Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Olimpiyat yolunda olan Milli Kadın Bisikletçimize, maskesiz bisiklete bindiği gerekçesi ile ceza uygulandı.
Bisiklet Fedarasyonu veya konu ile ilgili kurumların açıklamalarını dört gözle bekliyorum. Sporcu etiğinden dem vurup bir ceza daha vermezler umarım.

Scudo
Ben 2. denememde bugün 4. Kontrol noktasında durdurdu ekipler. Yarışmalar hariç yasak dedi. Ben görmedim sizi devam edin ama bize gelen bilgi bu yönde diye de ekledi. Bakalım bikaç gün sonra yine aynı güzergahı deneyeceğim ne derler.

Virüsü bitirmeye değil çoğaltmaya yönelik tedbirler alınsa, ancak bu kadar olunurdu 😄 yerli ve milli aşı diye Kasım sonuydu, Nisan dediler şimdi ağustos diyorlar reis Eylül ekim ayına işaret etti.. Atv nin de saab ın konsept ya da hatalı olduğuna karar verilen üretimsiz 2-3 konteynır önünde, yerli ve milli aracımız yollarda diye 10 yıl önce haber yapıyordu.. Yerli ve milli helikopterimiz de keza İtalya dan alındığı giii okunup üflensi ve adı atak kondu, güzel devşirildi.. Güney Kore tankına da öyle oldu.. Şimdi bütçe olmayınca da taksit taksit aşı alınıyor.. Sayı denkleşirse vurulmaya başlanıyor.. Aşının etkisi geçiyor vurulanların hiç vurulmamış gibi başa dönüyor.. Sahi, kefeni dantelliler vardı.. Nerede o arkadaşlarımız 😃 ölmeye geldik deyip de birini bile göremedik.. Vallaha kimse sallamayacak yasakları falan.. Hem tam kapanma diyorlar ve tam ı da vurguluyorlar ama sonra hafta sonu pazarları açıyorlar.. Neymiş, pazarcıların malları elinde kalmış.. Aynı şey, tekellerde de oldu.. Ulan karar vermeden önce düşünsene? Senin tarım bakanın, sağlık bakanın, ekonomi bakanın ne iş yapar? Çok hava atarlar, atamız FSM diye.. Bizim de atalarımızdan biridir.. Adam bir kelam etmiş,".. aklını kullanan kimse, konuşmadan önce düşünür... Aklını kullanmayan konuştuktan sonra... "diye, bunlar anca havasını atarlar.. Bu Konuda İmamoğlu na da trip atmışlar, dava açılmış falan.. Kendileri şehit cenazesinde tabuta dirsek yaslayıp mitinge dönüştürünce, şehit evinde, şehidin namazlığında namaz kılarken poz verince hiiiiç sorun olmuyor.. Yahu bizi kim yönetiyor? Bisiklet sürmek kadar erdemli, efendi hem geleceğe hem geçmişe taşıyan bir aracı kullanmaktan bile çekinir, korkar olduk.. Farkında msnz? 🤤

İnsanları sözde tam kapanma ile kısıtlamak ve 15 inden sonra bazı ülkelerden gelmişte pcr testi dahi istememek hangi mantıklı yasak dedirtiyor. Birde cuma günü tarak, çay bardağı vb alımı yasaklanacak fakat cumartesileri pazarlar kurulacak. Akıl tutulması. Bu ülke yönetilmiyor savruluyor. Bizde bu kadar saçmalığın arasında bisiklete binsekmi binmesekmi diye düşünüyoruz. Bezdik. Coronadan ziyade bu saçmalıklardan.

haziranı bilmem ama temmuz ağustosta açarlar sonra eylülün yarısına kadar, ekim kasım aralık, taa yaza kadar kapalı olur. Yani önümüzde 2,5 ay bisikletli günlerimiz olacak hadi yine iyiyiz:D

Ben bu kapanmaları artık döngünün bir parçası olarak görüyorum ülkenin başında bir yazılımcı var sankide bizde onun elemanlarıyız başlangıç ve bitiş belli fakat döngü bitişe geldiği zaman tekrar başa aynı elemanlar(yani bizim) üzerimizden devam ediyor :D Büyük bir sonsuz döngü içerisinde kendi döngümüzü oluşturarak sonsuzluktan çıkmaya çalışıyoruz sonuç ortada :D :D iç içe döngü yaşıyoruz. kısıtlamalar=>yasaklar=>normalleşme sonra tekrar kısıtlamalar şeklinde ilerliyoruz hayırlısı bakalım :)

Ben bu kapanmaları artık döngünün bir parçası olarak görüyorum ülkenin başında bir yazılımcı var sankide bizde onun elemanlarıyız başlangıç ve bitiş belli fakat döngü bitişe geldiği zaman tekrar başa aynı elemanlar(yani bizim) üzerimizden devam ediyor :D Büyük bir sonsuz döngü içerisinde kendi döngümüzü oluşturarak sonsuzluktan çıkmaya çalışıyoruz sonuç ortada :D :D iç içe döngü yaşıyoruz. kısıtlamalar=>yasaklar=>normalleşme sonra tekrar kısıtlamalar şeklinde ilerliyoruz hayırlısı bakalım :)
Umalım da bu yazılımcı while döngüsü kullanmamış olsun ve bu döngü sonuncusu olsun artık döngü kırılsın :D

İspanyol gribi, dünyada her 3 kişiden birine bulaşmış. Böyle bireysel sürerek bu süreci yavaşlatmayın. Şöyle bir bisiklet ile, yolda hiç tanımadık birine gel yanıma demek lazım. Cezaya çok takılmayın, yazılmıyor pek. Zaten asker olan babam, boş silah bin kişiyi korkutur, dolu silah bir kişi öldürür der. Ceza her an şarjörü takılacak boş silah gibi. Ancak emir gelirse o şarjör anında takılır. o zaman 3150 lira ile bisikletime bak şunu alırdım gitti 3150 lira demezsiniz umarım.

İspanyol gribi, dünyada her 3 kişiden birine bulaşmış. Böyle bireysel sürerek bu süreci yavaşlatmayın. Şöyle bir bisiklet ile, yolda hiç tanımadık birine gel yanıma demek lazım. Cezaya çok takılmayın, yazılmıyor pek. Zaten asker olan babam, boş silah bin kişiyi korkutur, dolu silah bir kişi öldürür der. Ceza her an şarjörü takılacak boş silah gibi. Ancak emir gelirse o şarjör anında takılır. o zaman 3150 lira ile bisikletime bak şunu alırdım gitti 3150 lira demezsiniz umarım.
Bireysel sürerken bu süreç nasıl yavaşlatılıyormuş merak ettim açıkçası.

(link)

bu haber burada dursun. tarihe not düşmüş olalım. "Turkey Unlimited. Now available without Turks," başlığını da şöyle koyalım... çok güzel vatan ama halkı için değil. halkının tek yapması gereken bir adamı ve saltanatını beslemek için çalışıp vergi ödemek...

Amerika'da marketlerin eczane bölümüne gidip istediğiniz 3 aşıdan birini ücretsiz olabiliyorsunuz. Türkiye'de ise marketlerde pil satışı yasak. alkol reyonlarına bant çekilmiş durumda.
Uğur Şahin'in bize Biontech aşısını karsız vermek istemesi ama hükumetin aracı kurum olmadan almak istememesi... Birilerinin rant yiyemediği için satışın gecikmesi... (Bizzat Uğur Şahin açıkladı)
Almanya'da tam kapanma sürecinde ikametinizin 5 km çapındaki alanda bireysel spor yapmak serbestti...
Her şeyi alt alta dizince sürecin ne kadar kötü yönetildiği ve halimizin ne kadar içler acısı olduğu ortada...

Son düzenleme:
cezayı yazıyorlar. hatta bu forumda bağdat caddesinde turlayan bazı bisikletçilere yazmışlardı burdan paylaşılmıştı. İlk etapda yazmasalar bile dediğim dedik birine denk gelirsek vay halimize o zaman.(çıksam kesin ben denk gelirim.) Tamam cezaya itiraz var ama o borcun sende olması, her ay gecikme faizi işlemesi büyük stres kaynağa. Bu stresi yaşamaktansa evde yasakların bitmesini beklerim.

Bağdat caddesinde magaza gezer gibi bisiklet surersen cezayi yersin. Burada cikar surerim diyenlerin neredeyse tamami mumkun oldugu kadar kirsalda antreman amacli surus planlayanlar.
Ben karsiyakadan urla tarafina gitmiyorum sehrin icinden gecmemek icin, mecburen cok ruzgarli nispeten daha az keyifli foca tarafina gidiyorum. Bu sekilde ceza yemeyecegimden adim gibi eminim.

İstanbul'un kenar semtlerinde bile, en yakın kırsal 30 km sonrasında başlıyor. Mecburen büyükşehirlerde yaşayanlar merkezi yerlerden geçecekler, bu da çevirmeye takılma ihtimali demek. Sizin yüzde doksanınızı bilmem ama büyükşehirlerdeki bisikletçilerin yüzde doksanı kırsala değil şehir içi turu için çıkıyor.

Merhaba arkadaşlar,
Antreman için Valilikten aldığım izinler iç işleri bakanlığı genelgesi ile iptal edilmiş. Bugün spor il müdürlüğünden aradılar. Bu şekilde aranan veya haber verilen var mı aramızda?

Merhaba arkadaşlar,
Antreman için Valilikten aldığım izinler iç işleri bakanlığı genelgesi ile iptal edilmiş. Bugün spor il müdürlüğünden aradılar. Bu şekilde aranan veya haber verilen var mı aramızda?
Forumda geçen hafta konuşulmuştu. Kısmi kapanma genelgesinde de tam kapanma genelgesinde de bisiklet için izin yok. Ancak ben de dahil olmak üzere çoğu forumdaş çıkıp sürüyor. Kontrol noktalarında çeviren olmadı şu ana kadar ama olmayacağı anlamına gelmiyor.

Geri