Scudo Sports

43.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

herzaman ki gibi yine türk kazanan yok dünyada hiçbir saygınlığı olmayan bizden katbekat geri ülkelerin sporcuları gelip burda kürsüye çıkıyor . ondan sonra seyirci yok ilgi yok falanda filan . ben takımdaki türk sporcuların ellerinden geleni fazlasıyla yaptığına eminim ama biryerde yanlış yapılıyor ama kim ve nerde onu bilen yok .bence çok iyi hocalar bulmalıyız yoksa sporcu var yeterki eğitecek bilinçlendirecek hocalar iyi olsun hatırla gönülle bu işler yürümüyor.ama malesef türkiyde böyle hükümetteki birçok bakana bakın 2 kelimeyi bir araya getirip konuşamıyorlar ama hatır için bakanlık veriliyor aynı durum türkiyenin her kurumunda böyledir. her konuda başarısızlığımızn sebebi de budur .fotolar için teşekkürler

Scudo
@Bülent ÖZER

dost acı söyler ama.. hakikatende Bülent cim ayıp bir durumdayız yani. bu işe gönül veren arkadaşlara kelimelerle saygısızlık etmek istemiyorum ..ama yazık diyorum sadece .. Koskoca Türkiye'ye yakış mıyor .. durum bu olunca tabiki seyircide olmaz biliç de olmaz elit ülkeler de gelmezler:( .

Eline sağlık Bülentcim sözlerin için aynen diyorum abicim, yerden göğe kadar haklısın :(

Seyircisi veya taraftarı az olan sporun gelişim göstermesi çok zor. Özellikle ülkemizde önce bu spora karşı saygının ve tanıtımın iyi yapılması gerekiyor. 43. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu diyor ama bunu basından veya tv den izlemek imkansıza yakın.
Ünlü bisikletçileri yetiştiren ülkeler iyiki katılmamış. Yoksa sıralamada halimiz daha da perişan olurdu.
Saygısızlık ettiğimi sanmayın, aksine sporcularımızı canıgönülden tebrik ediyorum. Ama bisiklet sporunda daha da iyiye gideceğimiz yönünde ümidim var. Benim neslim olmasa da benden sonraki kuşak, büyük başarılara imza atacak.
Önemli olan bizlerin bu tecrübelerden yola çıkarak arkamızda gelenleri disiplinli bir şekilde eğitmek.Bu da sabır ister, eğitim sabır işidir.
Uluslararası yarışmalarda daha iyi sonuçlar görmek dileğiyle...
Esen kalın.

Ben Türkiye'de bisiklet sporunun bir şekilde gelişim sürecine girdiğine inanıyorum.
Özellikle mtbde yapılan yarışların kalitesi giderek artıyor (ilk defa avr. şampiyonasına bu yıl ilk defa Türkiye de ev sahipliği yapacak) sporcu sayısı artıyor,( en son manavgat yarışında katılım tüm kategorlerde 200ün üzerindeydi),dış dünya izleniyor(uci heyetiyle görüşmlere yapılıyor)bisiklet piyasası canlanıyor(distürbitörlerin sayısı artıyor;artık daha çok bisiklet markası ülkemize geliyor).
Bir şekilde bir süreç başladı,çok da iyi oldu bence. :)

bülent kardeş çok güzel konuşmuşsun abi canı gönülden tebrik ederim seni bütün sporcu arkadaşlarada başarılar dilerim

Son yıllarda türkiyede bisiklet sporunun geliştigini düşünenlerdenim fakat okadar gerideyiz ki, bu gelişmeler yetersiz kalıyor. İlgi ve dikkat'in yoğunlaştırılması gerekiyor. Reklam ve tanıtım lazım ve daha da önemlisi insanlarda istek ve arzu lazım.
Öyle bir ülke ki bu ülke, sahil yolunda antrenman yaparken bir yayadan yol istedigim zaman, Binme kardeşim burda diyebiliyor. Demekki herşeyden önce eğitim, zihniyet lazım...

Evet tüm arkadaşlarıma katılıyorum.
Hergün gazete ve tv takip eden biri olarak şunu söyleyebilirim ki! Okuduğum gazetede hiç bisikletle ilgili haber yok (Cumhurbaşkanlığı Bisikle Turu) var ama kimin umurunda varsa yoksa Futbol sonra biraz Basketbol ve diğer Formula vs.
yok kardeşim yok ne zaman Böyle güzel bir spor(diğer sporlar da güzel ama Bisiklet sporunun bence yeri ayrı) Manşet olacak spor gazetelerine; Televizyon ekranlarına... Hatta e-mail gönderdim bir gazeteye neden veya niçin Bİsikletle ilgili Gündemdeki organizasyonlardan hiç haberiniz yok diye... Ne bir cevab alabildim ne de bir gelişme. Hayırlısı diyelim Biz üzerimize düşenleri yapalım Sevelim,sevdirelim,Tanıyalım,tanıtalım bakalım gelecek neler gösterecek bizlere.

18 kurallı futbol,izleyiciler için daha adrenalin dolu.patolojik bir olay.bisikletçiler atletizmciler üzülmesin.insan psikolojisi ile ilgili.futbolda her hareket potansiyel bir atak doğurabiliyor.bisikette atak yapsan nereye kadar.futbola göre çok daha yorucu.çoğu insana bisiklet sporu izletmek bunun için sıkıcı gibi görünüyor.birde o ülkeler bizden kat kat geri değiller.iran nükleer teknolojiyle uğraşıp dünya ammbargolarına o coğrafyada kafa tutuyor kendi cruz füzesini üretiyor.balkan ülkeleri ise ab üyesiler.şimdi yeni bi tartışma açmayayım ama,ülkemizde hangi alanda kalite varda bisikletimiz onlardan ilerde olacak..:(

Aslında çözüm çok basit… hiçbir türk bisikletçinin şampiyon falan olması, dereceye girmesi gerekmiyor bu sporun burda gelişmesi için. Türkiye’de vakıflar, üniversiteler, bağışlar yapıp vergiden kurtaran işadamlarından ikisi bir araya gelip sezon başı yani şubat ayı gibi bikaç avrupalı takımı türkiye’ye getirse herşey çok farklı olurdu.

Şimdi şu fotoğrafa bi bakın:

http://img525.imageshack.us/img525/2360/17el0.jpg

Tom Boonen bitişe birinci girmiş, hemen arkasında Alessandro Petacchi onun arkasında pilava daldırdığı yağlı elleriyle alkış tutan pis arap şeyhleri… 2007 katar turu bu… katar'ı bana haritada kaçınız gösterebilir? ben gösteremem şahsen...

Şimdi bana kimse araplarda para var demesin. Bizim de çok zengin işadamlarımız var. Tek tek isim vermeye gerek yok. sezon başında iki iş adamı birleşip birkaç ünlü takımı getirip bir yarış düzenleseler… senede bir kez… mahallenizin önünden tom boonen geçse…

http://img522.imageshack.us/img522/9858/12cs3.jpg

Bi arabanın tavanından yarı beline kadar çıkmış eddy merckx ile göz göze gelseniz ne olurdu?

http://img522.imageshack.us/img522/3545/16733889ck3.jpg

Ben size söyliim ne olurdu. Ertesi gün 13-15 yaşında kıçına taytı geçiren tüm çocuklar kendini yollara atardı, bisiklet sürmeye…
İşte o zaman bizden de şampiyon çıkardı. O zamana kadar 13-15 yaşındaki çocuklardan duyacağımız şey hep aynı olacak:

“hello!”

“abi kaç vites bu, kaç basıyo en fazla?”

“lastikler dolma mı abi, yarıştan mı geliyon?”

Turun adı Cumhurbaşkanlığı Turu ama Cumhurbaşkanımızın haberi bile yoktur büyük ihtimalle bu yarıştan.Sporun gelişmesi için önce insanların sahiplenmesi gerekiyor bu spora.
Bisiklet şu an gelişme sürecine girdi ama,ben ne kadar çok istesemde yakın gelecekte Türkiyede bu sporun hakettiği ilgiyi görebileceğini sanmıyorum.Bunun sebebide tamamen bizim kültürümüzle ve bisiklete bakış açımızdan kaynaklanıyor.
Düşünsenize her insan küçükken mutlaka futbol oynamıştır ve bisiklete binmiştir,herkes için çocukluk sevdasıdır bisiklet.Ama buna rağmen futbol en popüler spor olmasına rağmen bisiklet sürünüyor ve sporcu yetişmiyor.Bunun nedeni de insanların bisikleti sadece çocukluk dönemine sığdırmasıdır.

Türkiyede sporcu yetişir,çok iyi sporcular yetişir.Bunun için potansiyel var ama ilgi yok işin sonucunda.Dikkat ettiğimizde sporcuların çok büyük kısmının 23 yaş altı olduğunu görüyoruz;ileri yaşlarda sporla ilgilenen yok.Oysa bisiklet için performansın en üst düzeye geldiği yaşlar 30 lu yaşlara doğrudur.

Bildiğim bir şey var, burada yazacağımız yorumların bisiklete hiç ama hiç katkısı olmayacak. Konu bu yönüyle konuşulduğunda genelde sıkılırım ve muhabbete katılmam. Bu bana göre değil. Ancak yukardaki yorumlara söyleyeceğim şudur; (1984 ve) 1987'de İngiltere'den (futbol maçında) 8 (gol) yiyen takımdakilerin yetiştirdiği (yada o maçı izleyerek yetişen) sporcular 2002'de Dünya Şampiyonasında 3'üncü olmadı mı?

Bu, yaptığımız spora (işe) inanma meselesi. Ben bir gün hem Fransa turunda hem Dünya Şampiyonasında podyumda boy gösterecek Türkler olduğuna inanıyorum. Yeterki bisiklete binenler olarak hep birlikte çalışalım.

1987'de 8-0 olan maçı ben naklen izledim. 2002'deki Dünya Şampiyonasını da. Bisiklet için de böyle bir yükselme mümkün.

İlk Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 1964 yılında olmuştur diye tahmin ediyorum, 43'cüsü yapıldıgını varsayarak. Sene 2007 hala kimsenin haberi ilgisi yok.

Eskiden ismi "Marmara turu" imiş.Daha sonraları ismi Cumhurbaşkanlığı olarak değiştirilmiş.Maramara turu adı altında bu yarış, her yıl aynı parkurda yapılırmış.Yolların kenarında halk 2 yönde zincir şeklinde dizilirmiş.Halkın ilgisi o kadar yoğunmuş yani.Ayrıca eskilere sorun çoğu bu yarışı hatırlamaktadır.

Tekrar eski dönemlerde Balıkesir veledromunda yapılan yarışlarda, halkın ilgisi birinciye o kadar büyük olurmuş ki;onu, kucaklayıp stadyumdan çarşıya kadar omuzlarda taşırlarmış.Sporcuların heyecanı, start esnasında yarıştan değil, taraftarın yoğun tezahüratından olurmuş.O kadar yoğun bi ilgi varmış eskiden.
Şİmdilerde gene aynı yarış aynı yerde yapılıyor, ben de koştum hatta balıkesirde pist yarışı.Seyirci olarak kocaman stadyumda ya 2 ya 3 tane görevli polis vardı düşününün artık nereden nereye gelmiş olay.

• Beğen
Tepkiler: Kaan Eryürek
Doğrudur benim dedem balıkesirli. Eski boks sporcusu. Ek olarak bisikleti çok sevdigi için haftasonları gurupça arkadaslarıyla bisiklete binerlermiş. Malzemelerini ozamanki kulubu yurtdısından getirmiş. Karşılıksız olarak vermişler ki siz öncü olun ,bu sporu balıkesirde yaygınlaştırın diye. Şimdi böyle şeyler olmuyor malesef. Çok iyi sporcular sponsor bulamıyorlar. Bence kulupler bol bol sporcu yetiştirmeliler ki sayımız çoğalsın, başarılar artsın.

• Beğen
Tepkiler: Fatih Ertörün
Bisikletin türkiyede gelişmesi gerçekten uzun bir süreç gerektiriyor. Gerek iyi sporcuların yetişmesi, gerek insanların bisiklete bakış açılarının değişmesi, gerek türkiyede sporun sadece futbol olmadığının farkına warılması için çok çok uzun zaman geçmesi gerekiyor. kısacası insanların düşünce yapılarının değişmesi gerekiyor. avrupada x biryerde bisiklet yarışı yapılınca halk sabah gerekirse 5 te - 6 da kalkıp bisikletleriyle yarış parkuruna gidiyor. türkiyede bisiklet yarışı olduğu zaman yollar trafiğe kapandığı için millet tekme tokat kawga ediyor. bunu değiştirmek öyle kolay değil...

• Beğen
Tepkiler: Kaan Eryürek
az önce trt 3 de izledim bayağı bayağı gösterttiler.ya bizim çocuklar gerçekten çabalıyor... RIFAT ÇALIŞKAN hoca ile röportaj yapıldı (kendisi zamanında benide çalıştırmıştı 90-91) türkiyedeki bisiklet sporundaki çöküşü kendiside kabul ediyor. ne diyelim herkes seviyor ama başarılı olamıyoruz.

en son brisa takım olarak 2 . sıradaydı.bugünkü etaptan sonra ne oldu bilmiorum ama???

TRT 3 de 12:05 de canlı yayın var bilgilerinize.

Kaçıranlar için;aynı kanalda 19:40 tekrarı

• Beğen
Tepkiler: Bülent ÖZER
Şimdi bitti Alanya etabı...

Sporcumuz Behçet Usta 3.sırada bitirdi bu etabı...
Sıbristan milli takımından bir sporcu 1.bitirdi bu etabı...

şöyle böyle yine bizi yine temsil eden tek Tv; TRT...ülkemizde uluslararası bir spor etkinliği var, yabancı kanallar bile çekim yaptılar, bizim boyalı medya tısss....
TRT sağolsun yine kamu televizyonculuğu görevini bir kez daha yaptı..Yayını izleyen arkadaşlar görmüştür, 1962 yılında bu yarışa katılan eski bir milli sporcu ile söyleşi vardı, bence izlenmeye değerdi...(halkın o tarihlerdeki ilgisizliği, bugünkü ilgisizliği..)

Neyse çok uzatmayalım..teşekkürler TRT...

• Beğen
Tepkiler: M.öztürk
Geri