43.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu

spokesman

Forum Demirbaşı
Kayıt
12 Şubat 2007
Mesaj
515
Tepki
399
Şehir
izmir-karşıyaka
Değerli Dostlar,

Aşağıdaki duyurudan da anlaşıldığı gibi 43.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 06.05.2007 Pazar günü İzmir Pınarbaşı otomobil yarış pistinde saat 16.00'da Prolog yarışıyla başlıyor. Pazartesi sabah 09.00 da Alsancak'dan start verilecek.

Ülkemizin en prestijli bisiklet yarışında sporcularımızı yanlız bırakmayalım.

Saygı ve sevgiler,
Mustafa Dinç




Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başlıyor
Cuma, 04 Mayıs 2007

43. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 6 Mayıs Pazar günü başlayacak ve 13 Mayıs pazar günü sona erecek. İzmir'deki prolog yarışıyla başlayacak tur, 7 etaptan oluşacak. Sporcuların, 7 etapta toplam 9 bin 997(sanırım yanlış yazılmış 997 km olacak) kilometre pedal çevireceği tur,
13 Mayıs Pazar günü Antalya'nın Alanya ilçesinde sona erecek.

43. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na, 16 ülkeden 19 takım katılacağı bildirilirken, Türkiye, 3 takımla yarışacak. Türkiye adına (A) ve (B) milli takımlarının yanı sıra, Kocaeli Brissaspor da yarışa katılacak.

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun, Türkiye'deki en önemli spor organizasyonlarından biri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun, 43 yıldır aralıksız yapılan ender organizasyonlarından biri olduğuna işaret eden Müftüoğlu, bu turun haziranda yapılacak Yol Bisikleti Dünya Şampiyonası öncesi önemli bir sınav olacağını da kaydetti.

Tur hazırlıklarının tamamlanma aşamasına geldiğini bildiren Müftüoğlu, Alanya'da gerçekleşecek finişin TRT'den naklen yayınlanacağını bildirdi.

Müftüoğlu, Türk takımlarından başarı beklediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak:
(link)
 
Scudo

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
arkadaşlar eyer yarışı videoya çekme imkanları olursa yayınlanırsa çok sevinirim yani trt gene saolsun finişi vericek ama hiç olmasa inşallah antrönör veya sporcu arkadaşlardan yani yarışı araçtan takipe giden kişilerden rica edelim bari güzel kayıtlar yapsalarda doya doya izleyebilsek hem büyük bir organizasyon hemde güzel fakat yılardır duyarsızlıktan dolayı bir haber kalıyor insanımız yani bu spordan inşallah biraz daha medya ile bu iş daha güzel seviyelere ulaşır sonuçta medya gerçekten çok önemli bir etken oldu dünyada öyle zaten inşallah bizlerde kendi cabalarımızla olsun bişeyler yapmaya yada katkıda bulunabiliriz bütün sporcu arkadaşlara başarılar dilerim
 

Berkay Benli

Daimi Üye
Kayıt
30 Ocak 2007
Mesaj
336
Tepki
235
Şehir
İstanbul
TRT ordaydı ama ne kadar çektiler bilmiyorum. Prolog etabının Pınarbaşı pistine alınması ilgiyi oldukça azaltmıştı. Sporcu sayısı nerdeyse seyirci sayısından fazlaydı. Zaten seyircilerin hepside bisiklet sporunun içinde olan kişilerdi. Yani bi kişi bile merak edip yarışa gelmemiş... Gerçekten Türkiye'nin en önemli yarışının bu kadar geri plana atılması beni üzdü. Resmi site hariç hiç bir yerde bir tane reklam göremedim pistte bile yarışla ilgili bir afiş bir poster yoktu. Sporcular yarışırken uzaktan kumandalı arabasıyla piste girenler de gerçekten ilginçti. Hiç bir uyarıya aldırış etmeden arabayı piste soktular... Daha fazla ayrıntı için (link) bir de (link) tıklayabilirsiniz...
 

shealien

Aktif Üye
Kayıt
20 Mart 2006
Mesaj
155
Tepki
39
Şehir
izmir
2 senedir yarış pistinde yapıyorlar prologu. ondan önde sahilde yalı tarafında yapmışlardı bence daha cok ilgi cekmisti...
 

Bülent ÖZER

Forum Bağımlısı
Kayıt
29 Ağustos 2006
Mesaj
3.011
Tepki
2.822
Şehir
istanbul
Bisiklet
Colnago
hangi ülkeler geliyor acaba valla bıktık suriye,mısır,bulgaristan,iran,azerbeycan vs görmekten şöyle italya ,ispanya,belçika ,hollanda gelsede çocukların tecrübesi artsa
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
hala aynı gelen ülkeler bu sene israil bile gelmiş ben kendimi bildim bileli trt geliyor çekiyor ama ortada seretmek için hiç vedo olmuyor yazık be sonrada bisiklet sporu ilerlemiyor deniliyor neyse hepsine başarılar dilerim
 

Turkishflier

Aktif Üye
Kayıt
16 Eylül 2004
Mesaj
173
Tepki
143
Şehir
İzmir
Avrupadan gelen takımlar da vardı.Gürcistan,Romanya,İrlanda falan vardı.Geçen sene Yunanistanda gelmişti ama bu sene ya gözümden kaçtı göremedim yada gelmediler heralde.Ama sonuçta gelen ülkeler üç aşağı beş yukarı aynı.İranlıların performansı da şaşırtıcı tabi,adamlar her sene daha iyiye gidiyor.

Prolog etabı sahilde yapıldığında da pek ilgi çekmemişti aslında,yoldan geçen birkaç kişi durup izlemişti o kadar.Her zaman olduğu gibi sporcu sayısı seyirci sayısından fazlaydı yine.Akdenize doğru etaplarda artar heralde seyirci sayısı.
 

abdullahabdullah

Forum Bağımlısı
Kayıt
28 Mart 2007
Mesaj
633
Tepki
633
Yaş
41
Şehir
ÇANAKKALE
İsim
Abdullah YEŞİLTAŞ
Başlangıç
1987—88
Bisiklet
Lapierre
Bisiklet türü
Yol bisikleti
43. Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun İzmir - Kuşadası ilk etabında, Rumen Sied Steginga 1. oldu. İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan start alan bisikletçiler, turun ilk etabını Kuşadası Atatürk Meydanı'nda tamamladı.
Romanya'nın Dinamo Bükreş takımından 58 sırt numaralı Sierd Stenginga 2.16.03'lük derecesiyle birinci olurken, Azerbaycan'dan Hasan Maliki aynı dereceyle ikinci, İran'dan Hossein Natengi üçüncü oldu. Sporcular düzenlenen törenle madalya ve kupalarını alırken, Sierd Stenginga sarı mayoyu giydi.
http://img216.imageshack.us/img216/7030/spo10ij1.jpg

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, geçen yıllardan farklı olarak, bu sene sponsorların desteğiyle turu düzenlediklerini belirtti.
Müftüoğlu, 7 etaplık turda en zorlu etapların Fethiye-Finike ve Bodrum-Marmaris etapları olacağını kaydederek, şu bilgileri verdi: “14 farklı ülkeden 16 takımın yer aldığı turda 85 sporcu yarışıyor. Bu yıl firmaların Uluslararası Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na sponsorluk yapmaları, federasyonu rahatlattı. Türkiye 3 takımla turda temsil ediliyor. Geçen yıllarda olduğu gibi yine bir Türk takımının turu kazanmasını ümit ediyoruz. Bundan başka Mevlana ve Zafer Yolu turları olmak üzere iki uluslararası organizasyon daha düzenleyeceğiz.”
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Bugün Bodrum-Marmaris etabı geçildi.İlk grup Marmaris'e varmış.Fırat arkadaşımdan aldığım bilgiye göre Bulgar sporculardan birisi 1. gelmiş.
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Cumhurbaşkanlığı Turu'nun 3. etabı Ivailo'nun
Cumhurbaşkanlığı 43. Uluslararası Bisiklet Turu'nun 3. etabını Makedonya takımından Gabrowski Ivailo birinci tamamladı.

(link)

Cumhurbaşkanlığı 43. Uluslararası Bisiklet Turu'nun 3. etabı olan 165 kilometrelik Bodrum-Marmaris ayağı tamamlandı.

13 ülkeden 15 takım ve 85 sporcunun mücadele ettiği yarışın 3. etabı olan 165 kilometrelik Bodrum-Marmaris ayağını tamamlayan bisikletçiler Marmaris'te sevgi gösterileri ile karşılandı.

Etabı Makedonya takımından Gabrowski Ivailo birinci, İranlı Hossein Askari ikinci, İranlı Ahat Kazemisarai ise üçüncü olarak tamamladı. Dereceye girenlere ödüllerini Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Marmaris Gençlik ve Spor Müdürü Ahmet Kocabıyık ve Marmaris Belediyespor Kulübü Başkanı Ercüment Aydın verdi.

Türkiye'nin 3 takımla temsil edildiği tur, yarın yapılacak Marmaris-Fethiye etabı ile devam edecek. Toplam 7 etaptan oluşan yarışma, 13 Mayıs'taki Antalya-Alanya etabının koşulmasıyla sona erecek.

Kaynak:ntvmsnbc
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Arkadaşlar, öncelikle Can'dan sonra hepinizden verdiğim yanlış bilgi yüzünden çok özür dilerim. Finişin hemen sonrasında kimin birinci geldiğini anlamaya çalışırken birinci gelen kişinin yanına gittim. Aşağıda gördüğünüz Makedonyalı sporcu Gabrowski Ivailo röportaj yapıyordu hemen arkadında ise Bulgar takımının aracı vardı ve ona içecek bir şeyler yeriyorlardı. Ben de formasında ülke adı yazmadığı için onun Bulgar olduğunu sandım ve Can'a da birinci Bulgar oldu dedim üstelik bu bilgiyi ik defa teyid ettim. Halbuki adam Makedonyalıymış ( aslında anne tarafı uzaktan Bulgar mış, üstelik amcasının oğlu da Bulgar bir kızla evliymiş :rolleyes: ) neyse Can'da ben ısrarla adam Bulgar diyince foruma yazmış :p . Tekrar Can'dan ve sizden özür diliyorum. Umarım aşağıdaki fotoğraflar kendimi affetirir.
(link)
Tam finiş anını yakalamışım, gerçekten güzel bir oldu. Ama felaket hızlıydılar...
(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)

(link)
 

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
Ayrıca tuvalete giderek saatlerce beklediğim yarışın ödül törenini kaçırmam tarifsiz bir aptallık örneğiydi :eek:
(link)

(link)

(link)

(link)
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Fırat kardeşim olurmu öyle şey sen finiş anını yakalayabilmek için kimbilir ne zorluklar yaşadın.Hem tam finiş anını profosyonel foto muhabirleri gibi görüntülemişsin çok teşekkürler.Yarın start anınıda bekliyoruz ona göre...
 
  • Beğen
Tepkiler: tırt kaptan

tırt kaptan

Forum Demirbaşı
Kayıt
30 Temmuz 2006
Mesaj
589
Tepki
640
Şehir
Marmaris/Gökova
İnceliğin için teşekkürler Can,ancak ne yazık ki yarın startı izlemeye gidemeyeceğim. Malum Gökova'da hazırlık yapmam lazım. Ne de olsa 19 mayısa az kaldı... Daha bir sürü zımpara işi beni bekliyor...
 
  • Beğen
Tepkiler: H.Can DEMİREL

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
@tırt kaptan

Rica ederim Fırat yarın için kolay gelsin:) İmza resmin harika olmuş...
 

H.Can DEMİREL

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Temmuz 2006
Mesaj
1.232
Tepki
950
Şehir
Muğla
Cumhurbaşkanlığı'nda 4. etap Wacker'in
43. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü etabı olan Marmaris-Fethiye ayağını, Kocaeli Birissa takımından Evgen Wacker kazandı.

Anadolu Ajansı
Güncelleme: 18:08 TSİ 10 Mayıs 2007 Perşembe

43. Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Türkiye Bisiklet Turu'nun dördüncü etabı olan Marmaris-Fethiye ayağı tamamlandı.

165 kilometrelik etabı Kocaeli Birissa takımından Evgen Wacker 3.27.01 ile birinci sırada tamamlarken, Slovak Tybor Patrick 3.27.14 derecesiyle ikinci, Bulgar Plamen Dimon 3.27.04 derecesiyle üçüncü oldu.

14 ülkeden 16 takım ve 84 sporcunun mücadele ettiği yarışta birinci olan Evgen Wacker, madalyasını Fethiye Kaymakamı Hasan Karakaş'tan aldı. Dereceye giren diğer sporculara ise madalya ve hediyelerini Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Uğur, Emniyet Müdürü Olcay Özbarlas, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Gençlik Spor İlçe Müdürü Mehmet Ilgar verdi.

Türkiye'nin üç takımla temsil edildiği yarışma, Fethiye-Finike etabıyla devam edecek. Toplam 7 etaptan oluşan yarışma 13 Mayıstaki Antalya-Alanya etabıyla sona erecek.

Kaynak:ntvmsnbc
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
bilgi aktarımı ve resim aktarımı çok güzel ben bu forumu ve sakinlerini seviyorum hepinizin emeklerine salık çok güzel yaaa süpersinzi arkadaşlar
 

İLKER TAŞ

SPECİALİZED. S-WORKS M5 HARDTRAİLL ALL......
Kayıt
10 Aralık 2005
Mesaj
1.873
Tepki
794
Yaş
44
Şehir
istanbul
İsim
İLKER
Bisiklet
Scott
ahhhhhhhh yolcu olmak vardı şimdi
 

Servan

Daimi Üye
Kayıt
2 Şubat 2007
Mesaj
334
Tepki
45
Şehir
izmir
resimler için teşekkürler tırt kaptan.
daha varsa güzel çirkin deme koy bakalım. açız böyle şeylere. basında yer almıyo zaten doğru düzgün...

bu arada adamın anne tarafıyla amca oğlunun karısının bulgar olduğunu nerden öğrendin be birader? yani türklük böyle bişey işte... öldüm gülmekten...