Scudo Sports

26 Nisan 2021 Tam Kapanma Kararı

Herkese merhaba istanbul kadıköy sahil yolu operatör cemil topuzlu üzerinde bugün bisiklete çıkıpta çevrilen var mı? Açıkcası iznim var bir tur atmak istiyorum çevrime durumları nasıl bilen var mı?

Scudo
Eskişehir'deki durum

Kaymakamlıkla:
Sporcu: Lisanslı bisiklet sporcusuyum, fedarasyon takvimindeki musabakalara hazırlanmak için izin belgesi istiyorum.
Görevli: İzin belgesi vermiyoruz, gerek yok. Lisans belgeniz izin belgesi yerine geçiyor.

Durumu bilmeyen polis:
Polis: Arkadaşlar sokağa çıkma kısıtlaması var.
Sporcu: Lisanslı sporcuyuz, buyrun lisansımız.
Polis: Bu izin belgesi değil, kaymakamlıktan belge olmalı izin için.
Sporcu: Lütfen amirinize danışınız.
Amir: Arkadaşlar muaf gönderin.

Durumu bilen polis zaten hiç durdurmuyor.

Jandarma ile durum
Jandarma: Arkadaşlar sokağa çıkma kısıtlaması var.
Sporcu: Lisanslı sporcuyuz, buyrun lisansımız.
Jandarma: Buyrun arkadaşlar. Kolay gelsin.

Diğer yandan evden çalışan bir yazılımcı olsamda cebimde 7/24 geçerli sunuculardan sorumlu IT çalışanı belgesi var ama daha kimse sormadı.
arkadaşlar ankara da geçerli mi bu durum

Onarımda olan aracımı servis düne yetiştiremediği için teslimat bugüne sarktı. İzin işini riske atmayayım deyip kaymakamlığa gittim. İzin işlemlerinin sadece e-devlet ve 199'dan yapıldığını söylediler. Biliyorum ama ikisinde de muhatap bulamıyorum, dedim. Sisteme girene kadar art arda deneyin dediler. 😑 Sorun şu ki sabah 7'den beri e-başvuruya giremedim, sürekli hata... 199'a da 29 dakika sonra bağlanabildim nihayet. :acpsnr:
İlçeler arası izin vermiyoruz, kaymakamlığa gidin dedi telefonun ucundaki ses, zaten dönmüş olan nevrim yüzünden biraz tartışıp kapattım telefonu.

Riski göze alıp düştüm yola. Ne gidişte ne dönüşte bir tane kontol görmedim. (Tekirdağ/Muratlı-Çorlu arası)

Gördüğüm kadarıyla ilk gün için dışarıda çok az insan var ama araç yoğunluğu eskisi kadar olmasa da devam ediyor.

Telegram grubumuzda bir arkadaş 29 Nisan tarihli Görev Belgesi hakkında bir doküman paylaştı. Ben de herkese ulaşması adına buraya ekliyorum.

Buradaki bilgilere göre muafiyet kapsamındaki firmaların çalışanlarına verdikleri belgelerin geçerlilik süresi 2 Mayısta sona eriyor. Bu tarihten sonra e-devlet üzerinden alınacak Görev Belgesi ibraz edilecek, sorgulaması da yine online yapılacak.

Denetimler ne kadar sıkı olur orasını bilemem ama, "nasıl olsa bende şirketin verdiği izin belgesi var, kafama göre gezerim" diyenler haftasonunu iyi değerlendirsinler.

Dosyalar

• 4_5792111411266062794.pdf
    3,9 MB · Okunma: 61
e-devlet üzerinden, seyahat izni için yapılmaya çalışılan başvuru da tam bir fiyaskoya döndü...
Dün akşamdan beri deniyorum ama sürekli teknik arıza deyip başa dönüyor...
İşin daha ilginci, bir yazı yazıyoruz ve bizden pdf veya jpg formatında bir "dosya" eklememiz isteniyor. Bu evrakın ne olduğu belli değil. Herkes farklı formatta, farklı bir şey ekleyebilir.

Şimdi merak ediyorum, başvuru için yazdığımız yazı ve eklediğimiz dosya'yı bir AI mı değerlendiriyor? Ben öyle bir AI olduğunu sanmıyorum... O zaman tek bir olasılık kalıyor, bizim yaptığımız başvuru, bir insanın önüne düşüyor... O kişi bunu değerlendirip onay veriyor veya reddediyor... Bu hiç de teknolojik ve hızlı bir çözüm değil...

bir de bu izin talebi sadece günlük olarak yapılıyor... her gün için ben bu formu doldurup oradaki memurun onayını mı bekleyeceğim...

bizim gezme tozma kaçak tur işi bitti gibi. devlet memurlarına bile verilen belgede ikamet adresinden kuruma gidebilir yazıyorsa başka yerlerde yakalanmayın.

Bugün tam kapanmanın ilk günü ve oruçlu olmama rağmen korka korka Allah Kerim diyerek sürmeye çıktım.Güzergahımda sadece bir tane çevirme vardı onda da zaten 1 tane polis duruyordu selam vererek geçtim.Sürüş boyunca yanımdan 9-10 tane polis arabası geçmesine rağmen ne durdular ne de hop hemşerim nereye gidiyorsun dediler.Kısacası umduğum gibi bir denetim ve sıkılık yoktu.
FBD83B68-F605-421B-A8E4-B01C986A0A26.png

Bende bugün 20 km kadar iş yerine git gel yaptım. Sabah yada akşam her hangi bir uygulamaya denk gelmedim. İzin belgem yanımdaydı. Şehir merkezi ana baba günü gibi desem yanlış olmazdı. Tek sıkıntı kan şekeri düşmüş araç sürücüleriydi. :)

bende şehire gidip geldim yolda 3 çevirme sivil ve minibüslü atlı ve k9 lu polislere denk geldim hiç kimse birşey demedi uzun sahil şeridinde toplasam 20 kişiye denk gelmedim 2 tane yol 3 tane mtb li gördüm sadece karakoldaki polisler bile birşey demedi

Acaba aramızda "Emniyet Görevlisi" forumdaş var mıdır?
Onlara bir talimat verilmiş mi, yaklaşımları/refleksleri nasıldır?
Ben de bunu çok merak ediyorum. Burada taktikleri falan veriyorlar herkes de hiç mi polis amcalardan bisikletçi olanı yok? Bence tüm taktikleri ortaya dökmeyin de patlamayalım sonra.

Yazılan yorumları okudum. Arkadaşlardan ayrıntılı mesaj yazanlar olmuş.Geçiş noktaları ve orada görev yapan memur arkadaşların sayısı veyahut durum bilgilerini vermek Allah muhafaza güvenlik açığı oluşturur. Farkında olmadan ağır bir vebale sürükler bizi diye düşünüyorum.

Akşam bisiklet sürememeye üzülürken şimdi hepten kapandık...

• Üzgün
Tepkiler: M.İhsan
Polis ve bisikletci bir abimizle konustuk bugun. En azindan burasi icin polislere gelwn ek bir talimat olmadigini iletti. Sadece saglik bakani bugun Antalyada oldugu icin her kose basinda her trafik ışığında polis vardi. Hic görmediğim kadar çevirme vardi. 15 gundur hic cekinmeden surmeme ragmen bugun bira gerildim. Sabit kontrol noktalarina yaklaşırken ara sokaklara girip ileriden cikarak eve döndüm 😆 Yine bir 70km yaptik şükür gece gece.

Polis ve bisikletci bir abimizle konustuk bugun. En azindan burasi icin polislere gelwn ek bir talimat olmadigini iletti. Sadece saglik bakani bugun Antalyada oldugu icin her kose basinda her trafik ışığında polis vardi. Hic görmediğim kadar çevirme vardi. 15 gundur hic cekinmeden surmeme ragmen bugun bira gerildim. Sabit kontrol noktalarina yaklaşırken ara sokaklara girip ileriden cikarak eve döndüm 😆 Yine bir 70km yaptik şükür gece gece.
Strawa kaydı atmayı ihmal etme. Takip ediliyorsun. :harika:

• Beğen
Tepkiler: Bıyıkov
Belli mi olur düşerim şaşarım kaza yapıp hastanelik olurum.Zaten hastanelerin, sağlık görevlilerinin yükü ağır; bir de ben potansiyel yük olmayayım diye bisiklete binmiyorum.(Çalışma iznim var yakalansam ceza bile yemem.
Bisiklete binmeyi, spor yapmayı sizden az sevmiyorum, evde tıkanıp kalmaktan sizden az nefret etmiyorum.)

Geri