Scudo Sports

2pistonluyla 4 pistonlu frenlerin arasında fark varmı fren mesafesi olarak

ibt1994

Aktif Üye
Tepki
19
arkadaşlar genelde enduro downhill üzerinde gördümüz 4. 6 ve8 pistonlu fren sistemleri var normal mtb bisiklete 4 pistonlubir fren sistemi taksak bi fark yaratırmı tabi bide arka çatalı kırarmı ? bilgiler için teşekürler şimdiden :D

Scudo
Downhill hollerde daha ziyade kullanıyorlar çünkü aşınma ve bisikletin ağırlığını tartmak zorunda frenler...

fark kesinlikle yaratır emin olabilirsin.fakat o farka ihtiyacın var mı.çünkü 2 pistonlu hidrolikler bile en dik inişlerde mükemmel derecede performans sağlıyor 4 pistonluyu kullanmadım fakat performansını hayal edebiliyorum.çatalı kırar mı sorusuna gelince ona yorum yapamayacağım daha tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır...

Iyi bir downhill kadrosu 5kg ve üstü bunlara kullanılıyor. Bizim kadrolarımız 1.5 kg =) tak istersen

merhaba, fren mesafesi olarak oldukça iyi ancak güçlü olduğu için de daha hassas. kadroyu kırma konusuna gelince, 1 sene kadar 4 pistonlu saint frenleri sabit kadroda kullandım arkada 160mm rotor ile önde 180mm ile, ben bir sorunla karşılaşmadım. ancak sabit bir kadroda arkada daha büyük bir rotorla sorun yartabilir.

Geri