Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Arkadaşımın firması "muafiyet kapsamında" değilmiş, E Devletteki sistemden öyle cevap alıyorlarmış,o nedenle 17'sine kadar şirketi kapattılar. Az önce gelen habere göre de yeni yayınlanan " eldeki manuel izin belgelerinin 7 Mayısa kadar geçerli olacak" genelgesi ile tekrar işe çağırdılar.
Yaptıkları hiç bir iş doğru değil,rezillik diz boyu..

Scudo
Polisten endişe ederken bu gece bekçilere denk geldik. Arkalarindan gittigim icin son anda sesi duyup döndüler ancak dur vs diyene kadar ilerlemistim. Kazasiz belasiz bir gece surusunu daha tamamladık 😇

Bu hafta sonu iki günde 300 km geride kaldı. Polislere selam verip geçtik. Kırsalda jandarma durdurdu. Biraz sohbet ettik. Bilgisiz gözükmemek için mevzuati sormadım ama Assubayın dediği "Hayat size güzel, millet dışarı çıkmak için bin bir çare arıyor, belge peşinde koşuyor." dedi. Bende bölgedeki hc tırmanışı işaret edip bir iki hafta şurayı tırmanmasak yarışta patlarız, yarış takvimi ertelenmeden devam, ayın 23'ün yarış var dedim. Gizli bir mevzuat mı var valilikle mi alakalı, spor bakanlığı ile mi alakalı çözemedim.

Bu hafta sonu iki günde 300 km geride kaldı. Polislere selam verip geçtik. Kırsalda jandarma durdurdu. Biraz sohbet ettik. Bilgisiz gözükmemek için mevzuati sormadım ama Assubayın dediği "Hayat size güzel, millet dışarı çıkmak için bin bir çare arıyor, belge peşinde koşuyor." dedi. Bende bölgedeki hc tırmanışı işaret edip bir iki hafta şurayı tırmanmasak yarışta patlarız, yarış takvimi ertelenmeden devam, ayın 23'ün yarış var dedim. Gizli bir mevzuat mı var valilikle mi alakalı, spor bakanlığı ile mi alakalı çözemedim.
Hayat sana güzel :) :harika: , senin kadar km yapmasam bile bana da güzel. Haftada 100 km anca yapabiliyorum.

Boşa tartışıp birbirimize kırılırken belli bir güruh balyalar içinde yüzüyor ortadoğu ülkesi coğrafya kaderdir adam akıllı bir bisiklet 30 bin 55 bin bandında en ölüsü 25 bin sağlam bir ekran kartı 39 bin oyun konsolu 10 bin kadere bak üzerine boşa bu hükümetle kaybolan 20 yıl biz çıkamıyoruz ama antalyada viskiler uçuşuyor havada otellerde görmediniz mi videoları keza bodrum Uludağ

Vergimi düzenli verdim, stopajımı tam yatırdım, vergi kaçakçısını eleştirmek benim hakkım.
Vergi kaçakçısını eleştirmeden önce, tonla vergiyi milletin sırtına yükleyenleri eleştirmek daha mantıklı olmaz mı?
Yani sırf vergi kaçakçısını rahatça eleştireyim diye alınan bir yığın vergiyi de sineye çekmek farklı bir şey...
Kurallar çözüm odaklı olmak zorunda. Dışarıda bisiklet sürmeyi savunan kişiler de aslında bunu söylüyor.
Getirilen yasakların virüsün yayılmasını önlemeye muktedir olmadığı...

Bu kapamaların hiç bir mantığı hukuku yok. Bazı gelişmiş ülkelerde maske bile takılmıyor çünkü oranın bilim adamları açıklama yapmış maske tak veya takma bu virus önünde sonunda bulaşıyor sadece maske çok az seni korur. Ayrıca adamların kısıtlamaları da insanların bireysel özgürlüklerine karışmıyorlar yani dışarda bisiklet sürebiliyorsun spor yapabiliyorsun. Bizde ise arabada tek başına maske takmayan adama ceza yazılıyor bu ne saçmalıktır?

Sildim.

Son düzenleme:
Screenshot_20210503-063605~2.png
Şu madde iyiymiş. Ufak bir paket kuru yemle antrenman yapılır sanki. Hem hayvanlara da faydamız olur. Az da beraber bir video çekilir mis. Her yerde sokak hayvanı olduğu için rota sıkıntısı da olmaz :D bisikletçi ve köpüş dayanışması için haydin bakam. Belki aramızın düzelmesine de vesile olur :srnsml:

Bu başlığın da diğer bir çok başlıkta olduğu gibi kapatılması gerekiyor. Bunu biraz ironi olarak söylüyorum çünkü birbirimizi ikna etmemizin pek imkanı yok. Hala lebaleb diyen, cenaze diyen, olayı yönetimi sevmemesine bağlayan yanıtlar yazılıyor. Açılsın bir devlet yönetimi başlığı, bu forum zaten devlet tarafından kapatılır ki bu da bir ironi ve şakadır.

Maske takmak gerekmiyormuş, bir iki sosyal medya hesabını takip edip ona göre yorum yapan arkadaşlarımızı da hiç anlamıyorum. Dünya maske ve mesafe ile virüs illetinden kurtuldu. İngiltere tam kapanma ilan etti, berbat halde iken şu an maske takmak bile zorundu değil. Hadi gidin orada sürün bisiklet bakın ne oluyor? Yapamazsınız, zira buna da bir bahaneniz olacak, orası sosyal devlet kurallar herkese eşit, devleti yardım yapmış şöyle böyle... İyi de konu bunlar değil.

Yasak kanunsuz; hangi ülkede kanunla sabit hale geldi yasak? Biz kime virüs bulaştıracağız, kendi halimizde sürüyoruz. Bunun gibi bahanesi olan binler sokaklarda, kapalı mekanlarda orda burda yasağı çiğniyor.

Hasılı; binmek isteyen binecek, buna engel olunamayacak. Ben haksız olduklarını, binmemeleri gerektiğini düşünüyorum. Ceza yerlerse üzülürüm ama ceplerinden para çıkacağı için bu zor dönemlerde, bisiklete bindikleri için değil. Bu düzenleme yönetenlerden bağımsız. Boşverin Bodrum'a gidenleri vesaire. Biz bu kurala uyacağız ki yanlış yapılanlanı eleştirme hakkımız olsun en azından ben böyle düşünüyorum.

ana fikir diyor ki, hastaneler lebaleb covid 19 vakası ile dolu. Allah korusun, bisikletle ilgili bir kaza geçirirseniz, alelacele acilde tedavi görürseniz, acilde geçireceğiniz ilk 20 dakika içinde enfekte olma şansınız yüksek. sizi geçmiş olsun diye uğurlayan sağlık çalışanlarına teşekkür edip sevdiklerinizin yanına döndüğünüzde, onlardan kronik hastalığı olsun olmasın birine virüsü taşıma olasılığınız var. bu virüs sebebi ile, 7.7 kg carbonated, 22 fiteslik alete virüsü bindirip eve yatıya getirmeniz istenmiyor kısaca. capisci?

askerde yakalanana kadar herşey serbettir kuralı vardı eskiden. orada sizi yakalayan komutandı. çarşı izninizi yakardı. burada virüs. komutan kadar insaflı olur mu olmaz mı bilemiyorum.
Sizce, İşe giderken bisiklet değil de minibüs- otobüs gibi toplu taşıma yahut firma servisi kullanan kişinin, virüs kapıp; virüsü yatıya getirme olasılığı, tek başına, kalabalıklara karışmadan, kimseye temas etmeden bisiklet kullanan kişiye göre az mıdır, çok mudur?
Bireysel bisiklet kullanımı yaygın olsaydı; toplu taşıma kullanan insanların yarısı bisiklet kullansaydı; sizce virüsün yayılma oranı azalır mıydı?

Çok güzel fikirlere katılıyorum burada. Özellikle toplu taşıma yerine bireysel bisiklet kullanılsaydı eminim ki rakamlar çok çok daha düşük olacaktı.

Benim tarafta çok sıkıntı yok ; üretim şirketi olduğumuzdan dolayı izin belgemiz vs e-devleteki belge de mevcut. Ev iş arası güzergahta mantıklı saatlerde sürebilirim . Bu sabah da işe bisikletle geldim akşam da döneceğim. Ofise bu yasaklar süresince de böyle yapmayı düşünüyorum.

benim kızdığım nokta kanunlara yada devlete karşı çıkmak değil kurallara tabi uyalım uyalımda bu kuralları çıkaranlar kendileri uymuyorki biz uyalım
biz gerçekten bu ülkeye devlete millete faydalı bir getiri sağlıyoruz nedir bu, gelişmişlik sosyalleşme turizm açısından güzel görüntü veriyoruz
hollanda işe bisikletle gidene para veriyordu bir ara biz bişey istemiyoruz bize biraz ayrıcalık tanısınlar yeter

Grup sürüşleri belki haklılık yanı olabilir ama tek başına yapılan sürüşlerin kime zararı olabilir.Birde bu cezaları yazmadan önce tam zamanında alabileceğin önlemleri alacan .Aşını getirecen.Ağaları pas geçip tavlasında domatesini satana yazarsan ,kendine kendi kalabalığına yazmazsan olmaz.Kaldı ki kısıtlamaya gidiyorsan insanlara temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek maddi desteği sağlayacaksın.Çok çelişki var çok.😉🚴‍♂️

Screenshot_2021-05-03-16-39-30-093_com.android.chrome.jpg
Çalışan nüfusun neredeyse 4 te biri etkileşim altındayken kimse gelipte burada bisiklet sürenlere polyanacılık oynamasın kusura bakmayın. Tam kapanma varsa pause düğmesine basalım ülkenin fabrikalar, kamu kuruluşları, gıda dahil kapatalım virüs bitsin.
Benim ülkemde turistler rahat rahat gezebiliyorken neyin kapanması Allah aşkına ya onların dışarda gezmesi yine bizim günlük vaka sayısımızi arttıracak neyin kapanması arkadaşlar.
Ülkecek her yer durdu da biz çıkmaya mı çalışıyoruz. Bu sözde tam kapanma altında gerçekten işe yarayacak mı bu kadar insan işine gücüne giderken. Ben 2000 kişilik büyük bir fabrikada 7 ay çalıştım 7 koca ay bir gün olsun durmadı mesaisi olsun bilmem nesi olsun yasaklar durduramadı. Neden çünkü büyüklere gücü yetmiyor yukarıdakilerin.
Buradaki çoğu bisikletçinin yakındığı nokta, dediğim gibi ülkenin çoğu işe giderken gerçekten bunun işe yaramayacağıdır.
Tam kapanalım ama kapanacaksak devlet benim evde durdugum sürece al kardeşim biz kapattık ama bunla geçin diyebilecegi bir yardım daha görmedik. İnsanların psikolojisi bozuk her gün intihar haberleri duyar olduk merak etme sen ben Bisiklet sürüyoruz diye de özenip çıkmazlar. Bu ülkede sporu ÇOK seviyoruz çünkü değil mi?

Daha öncede söylemiştim bizlere izin sağlanacaksa kıytırık lisans değil bütün ekipmanları ile birlikte olduğumuz için muaf olmamız lazım. Kaç kişi gidipte bu ekipmanlara para harcar uğraşır. Zaten bunları alan adam gerçekten spor peşindedir belli yani.

Sonuç olarak bu virüs bitsin istiyorsak böyle bir kapanma ile olmaz bunu herkes biliyor. Sadece günü kurtarırız 😊 (yıllardır olduğu gibi) Elin turisti cirit atarken ülkenin bir çok sektörü çalışırken neyin kuralı neyin kafası ?

262750 dosyayı görüntüle
Şu madde iyiymiş. Ufak bir paket kuru yemle antrenman yapılır sanki. Hem hayvanlara da faydamız olur. Az da beraber bir video çekilir mis. Her yerde sokak hayvanı olduğu için rota sıkıntısı da olmaz :D bisikletçi ve köpüş dayanışması için haydin bakam. Belki aramızın düzelmesine de vesile olur :srnsml:
Sen nasıl bir kralsın ya 😃 Evde içim daralıyordu nasıl çıksam diyordum ve bunu gördüm, yarından itibaren yollardayım artık 🙃

Sen nasıl bir kralsın ya 😃 Evde içim daralıyordu nasıl çıksam diyordum ve bunu gördüm, yarından itibaren yollardayım artık 🙃

@Emirhan.k sen yine de bu ilgili metnin aslını bulup çıktısını al yanına da, soran eden olunca gösterirsin dayanak olarak..

Geri