Scudo Sports

Ailelerimizin bisiklete bakış açıları...

Teşvik ediyolar :D
Babam bisikletle ilgili masraflarıma yardım eder(kask aldırmıştı mesela), yeni bisiklet paramı da babanem verdi hatta :D
Tek karşı çıktıkları şey karanlık havalarda sürmem, bi de gelecekteki uzun yol planlarım..

Scudo
Açıkçası konunun ilk olduğuna ve bu kadar çok talep görücek bi konu açmış olduğumdan dolayı mutluyum :)
Cevap yazan herkese teşekkür ederim...:=
Gerçekten entresan durumlarla karşılaşılıyor bazen... Bi kere okuldan önce hafif uzun tura çıkmıştım.. Yağmurluydu ve çamur içinde gelmiştim eve.. Evde sadece anneannem vardı. Ve oldukça şaşkınlıkla karşılaştı..Ve Anneannecim nasılsın sorusuna..Oğlum sen manyakmısın diye yanıt verdi:D Demekki geçen Kaçkar Yarışına gidebilseydim ,dönüşüm olmayacaktı :D O şekilde beni eve alıcaklarını en azından kıyafetlerimi ve formamı alıcaklarını sanmıyorum :D

• Beğen
Tepkiler: Alper Onur ARSLAN
Kendimi bildim bileli bisiklete aşığım annem de bir o kadar karşı.Anasınıfınndan 1. sınıfa kadar 3 tekerlikliyle idare ettim.Mekanı Cennet olsun rahmetli dedeciğim almıştı birkaç kez.O bisikletlere ne oldu hatırlamıyorum 1. sınıfın sonlarına doğru yani yazın sürekli bisiklet istiyordum ama nafile annem korkuyordu onun için bisikletime kavuşamıyordum ama sonunda dayanamayıp 4 tekerlekli bir bisiklet aldılar 3 günde o destek tekerlerin 1i kırıldı bende yaklaşık 1 ak sona diğer tekereri de çıkardım artık resmen bisiklet sürüyordum.
(aslında bisiklet ile ilgili çok sorunum oldu apartmanda koyacak yer bile)o da sanırım 1 ay sonra heryeri dağıldı dayanamdı bana :)
Ondan sonra 2. sınıfın yaz tatilinde yalvar yakar c-bike diye bir bisiklet aldık o da tatil bitmeden paramparça oldu. Aynakolun pedalları tutan yerleri kırlmışrı :D
Sonra senelerce annem yüzünden bisikletim olmadı ama ben bisiklet için tutuşurken bir de baktım ki bizim orada bike and outdoor diye bir yer açılıyor açılmadan önce uzunca bir süre orda tablası kaldı ben her fırsatta tabelada gördüğüm bikeandoutdoor'un sitesine girip bana uygun bir bisiklet arıyordum bulmuştum scott voltage 3 ama benim hala bisikletim yoktu her fırsatta dükkanın önünden geçip bisikletlere bakardım.
Çekmecemde artık bu bisikleti alacak kadar param birikmişti annemin istememesine rağmen aldım paramı koşarak bisikletimi aldım :D ondan sonra bu ve diğer bisiklet sitelerini buldum arkadaş ve bolca bilgi edindim.
Yıllar geçtikçe daha da iyi bisikletlerim oluyordu 1 sene voltage ı kullandıktan sonra başka bir sitede 2. el ltd ilanı gördüm devreye yine birikmiş paralarım girdi ve ltd imi aldım artık çok mutluyum bisikletime her bindiğimde biraz daha aşık oluyorum ona şimdi Bora abi ile yarışlara hazırlanıyorum.Sorunun cevabına gelince artık bu kadar çabaladığımı görünce aileme de bisikletim rutinleşmeye başladı.
He şunu da ekleyeyim kaçkar yarışında sonuncu olmamın nedeni yarıştan önce hem ısınmak hem de parkuru tanımak için starttan uzaklaştık geldiğimizde herkes çıkmıştı :D ben tam gaz yetişmeye çalışırken de ayakabının kalı pedalıma takılı verdi yani ayakkabıdan ayrıldı bende yarışı bırakmak zorunda kaldım . 2. kaçkar yarışında esmek üzere

• Beğen
Tepkiler: Arif Nalbant
@fırat ayanyan

Yarış için üzüldüm..Yazık olmuş...Umarım bidahaki yarışta hava koşulları daha uygun olur ve daha sorunsuz daha zevkli bir yarış geçer..

• Beğen
Tepkiler: Fırat Ayanyan
İlk bisikletimi babam aldı :).(Sedona borla)
Aradan 1 ay kadar bir süre geçti ve kadromu 761'e çevirdim.Belli bi süreden sonra street yapmaya başladım.Hussar dirt jump'a geçtim.Bu arada masraflar büyüdü baya babam artık yeter gibilerinden tepkiler veriyordu :).Hussarımı satıp chase aldım.Chase'de babama nasıl sürdüğümü gösterdim ve işin ciddiyetini anladı babam.Sonra chase'mide sattım ve babamla gidip P.3 aldık :):).

Koray abi sen şanslıymışsın.. Bisikletini nasıl kullandığını görünce olumlu karşılamış..Ya tamamen elinden alsaydı :D

@Fırat Ayanyan

Bende o kadar emindim ki sonuncu olduğumdan:D listeyi görünce şaşırdım.
Diğerlerinde problemsiz yarışlar diliyorum

bizimkilerle konuşurken yok çok para harcadın yok çok yoruluyon eve geç geliyon evde durmuyosun diyolar
ama arkadaş çevrelerinde işte bizim oğlanda sporcu bisikletçifalan da yarışlara gidiyo falan diye kasılıyolar
herkez gibi bende de ilk başlarsda zor oldu sporumu sevdirmek ama şimdi bişey demiyolar

@Snaqe

Dediğim gibi biraz aradım..Bulamayınca "herhalde açılmamıştır deyip bu konuyu açtım..Kusura bakmayın.. :)
Artık karışmamalarına sevindim.. Ben bisikletimi aldığımda benden çok ailem sevinmişti.. Ancak bu kadar ciddi olduğumdan haberleri yoktu.. Baktılar sabah erkenden antrenmanlara çıkıyorum falan, yavaş yavaş tedirginlikler başladı.. Masraflar arttı.. Hafiften isyanlar başladı.. Bakalım bu işin sonu nereye kadar..
Bisikletinizi güle güle kullanın.. İyi forumlar.

Önce beni anlamadılar, ama kendimden kısıp anneme bir trek almamla, artık onlarda benim gibiler :D:D

@VolkanÖzcan

Annene Trek mi aldın?:eek:
İkna özelliğin başarılıymış :D

:D valla bu pahalı bi ikna olmuş bence razı olmasalar daha karlı çıkardın ama tabii ailece sürmekte güzel oluya ben ablam ve babamla sürüyorum arada neyseki bi karşı çıkmayla karşılaşmadım ama parçalar konusunda da zırnık koklatmadılar :D

• Beğen
Tepkiler: Can Sonbay
Sağolsun benim ilk mtb mi anneannem aldı.Annemler ilk başta biraz masraflı diye karşı çıktılar ama akrabalarımdan birçok kişinin bisiklete yakın ilgisinden dolayı artık alıştılar ve beni hem maddi hem manevi ellerinden geldikçe destekliyorlar.Ama tabiki maddi yönden dozu fazla kaçırmadığım sürece.Bende maşamı değiştirmek istediğimde banada mangalın maşasını takalım demişlerdi:D

• Beğen
Tepkiler: Can Sonbay
90 derece...:D

Valla annem çok zorluyo beni..babam arkamda ama maddi bi katkısını göremedim daha.:)

selam tüm bisiklet dostlarım hepinizin ailelerinizle olan hikayeleri okudum gerçekten bir şeyler eksik anneler karşı cıkar babalar susar para vermez benim ailemi sorarsanız babamı 12 yaşımda kaybettim yaşamımda ikişeyi çok sevdim gitar çalmak vede bisiklete binmek eskisi kadar gitar çalmaya bir özlem duymuyorum fakat bisiklet özlemim ilk bisikletle tanışdığım 1975 senesi kadar hala canlı rahmetli annem hep oğlum sen en iyisini bilirsin derdi ve beni teşvik ederdi toprağı bol olsun çok iyi bir insandı
bizim zamanımızda diye söze başlamayı hiç sevmem çünki yaşlılığın belirtisidir ama bir gerçek varsa o vakitler dağ bisikleti yoktu ilk bisikletim yarış idi demirdi
son bisikletim scott scale 30 karbon oldu ve artık duramıyacağımı biliyorum
bu ülkede ailelerin cocuklarına bisiklet kulanmalarını teşvik etmeliyiz paneller turlar organizasyonlar yapmalıyız durmak yok pedallamaya devam
bisiklet sporunun insanın ruh sağlığına iyi geldiğini defalarca anlatmalıyız şu bir gerçekki 52 lik bir fosil olarak bisiklet üstünde kendimi çok iyi hissediyorum özellikle bol rampalı yolları çok seviyorum tüm bisiklet dostlarımı kutlarım ve asla bisikletten vazgeçmemelerini canı gönülden isterim apaçi robocop

@Can Sonbay

Benden beter oldu, çocuuk gibi gidip su çukurlarına falan dalıyor.. Eskiden bakıma gidince bile "ya bisiklet işte ne bakımı" falan derdi ama artık kendisi sponsorum oldu her konuda, ne istersem alıyor :)

Tamam, pahalı bir ikna ama, uzun sürede verilen miktarı geri getiriyor. :D

bisiklet anımı anlatayım önce. ilk bisikletim 4 yaşındayken 4 tekerlekliydi babam aldı,ilk okul 2. sınıfta dedem beldeyama aldı,2008 yaz tatilinde sedona 761 aldı ailem. karşı çıkma gibi durum yok sadece uzun mesafelerde tedirginlik var,arabalara dikkat gibi,bisikletten güzel birşeymi var;)

İlk bisikletimi babam ben sekiz yaşındayken almıştı.Beldeyama yı görünce rengine aşık olmuştum resmen.Fosfor yeşiliydi ve çok dikkat çekiyordu.12 yaşımda bu bisiklet küçük gelmeye başladı ve dedemin bana hediye ettiği Peugeot Mosaique Mtb dağ bisikletine binmeye başladım.Şu an 15 yaşındayım ve annem hep karşı çıkıyor.Uzak yerlere gittiğimi bilmiyor daha.Ama babama söyledim ve kendinede Trek almaya karar verdi.Dün bisikletçiye gittiğimde yeni bisikletime kavuştum.Birlikte Anadolu Hisarı'na gitmeyi düşünüyoruz.Annem yine karşı çıkıyor ama babam sen takma diyor.Annem hariç herkes binmeme olumlu yönde bakıyor.Annemde korktuğu için uzaklara göndermiyor heralde.:)

Geri