Scudo Sports

75 bin TL ile bu şartlarda yerimde olsanız ne yapardınız?

@nazmi bilmez

Sağol kardeşim. Mesleğimi birine aktarmak zor. Çünkü bu herkesin yapabileceği bir iş değil. Yani heykel traşlamasını öğretebilirsiniz ama güzel heykel yapmayı öğretemezsiniz. Tasarım da böyle bir iş. Önce yeteneği bulmak gerekiyor. Bu yeteneğe tecrübelerimi aktaracak takatim ise bu gözlerle mümkün değil. Bilgisayar başında durmam gerekecek, anlatmam, göstermem gerekecek. Müdahale etmem gerekecek. Bunların hepsi gözün ekstradan yorulması anlamına geliyor.

Scudo
@Mehmet Tuğrul CANBAŞ

Teşekkür ederim.

Evet, diğer forumda yapılan yorumların hepsi iyi niyetli yorumlar. Tıpkı burada yapılan öneriler gibi. Ama yeterince empati kurulabilse birçoğunun mümkün olduğu sanıyorum ki anlaşılabilir...

Bahsettiğiniz tarzda bir gözlük arayışı içerisine girmiştim. Hatırlarsanız Hollandalı futbolcu Edgar DAVIDS'in böyle bir gözlüğü vardı. Fakat bana çok daha özel bir gözlük gerek. Bu gözlüğü sürekli takacağım için içerideki nemi koruması, kötü havayı dışarı atması, dışarıdan içeri hava alırken çeşitli filtrelemeler yapabilmesi, ergonomik olması vs. gibi özelliklere ihtiyaç duyuyorum. Böyle bir gözlüğü özel tasarlamak, üretmek ve test ettirmem gerek ki böyle bir imkana yeryüzünde ancak sayılı insanlar sahiptir. Artı bu ne kadar fayda sağlayacak, burası da muamma. Trilyoner olsam fantazi olsun diye bir AR-GE grubu kurup böyle bir gözlük ürettirirdim kendime.

Göz doktoru arkadaşınıza konuyu aktardığınız için de sağolun. Muhtemelen yazımı okuduktan sonra herşeyi denemiş olduğumu söyleyecektir...

@alperK

Birikimimin hepsi altın. Çıkar diye bekledik ama hep düştü. 30 bin lira kadar kaybım oldu. Altının hangi durumlarda inip hangi durumlarda çıakcağını kestirmek oldukça zor. İşin erlerinden tüyolar almak gerekiyor...

Gözlerim yoruldu arkadaşlar, diğer mesajlara en kısa sürede yanıt vermeye çalışacağım...

@Veysel A.

tabi çok iyi takip etmek gerek 10 bin tl ile 10 günde bin lira kazandım,dolardanda çok iyi paralar kazandım ama takip ettim,sabah 10da işlem açıldığından akşam 6 ya kadar takipteydim.

Belki bazilarina sacma gelebilir ama nazara inanmak lazim. Belkide nazar oldunuz yada baska bisey hic saglam itikatla saglam bir hocaya felan okundunuzmu. Sonucda derdi veren Allah dermaninida verir insallah

@Gün A.

Sağolun Gün Bey.

-İnanın işi direkt bizzat yapmak, başkalarını kontrol etmekten daha kolay. Yani şu yazının rengini değiştir, bu resmi şuraya kaydır deyip yönlendirmek insanın ömrünü tüketir. Artı eski müşterilerimin benimle çalışma sebepleri benim mükemmel tasarımlarım idi. Başkaları bunu çıkaramadıktan sonra bir anlamı yok. Başkaları bunları çıkarabilse benim bir anlamım yok...

-Faiz konusunda hemfikiriz. En azından finansal yönden...

-Döviz, borsa, hisse senedi, altın vs., hiçbir bilgim yok. Çok çok sağlam tüyolar alıp bu işlere girişmek gerek diye düşünüyorum. Hatta bazen bundan bile vazgeçiyorum. Geçen yıl bir altın yatırımcısı milyarlarca dolar zarara girmişti. Bu adam işin uzmanı idi. Anladım ki bu işin bir yönü bilgiye bir yönü de kısmete bağlı.

Saygılar...

@MustafaNR

Kendisiyle iletişime geçmeye çalışacağım, teşekkürler...

@Ertuğrul

Teşekkürler.

Diğer insanlar gibi, ağlamam gerektiği zamanlarda ağlardım. Uç noktalarım olmadı...

çok geçmiş olsun..

hastalığınızın adını google'da aratınca karşıma çıkan ilk youtube videosunu izledim..
detaylı olarak güzel bir animasyon hazırlamışlar, hastalığın tarifini yapmışlar ancak sonra bu konuda bir gelişmeden bahsetmişler..
siz çaresi yok dediniz ancak bi çaresi var gibi görünüyor..
ingilizcesi iyi olanlar şu videoyu izleyebilir mi acaba?
burada bir tedaviden bahsediyor ama teknik ingilizceden dolayı pek anlayamadım

dakika 1.06 -> doctors now have the ability to assess Meibomian Gland Dysfunction with the Meibomian Gland Evaluator (M.G.E)

@Veysel A.

Ağlamak göz sağlığı için çok faydalı bir davranıştır, zincirlerimizi kırıp ağlamamız gerektiğini düşünüyorum, gülebilirsiniz ama günde birkaç sefer ağlamaya çalışın, eğer ağlayamıyorsanız esnerken gözlerimiz yaşarır, bunu kullanabilirsiniz. Gözünüzden yaş gelmese de pes etmeyin, zorlayın zorlayın zorlayın...

@Abdullah.R

Uzun ve detayları açıklamalarınız, geçmiş olsun dilekleriniz, hepsi için çok teşekkürler Abdullah Bey...

Araştırma ve Eğitim hastanelerinde bir prosedür var. O da tedaviye ilk noktadan başlamadır. Ben 12 yıl boyunca a'dan z'ye her türlü tedaviyi denemişken ve z'den sonrası için bir girişimde bulunulmasını istesem bana önce a'yı deneyelim diyecekler. Yani başa döndürecekler. Diyelim ki benimle gerçekten ilgilenecek bir hastane buldum. İlk gidişimde ben ne anlatırsam anlatayım bana klasik gözyaşı damlaları verecekler. Bir ay sonra kontrol olacak. Ben bir ay sonra tekrar o şehre ve hastaneye gideceğim. Bu sefer alerji testi isteyecekler. 15 gün sonra sonuçlar çıkacak, tekrar o şehre gideceğim, damlalar, ilaçlar belirlenecek. Bunları kullanıp 30 gün sonra kontrole gelmemi isteyecekler. O da fayda vermezse... şeklinde devam ediyor. Bu işin en son noktası gözyaşı kanallarını tıkamak ki bende o da denendi ve bir sonuca ulaşılamadı. İşte başka bir şehre, başka bir hastaneye gidersem yaklaşık 1 yıl sonra "Evet, herşey denendi, artık yapıalcak birşey kalmadı" denecek ve hiçbir mesafe kat edememiş olacağım. Nerden biliyorum? Çünkü ben o eğitim ve araştırma hastanelerinin normalde ulaşamadığım profesörlerine özel muayene oluyorum. Benim şu an tedavi olmak gibi bir niyetim yok ve olamaz da zaten. Çünkü bu hastalık ile ilgili modern tıbbın en sonuna geldim. Başka hastanelerde çok özel tedavi yöntemleri yok ki. Başı damla, sonu gözyaşı tıkaçları. Bugün kontrolden geldim, eğitim ve araştırma hastanesinki en üst düzey profesör. Bundan da fayda görmediysen yapılcak birşey yok diyor. Böyle yaşamaya alışmam gerekiyormuş.

Eğitim ve araştırma hastanelerinden fayda gören kişiler benim gibi herşeyi denemiş kişiler değil, adım adım ilerlemiş ve çözüme ulaşmış kişiler. Artı bunlar başarılı örnekler. Şu üçkağıtçı otçuları düşünün, bin kişi gider, 5 tanesi iyileşir. O beş kişiyle reklam yaparlar. İyileşemeyenlerin lafı geçmez. Bu da bu misal. Zaten dikkat ederseniz ben sadece paramı değerlendirme konusunda fikir almak için başlığı açtım, yoksa ülkenin en iyi profesörlerinin elinden birşey gelmiyorken burada modern tıbba dair bir arayış içerisinde değilim.

Tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım...

@Sami G.

Annem ve babamla oturuyorum, ev kira.

İşin ehli tanıdıklarım var, güvenilir değiller. Güvenilir tanıdıklarım var işten anlamazlar.

Gözler açık olsun kapalı olsun. herhangi bir işe birkaç dakikadan fazla konsantre olamadıktan sonra dünyanın en basit işini bile yapamam. Kör olsam, görmem ama canım acımaz. Gözlerim kapalı birşeyler yaapbilirdim. Bu öyle bir illet de değil ki...

Teşekkürler iyi niyetiniz için...

@Cuneyt Erkman

Franchising ile ilgili açıklamaları daha önce yaptım, teşekkürler...

Sabahtan beri takip ediyorum.
Konunuzu okur okumaz "Ulan bir tane House, M.D.'miz olacaktı ki" dedim kendi kendime.
Tabi ki doktor değilim ve yapacağım öneri tamamen Google araştırması sonucu olacak :). Ne kadar doğru bir yöntem tartışılır Google araştırması ile bu tip şeyleri yapmak ama yine de fikir tabi ki.

PROSE denilen bir tedavi yöntemi varmış, daha doğrusu rahatlama yöntemi diyeyim. Lens kullanmanızı önermemiş doktorlarınız ama yine de bu yöntemi sorabilirsiniz kendilerine diye düşünüyorum. Skleral lensler ile gözün üzerinde yapay göz yaşı tabakası oluşturuyorlarmış. Madem göz damlaları kısa süreli rahatlama yaşamanızı sağlıyor o zaman sürekli gözünüzde göz damlası olması daha uzun süreli rahatlama yaşamanızı sağlayabilir.

Türkiye'de var mıdır bilemiyorum ama Boston Foundation for Sight diye bir yerde uygulanıyormuş. Uluslararası sağlayıcılar ise sadece Hindistan ve Japonya'da var.

(link)
(link)

Umarım çözümü kısa süre içinde bulabilirsiniz. Sürekli takip ediyor olacağım.

@alperK

Takip ettin, inceledin, ölçtün, tarttın, gerekli anda gerekli hamleleri yaptın, çünkü sağlıklısın. Bunları yapmaya kudretin var. Yerimde olsam bunların hiçbirini yapamazdın, sorun işte tam da bu...

@meseduzu

nazar haktır. Ancak nazardan kurtulmanın iki yolu vardır;

1-Sahih hadisler ile gelen tavsiyeleri yerine getirmek

2-Şirk veya bidatlere karışmak.

Bunlardan birinci olanı günahlardan kaçınmak, Cinlerin ve şeytanların şerrinden koruduğu rivayet edilen sahih duaları etmek ve salih ameller işlemektir.Bunları zaten gücüm yettiğince yapıyorum ve yapmaya devam edeceğim.

İkincisi ise sizin tavsiye ettiğiniz yöntem. Diyeceksiniz ki ben öyle birşey demedim. Evet, lafzen demediniz ancak iş o noktaya gidiyor. Dinimizde bir hocaya gidip okunma gibi bir uygulama yoktur. Kişi nazardan şüphelendiğinde yapması gereken şeyleri kendi yapar. Bugün ise insanlar kendileri amel etmek yerine içinde ne yazdığı belli olmayan muskalar, tılsımlar, dualar ve çeşitli büyüler bulunan kağıtları hocalara yazdırma peşindeler. Bu ise kesinlikle haramdır. Sağlam din adamları ise insanları böyle şeylere yönlendirmezler, kendilerien bu sebeple gelen insanlara bunların yanlış olduklarını anlatırlar. Konu hakkında detaylı bilgi isterseniz sizi özelden bilgilendirebilirim. Teşekkürler...

@türkay yılmaz

Geçmiş olsun dilekleriniz ve araştırmanız için çok teşekkür ederim.

Bahsi geçen tedavi yöntemi Lipiflow tedavisidir. Mantığı göz kapaklarına ısı ve mikrotitreşim vererek gözyaşı kanalı tıkanmasına bağlı olarak gözyaşı kuruluğu çeken hastalara destek olmaktır ve çok başarılıdır. Bu kanalları tıkanan lavabo borularına benzetebiliriz. Isıtma ile hedeflenen kanallarda birikmiş atıkların yumuşatılmasını sağlamak, titreşimle hedeflenen şey ise onları yerlerinden koparıp dışarı atılmasıdır. Benim sorunum ise gözyaşı kanal tıkanıklılığı değildir. Gözyaşım yeteri derecede salgılandığında bile problemlerin aynen devam etmesidir. Yani tedavi uygulanıyor ancak vücut hiçbir tepki vermiyor.

@Ertuğrul

Ben ağlayabiliyorum, hiçbir sorun yok. Göz kuruluğu demek gözyaşının hiç olamaması demek değil. Düz mantıkla düşünmeyin lütfen. Bazen gözyaşı kuruluğu, göz yüzeyinde yeteri kadar gözyaşı olsa dahi gözde kuruluk hissetmektir.

Kuranı rüyasında öğrenmiş bir zat olan dedemden bana kalan en değerli şeylerden biri A'dan Z'ye neredeyse tüm hastalıklara çözüm üreten bitkisel kür kitabıdır.

Kitap 1981 çıkışlı olup içerisinde envai çeşit bitki türünden olan Sinamaki ve Rezene en dikkat çekenidir.

Özellikle Sinamaki'nin ölümden başka her derde şifa olduğu kezlerce yazılmış ve aile eşrafımızdan zaman zaman tatbik edilmiştir. Neredeyse hemen her problemde küre eklenmiş durumda.

Senin mevzuya gelecek olursak, Rezene suyunun içerisinde gözlerin uzun müddet tutulması veyahut bol bol yıkanması sıkıntının gideceğini veyahut rahatlatacağını belirtiyor.

Ayrıca kitapta sürme yapmanın da iyi geldiği yazıyor. Allah şifa versin..

@Edip Dinçer

Gözyaşı damlasından kısa süreli fayda görülüyorsa paralel olarak bu damlanın sürekliliğini sağlamayı düşünmek normal. Fakat normal olmayan benim vücudum(nedenini birinci maddede açıklayacağım). Denenen bunca şeye rağmen bir sonuca ulaşamamam teorik geriye sadece şu iki seçeneği bırakıyor;

1-Fazla gelişmiş bağışıklık sistemi: Az gelişmiş bağışıklık sistemleri çabuk hastalanırlar. Vasadı makbuldür. Çok gelişmişi ise savunma yaparken gerekli şeyleri de teper. Organ nakli yapılan hastanın vücudunun organı kabul etmemesi bir bağışıklık sistemi tepkisidir. Tıpkı bunun gibi gözyaşı damlalarının kısa süreli rahatlatması, gözyaşı damlasının kısa süreli tesirli oluşundan değil, gözlerimin gözyaşı damlasına karşı bağışıklık sistemini devreye sokup tesirini yok etmesinden olabilir. Kuruluğu önleyen lensler de aynı etkiyi yaratacaktır. Bu neredeyse kesin. Çünkü 1 aydır gözyaşı kanallarım tıkalıydı ve gözüm sürekli sulu idi. Ama su yokmuş gibi acı çektim.

Bu konuda araştırmalarım devam ediyor. Birkaç gün önce İzmirden 48 yaşında Makina mühendisi bir abimiz bana ulaştı. Kendisinin birebir olarak benim hastalığımı uzun süre yaşadığını, ardından yaptığı Gluten diyeti ile iki ay sonunda hastalıktan tamamen kurtulduğunu söyledi. Gluten alerjisi vücudun bağışıklık sistemini bozuyor. Şu aralar bazı kan tahlilleri yaptırıyorum ve sonuçlarını bekliyorum. Ardından bu diyete başlayabilirim.

2-Beyindeki Acı Merkezi: Beynin bu bölümü vücuda bir zarar geldiğinde acının koordinatını, cinsini, fiziksel büyüklüğünü, etkinlik alanını vs. hesaplayarak gereken acıyı hissetmemizi sağlıyor. Örneğin sağ avucumuzda sigara söndürürsek;

-Sağ avuç,
-Ateş,
-120 derece,
-1.5 saniye
-0.5mm çap
-0.2mm derinlik

vs. gibi çeşitli verilerle işaretleniyor. Problem ortadan kalktığında değerler yavaş yavaş normale dönüyor. Bazen ise tabiri caizse dönmeyi unutuyor. Bu da acının sürekli yaşanmasına sebep oluyor. Benim gözlerim ilk acımaya başladığında ben bilgisayar başında uzun mesailer yapıyordum. Sanki aynı meailere devam ediyormuşum gibi davranıyor. Bununla ilgili yaşanmış çok ilginç bir örnek şurada var, mutlaka okunmasını tavsiye ederim:

(link)

Tabi bu dediğim gibi bunlar sadece teoriler. Bağışıklık sistemim normal çıkarsa işin Nöroloji yönüne ağırlık vermeyi düşünüyorum.

Teşekkür ederim vakit ayırdığınız için...

Geri