Scudo Sports

'' 3 temmuz şile 142 km '' evet yorucu ''

@Kudret Kurtcebe

benim günlerdir teklif etmek istediğim birşey var ama çok çetin veya aptalca bir fikir midir veya genel kabul görür mü emin değilim o yüzden çekiniyorum, ancak yine de içimde kalmasın,

diyeceğim, gidişi ve dönüşü farklı yollardan yapmak mümkün olur mu, mesela;

http://img705.imageshack.us/img705/9112/ille.jpg

Kayışdağı'ndan başlayarak kırmızı rotayı gidiş (75 km) ve mavi rotayı da dönüş (50 km) olarak çiziverdim. hani sadece bir alternatif ve en azından tek yönde trafiği biraz daha tenha olması açısından. onlarca farklı rota da çizilebilir tabii ki.... ve tabii yol hakkında hiçbir fikrim ve tecrübem olmadığını tekrarlayayım.

Scudo
murat bu parkur 200 km nin üstünde olur nedeni orda rampalar vardır ...ve buna hazır olan arkadaş olduğunu zannetmiyorum önce 108 km de ne olduğumuzu göreceğiz ayrıca yol yapımı varmış orda mecburen dikkat durumu evet bostancı ekibi bi aksilik olmaz ise 06.00 da hareket edecek 9 km sonra sizlen buluşacağız ordan mola yapmadan gideceğiz ......shell benzinciye kadar durmadan gideceğiz en çok 3 mola süre toplamı 2 dakikayı geçmeyecek saat tam 09.00 da benzincide olduğumuz an iş bitmiş demektir sıcaklara kalmayacağız saat 16.00 da çıkış yapılacak yukardaki rotaya 16.00 dan sonra girmek demek karanlıklara kalmak demek orda kaç rakım rampa var ben bilmiyorum açıkçası, dönüşte 14 rampa var onu biliyorum eğim 15 dir ....ömerli rampası sizlere hiç bitmeyecekmiş gibi gelecektir bu turun en zor yanı dönüştür ,,,malesef kestirme dönüş gidilen yoldur başka alternatif kısa yol yoktur ....
sadece ballıca yolunu biliyorum orda rampa vardır en ufak bi 6 eğim rampa bile bizim için dönüşte
bize fazla gelir benden söylemesi ...

http://img705.imageshack.us/img705/9112/ille.jpg

şileye girilmeyecek gibi duruyor yol güzergahı evet benim fikrimi sorarsan ben şunu derim mavi çizgiden gider kırmızıdan döneriz 09.00 da şile shell benzincide durmaca ama ordan saat 14.00 de harekete geçerek geriye kalan yolu sıcağa aldırmadan gideriz derseniz bu iş olur kırmızı yola 16.00 dan sonra giremeyiz karanlığa kalırız ballıca yollarında tek ışık yoktur ...

darlık ile ballıca arası düz yolda gitmek doğru öte türlü aşağıdan göçbeyli yolu varki yolu uzatmaca olur şimdi darlıktan sonra yol ayrımı var haritadan baktım ben sadece bıçkıdere yolunu biliyorum orada bol bol rampalar var ama araç az ...şimdi darlıktan sonra sol yan yoldan su merkezine geliyoruz su merkezinden sonra dik bi rampayı aldıktan sonra benim antreman yaptığım sahaya geliriz göçbeyli yolu asfalttır ama uzundur şimdi orda yol ayrılır stabilize dir ama inişli çkışlı rampalar vardır akabinde soldan ballıcaya gireceğiz o yol topraktır sert düz toprak evet ballıcadan sonra ben istikameti kurtköy pendik otoban yoluna çevireceğim istanbul bulvarı üzerinden ordan çok döndüm kaynarcaya ....diyorum ya 200 km üstünde gitmiş gibi bi yorgunluk olacak herkezde......

1- kudret kurtcebe bostancı ekibi....
2- murat semiz ....alemdağ ekibi...
3- bahtiyar alemdağ ekibi....
4- bugsbunny alemdağ ekibi...
5- derşan.. bostancı ekibi...
6- ömer doğan alemdağ...
7- soner --bostancı ekibi....
8- ismail ofli alemdağ ekibi...

alemdağ ekibi malzemelerini tamamlasın iç lastik pompa .....bir haftamız kaldı ....
önümüzdeki hafta bu topiği patlatacağız .....
en son çareler düşüneceğiz........

şimdi.................
bostancı saat 05.45 de toplanacak ve akşam erken yatacak.....
saat 20.00 de herkez yatağa çekilecek......
saat 04.00 de kalkacak ve kahvaltı edecek dört yumurta lor peyniri ile çırpın ..............yemek yemeden gelen yığılır ona göre ................

bir saat geçtikten sonra mide hazmedecek yediklerimizi ben saat tam 05.20 de evden çıkacağım ki hava karanlık olacaktır ......................

soner bi gün öncesindne kesin anadolu yakada olacan..............yoksa şansını kaybettiğinin resmidir ..................
derşan erken kalkacan elin mahkum erken yatacan tabi bu herkez için geçerli...............

snikırslar müthiş dört adet alacağım bide cevizli sucuk ve de su tabi...............
barlar pahalı.......................ama bi tane alabilirim belki.......................

evet 06.00 start cehenneme ölüm......................
alemdağ ekibi 9 km sonra ordayız meydanda bekleyin,,,durmadan hemen basacağız 06.30 alemdağ ekibi orda olsun hiç kimse için bekleme yoktur ..........................

durmadan 2 saat 41 dakikada yada daha az zamanda giden olabilir shell benzinciye ulaşılacak ....................benzinci soldadır ilk varan orda grubu bekleyecek ................

herkez toplanınca 700 metre sonra soldan dalacağız şileye ordan sonra zati bi şey kalmıyor dönüş aynı yoldur

saat 16.00 şileden çıkacağız 09.00 dan 16.00 ya kadar isteyen denize girer tabi duş alacak, krem alın havlu alın ..................denize girilecek yere götüreceğim sizi....

serinliği aldıktan sonra bisiklet ile dönüş iyi olacak gibime geliyor ben sadece bisiklet pantolon ile gireceğim ..................

evet dönüş 14 rampa eğim 15 dir duyurulur ............................

Alternatif parkur önerisi güzel. Yol çalışmalarının olması güvenlik açısından sorun. Benim tek endişem grup olarak gidilmeyecek olması. Dediğiniz gibi bu parkur belki de İstanbul'da yapılabilecek en çetin ve koşullardan ötürü tehlikeli bir parkur. Dönüşte yorgun da olunacak bu haliyle hata yapma riskini de getirecek. Tabi ki herkes eşit değil hız farkları olacaktır ama en azından 3'er kişilik birbirinden ayrılmayacak gruplar yapılamaz mı güvenlik yardım yol bulma destek vs. açısından ?

Ben gelirsem Avrupa'dan geleceğim. Alemdağ buluşma noktasına arabayla gelirim akşam da oradan evime dönebilirim şehiriçine girmeden.

ben yol bisikleti ile katılmayı düşünüyordum. stabilize ve bozuk yollar benim için çok zor olacaktır. bu yüzden rota hakkında tam bir bilgi edinmeden yola çıkmam yanlış olur diye düşünüyorum..

@ismailofli

yol bisikleti ile gelebilirsin ismail yalnız kenanın dediği gibi yol tamiratı var orda kemaller elle geçmişler demeki dar bir alanda yol tamiratı var bu tümü için geçerli değil şilenin .....

@Çagatay Çimşit

b grubu alemdağ grubudur haritada verildi meydanda sat 06.30 da toplanacak alemdar grubu biz orda kimseyi bulamaz isek 5 dakikadan fazla bekleme yapmadan yola devam edeceğiz .....
ayrıca bizim üstümüz bi grup gelebilir belli değil onlar ıron man grubudur süratleri 40-50 km olabilir yol bisikleti ile.....

b grubu ,,,,,

buluşma yeri saat 06.30 ,,,alemdağ grubu yukardaki haritada olacak ,

1- murat
2- ismail
3- ömer
4- çağatay
5- bugsbunny
6- bahtiyar.........

a grubu ...
bostancı hareket saat 06.00 ....

1- kudret
2- soner
3- derşan

ultra ıronman ler

1- aytekin erzan
2- onur berberci........

yolla gelirler..............ama belli değil......

avrupa yakadan gelecekler

1- ya araba ile geleceksiniz bostancıya
2- yada erken yatıp saat 04.30 da metrobüse binip en son durakta söğütlüçeşmede ineceksiniz....ordan 10 km pedal basıp bostancı adalar iskele önüne geleceksiniz....
3- yada bi gün öncesinden anadolu yakada kalacaksınız....
4 -son olarak alemdar ekibine dahil olmak için gene araba ile yukardaki meydana geleceksiniz başka alternatif yoktur,,,,,,
gemi memi işlemez ...

off sabırsızlıkla bekliyorum ya.................................................boya badana olaylarına girdim çıldırcam :D

@sonEr´´

soner boya badanalar bitsin cumartesi akşamı, bence son vapurdan bi önceki ile karaköyden kadıköye gel ...

cumartesi akşam bitiriyorum..önce balat'a geçicem..ordanda karaköy vuppp vapurla kadıköy..sonra kankacığıma geçerim vee sabahhhhhhhh vınn :) makarnaları hazırladım... :)

@sonEr´´

eyü eyü......
snikır al acaip bi olay o ...mopaş ta olması lazım tanesi bir ytl...
bu arada kartepeye gelse idin sen tırmanış yarışında iyi bi derece alırdın ben 8 den 9 una düşerdim büyük ihtimalle,,,,, 13 kişi idik sekizinci oldum 14 km rampa kuzu yaylasına kadar durmadan çıkmaca oraları biliyorsun soner ....
yabancısı değilsin bide o sıcakta çıktık tepemizde güneş 28 derece idi....
bu şile bana kolay gelecek artık...
2 ağustos 2009 daki derecem bir saat 52 dakika tepede güneş yoktu yalnız ..bu sefer bir saat 58 dakika 6 dakika çuvallama olayı ....
artık pilimiz bitiyor

:) :) :) :) :) :) :) :)

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg

Sunday 7/3/2011
Sunny, warmer and humid
High Temperature: 30°C
RealFeel: 36°C

26 haziran ......itibariyle accudan şile hava raporu....................
hissedilen sıcaklık tam 36 derece detaylar belli değil,,,,,
saat saat ise cumartesi akşamı netleşir ,,,,,
sabah sıcak olmaz ama 09.00 dan itiberen sıcaklık başlar,,,,
saat 16.00 da 36 dereceyi görme olayı..................

1- kudret kurtcebe bostancı ekibi....
2- murat semiz ....alemdağ ekibi...
3- bahtiyar alemdağ ekibi....
4- bugsbunny alemdağ ekibi...
5- derşan.. bostancı ekibi...
6- ömer doğan alemdağ...
7- soner --bostancı ekibi....
8- ismail ofli alemdağ ekibi...

sekiz adam kesin geliyor.............sıcağa ve cehenneme hoş geldiniz ...dostlar ..............kesin denize gireceğiz ve duş alacağız ve böylelikle yorgunluk gidecek bu gerekli.............

@Anıl İZCİ

hoş geldin anıl ..17 yaşındasın......genç dinamik evet .....bu turun zorlukları nedir ...
başta erken kalkacan iç erenköyde isen biz seni kayış dağı caddesinden alırız bana önce cebini yaz seni ararız kayış dağı caddesinden devamla, gümrükten giderek alemdağ caddesinin orda diğer arkadaşları alacağız bu turun zorluğu bi günde 160 km ye denk olmasıdır ,bu gezi değil acıdır yani zordur, parkur dönüşte 14 adet rampa eğim 15 ,bir tanesi çok uzun ısı 36 derece arkada kalan beklenmeyecek, senin nasıl bisiklet kullandığını bilmiyorum aramızda süratli bisiklet kullananlar var , eğer süratli deği isen seni b grubuna transfer ederim yani alemdağ grubuna bu performans isteyen turdur pek gezi amaçlı değildir .....

Sedona 741 kullanıyorum. Üstünde şehir lastikleri var. Kendime güveniyorum ama sizin tecrübelerinize göre haraket edebilrim...

@Anıl İZCİ

anıl ben seni b takımına transfer edeceğim onlar ile pedal basacaksın çünki a takımındaki üç kişi süratli gidecek ...bizlen alemdağa kadar gelir orda b grubuna seni emanet ederim akabinde süratli bi biçimde 2 saat 41 dakika gibi bi süre ile durmadan basacağız ....kısa mola olur ...çok az,,,, grup giderken kopacağı için a ve b takımları baştan oluşturuldu bu tur zor ben derim ki sen 10 temmuz bostancıya saat 08.30 da gel polinez yaparız önce zordan başlama polinez turu 70 km dir ama rampalar cabası ..

@Kudret Kurtcebe

hocam foruma yeni üye olmuş biri olarak öncelikle organizasyondan dolayı tebrik ediyorum sizi..

ben sadece gruptakilerin genel olarak bisikletlerini öğrenmek istiyorum. yani gruptaki bisikletler genel olarak üst sınıf mı? hani şu fiyatları 2000-3000 dolar olanlardan mı?

bunu sormamdaki sebebi 18 kglik market bisikletimi 14 kglik bir bisikletle yenileyip uygun zaman olursa aranıza katılmak.

@Kudret Kurtcebe

Öyle bir seçeneğim var ise eğer b grubuna katılmakyı tercih ederim. Gidiceğimden ailemin haberi olucak zaten. En kötü şartlarda baba yol yardımı ararım:D

@refah terzi

refah bey durum şudur benim bisiklet bana tam 5250 ytl ye mal oldu karbon large gövde 10 kilo bu bisikletin değeri uzun yolda belli olmaktadır evet yormuyor rampada kuş gibi yalnız genede şunu söylerim size öyle arkadaşlar tanıdımki bianci ile polineze geldiler ve yorulmadılar 15 kilo bisiklet ile ve hatta üzerine bi 10 km daha gittiler tabi bu tip arkadaşlar nadirdir herşeyin başı çalışma kiminin altında 12 kilo vardır ve 200 km yi çok kısa zamanda gider kimisi ise performansı düşüktür konaklamalı gider kimisi ise 12 saatte tamamlar yani insanların performansları bir değildir genelde gençler daha şanslıdır çalışma yaparlarsa ve de bilinçli bi şekilde beslenmelere de dikkat ederlerse kendilerini geliştirirler,, ülkemizde bisiklet antrenörü yok gibidir, bu işin okulu yok malesef ben 6 senedir bisiklet üstündeyim hafta 3-4 gün ve bütün tecrübelerimi gerek trafikte gerekse uzun yollarda paylaşmaktayım şimdi 18 kilo fazla tabi bu ağır bisiklet sizi yorar rampada ama onunla düz yollarda çalışırsanız akabinde 12 kilo bi bisiklete geçtiğiniz vakit çok süratli gidersiniz genelde 10-12 kiloluk bisiklet ile antreman yapılır ve akabinde 8 kilo dağ bisikleti ile bir canavara dönüşürsünüz bu işin rajonu budur ama birazda tuzludur bu iş..

@Anıl İZCİ

anıl özelden 50 mesaj doldurmadan mesaj atamıyorsun burda ,onun için sen bana cebini yaz seni arayacağız ,ama bu tur için erken yatacaksın sabah kahvaltını güçlü yap aç karnına gelme sakın bayılır kalırsın seni iç erenköyden alırız mezarlığın orda bekle biliyorsundur umarım ,sanayiden sonra orda ,çeşme var iç erenköy mezarlığı ,çeşmede bekleyecen, sen orda saat 06.30 da ol bekleme yapmayız darılmaca yok..

Geri