Scudo Sports

2020 Büyük tur yerine mega tur olur mu?

a.valverde

El Imbatido
Tepki
2.715
Degerli dostlar ,

Malumunuz , 2020 yilinda , bisiklet sezonu henuz acilmisken, kapatilmasi da bir oldu. Bir cok onemli gunluk yarislar , klasikler iptal oldu ve belki buyuk turlar da iptal olacaklar.
Ancak , sizce ; sadece bu sene icin , dogru bir tarih araliginda , yani CORONA Virus Tdf ve Giro birlestirilebilse , MEGA TUR olarak uzun soluklu bir takvim yaratilsa , her iki turun onemli etaplari , lojistigi de dusunerek birlestirilse ve bisikletci sayilari da , bu uzun soluklu yarisa yetecek sekilde artirilsa nasil olur ? yada bu sizce yapilabilir mi ?

bu konuda dun baska bir bisikletci dostumuz da , buna benzer bir dilegi , Matteo Trentin 'in twitter'da paylasmis oldugunu iletti.

"Why not organize only one GT this year? Start in Rome , passing through Madrid , finish in Paris. All the best on the start and a great way to reunite all the people with a bike race after this horrible time! (link)
To be more clear. Normal race leght. 21 stages , 7 FR stages , 7 IT stages , 7 ES stage , 2 rest. And most important : is one shot event. To restart all together. 2021 back on normal businness."

Scudo
Şu beladan kurtulalım da bu sene bisikletimiz eksik kalsın insanın tüm ömrü gideceğine bisikletsiz 1 senesi gitsin. Tam ortadan kalktı derken gizli taşıyıcılarla o tip ortamlarda yayılmayacağının garantisini kimse veremez. Tedavisi bulunduktan sonra ne yaparlarsa yapsınlar taraftarıyım. Tedavisi bulunmadan salgının önüne geçtik diye ipleri gevşetmenin anlamı yok bence.

Biz ne kadar duygusal yaklaşsak da bu organizasyonların büyük bir maddi kaynak olduğunu unutmamak lazım.
Yani organizasyonlar anlaşamayacağı için böyle bir şey bence imkansız.
En büyük organizasyonu düşünürsek ASO'nun böyle bir şeye girişeceğini hiç zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
Mahalle yanarkenle başlayan bir özdeyiş vardı.

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
TdF ve Vuelta'yı organize eden ASO ile Giro'yu organize eden RCS anlaşamayacağı için mümkün değil.

UCI'ın eski başkanı Cookson'un "büyük turlar 2'şer hafta olsun; Tour Temmuz sonu, Giro Eylül, Vuelta da Ekim'de yapılsın" şeklinde bir önerisi var, bence daha mantıklı.

Mahalle yanarkenle başlayan bir özdeyiş vardı.

sahsen , sizin bu yaklasiminizi cok garipsedim ve sasirdim da. Bisiklet forumunda bisiklet ile ilgili bir baslik acmak , sanirim hatam.

peki , ne yapalim ? karalar baglayip , gunun normal akıslarina devam etmeyelim mi ? Evdeyiz ve hem calisip hem de sohbet ortami yaratip , mumkun mertebe bu kaos ortamindan biraz uzaklasmayalim mi?

sahsen , sizin bu yaklasiminizi cok garipsedim ve sasirdim da. Bisiklet forumunda bisiklet ile ilgili bir baslik acmak , sanirim hatam.

peki , ne yapalim ? karalar baglayip , gunun normal akıslarina devam etmeyelim mi ? Evdeyiz ve hem calisip hem de sohbet ortami yaratip , mumkun mertebe bu kaos ortamindan biraz uzaklasmayalim mi?
Herkesin bireysel spor etkinliğinde bulunmasını destekliyorum. Bireysel olarak bisikletle işe gidilsin, günlük turlar yapılsın. Ama halk sağlığı açısından toplu etkinlikler çok mantıklı durmuyor. Yani doksandokuza bir şey olmayabilir ama bir kişi bundan etkilenir. Birde sağlık sistemi ani gelişen ve beklenmeyen krizlerde ne derece bu yükü kaldırabilir. Bu da soru işareti.

Herkesin bireysel spor etkinliğinde bulunmasını destekliyorum. Bireysel olarak bisikletle işe gidilsin, günlük turlar yapılsın. Ama halk sağlığı açısından toplu etkinlikler çok mantıklı durmuyor. Yani doksandokuza bir şey olmayabilir ama bir kişi bundan etkilenir. Birde sağlık sistemi ani gelişen ve beklenmeyen krizlerde ne derece bu yükü kaldırabilir. Bu da soru işareti.

aslinda ben de yazimda sunu belirtmeye calismistim ancak , tekrar okudugumda bir anlam eksikligi olmus ;
soyle duzelteyim tekrar ; bu virus ile ilgili calismalar ve surecler tamamlanirsa ve ve sonrasinda da uygun takvim planlanabilirse , bu tip bir birlestirme yapilabilir mi?

@a.valverde hocam uygun ortam ve şartlar sağlandığı ölçüde neden olmasın. Son günlerde virüs herkesi etkiledi malûm. Panik havası da var, elbette organize işler planlarken öneri geleceği gibi haklı eleştiriler de gelecektir. Haksız eleştiri olduğunda makul ölçüde olayın anlaşılması da sağlanmalıdır.

Güzel başlık açmışsin. Bazen bakıyorum burda birbirine selam veren insanlar basliyorlar kapışmaya ; neden dışarı çıkmıyorsun, bisiklet sürüyorsunuz, bir diğeri otur evde kal diyor, kalp kranlarin haddi hesabı yok. Yani virüs dengemizi ve ölçümüzu bozdu. Bu dar zamanları atlatinca böyle motive edicidi organizasyonlara ihtiyacımız olacaktır. Bismillah deyip iyi niyetlerle iyi işlere başlamak icap eder. :harika:

• Beğen
Tepkiler: a.valverde
@a.valverde hocam uygun ortam ve şartlar sağlandığı ölçüde neden olmasın. Son günlerde virüs herkesi etkiledi malûm. Panik havası da var, elbette organize işler planlarken öneri geleceği gibi haklı eleştiriler de gelecektir. Haksız eleştiri olduğunda makul ölçüde olayın anlaşılması da sağlanmalıdır.

Güzel başlık açmışsin. Bazen bakıyorum burda birbirine selam veren insanlar basliyorlar kapışmaya ; neden dışarı çıkmıyorsun, bisiklet sürüyorsunuz, bir diğeri otur evde kal diyor, kalp kranlarin haddi hesabı yok. Yani virüs dengemizi ve ölçümüzu bozdu. Bu dar zamanları atlatinca böyle motive edicidi organizasyonlara ihtiyacımız olacaktır. Bismillah deyip iyi niyetlerle iyi işlere başlamak icap eder. :harika:
haklisiniz , bu durum, sonsuza kadar surmeyecek , hepimiz ve tum dunya normal hayatimiza donecegiz. umarim ki , en az kotu senaryo ile ve en hizli sekilde guzel gunlere gelelim ve yeni , yarislari , yeni model bisikletleri , yeni rotalari hep beraber yeniden konusalim. :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geri