Scudo Sports

30'unda tayt giyip bisiklete binecek kadar sıyırmak

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Bizim insanimiz kendi gibi olmayan, kendi gibi dusunmeyen herkesi direkt yargilar. Ona gore herseyin dogrusunu o bilir, o yapar. Bu kisilere birseyleri kabul ettirmek cok zordur. Hatta imkansizdir.
Hep soylerim, bizim toplum olarak en buyuk eksigimiz "empati"dir. Empati, yetiskin karakterli toplumlarin davranis ozelliklerinden biridir. Bizim toplumumuz ise hicbir zaman yetiskin bir yapiya sahip olmamistir ve boyle giderse olamayacaktir da.
Bu durum genellikle disa kapali olmasi nedeniyle kirsal kesimlerde ve ic bolgelerde gorulur. Tutucu, muhafazakar ve zor kabullenen bu davranis bicimi, o bolgedeki toplumlarin gelismesini engeller. Degisime kesinlikle kapalidir.

• Beğen
Tepkiler: bacobaba39
Scudo
hocam bisikletçinin taytına mı geldi olay.bir üni kampüsünde yaz günü dolaşın tayt neymiş görün.ben de kadınların günlük hayatta giymesini istemem ama onlar birer bireydir ve umurumda da değildir ne giydikleri.garip bir konu gerçekten.ciddi ciddi insan içinde giyilmeli mi diye tartışılmış.
bir insanın atıyorum omzuna bakıp gülmek, yadırgamak ile taytına dekoltesine vs bakıp yadırgamak aydı derecede komık değil mi?...

@Serkan Mıstınoğlu

Taytla binmek ozellikle yol bisikletinde uzun turlarda saglik acisindan mecbur.

Taytin ustune bisiklet pantolon da giyilebilir yalniz saglikli degil uzun turlarda.

@MtbHastası01
Yol bisikletine binip performans yapiyorsaniz ve tayt giymiyorsaniz erkekliginiz gidebilir. Uzun mesafelerde taytin ustune bisiklet pantolon bile giyseniz ilerde bir takim rahatsizliklar mantar enfeksiyonu gibi sorunlar bas gosterebilir.

ben yol bisikletinde kisa mesafe bile yapsam bisiklet forma ve tayt mutlaka giyerim.

• Beğen
Tepkiler: Ersin Yılmaz
@no haşhaş no vitamin

Hic duymamistim, bunun aciklamasi nedir?

@Kuzey Ege

Sen onların empatiden yoksun olduğunu nereden çıkardın. Empati duygusu bir toplumun değil bir bireyin kişisel düşünce biçimidir. Tutucu ya da kırsal kesim vs herkes empatikten yoksunsa şehirde yaşayan ve hergün trafikte bize satalan arabalardaki insanlar empatik füşünceye mi sahip!!! Bence sen o kırsal kesimdeki insanlara empatiyle bakmadığından yanılıyorsun. Genellemeler yapmak bizi yanlışa götürüyor. Genelleme yapmayalım arkadaşlar.

@legolas99353

Bunu söyleyen kisi, kac tane yabanci ülke gördü, ne kadar süre disarida yasadi da böyle bir hükme variyor, ya da hayatinda hic Anadolu'nun derinlerindeki köyleri görmüs mü. Ezberci ve tepeden bakmaci bir konusma olmus.

@legolas99353
Kırsal kesimde insan mı kaldı ki? nüfusun üçte biri istanbul'da yaşıyor!
Şehirlerdeki magandaların da nereden geldiği belli.

Bizde toplum olarak herkes kendini en doğru ve haklı görüyor, farklı düşünen direk yaftalanıyor. Ekşide olsun, bazen burada forumdaki tartışmalar olsun; kimse farklı bir renge, sese tahammül edemiyor. Ama sadece "karşısındakini" öyle zannediyor, kendisi de aynı iken kendisine her ne hikmetse kondurmuyor. Aslında, "yoktur birbirimizden farkımız çünkü biz osmanlı bankasıyız" durumu :)

Ekşide yazılan bu başlık özelinde, benim yanıtım şöyle olurdu, "kim hangi kıyafeti giyerek ne yapıyorsa yapsın. kalanlar da saygı göstersin. bitti gitti".

Toplum olarak bağnaz bir yapımız var.
İnsanların giyim kuşam ve davranışlarına göre sınıflandırıyoruz.
Açık bir kadın gördüğümüzde "yollu", kapalı bir kadın gördüğümüzde "sofu", küpeli bir erkek gördüğümüzde "eşcinsel".........
Liste uzar gider.
Karşımızdaki kişiyi tanımadan etiketi yapıştırırız.

Yaklaşık iki aydır düzenli olarak bisiklete biniyorum.
Uzun mesafeli iki sürüşüm oldu (115 km) ağrı dayanılmaz seviyedeydi.
Btwin 900 serisi tayt aldım.
Şimdilik üzerine eşorfman giyiyorum.
Genelde yolum köylerden geçiyor ve bana tuhaf tuhaf bakıyorlar.
Köy yollarında kullanmadığım zamanlarda eşorfmansız olarak taytı giyiyorum.

Bisikleti sürmek için tayt gerekli bir malzeme değildir. Kendinizi bisiklette nasıl rahat ediyorsanız öyle giyinin.

Uzun lafın kısası ; O ne der? Bu ne der? Demeyi bırakın. Onun bunun hayatını yaşamayın. Kendi hayatınızı yaşayın...yaşım 40 uzun veya kısa tur olunca taytımı giyer çıkarım. Kayle almayın söylenenleri

Dünyada hiçbir şeye minnet etme, özgürIüğünü ancak bu şekiIde koruyabiIirsin.
Hz. ALİ (a.s)

Konu yine tayt giyip giymeme muhabbetine dönmüş, mükemmel.
Tayt giymem ulen, erkek adam tayt mı giyer ulen, şort giyerim ulen, kimse bana tayt aldıramaz ulen diyenler, kısırlık ve benzeri sağlık sorunları yaşadığınızda bu konuya tekrar uğrayın. Millet laf edecek diye tribe girenlere, erkek adama yakışmaz zihniyetinde olanlara geçmiş olsun şimdiden.

Taytsız Bisiklet sürdüğü için kısır olan johnny Sinsin hazin sonu

Qa7gPV.png

taytın üstüne pantolon giyenler de görmneye başladımuzun yıllar geçmeyecek mantar enfeksiyonuna yol açıyormuş

tayt kask kadar önemli

Tayt giyilmeyince kısırlık mı yapıyor? Yoksa şaka mı? Ben tam alamadım. Birisi açıklayabilir mi?

49 yaşında, yazın üstüne nefes alan bir şort kışın yine üstüne sıcak tutan polar dar kesim alt ile kullanıyorum. Alanya gibi bir yer de yazın ne sıcaktan etkileniyorum kışın da ne soğuktan. Bu tayt giyinme meselesi neden bu kadar dert oluyor arkadaşlar, bu zıkkımı illa tek başına giyeceksiniz diye bir zorunluluk yok, illaki dert edeceksek, iyi bir taytın fiyatını dert edelim.

Sağlığa Adım At isimli kitaptan alıntı: (Sayfa 48)

Vücuda hafif baskı yapıcı tayt, varis çorabı gibi kıyafetler ile yapılan antrenman ve özellikle koşulardan sonra vücudun toparlanma süreci hızlanır.

Köpekler havlıyor tabi bazen,bisiklet sürerken, bir tanesi önüme atladıydı fena düşmüştüm, hayvan sonuçta, ne diyecen, işi o. Havlıyor diye bisiklet sürmiyiym mi, havlasın dursun.

Birisi iyi yazmış:D
taytsiz kullansin gerisini sen dusun
Hem kafayı sıyırmak neden kötü bir şey olsun ki?Senin kafan güzel de,ne yapıyorsun?Higgs bozonunu mu buldun,nedir yani?
Sistemde bir dişlisin,deli gibi koşturan bir karıncasın,bir arısın..
Nesin sen?Tayt giyenleri,sistem dışına atmaya çalışan,sistemi tamamen yobazlaştırmaya/bağnazlaştırmaya çalışan bir alıksın..Sen busun işte..Sen insanların medeni olmasından,spor yapmasından rahatsız olan bir ışid kafalısın..

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri