Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Cayır cayır biniyorum. O kadar kasmaya gerek yok. Eğer kaza yapar da ölmezsek mecbur bakacaklar. Oturduğun yerde de hastalanma riskin var ve hastalanınca bakmayacaklar mı?
Virüs 10 yıl devam edecek olsa bisiklet sürmeyecek misiniz? Evde sağlıksız bir şekilde hareketsiz hayat sürerek virüsün geçmesini beklemek daha bir acı.
Kimseyi rahatsız etmeden ve kimseye görünmeden 5-10 km hergün sürmenin bir yolunu bulmalıyız.

Scudo
Eğer kaza yapar da ölmezsek mecbur bakacaklar. Oturduğun yerde de hastalanma riskin var ve hastalanınca bakmayacaklar mı?
Koyunlarını tarlaların olduğu yerde otlatırsan koyunlarının tarlalara girme ihtimalini artırırsın.

Aynen öyle. Bu virusun biteceği yok. 10 sene geçse biz sporumuzu yapamayacakmıyız? Başka nedenlerle de hastaneye düşüp korona kapma ihtimali var. Bu işin sonu yok. Ama ben bir türlü cesaret edip çıkamadım bisikletle. 2 hafta önce ib hışımla çıktım polis çevirmişti. Şimdi de cesaret edemiyorum. Ama hafta içi her akşam git gel 25 km hedefim var bakalım. İftara yakın saatte olursa belki bana kimse ilişmez usul usul sporumu icra ederim:D:D

Screenshot_20210502-182956_Instagram.jpg
Yer sanıyorum İzmir Buca.
Doğru olan uygulama bu. Cezayı yazıyorlar.
Hep yazdım şimdi de yazıyorum.
Yakalanıp ceza yazılmıyor ise, yapılan uygulama keyfidir, yanlıştır. Kanuna ve genelgeye aykırıdır.

17 gün kapanacaksınız. Askere gittiğinizi 28 gün bisiklete binemediğinizi düşünün. Bisikletli tabur daha kurulmadı bizde. O hesap. Sizler bilinçlisiniz, ama demek ki bisikletlere dokanmıyolla o zaman birer bisiklet alıp akrabalara bisikletle akşam yemeğine gidelim diyen şark kurnazları hazırdır memlekette. Kurallara göre, bisiklete binerken yakalanıp, 3000+ lira ödeyen ilk kişinin haberlerini bekliyorum bu başlıkta.

262716 dosyayı görüntüle
Yer sanıyorum İzmir Buca.
Doğru olan uygulama bu. Cezayı yazıyorlar.
Hep yazdım şimdi de yazıyorum.
Yakalanıp ceza yazılmıyor ise, yapılan uygulama keyfidir, yanlıştır. Kanuna ve genelgeye aykırıdır.
Bütün kanunlari, genelgeleri, uygulamalari vs ayni sekilde savunuyor musunuz? Misal cok taze polisin mudahil oldugu eylemlerde goruntu almayi yasaklayan genelge cikti bunu da savunalim mi? Yada valilik alkol satışını yasakladi. Bunu da evet genelge çıkardı o yüzden kanuna uygun deyip savunalim mi?

Bakin ben polisin yaptigi hatali demiyorum ama bu forumda bile antreman yapan 3-5 bisikletciye Suleyman Soylu gibi oooohhhh ooohhhh diyeceksek vah halimize.

Bu konu özelinde ve genele giderek söylersek; Bisiklet kültürünün gerek ulaşım gerek hobi ya da spor amaçlı yaygınlaşması adına bir "pozitif ayrımcılık"yapılması gerektiği kanısındayım.
Camia olarak sivil inisiyatif ve baskı grubu oluşturmak ve dünyada benzer uygulamalar gibi haklara kavuşmak için birlikte hareket etmeliyiz.
Bakanlıklar,Federasyon, G.S.M. gibi muhataplarına temsilciler aracılığı ile taleplerimizi iletmeliyiz..
Bizler günah keçisi değil, bilinçli vatandaşlarız. Hepimiz aynı toplumda yaşayıp aile ve tanıdık bağlarımızla virüse karşı önlemlerimizi zaten alıyoruz.
Forumda bulunma nedenlerimizden biri bu kültüre bir katkı yapabilme çabasıdır...
Gelin bu bağlamda neler yapılabilir bunları konuşalım...

Bütün kanunlari, genelgeleri, uygulamalari vs ayni sekilde savunuyor musunuz? Misal cok taze polisin mudahil oldugu eylemlerde goruntu almayi yasaklayan genelge cikti bunu da savunalim mi? Yada valilik alkol satışını yasakladi. Bunu da evet genelge çıkardı o yüzden kanuna uygun deyip savunalim mi?
Çıkartılan kanun veya genelgeleri savunmuyorum !
Yine, kanun ve genelgeler ile ilgili herhangi bir olumlu olumsuz yorum yapmadım.
Şuan yapılması gereken bu.
Ailesinin geçimini sağlamak üzere dışarıda olmak zorunda kalan çöp ve karton toplayacılarına ceza yazılıyor.
Keyfi olarak bisiklete binenlerede yapılması gereken bu.

Şu saçma yasakları savunanları anlamıyorum. Şimdi fox tv de tayyip bey cenazelerde, halk parklarda, ales sınavı için millet iç içe, turistler geziyor halka yasak. Ve hala burada vay niye bisiklete bindin umarım ceza yersin diyecek insanlar var. Akıl tutulması yaşıyoruz. Yarın millet iç içe işe gidecek. Ve hala buna bu saçma uygulamalara rağmen buna tam kapanma diyen var.
Biraz öncede bunu gördüm. Yurtdışından gelenlere pcr testi dahi sorulmayacak. Ve biz tam kapanma dayız. Süper

Dosyalar

• 20210502_192536.jpg
    20210502_192536.jpg
    55,1 KB · Okunma: 38
Son düzenleme:
Kimse kusura bakmasın ama kendi ülkemde 2. sınıf insan muamelesi görüyorum.Turistlere her şey serbest kendi vatandaşına yasak,yabancılara her türlü kolaylık sağlanırken kendi vatandaşını insan yerine koymuyorlar.Beyefendi bugün cenaze namazındaydı.Hesapta 10 kişiden fazlası bulunamazdı ee hani ne oldu?Benim uyduğum kurala bir başkası uymuyorsa ne anlamı kaldı bu işin.1 yıldan beri tamamen kendimi eve kapatsaydım sporumu yapmasaydım eminim ki coronayı daha ağır geçirecektim.

lise biyoloji dersi gördüğüm zamanlarda sene 1990 idi. şimdi çoluk çocuğa karışmış olanlar daha doğmamış olabilir o tarihte. bir petri kabına bakteri ekerler ve sürekli besin verirler. bakteriler hunharca çoğalır ve bir zaman sonra ölmeye başlarlar. çünkü atıkları zehir etkisi görür ve bir petri kabında, bakteri popülasyonu dengeye ulaşır. neden kapatıldık muhtemelen işin siyasi, ekonomik ve bizim bilmediğimiz sağlık dışında sebepleri de olabilir. ancak, diz ameliyatı olması gereken annem, pandemi sürecinde ve tam bu kapanmadan 1 ay evvel, hayatını riske atmadan bir hastaneye - özel yada devlet farketmeksizin- yatıp ameliyat olma imkanına sahip değil.

nasıl, bir depremde, deprem olan bölgede eşi dostu akrabası olanlara erişmek istersiniz ama cep telefonu altyapısı tıkanır, hastaneler de benzer hesaplarla kurgulanır. izmir ile istanbul arasına 10milyon eşzamanlı telefon görüşmesini taşıyacak devreyi kursanız bile, misal bornovadaki baz istasyonunun 10 tanesi aynı anda 200bin eş zamanlı görüşmeye göre tasarlanmaz. eğer tasarlanır ise, bunun işletme maliyeti fazla olur. bu maliyet son kullanıcıya yansır. bizim ülkemiz gibi ülkelerde! zaten pahalı olan bu hizmetlerin üstü katmerlenir.

her ne kadar hasta garantili şehir hastaneleri açılsa da, bu tür bir saılgında, her vatandaşa bir yatak sağlanacak şekilde kurgulanmaz. Atatürk havaalanına yapılacak olan sahra hastanesinin akıbetini bilemiyoruz ama bu tür olağan dışı koşullar, bu tip olağan dışı uygulamalar içeriyor. bunun mantıksızlığı konusunda hem fikirim. ben de sizler gibi 48 saattir evdeyim. sadece sokaktaki kedilerimizi beslemek için 3 kez 5er dakka çıkmak zorunda kaldım o da kapımdan 20 metre öteye.

gelelim bisiklet kültürü mevzusuna. venezualla da olan biten yutuplara kadar düştü. adamlar petrol denizi üzerinde akaryakıt alamaz haldeler. hollanda methiyelerini de 3 gündür ballı börekli okuyoruz. kültür, Türkçesine ekin diyorlar, bir yere ekildikten, beslendikten sonra, oraya ait hale gelmesi sabır ve politika işidir. bunu bir kuvvet inatla uygularsa olur.

sizler bireysel olarak spor yapmak istiyorsunuz. yerden göğe haklısınız. yasakları anlamsız buluyorsunuz, dahası işlerine geldiği gibi uygulandığı kanaatindesiniz. ancak, mevcut sistem içinde, bir kaza geçirir ve acile gitmek zorunda kalırsanız, sizlerle ilgilenilmez ve bir daha bisiklet süremez hale gelirseniz, o zaman ne yapacaksınız? sağlık personeli arkadaşlarım, mümkünse hastaneye uğramayın diye sözlü bizleri uyarırken üstelik.

Bahane üretmeyin iki pedal atsanız sinirleriniz gevşeyecek. Ceza bekleyenlere İnşallah Allah o fırsatı göstermez. Bisikletli bisikletliye bu kadar hintlik düşünebilir. Ha ceza yersem gelir burada atarım. Sonrasında devam yine sürmeye.:)Az önce pide almak için 11 km yaptım mis gibi oldum. :koptum:

Yeni çizdim. Su-i misal örnek olmaz. (Hukukta, kişinin işlediği suçu başkalarının da işleyip ceza almadıklarını örnek göstererek kendini savunamayacağını belirten kural.)
KURAL TANIMAYAN.jpg

Başkaları uymuyor, sündürüyor, savsaklıyor, işine geldiği gibi uyguluyor diye ben kendi adıma söyleyeyim kuralları esnetecek kuralları delmek için mantıklı mantıksız sebepler bulacak değilim.Kurallara uyuyorum diye de kendimi enayi gibi kusurlu suçlu gibi hiçbir zaman hissetmedim.Örneğin kırmızı ışıkta dururum durmayanı eleştirmek benim hakkım. Vergimi düzenli verdim, stopajımı tam yatırdım, vergi kaçakçısını eleştirmek benim hakkım. Kurallara kim hangi nedenle uymuyorsa yiyebileceği cezayı gözönüne almalıdır.
Kurallara uyulmazsa, kuralları herkes kendine göre yorumlarsa o toplumda düzen mi kalır.

Olayı neden bisiklete indirgiyoruz ? Lisanslı olarak koşu yapan, açık su yüzen, kaya tırmanışı yapan , yürüyüş sporu yapan , atletizm yapan , golf oynayan (bu şekilde bireysel sporları çoğaltabilirim). Bana göre hepsine müsade edilmeli. Hatta ve hatta, bildiğiniz üzre spor salonları kapatıldı. Benim bildiğim yüzlerce butik ve Pt şeklinde çalışan spor salonu var. Bire bir ders yapılıyor. Onlarında bir an önce açılması gerekiyor.

Genel geçer sporcu mantığı, kardeşim ben dağ başinda bisiklete binsem ne olur ? Ben denize girip antrenman yapsam ne olur ? Ben allahın dağında kamp yapsam ne olur.

Hiç birşey olmaz.

Hep tek taraflı bakıyoruz olaylara.

Dandik bir lisansla( 85.000.000 kişinin çıkartabileceği çok basit bir belge) yasaktan muhaf olunur mu olunmaz mıyı tartışıyoruz.

Herkes özgür, isteyen istediğini yapar.

Geçenlerde radar cezası yedim. Kardeşim 110 benim için çok düşük bir hız. Niye ceza yazıyorsun diye itiraz edebiliyor muyum ?

Başkaları uymuyor, sündürüyor, savsaklıyor, işine geldiği gibi uyguluyor diye ben kendi adıma söyleyeyim kuralları esnetecek kuralları delmek için mantıklı mantıksız sebepler bulacak değilim.Kurallara uyuyorum diye de kendimi enayi gibi kusurlu suçlu gibi hiçbir zaman hissetmedim.Örneğin kırmızı ışıkta dururum durmayanı eleştirmek benim hakkım. Vergimi düzenli verdim, stopajımı tam yatırdım, vergi kaçakçısını eleştirmek benim hakkım. Kurallara kim hangi nedenle uymuyorsa yiyebileceği cezayı gözönüne almalıdır.
Kurallara uyulmazsa, kuralları herkes kendine göre yorumlarsa o toplumda düzen mi kalır.
Hukuksuz bir sokağa çıkma kısıtlaması ile kırmızı ışıkta durma, vergi ödeme gibi şeyler kıyaslanmış ahahahaajsfhkadjlgsdf.

Geri