Güzel mesajlarınız için teşekkürler arkadaşlar
@trainspotting35

Evet siz söyleyince fark ettim. 8 saatin sonunda beynim yanmış

Gerekli düzenleme yapıldı.
Hatalarımı görürseniz mutlaka uyarın arkadaşlar. Teşekkürler
@trainspotting35
@kerem E
Mosso Cavalier 700 Claris için express karşılaştırma yapayım size özel

Fiyatı 3000 liraya yakın olduğu için listeye bu modeli almadım

Kadro zaten aynı, kadroyu esgeçeceğim, neyin ne olduğunu incelemede zaten anlattım
Performans | ★★★★✰ |
Konfor | ★★★★✰ |
Tırmanış | ★★★★✰ |
Maksimum hız | ★★★★★ |
Kadro | Alüminyum |
Maşa | Alüminyum |
Grupset | Claris (Eski seri) |
Ruble oranları | 11/28 |
Aynakol oranları | 34/50 |
Jant seti | Mosso aero 32 tel |
Lastik seti | Rubena Syrinx 25C |
Sele | Mosso |
Kullanılan parçalar
Bisiklet, Sedona 610 ile aynı grupseti kullanıyor. Yani oldukça iyi oranlara sahip, bundan daha iyi oranlara sadece Bianchi ile Salcano sahipti (30'lu ruble vardı onlarda)

Bunun dışındaki tüm parçalar Cavalier 700 Tourney ile tamamen aynılar. Grupset farkı bu bisikletin maksimum hızını ve performansını yükseltecektir, çok az da hafiflik (-200 gr) katacaktır. Fakat elimizde Tourneye göre daha kaliteli zincir, arka aktarıcı, STI kollar, aynakol, ruble, fren kaliperleri var
@mertgulkokan
Kesinlikle
@vetohan
Kesinlikle doğru!

Çok iyi özetlemişsiniz. Kendimize uygun vitesi bazen bulamayabiliyoruz. Küçülttüğümüzde kadansımız 90'ın üzerine çıkıyor ve bisiklet üzerinde hoplamaya başlıyoruz

Büyüttüğümüzde bu kez kadansımız 70'lere kadar düşüyor ve birden bire hızınızı koruyabilmemiz için gereken güç %20 artıyor (çünkü tork %20 düştü!) ve bu büyük bir fark.
Örneğin yerden yere vurduğumuz Tourney'in 7'li 14/28 rublesi ile Sedona'nın kullandığı 11/28 rubleyi detaylı yazalım ve konuşalım:
Tourney: 14-16-18-20-22-24-28 oranlarına sahip. 24 ile 28 arasında %16 fark var

Yani bu iki dişli arasında yapılan vites değişiminde kadans %16 değişecek, güç %16 değişecek.
Claris R2000: 11-13-15-17-19-21-24-28 oranlarına sahip. Son iki diş aynı

Yani bu rubleler yokuşta birbirlerine yakın performans verecekler.
@yalmaner
Siz bunu yazdıktan 22 dakika sonra bakın bir forumdaş ne yazmış:
@YSGF
@Desert Fox

Evet bir şeyi unuttum hissi vardı içimde. En kısa zamanda eklenecek! Teşekkürler!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Corelli KR 200 eklendi