Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Scudo
Hukuksuz bir sokağa çıkma kısıtlaması ile kırmızı ışıkta durma, vergi ödeme gibi şeyler kıyaslanmış ahahahaajsfhkadjlgsdf.
Orada anlatmak istediğim :Ben herhangi bir kurala uyuyorsam uymayanları eleştirmem de herhangi bir mahsur olmamalı anlamındaydı
Yoksa kapanma hukuki mi değil mi mevzusu değildi.

• Beğen
Tepkiler: mathhocam
Başkaları uymuyor, sündürüyor, savsaklıyor, işine geldiği gibi uyguluyor diye ben kendi adıma söyleyeyim kuralları esnetecek kuralları delmek için mantıklı mantıksız sebepler bulacak değilim.Kurallara uyuyorum diye de kendimi enayi gibi kusurlu suçlu gibi hiçbir zaman hissetmedim.Örneğin kırmızı ışıkta dururum durmayanı eleştirmek benim hakkım. Vergimi düzenli verdim, stopajımı tam yatırdım, vergi kaçakçısını eleştirmek benim hakkım. Kurallara kim hangi nedenle uymuyorsa yiyebileceği cezayı gözönüne almalıdır.
Kurallara uyulmazsa, kuralları herkes kendine göre yorumlarsa o toplumda düzen mi kalır.
Burada bisiklet sürmüyor diye birisine keriz, enayi yada başka bir yapıştırma yapan kesinlikle Pravakötör veya İnsanlıktan nasibini almamıştır. Bundan yana hem fikiriz.
Ben sürüyorum devlete ve kanunlara bir isyanım yok. Baştan beri virüsle bisiklet ters orantılı dedim ve bunu savundum. Ha ceza yazarlarsa bunu bilerek çıkıyorum. Aklı başında insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Birbirmizle ters düşmemiz gereken en son şeyin bisiklet olduğunu düşünüyorum.
Yarın iş yerine nasip olursa yine bisikletle gideceğim. Yarının bugünden farkının ne olduğunu kestiremiyorum. Bu arada , sosyal mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ediyorum.
Birde gerçekten spor yapmak ve gücümü korumak zorundayım. Yaptığım iş bunu gerektiriyor. Bununla alakalı net her hangi bir kanun maddeside çıkmadı. Allah akıl sağlığımızı korusun. Bedenimiz zayıf düşmeye başladı.

@hamlet2006 Random deniyor hocam.Alakasız,saçma ve aptalca bir şey görüldüğü zaman yazılıyor genelde
Ben çok iyi anladım.Benim tarzım değil. Ben karşı savı çürütmek, ikna etmek için çabalarım.Kuru kuruya "bu onunla alakasız diyerek" klavyeye rastgale basmam.Bu karşı fikre bir çeşit değer vermemektir benim gözümde.

Orayı boşverin, ana fikre odaklanın. :)
ana fikir diyor ki, hastaneler lebaleb covid 19 vakası ile dolu. Allah korusun, bisikletle ilgili bir kaza geçirirseniz, alelacele acilde tedavi görürseniz, acilde geçireceğiniz ilk 20 dakika içinde enfekte olma şansınız yüksek. sizi geçmiş olsun diye uğurlayan sağlık çalışanlarına teşekkür edip sevdiklerinizin yanına döndüğünüzde, onlardan kronik hastalığı olsun olmasın birine virüsü taşıma olasılığınız var. bu virüs sebebi ile, 7.7 kg carbonated, 22 fiteslik alete virüsü bindirip eve yatıya getirmeniz istenmiyor kısaca. capisci?

askerde yakalanana kadar herşey serbettir kuralı vardı eskiden. orada sizi yakalayan komutandı. çarşı izninizi yakardı. burada virüs. komutan kadar insaflı olur mu olmaz mı bilemiyorum.

Bisikletle ilgili kısıtlama veya yasaklarda Avrupa ülkeleri olaya farklı yaklaşmışlar:
(Geçen sene verilen kararlardır, şimdi nasıl bilmiyorum)
İspanya; Herhangi olası bir kaza anında hastanelerin yükü artmasın diye bisiklet sporunu yasaklamış.
Alman Hükümeti ise bisiklet sporunun virüse karşı iyi geleceğini düşündüğünden serbest bırakmış.
Alman Hükümetinin kuralları kulağa daha hoş geliyor. İspanya'nın koyduğu kuralın gerekçesi de çok mantıksız değil.
Ben kendi adıma söyleyeyim ben olaya mantıklı mı mantıksız mı, hukuki mi değil mi, sempatik mi değil mi olmasından ziyade koyulan kural ne olursa olsun buna harfiyen uyulması yönünde bakıyorum. Ben kuralların kişiden kişiye, durumdan duruma değişmemesi taraftarıyım

Geçen yıl kapanmalar ilk başladığında olaya çok idealist yaklaşıyordum. Ancak aradan geçen zamanlarda yaşananlar bende konulan kurallara güven sorunu oluşturdu. Hele kendi vatanımda yabancılardan daha kısıtlı kurallara tabi olmaya hiç bir şekilde ikna olamıyorum.

Arada hala dışarda nasıl bisiklete binerim diyenler vardı
Dışarıda tek başına sporunu yapandan zarar gelmez merak etme d vitaminin tam olsun ki virüsü daha hafif atlat. Hem obezite de virüsü daha ağır geçirme sebebi. Stres atacak etkinlik bulamayan insanın alkol tüketimi de artar ki fazla alkol tüketimi de karaciğere zararlı. Dışarı çıkıp tek başına egzersiz yapmayı yapmamaktan daha zararlı sananlar var ne desek boş.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
İşte tam olarak bu cümle Türkiye'de gerçekleşecek en son şeydir. :D
Ben üzerime düşen sorumlulukları mümkün olduğunca, yapabildiğim kadar yerine getireyim de; inşallah herkes de bir gün hakkıyla yerine getirir.Herşeyi dosdoğru yapamayacağımız muhakkak en azından bir sıfırdan büyüktür diyen başkaları da vardır, ki var.

Ben üzerime düşen sorumlulukları mümkün olduğunca, yapabildiğim kadar yerine getireyim de; inşallah herkes de bir gün hakkıyla yerine getirir.Herşeyi dosdoğru yapamayacağımız muhakkak en azından bir sıfırdan büyüktür diyen başkaları da vardır, ki var.
Ah ah umarım her şey istediğin gibi olur abim.
Geçen yıl kapanmalar ilk başladığında olaya çok idealist yaklaşıyordum. Ancak aradan geçen zamanlarda yaşananlar bende konulan kurallara güven sorunu oluşturdu. Hele kendi vatanımda yabancılardan daha kısıtlı kurallara tabi olmaya hiç bir şekilde ikna olamıyorum.
Yabancı dediniz de az önce Twitter'da şuna denk geldim:

IMG_20210502_214349.jpg
Bir İngiliz, bir Alman, bir Fransız ve bir Türk denize girmiş. Cezayı Türk'e yazmışlar.
Bu karede izni olmayan sadece kızım Dora var. Ceza yazılırsa o düşünsün bizim belgemiz var.

Videolar çok iyi ya. Zaten bugün çıkan turistlere PCR muafiyeti olayı ve vakaların her gün 5er bin düşmesi de müthiş olaylar. Arsızlık ve ahlaksızlık diz boyu olmuş bunlarda.

Başka bireysel sporlar ile bisiklet karşılaştırmaları bence dürüst değil, sırf argüman olsun diye söyleniyor, hiç bir bağlam yokmuş gibi sunuluyor. Bisikletin burada bariz farkı var. Ekipman olmadan yapılmayan, yapılma yeri dış mekan olan, spor başlangıcı ve bitiş yeri eviniz olan bir spor. (Bu nitelikleri pandemi bağlamında ve denetim bağlamında kendiniz değerlendirin.) Bu özellikleri sağlayan başka bir spor var mı? Paten, kaykay vb. belki. Bunları yapan ve lisans almış kişilere de tek başına olmak kaydı ile izin verisin zaten.

Kaza riski olması da ayrı bir durum, bu kadar vaka ve nüfusun olduğu bir ülkede (bisiklete binen & bisiklete binip kaza yapan & sağlık sistemine yük olacak ciddiyette kaza yapan & lisans çıkarmak için gidip uğraşmış) kombinasyonu nasıl bir olasılık ve oransal olarak durumu ne kadar kötü etkiliyor?

Lisans da işin başka bir boyutu, herkes alabiliyor ama herkes kullanabiliyor mu? Bisikletle ilgisi olmayan bir insan sırf dışarıda dolaşmak ve bir yerlere gezmeye gitmek için lisans çıkardı varsayalım. Bunun için yeni bir bisiklet alma maliyetine mi girecek? Diyelim ki ucuz bir bisiklet buldu. Spor amaçlı kullanılmadığı bariz olan eski ve ucuz, kaba tabirle "mahalle bisikleti" ile sürüş yapan birini kolluk kuvvetleri ayırt edemeyecek durumda mı?

Bence bisiklet bağlamında en büyük sorun grup sürüşü yapanlar. Araştırmalar gösteriyor, düşük hızlarda bile bisikletçiler arasında 20 - 30 m olması gerekiyor risk olmaması için. Grup olarak yapılan sürüşler yasak olmalı, ailenizle ya da solo sürüşler serbest olmalı.

Geri