Scudo Sports

30 Ağustos 2020 - Bursa Granfondo

Nötral start nasıldı, akordionun kapanıp açılması da çok önemli.Eğer iyi bir gerçek start verilmediyse kaza riski daha da artıyor.Gran fondo Çeşme bu konuda çok avantajlı; gerçek start verildiğinde hafif bir yokuş çıkıldığından devamında da hep iniş ve çıkışlar olduğundan kondisyonlular ile benim gibi lapacılar arasındaki mesafe kolay açılıyor, sıkışıklıklar olmuyor.

Scudo
Kabil, Habil'i öldürmekle bütün adam öldürmelerin günahına nasıl ortak oluyorsa bundan sonra da Groenewegen bütün sporcu düşürmelerinde bir pay alır herhalde.Groenewegen tarzı olaylardan Madonna del Ghisallo korusun.

Madonna del Ghisallo işlevselliğini son zamanlarda yitirdi gibime geliyor. Gücün karanlık tarafının Yoda ve jedilere karşı üstün gelmesi gibi Groenewegen Vader hakimiyeti ele alıyor. Modannacıların rebelleşme zamanı geldi artık.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Nötral start nasıldı, akordionun kapanıp açılması da çok önemli.Eğer iyi bir gerçek start verilmediyse kaza riski daha da artıyor.Gran fondo Çeşme bu konuda çok avantajlı; gerçek start verildiğinde hafif bir yokuş çıkıldığından devamında da hep iniş ve çıkışlar olduğundan kondisyonlular ile benim gibi lapacılar arasındaki mesafe kolay açılıyor, sıkışıklıklar olmuyor.
Startin verildiği yerden başköye dönüşte ortalama 41.km di ve enaz 200 kişi hala öndeydi. Millet yarışa aç kalmış herhalde. Bence abartılacak bir kaza vs olmadı , sorunsuzca atlatıldı

Yol kenarındaki raylar ne yazık ki kapatılmamıştı. Halbuki bariyer koyabilirlerdi. Nötral startta öndeydim ve sürekli takır tukur düşme sesleri geliyordu. Birde araç düzensiz hızlanma yavaşlama yaptı. Özellikle rampalarda insanları zora soktu. Önden arkaya gelmeye çalışanlar sağa sola genişlettiği için grubu sağ taraftaki raylara düşende, rayların arasından kaçarım ben deyip düşende çok oldu. Onun dışında mezarlığın orada ki rampayı ve keskin u dönüşünü süpürmemişlerdi. Kumlar hala duruyordu. Virajda ekstra yavaşlamak zorunda kaldım. Benim gibi 39 ayna 25 ruble kullanınca da sert yeri ayakta çıkmak gerekiyor, kum yüzünden pati çeke çeke gücümüm yarısı başa gitti. Onun dışında güzel yarıştı, çok kalabalıktı. Yarışın ucuz olması ve uzun süreden beri ilk yarış olması hem genel katılımı artırdı hem de federasyon yarışlarına katılan fondolara pek katılmayan bisikletçilerde katıldı. Böyle olunca da en azından kısa parkur için eldeki planlar pek tutmadı. Kaçış grubu yoktu, kaçış pelotonu vardı resmen :) Yarışın bir saat önce başlamasını isterdim çok sıcaktı. 40. km den sonra motor su kaynatmaya başladı, ilk gruptan koparak yarışı genelde 66. elit kategoride 28. bitirebildim. Eskişehir'den katılıp yükseklik farkını avantaj olarak görsek de nemi de hesaba katmak gerekiyormuş, Bir daha yarış olsa bir iki hafta önceden neme alışmak için Bursa'ya antrenmana giderim.

Yol kenarındaki raylar ne yazık ki kapatılmamıştı. Halbuki bariyer koyabilirlerdi. Nötral startta öndeydim ve sürekli takır tukur düşme sesleri geliyordu. Birde araç düzensiz hızlanma yavaşlama yaptı. Özellikle rampalarda insanları zora soktu. Önden arkaya gelmeye çalışanlar sağa sola genişlettiği için grubu sağ taraftaki raylara düşende, rayların arasından kaçarım ben deyip düşende çok oldu. Onun dışında mezarlığın orada ki rampayı ve keskin u dönüşünü süpürmemişlerdi. Kumlar hala duruyordu. Virajda ekstra yavaşlamak zorunda kaldım. Benim gibi 39 ayna 25 ruble kullanınca da sert yeri ayakta çıkmak gerekiyor, kum yüzünden pati çeke çeke gücümüm yarısı başa gitti. Onun dışında güzel yarıştı, çok kalabalıktı. Yarışın ucuz olması ve uzun süreden beri ilk yarış olması hem genel katılımı artırdı hem de federasyon yarışlarına katılan fondolara pek katılmayan bisikletçilerde katıldı. Böyle olunca da en azından kısa parkur için eldeki planlar pek tutmadı. Kaçış grubu yoktu, kaçış pelotonu vardı resmen :) Yarışın bir saat önce başlamasını isterdim çok sıcaktı. 40. km den sonra motor su kaynatmaya başladı, ilk gruptan koparak yarışı genelde 66. elit kategoride 28. bitirebildim. Eskişehir'den katılıp yükseklik farkını avantaj olarak görsek de nemi de hesaba katmak gerekiyormuş, Bir daha yarış olsa bir iki hafta önceden neme alışmak için Bursa'ya antrenmana giderim.
Anlaşılan sıcak bayağı etkilemiş seni, sıralama yerlerinde kötü değil ancak yaptığın antrenmanları bildiğim için daha iyi performans yapabileceğini biliyorum. Kısmet birdahaki sefere inşallah :)

@undefined Teşekkür ederim :) Aslında sıcaktan çok soğuk algınlığı, şu sıralar sıcak soğuk algınlığından daha güzel bir bahane :) Korona değilim :koptum: Beraber antrenman yaptığım bir nevi kaptanlığını yaptığım gençleri (16 - 20 yaşlarındalar) yalnız bırakmak istemedim. 40. km den sonra onlar tempoya devam ettiler, güzel dereceler çıkarttılar o benim için epey mutluluk vericiydi. Buruk bir yarış olmadı benim için :hhhhhh:

@trainspotting35 Hafıza kartı takılmaması fotoğraf makinesinde bariz hata verdirir, ben fondoda fotoğraf çekiyorum diyen adam da böyle bir hata yapacağını sanmıyorum. Kart bozulur falan anlarım da kart takılmaması olmaz ya

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@trainspotting35 Bunu en çok merak edenlerden biriyim. Grubun önünde nefes nefeseyken bir yandan da poz vermeye çalışıyordum :koptum: Hem yarışın 20. km'lerinde hem de Demirci köyü mevkisinde fotoğrafçı motor ile çekim yapıyordu. Yarışın sonunda bir fotoğrafım var ama sabit mi yoksa motordan mı çekildi bilmiyorum. Zaten tipimden belli fotoğraf çekildiğini görmediğim :komik:

SİNAN_ÇELİK_BURSA_GRAN_FONDO_2020-488.jpg

Yarış açlığından dolayı katılım çok oldu. 40 km ilk 100 beraber gitti. Hızlı bir yarış oldu. Asıl yokuşlar orta ve son bölümde olduğu için kaçış olmadı. Rota gerçekten çok iyidi. Bursalı olarak o kadar merkez ve trafiği yoğun yolları kapamaları bile büyük işti.

yarışa katılan arkadaşları tebrik ederim,yarışa katılmış olan kudret bey ile dragos sahilde tanıştım bursa gran fondoda uzuna katıldığını ,102 km 800 metre durmadan sürdüğünü anlattı ,yanlız 60-64 katagoride tek olduğunu kural gereği 55-59 yaş grubunda değerlendirildiğini anlattı,55-59 yaş grubunda 3 yarışçı olduğunu ,
kendisi ile dört olduğunu söyledi etabın zor olduğunu 8 km eğim olduğunu yer yer 9-11 eğimler ile boğuştuğunu dile getirdi yaşı 63 olmasına rağmen hiç göstermiyor desem yalan olmaz ,şahsen performans bisikletçisi değilim ,ama yarışlara ilgim vardır,,4 saat 9 dakika durmadan sürmek benim işim değil ama kudret kurtcebe' in işi olmuş 50 yaşımda olmama rağmen galba 1 milyon ekmek yemem lazım ,,,, aşağıda sağda kudret bey ,,
239993 dosyayı görüntüle

Son düzenleme:
@ahmet sabuncu Gerçekten efsane. Herşeyiyle orjinal ve iyi sporcu. Bir zamanlar burada da varmış. Fazla orjinal olduğu için kalmamış burada. Ayrılması kötü olmuş.
Vegan sevici bu platformda sadece kuzu eti yerim diyerek okları üzerine toplamış bir insan. Bildiğin King😎

Geri