemek, birbirinin haklarını çiğnememek ve yönetim planı hükümlerine uymakla, karşılıklı olarak yükümlüdürler. Bu kanunda kat maliklerinin borçlarına dair olan hükümler, bağımsız bölümlerdeki kiracılara ve oturma (Sükna) hakkı sahiplerine veya bu bölümlerden herhangi bir suretle devamlı olarak faydalananlara da uygulanır; bu borçları yerine getirmiyenler kat malikleriyle birlikte, müteselsil olarak sorumlu olur.

Kısaca site veya apartmanın Yönetm Planı Hükümlerine uymak kanuni olarak zorunlu.Şimdi eğer nedir bu yönetim planı derseniz kısaca uyulması gereken kurallar.

Ve bu kuralların içerisinde şöyle bir madde varsa : Kat malikleri kurulunca kendilerine ayrılan yerler dışındaki ortak yerlere hiç bir şey bırakamazlar ve arabalarını park edemezler.

Ortak alanların hiçbir yerine sadece bisiklet değil hiç birşey koyulamaz ve kanuna aykırı olur.Hatta bu yönetim planında asansörle bisiklet tanışınamz yazıyorsa bisiklette taşınamaz.

Kanuni olarak durum bu.

• Beğen
Tepkiler: Kaan.Özçelik
Geri