@Kudret Kurtcebe
Doğrudur Kudret Ağabey, ben bugün Ömerli'ye kadar hava kapalı olmasına rağmen 1 LT su içtim. Bir de yakıcı güneş (çünkü tam karşınızda) ile gidiş/dönüş 5 LT'lik bidon alsanız yeridir! Ben şahsen dün 10 LT'lik damacanayı yavaş ve dengeli bir şekilde arka bagajda taşıdım...
@Salih Dinçer
Kusura bakmayın yazamadım ama ben taksitle de olsa bu yoldan alacağımı aldım. Yarın sizleri bir kaç dakika görmek için tekrar antrenmana geleceğim sonra eve dönmeliyim mobilyacılar gelecek.
Yollara geklince:
Öncelikle genelde hız limiti 70 km. ve erken saatlere rağmen vızır vızır hafriyat kamyonu geçiyor. Oysa Polonezköy'de haftasonu belli bir yerden sonra girmeleri yasak. Burada ise Şile'ye kadar serbest olmalı. Ama bu önemli değil çünkü gidiş yolunun emniyet şeridi (en azından benim gittiğim yere kadar) büyük ölçüde geniş. Neredeyse bir şeritden fazla. Ancak dönüş yolu kötü (yamalı, herhalde eskisi) ve emniyet şeridi yer er azalıyor.
(link) (link)
1.foto: %10 eğimli yol ama alakası yok!
2.foto: Çekmeköy çıkışındaki çalışma, dönerken bu yol kullanılacak ise sağdan gidilebilir, şehre girmeye gerek yok...
Hava durumuna gelince:
Güneş doğunca ışığın belli bir şiddette ulaştığı her yere yağmur yağdını tahmin ediyorum çünkü yollar çok yoğun ıslaktı. Ama Ömerli'ye yaklaşınca kurudu. Ben uzmanı değilim ama herhalde güneş ile yağmurun bir ilişkisi var. Sabah ve akşamları ısı değişikliklerinde anında etki/tepki meselesi. O yüzden yarın belki yolları bizim için şöyle bir temizler. Zaten şimdi baktım Romanya üzerindeki fırtına dağılmış, rüzgar temizlemiş.
(link) (link)
3.foto: sabah 8 suları (Paşaköy'ün ilerisi)
4.foto: sabah 7,5 suları havanın durumu
Son bir not: Bu kamyonlar bazen yarışıyor! Bu dallamalara müsaade etmemek lazım, yolu boş bırakmamalı...
(link) (link)
5. foto: uzaktan dönüş yolu ve yarıştıkları an,
6. foto: yakında (5x zoom) dipdibeler soldaki geçemedi tabi...
Başarılar...