Scudo Sports

43.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

aslında suç bisiklet federasyonunda

koy bakalım finişe hülya yavşarı çekime gelmeyen tv kalıyo mu görelim...:sonst1zde

Scudo
Biz yaz tatillerinde köyümüze gider ve okullar açılıncaya kadar orada kalırdık. Ben o zamanlar orta okula gidiyordum, 1960 sonları 1970 başları... Köyümüz Ankara-İstanbul yolu üzerinde. O zamanlar Tv yok, radyo her yerden çekmez, o da yalnızca TRT... Buna karşın bizler radyodan Cumhurbaşkanlığı turunun başladığını radyodan öğrenirdik. Tur o zamanlar İstanbul'dan başlıyor, Bolu-Ankara üzerinden güneye devam ediyordu... Radyodan günbe gün turla ilgili bilgileri takip eder, bizim köyün oradan geçeceği gün yanımıza köyden arkadaşlarımızı da alıp erkenden yol kenarında geçecekleri anı beklemeye başlardık... Önümüzden nasılda hızla geçip gittikleri şu an bile gözlerimin önünden bir film şeridi gibi geçiyor... Bizim tezahürat ve alkışlarımız arasında geçerken -şimdiden farklı olarak büyük çoğunluğu batı ülkelerinden gelen bisikletçileri- hayranlılkla izlediğimizi hatırlıyorum.
Şunu söyleyeyim ki, bu yalnızca bizim köyümüze ve bize özgü bir şey değildi, tur güzergahı üzerindeki bütün yerleşim yerlerinde böyleydi, yani o zaman bugünkünden daha fazla ilgi vardı...
Umarım bundan sonra el birliğiyle bisiklet sporunu daha iyi yerlere getirebiliriz. Bu konuda, gözleri reyting ibresine takılı, dolayısıyla futbol ile yatıp futbol ile kalkan medyadan fazla bir şey beklememek gerektiğine inanıyorum, görev bisikletçilere düşüyor...

Vay be,bu yazılanları okuyunca "sene 2010 iyi iş çıkarmışız" diyesim geliyor...
Şimdi Tv de 1 hafta boyunca yayınımızı yapan ulusal bir kanal var :)

Geri