Scudo Sports

75 bin TL ile bu şartlarda yerimde olsanız ne yapardınız?

@MertAG

Yardımcı olma isteğin için teşekkür ederim.

Kent yaşamı insanın sağlığından ediyor, yaşam kalitesini çok düşürüyor. Bu kabullenilmesi gereken bir gerçek. Bana da bazen doğal yaşama dönmenin gerekliliği bâbında tavsiyeler geliyor. Ama insan bu saatten sonra kalkıp Ormana yerleşemez. Yerleşse bile ihtiyaçlarını gene şehirden karşılamak zorunda. Tamam, havan temiz olur, suyun temiz olur. Ama bunun dışında insanın yaşayabilmesi için gereken şeylerin tümünü kendin üretemezsin. Hastalıklar tedavi edilebilir ama hayat kaçarak yaşanamaz...

Scudo
@K. Benli

Çok teşekkür ederim dilekleriniz için.

@Emrah Özşahin

Şu an bu şekilde parayı kendisine devredip gözü kapalı güvenebileceğim birisi yok maalesef. Teşekkür ederim...

@Baki S.

İşletmecilik yapacak sağlığım yok maalesef.

Occuve kullanmadım, eğer bir vitamin damlasıyla ihtiyacım olmadığı için tavsiye etmemişlerdir doktorlarım. RESTASIS SYSTENE ve MAXIDEX, bunlardan hiçbiri bir fayda sağlamadı. Daha doğrusu bana şu ana kadar bir gram fayda sağlayan bir ilaç olmadı.

Teşekkürler...

@Barış TURAN

100 bin liram varken bir ev alamamıştım, şu an 70 bine iki katlı bir ev almak, Bursadan? İmkansız Barış Bey...

Allah şifa versin. Cevapları okumadım belki yazmışlardır. Eğer oluyorsa öncelikle tedaviye harcayın.

Arkadaşlar, hepinize ilgi ve alakanız için çok çok teşekkür ederim. Konu düşündüğümden çok daha fazla ilgi gördü. Elleriniz dert görmesin.

Ancak bazı şeyleri hemen hemen her yazımda tekrarlamak zorunda kalıyorum. Konu çoğu zaman bu parayla ne iş yapabilirim şeklinde algılandığı ve içinde bulunduğum durum düşünülmeden cevaplandığı için mesajlarıda kısır döngü oluşmuş durumda. Bu yüzden bundan sonra kayda değer bir tavsiye geldiğinde konunun üste taşınmaması ve uzamaması için özel mesaj yoluyla iletişim kuracağım.

Hepinize tekrar teşekkür eder, saygılarımı sunarım...

Veysel AMCALAR

@Veysel A.

Görükle,Demirtaş bölgelerinde o fiyatlara yeni daire almak mümkün , yine Yıldırım'da tek kat veya iki kat o paraya yakın paralara ev(eski olacaktır tabiiki) almak mümkün biraz araştırırsanız görüceksiniz.

Geçmiş Olsun bütün sayfaları okumadım belki değinilmiştir.Yinede yazayım Türkiye'de Tek bir doktorla sınırlı kalmayın.Paranızı nasıl değerlendireceğinizi bilmem ama Bireysel Emeklilik Diye Bir Sistem var biraz araştırın ayda 100 200 yada daha fazla yatırın 10 Sene Sonra Allah Sıhhat verirse Emekli Olursunuz..Tabi bu dediğim Uzun Vadede...

Sevgili Veysel, kurum içerisinde çok farklı bir iş yapsam da bir bankacı olarak şunu söyleyebilirim ki hiçbir bankanın hiçbir enstrümanı ile bu miktar ile sağlıklı bir gelirin olmaz,yani para kazanamazsın. Paranı korumak gibi bir amaç söz konusu ise döviz almanı tavsiye edebilirim özelikle euro için uygun bir fiyat var şu anda. Bir de, eğer İstanbul'da bir doktor veya hastane ziyaretin söz konusu olursa sana seve seve kapısını açacak,rehberlik edecek,seni istediğin yere götürecek onlarca insan var burada ben de dahil. Böyle bir ihtiyaç halinde foruma mesaj bırakman yeterli olur diye düşünüyorum. Tabi bu diğer şehirler için de geçerli olacaktır. İnşallah en kısa zamanda sağlığına kavuşursun ve hep birlikte bir bisiklet turu yaparız. Çok selamlar

Allah acil sifa ve sabir versin. Amacim kesinlikle tartisma ortami olusturmak degil ama lutfen iyi bir hocaya gidin. Hic bir kaybiniz olmaz. Belki vesile olurlar sifaya kavusmanizda.
Size tavsiyem bir otomobil satin alip taksi plakasi kiralamak olabilir. Soforlugunu 2 kisiye yaptirirsiniz. Ayrica bir miktar paraniz kenarda kalabilir. Hakkinizda hayirlisi olur insallah.

@Veysel A.Rica ederim Veysel bey, yalnız "intraductal meibomian gland probing" hakkında yanılıyorsunuz. Gözyaşı kanalını değil, beze içindeki yağ kanallarını probe ile delerek açmak ve çalışır hale getirmekle ile ilgili o.

Gerek buradaki, gerekse DH'teki konuları başından sonuna okudum, problemin ne olduğunun farkındayım, ve zaten denenmiş bir tedaviyi (gözyaşı kanalı tıkacı) size tekrar tavsiye edecek kadar anlayışsız biri değilimdir. :)

Ayrıca linkte bahsedilen şu tedavilerden de söz etmemişsiniz (tabi siz kullandığınız ilaç isimlerini vermişsiniz, halbuki bunlar ilaç aktif bileşeni - yani bu maddeleri içeren ilaçlar kullanmış da olabilirsiniz bir ihtimal)
* N-acetyl-cysteine
* azithromycin
* cyclosporine A

12 senedir her yolu denedikten sonra önünüze çıkan yeni tedavi yöntemlerine ilgisiz kalmanızı anlayabiliyorum. Ben olsaydım sanırım tedavinin her türünden çoktan vazgeçmiş olurdum. Ancak verdiğim NIH linkinde -biraz avant-garde olsa da- gerçekten yeni ümitler var. Bilhassa intraductal meibomian gland probing beni bayağı ümitlendirdi.

Verdiğim NIH linkini tekrar incelemenizi tavsiye ederim.

(Yurtdışı yazışmalar yapacağınızdan bahsetmiştiniz, o yüzden İngilizce linkleri direkt verdim. İsterseniz tercüme edebilirim sizin için.)

Bir de, modern tıptan ümidinizi kesmeyin bence. Bilgi + akıl + mantık neyi gerektiriyorsa, modern tıp onu yapıyor. Tabi ki mükemmel değil, tabi ki fikir ayrılıkları var. Çünkü kollektif bilgi/akıl/mantık mükemmel değil ve ayrılıklar var. Ama bu pürüzler, modern tıbbın insan kapasitesiyle ulaşılabilen son nokta olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

• Beğen
Tepkiler: ali ok
DH'te bir arkadaşın azithromycin ve LipiFlow tavsiyesine şu cevabı vermişsiniz:
-Bahsettiğiniz Antibiyotiği (azithromycin) kullanmadım. Doktorum yeni bir antibiyotik önerdi. En az 4 ay boyunca onu kullanmamı istedi, Pazartesi günü kısmetse ona başlayacağım.

-Lipiflow yenilen cihaz gözkapaklarına mikrosinyaller gönderen bir tür gelişmiş masaj aleti. Seans ücreti çok yüksek ve sanıyorum henüz Türkiyede değil. Artı kanal tıkanmasından öte lipid tabaka üretim sorunum var, yani bu tedavi yöntemi benim ihtiyacım olan şeyi karşılıyor gibi görünmüyor.
Şimdi ukalalığımı hoş görün ama biraz fikir yürütmek istiyorum. MGD hastalığının sebebi ya meibomian bezelerinin çalışmaması, veya ürettikleri yağın kalitesiz olması, veya üretilen yağın göze ulaşmaması (yağ kanallarının tıkalı olması) değil midir?

Dışarıdan yapay gözyaşı ve yağ takviyesini bir kenara koyarsak,
* Masaj, ısıtma vb. tedaviler, yağın tıkalı kanallardan akarak göze ulaşmasını hedefliyor.
* Antibiyotik tedavisi, enfeksiyon sebebiyle tıkanan kanalları, enfeksiyonu kurutarak açmayı hedefliyor.

Benim görebildiğim tedavi yöntemlerinin tümü, yağ kanallarını açmaya yönelik. Yağ üretimini arttırmaya, veya üretilen yağın kalitesini arttırmaya yönelik bir tedavi yöntemi bulamadım.

Şimdi olayı masaya yatıralım. Sizi muayene eden profesörler eminim ki, problemin kökenini görmüş ve ona göre tedavi yapmışlardır. Yani eğer bu doktorlar yağ bezesinin üretim noksanlığından veya yağ kalitesinden şüphelenseler, neden size antibiyotik tedavisi uygulasınlar? Antibiyotik tedavisi demek, enfeksiyonla tıkalı yağ kanallarını açmaya çalışmak demek değil midir? Masaj demek, yağ bezelerini "sıkmak" ve yağı akmaya zorlamak değil midir? Isıtmak demek, yağın viskozitesini düşürerek tıkalı kanaldan akıtmaya çalışmak değil midir? Eğer sorun çalışmayan beze olsaydı, çalışmayan bezeye antibiyotiğin ne faydası olabilir ki?

Yani doktorlar sizin meibomian bezelerinizin üretimsizliğinden veya kalitesiz yağ üretmesinden değil, meibomian yağ kanallarının tıkalı olduğundan şüpheleniyorlar. Bu tıkanmanın sebebini bilmiyor olabilirler, ve enfeksiyon sebebiyle tıkalı olabileceği ihtimaline binaen antibiyotik tedavisi uygulamış olabilirler. Masaj ve ısıtma tedavileri de aynı şekilde tıkalı yağ kanallarından yağı akıtarak göze ulaşmasını sağlamaya yönelik.

Eğer sorun beze fonksiyonu yetersizliği olsaydı, herhalde antibiyotik vermezlerdi diye düşünüyorum. Size uygulanan tedavileri bir bütün olarak ele aldığımda, iki sonuç çıkıyor:

1. Ya sizin meibomian yağ kanallarınız tıkalı (şu veya bu sebepten)
2. Veya doktorlar tıkalı kanalı, çalışmayan bezeden ayırt edemiyorlar - bunu tesbit edemiyorlar.

İkinci ihtimali çok zayıf kabul edersek, sizin sorununuz ilk ihtimal.

İşte "intraductal meibomian gland probing" tam da bunu hedefliyor. Tıkalı kanalları bir probe ile delerek açıyor. Bu güne kadar, çeşitli antibiyotikler denemişsiniz, ısıtma ve masaj çeşitlerini denemişsiniz, bir de bunu deneyin derim. Çünkü problemin tam kökünü hedefliyor.

Anladığım kadarıyla bu cihaz (Maskin probe) normal klinik ortamında kullanılan basit bir alet. Yine de büyük ihtimalle bu cihaz Türkiye'de yoktur ve kullanacak deneyimli operatör de yoktur. Ancak Türkiye'de başka MGD hastalarıyla da iletişim içinde olduğunuzu yazmıştınız. 10 MGD hastası ve 1 istekli profesör bir araya gelerek bu cihazın temini ve eğitimini ortaklaşa yüklenebilirsiniz belki?

Bilmiyorum, belki söylediklerim uçuk geliyordur ama, kendimce bir çıkış yolu zorlamaya çalışıyorum işte. :)

• Beğen
Tepkiler: ali ok
@Abdullah.RÖte yandan, bu iş için "istekli profesör" bulmanız biraz zor olabilir. Onlar yeni şeyler öğrenmekten ziyade, kazanımlarını korumak ve mevcut bilgilerini en verimli şekilde kullanmaya daha meyilli olurlar. Hatta yeniliklere (ve yenilikleri takip etmeye hevesli gençlere) karşı tavır alanları da vardır. Bir mekanik saat ustasının, dijital saatlere karşı olan tavrına benzetebiliriz bunu.

Bu iş için "istekli doçent" aramanız daha verimli olacaktır diye düşünüyorum.

...

İlave:
Maskin Probe hakkında bir araştırma raporu daha: (link)
Bu da Maskin Probe mucidi Dr. Steven L. Maskin'in web sitesi: (link)
Bu arada, kanal tıkanmasıyla oluşan MGD için "Obstructive MGD" (O-MGD) deniyormuş.

Özelden yazdığımı buradan da tekrarlayayım ki, konunun mantık akışında kopukluk olmasın.
Bu arada bir hatamı farkettim. Enfeksiyon bezenin kendisinde de olabilirmiş, bu ise üretilen salgı bileşiminin normal dışı (yetersiz yağlayıcı) ve aşırı kıvamlı olmasına ve bu suretle yağ kanalını tıkamasına sebep olabilirmiş. Yani hem niteliksiz yağ, hem de tıkalı kanal semptomlarının ikisi bir arada olabiliyormuş.

Öte yandan Maskin Probe hakkındaki yazılardan anladığım kadarıyla, probe iki fayda sağlıyormuş. (1) kanal temizlendiği için yağ akışı düzeliyormuş, (2) beze içinde hapis kalan (ve büyük ihtimalle enfeksiyonu besleyen) anormal yağ uzaklaştırıldığı için, tedaviye ayrıca katkı sağlıyormuş.
...

İlave olarak bir de aşağıdaki bilgiyi buldum:

http://doaj.org/search?source={%22query%22:{%22query_string%22:{%22query%22:%22meibomian%20gland%20dysfunction%22,%22default_operator%22:%22AND%22}}}

Bir search listesi çıkacak, listeden "Application of the microprobe dredging operation in the treatment of the meibomian gland dysfunction(MGD)" yazısını bulun - en tepede çıkıyor zaten. Çince-İngilizce karışımı bir araştırma raporuna yönlendiriyor: (link)

Raporun çoğu Çince, sadece abstract kısmı İngilizce. Bu rapordaki cihaz Maskin Probe'dan daha basit bir alet. 2.5 cm sap ucunda takılı 0.5 cm uzunluğunda ve 0.1 mm kalınlığında bir iğneden oluşuyor. Tedavi ise hem iğne (probe) ile kanalı açmak, hem de buna paralel olarak masaj ve ısıtma seanslarıyla beze içini boşaltmak şeklinde. Oysa Dr. Maskin yöntemi sanırım daha invazif ve ilaveten masaj/ısıtma seansları gerektirmiyor.

Her iki yöntem de temelde aynı fikir ama Çin işi yöntem, Maskin'den çok daha ekonomik olurmuş gibi geldi bana.

...

Araştırma esnasında rastladığım bilgi kaynağı merkezleri:
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

Öncelikle mutlaka dünyagöz hastahanesinden bir randevu alarak son durumunuz hakkında bilgi alın ve olası bir tedavi yönetimi arayışı içinde olun karamsar olmayın metin şentürk bile umutsuz değil kaldı ki siz görebiliyorsunuz yatırım vs gibi işleri sonra düşünürsünüz

Geri