Yol kenarındaki raylar ne yazık ki kapatılmamıştı. Halbuki bariyer koyabilirlerdi. Nötral startta öndeydim ve sürekli takır tukur düşme sesleri geliyordu. Birde araç düzensiz hızlanma yavaşlama yaptı. Özellikle rampalarda insanları zora soktu. Önden arkaya gelmeye çalışanlar sağa sola genişlettiği için grubu sağ taraftaki raylara düşende, rayların arasından kaçarım ben deyip düşende çok oldu. Onun dışında mezarlığın orada ki rampayı ve keskin u dönüşünü süpürmemişlerdi. Kumlar hala duruyordu. Virajda ekstra yavaşlamak zorunda kaldım. Benim gibi 39 ayna 25 ruble kullanınca da sert yeri ayakta çıkmak gerekiyor, kum yüzünden pati çeke çeke gücümüm yarısı başa gitti. Onun dışında güzel yarıştı, çok kalabalıktı. Yarışın ucuz olması ve uzun süreden beri ilk yarış olması hem genel katılımı artırdı hem de federasyon yarışlarına katılan fondolara pek katılmayan bisikletçilerde katıldı. Böyle olunca da en azından kısa parkur için eldeki planlar pek tutmadı. Kaçış grubu yoktu, kaçış pelotonu vardı resmen

Yarışın bir saat önce başlamasını isterdim çok sıcaktı. 40. km den sonra motor su kaynatmaya başladı, ilk gruptan koparak yarışı genelde 66. elit kategoride 28. bitirebildim. Eskişehir'den katılıp yükseklik farkını avantaj olarak görsek de nemi de hesaba katmak gerekiyormuş, Bir daha yarış olsa bir iki hafta önceden neme alışmak için Bursa'ya antrenmana giderim.