Scudo Sports

Alur 700 İncelemeye çalışmaya çalışmak

Arkadaslar sizde de viteste sikinti cikiyor mu. Daha 2 gun once arka viteste sorun olmustu bisikletciye goturdum halletti, sonra dün tekrar oldu aynisi bugun tekrar götürdüm halletti cocuk sagolsun. Simdi neden bozulup duruyor ayari onu anlamis degilim surekli bozulmamasi lazim boyle. Arka viteste sorun yok ama boyle bozulup duruyor vites ayari arka kismin nedenini cozemedim bir turlu:agla::agla:

Scudo
@Auron Sanchez Ayar kaçmış olabilir mi? Vida kontrolü, bacak hizası gibi bir gözle elle kontrol gerekebilir. Ben olsam ilk oralara bakardım.

upload_2016-7-22_19-13-47.png

@Kerem Groims
Aynen hocam ayar kaciyor da bunun bu kadar surekli olmasi normal midir :( suana kadar 4 kere gittim vites ayari icin su son 3 gundur 2 kere gittim:agla: surerken tekrar bozulacak mi acaba diye surmek cok can sıkıcı:(

@Auron Sanchez Bence sinirini bozma, atla deve değil. Sorun çözülür. Alt tarafı bir tel gerginliği ya da bacak hizasında sapma olabilir. Dişlilere üstten bakıp bacak kontrolü yaptın mı? Vidada birşey olabilir. Kulak vidası sıkılığı kontrolü. vs vs usta değilim ama ilk bakacaklarım orası olurdu.

@Kerem Groims
Kontrol ettim hocam sorun yok zaten bisikletci.arkadasa da gittim o da oyle demisti. Neden oldugu konusunda bi fikri yok onun da. Yolda bozulmasi canimi sıkıyor pek anlamiyorum da vitesten daha cok sey ogrenmem lazim. Tel gerginliginde sorun sanirim oturma dönemi oluyormus bunlarda da bu kadar uzun surer mi ki

Auron bendede hep oluyor daha 2 gün önce yaptırdım yavaş yavaş atmamaya başladı vitesler ama sanırım bir 100-200 Km kullanınca düzelir veya düzgün biyere yaptırmak gerekir ben ilk aldığımda yine kaçıyordu ayarı sürekli diğer bisikletimin.

Birde bişey sorcam siz vites değiştirirken normal hızınızda pedal çevirmeye devam ediomusnuz yoksa vites sakin geçsin diye yavaşmı pedal çeviriosunuz ?

@Kerem Groims @Auron Sanchez dostlarim hic bir el pompasi lastiginizi sisiremez.Lastiklerinizin min.psi 85 olmasi gerekir..el pompalariysa 65den fazla basamazlar.Tabii 100₺ veripte iyisinden almadiginiz surece.Kisacasi size tavsiyem bir sipob donusturucu alin 5₺ falan benzinliklerde ince uclu pompa olmadigi icin sipob donusturucuyu kullanarak hava basin.Bende 50 liraya rocket I aldim ama 66psi dan fazla basamiyor.Alacaksaniz yolda kaldiginizda benzinlige kadar goturecek 10-30₺ arasi 50-60psi basan bir el pompasi alin derim.Baska bir cozumu yok bu isin..

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Zen.eren Dönüştürücü aldım ama beceremedim :D Şunun bir videosu var mı?

@Zen.eren 2 tane aldım bisikletçiden ama sanırım olmadı. Sebebi sanırım fazla aşağı oturtum. Sele altı çantamda birtane bu tarz bir adaptör bulunduruyorum ne olur ne olmaz diye. Video için teşekkür ederim, en azından doğru ürünü almışım ama becerememişim :D

@zubeyr gun Ben normalde hızla çevirmeye devam ediyorum vites değişirken de şu son günlerde tekrar bozulmasın diye biraz yavaş çeviriyorum.

@Auron Sanchez capraza dusurmemeye calis ve vites yukseltirken pedala yavas bas..daha yumusak gecer.vites ayarin daha zor bozulur.

Valla ben 1 Senedir hep yavaş çeviriorum ya ben çok tırsağım yada bisikletin vites ayarı düzgün yapamıyor bisikletçi birde bende
Gıyo nun pompası var 25 Tl ye atilladan almıştım 20 ye falan intenette rahat bulursunuz çok basarsan lastik taş gibi oluyor heralde bi 80-90 psi basıodur.

@zubeyr gun lastigin tas gibi olmasi 90psida olmasi degildir.70psi lastikte tas gibidir..20₺lik bir pompasa 80-90psi basamaz malesef

Cahilliğime verin :D Ben öyle sanıyordum.

Beyler ben bisikleti bi göstericemde decathlona bazen tam sorunu halledemeyebiliolar size danışmak istiyorum gitmeden Janttan çıkan ses varya o ilk aldığımda düz bir ritimle çıkıyordu şimdi bozuk ritimde geliyor ses bi ince bi kalın gibi bunun nedeni ne olabilir önemli bişeymi birde arka fren sıkarken çok sürtünüo biraz yağ sıktım ama hala çok sürtünmeli ön fren direk sıkılıo acaba neyden olabilir.

@zubeyr gun arka tekerde pedal donmediginde cikan hub sesinden bahsediyorsun sanirsam ? Hublarin aciliyor yani alisiyor rulmanlar bu yuzden daha yuksek sesli cikmaya basliyor ve Bir kalin bir ince cikmasinin sebebi gobegin ritmi oyle olmasi.benimkide ayni ilk basta jant akordu bozuldu falan sandim ondan oyle ses cikiyordur dedim ama degil.ritmi oyle :)

Arkadaşlar viteslerle ilgili bende hiç problem çıkmadı. Decathlonda ilk aldığımda elemana 2 kere yaptırdım ayarını bisiklete binerek gideceğim için. Bence işinin ehli bir ustaya yaptırırsanız çok problem çıkarmaz. Benim de arka frenle ilgili sorunum var. Fren kolu sert bence biraz. Ayrıca biraz fazla basınca pabuçlar ötüyor. Bu da korna etkisiyle önünüzün boşalmasını sağlıyor :) İlk fırsatta decathlona gidip hem bakım yaptıracağım hem de bu fren olayını soracağım.

@murat serbet bakim hakkini boyle basit seyler icin kullanma.Gidonda fren kablosunda shimano yazan kucuk bir demir var onu sola dogru 1-2 tur cevirin yada o demirin arkadasindaki siyah vidayi sola dogru cevirin kol yumusar.sert sikinca gicirdamayi pek anlayamadim ama.bisikletinizi temizlerken frenlere wd-40 falan sikmadiniz umarim.

@Zen.eren
Burak Bey frenlere bir şey sıkmadım tabi ki :) Çok basınca sürtünmeyle oluşan ıslık gibi bir ses oluyor sadece. Fren kolu sertliğiyle ilgili tavsiyenizi de deneyeceğim. Teşekkür ederim. Bakım hakkını harcama konusu da çok önemli değil. Ben decathlona gidene kadar 5 ay geçer zaten. İlk 6 ay içinde ücretsiz bakım diye biliyorum ben ama 1 yıl içindeyse daha sonra da gitsem olur.

@murat serbet 6 ay icerisinde 2 defa bakim hakkiniz var.Jant akordu yada ona benzer daha ciddi bakimlar icin kullanmanizi oneririm hakkinizi :)

• Beğen
Tepkiler: murat serbet
Geri