Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Scudo
Buldum zaten iç işleri bakanlığının genelgesinde 13. Maddede yazıyor 🙂262838 dosyayı görüntüle
Arkadaşlar bu maddeye istinaden bağlı bulunduğunuz Mülki İdare Amirliklerinden özel izin almanız gerekiyor. Hayvan Hakları Dernekleri yerel mahalde görev yapanlarda yardımcı oluyorlar. Belediyeler de yardımcı oluyorlar. Kafanıza göre işlem yapmayın kesinlikle yardımcı oluyorlar. Hem sporunuzu yapar hemde insani görevinizi sorunsuzca yaparsınız.
Evet , bu kutlu ayda sorumluluğumuz altında yaşayan hayvanlara yapacağınız yiyecek yardımlarını Allah kabul etsin. Keseniz her daim bereketli olsun. 😍 :harika:

Bugün 32 km esenkent ve tüyap arası gittim. Hatta ilk kontrol noktası opetin orada idi. Özellikle geçtim. Selam verdim. Memur arkadaş selam verdi. 2 zabıta aracı 1 polis aracı geçti güzergahta kimse sormadı bişey. He saatte ort 23 km hızla bulaşırsa bu covid ne diyim artık. 3 adette köpek besledim arayı düzeltiyoruz :)

Arkadaşlar bu maddeye istinaden bağlı bulunduğunuz Mülki İdare Amirliklerinden özel izin almanız gerekiyor. Hayvan Hakları Dernekleri yerel mahalde görev yapanlarda yardımcı oluyorlar. Belediyeler de yardımcı oluyorlar. Kafanıza göre işlem yapmayın kesinlikle yardımcı oluyorlar. Hem sporunuzu yapar hemde insani görevinizi sorunsuzca yaparsınız.
Evet , bu kutlu ayda sorumluluğumuz altında yaşayan hayvanlara yapacağınız yiyecek yardımlarını Allah kabul etsin. Keseniz her daim bereketli olsun. 😍 :harika:
İzin almaya gerek var mı? Gerekli maddeyi ve sokak hayvanlarını beslemeye gittiğimi kanıtlasam itiraz edebilir mi polis?

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
İzin almaya gerek var mı? Gerekli maddeyi ve sokak hayvanlarını beslemeye gittiğimi kanıtlasam itiraz edebilir mi polis?
Sorun çıkarmazlar. Fakat uyarıda bulunurlar. Sonuçta izin belgesi ibraz etmek zorundayız. Mülki İdare Amirlikleri , Belediyeler ve hayvanlarla alakalı Özel Dernekler bu işleri aralarında paylaşarak yıllardır yapıyorlar.

Arkadaşlar bu maddeye istinaden bağlı bulunduğunuz Mülki İdare Amirliklerinden özel izin almanız gerekiyor.
Abi eski kısıtlama genelgelerinde besleme işini gönüllü de yapsak izin almamız isteniyordu. Ancak yeni genelge için izin şartını kaldırmışlar. 28 Nisan'da İçişleri, sıkça sorulan sorular için cevaplar yayımlamış. (link)
Buna göre sokak hayvanlarının beslenmesi için herhangi bir izin belgesi ibrazından vazgeçilmiş. Yalnız o güne ait beslemeyle ilgili fotoğraf/video kanıtı gösterilmesi yeterli görülecekmiş.

Abi eski kısıtlama genelgelerinde besleme işini gönüllü de yapsak izin almamız isteniyordu. Ancak yeni genelge için izin şartını kaldırmışlar. 28 Nisan'da İçişleri, sıkça sorulan sorular için cevaplar yayımlamış. (link)
Buna göre sokak hayvanlarının beslenmesi için herhangi bir izin belgesi ibrazından vazgeçilmiş. Yalnız o güne ait beslemeyle ilgili fotoğraf/video kanıtı gösterilmesi yeterli görülecekmiş.
Evet , kolaylıklar sağlanacaktır ibaresi net olarak anlaşılıyor. Ben eski uygulamada değişiklik çok olmamıştır diye yorum yapmıştım. Özür dilerim ve ikazınız için teşekkür ediyorum. Yapılan hayvan beslemelerin video veya fotoğraf kaydını isterler. Bunu unutmayın yeterli.
Bu süreçte alınan en isabetli karar olmuş. :harika:

bu genelge yayınlandığınında e-devletten başvurular yapmaya çalıştım. İş için il değiştirmem gerektiği için hem çalışma hem de seyahat iznine başvurmaya çalıştım.
Ama sistemdeki yoğunluktan dolayı 30 nisan cuma günü sadece seyahat'e başvurabilmiştim, 3 mayıs tarihi için.

1 mayıs cumartesi günü de hem çalışma izni için, hem de 3 mayıs - 17 mayıs tarihleri için seyahat talebinde bulundum...

2 mayıs pazar günü, çalışma izni geldi.
2 mayıs pazar günü ilk seyahat izni talebine, "Talebiniz reddedilmiştir. e-başvuru üzerinden alacağınız görev belgesi, sgk kaydı ve gideceğiniz yerden davet yazısını eklemeniz gerekmektedir. " şeklinde red geldi...

az önce de ikinci seyahat talebine şöyle bir red geldi : "Seyahat talep tarihiniz geçtiğinden başvurunuz işleme alınmamıştır."

Bugün çıkıp sürdüm jandarma yolu kesmişti gördüm geri dönebilirdim.Ama dönmedim hem sorayım nasıl bir uygulama var merak ettim.Jandarma “bu denetleme çok sıkı değil geçip sürebilirsiniz “dedi.Ama arada sıkı denetleme yapabiliriz dikkat edin dedi.Ben de tek başıma sürüyorum merkezdede değil arazi yerleşim yeri dışında sürüyorum dedim.Yani adamların insiyatifine kalmış.Ama tek çıkıp arazide sürene birşey diyeceklerini sanmıyorum .

Bugün çıkıp sürdüm jandarma yolu kesmişti gördüm geri dönebilirdim.Ama dönmedim hem sorayım nasıl bir uygulama var merak ettim.Jandarma “bu denetleme çok sıkı değil geçip sürebilirsiniz “dedi.Ama arada sıkı denetleme yapabiliriz dikkat edin dedi.Ben de tek başıma sürüyorum merkezdede değil arazi yerleşim yeri dışında sürüyorum dedim.Yani adamların insiyatifine kalmış.Ama tek çıkıp arazide sürene birşey diyeceklerini sanmıyorum .
hiç belli olmaz... Mesela ormanda tek başına serinlemek için suya giren adama ceza kesilmiş. Kaçıp düz duvara tırmansa da, cezadan kaçamamış...

(link)

apartmanın etrafında mahallede yokuş in çık yaparak bisiklet sürüyorum sorun olmuyor.

Dün Avcılar - Ortaköy turu yaptım. Yaklaşık 10 kadar kontrol noktasından geçtim. Polisler arabaları durdururken beni bıraktılar hiçbir kontrol noktasında durdurulmadım. Sonuç olarak 70km tur yaptım hem de nispeten sakin bir sahil yolunun tadını çıkardım.

Haftasonları özel memurlardan gruplar oluşturmuşlat daha fazla denetim olacakmış dikkatli olun. Özel memur dediğim de yani bayaa kaymakamlıkda çalışan memurlar dolaşıp ceza yazabilecek

Dün Avcılar - Ortaköy turu yaptım. Yaklaşık 10 kadar kontrol noktasından geçtim. Polisler arabaları durdururken beni bıraktılar hiçbir kontrol noktasında durdurulmadım. Sonuç olarak 70km tur yaptım hem de nispeten sakin bir sahil yolunun tadını çıkardım.
sabahın erken saatlerindemi çıktınız yoksa gün içindemi sabahsa belki sıkıntı çıkarmıyorlardır

Günün hiç bir saatinde bir şey demiyorlar. Bu akşam çevirmede durup 1 tane trafik polisi ile bir şey konuştum. Adam 10 dakika kadar çevirmeyi bırakıp, benimle konuştu. Maltepe Sahil'deki, Tuzla yönündeki çevirme noktasıydı. 10 dakika boyunca benimle konuşurken bütün arabalar geçti. Lafın bir yerinde aklıma gelince, alakası olmamasına rağmen "bu arada iznim var" dedim. "Yok abi, onu sormadım" dedi. Sahil yolunda her akşam 5 tane çevirmenin içinden geçip gidiyorum.

Geri