Scudo Sports

2000 TL'ye alınabilecek yol bisikletleri detaylı inceleme ve anket (2018)

Sizin tercihiniz/öneriniz hangileri olurdu?

• Toplam katılım
    610
Elinize,emeğinize sağlık ancak Btwin,Salcano Claris 2000 TL'ye bulunmamakta.Amacım yapılan çalışmaya çamur atmak değil

Scudo
En sonunda bu hayatkurtaran karşılaştırma geldi. Ne zamandır pek çok araştırma yaptım. Ve şuan bu anket kafamdaki karışıklıkların %75 ini yok etti. Artık 2 model arasında gidip geliyorum. Tabi corelli ninde gelmesini bekleyeceğim. Öncelikle bu anketi ve incelemeyi yapan, ardından ankete yorum yapan kerkese teşekkürler :harika::):D

@Serkan Mıstınoğlu , bu konuyu ve buna benzer diger bazi onemli konulari forumda , "yeni mesajlar" kisminin basinda yada ana sayfada herhangi bir yerde sabitleme gibi bir durum soz konusu olabilir mi , sistem ve forum acisindan?
Cunku , genel anlamda , bu tip herkesin basvurabilecegi bir "klavuz" seklindeki calismalari ve detaylari , bir yerlerde sabitlenebilirse , yeni uye olan arkadaslarimiz yada bu bilgilere anlik ihtiyac duyan hepimiz, forumlarda , oncelikle baslik acmadan bu tip klavuz' lari okuyarak , soracaklarinin bir kismina hizli cevap bulabilir diye dusunuyorum.,

@Serkan Mıstınoğlu Elinize saglik oldukca yararli bir rehber olmus. Bu bisiklet hakkinda da bos bir vaktinizde inceleyebilir misiniz ? Uzerindeki setle diger bisikletlere oranla pahali kaliyor sanirim.
(link)

Birde bu sitede masa karbon olarak yanlis verilmis sanirim.

@Serkan Mıstınoğlu Konunun en altında bulunan ve sonradan eklenen '' Puanlama Tablosu'' açıklaması gerçekten takdir edilesi.Subjektif değerlendirmeye mahal verilebilecek durumlar dahi kendi içinde düzenli,sistemli ve tutarlı bir sistematik bir yaklaşımla objektif bir boyut kazanmış.:harika: Ben en çok bu yaklaşımı beğendim.

@Emert20 listeye ekleyecektim fakat pek yaygın bir model olmadığı için eklemeye gerek görmedim aslında. Talep olursa ekleyebilirim. Kısaca bahsedeyim.

unıca 50u.JPG

12-32 ruble güzel görünüyor. Aynakol standart 34-50. Maşa alu/karbon bir arada yazılmış. Şaftı aluminyum, bacaklar karbon muhtemelen. 490 gr olduğu yazılmış, büyük ihtimal dediğim gibi. Eski seri Claris kullanılmış, fren kaliperleri merdiven altı imalat. Lastik,jant, sele no-name.

Bisikletin buraya kadar olan kısmı whistle ile corelliye benziyor :) Yani tüm parayı claris set ve maşaya gömüp "bakın çok özellikli" bu bisiklet derlerken, kısabildikleri her yerden bize çaktırmadan kalite kısmışlar, buna kadro da dahil.

Oldukça yüksek alın borulu, oldukça kısa üst borulu, MTB görüntüsü veren, kırma yol kadrosuna benzer bir kadroları var. Bu kadroda neredeyse Triban 500 kadar dik duracaksınız. Biraz kırma bir geometrisi var :) Performans kadrosu olması pek mümkün değil, alt borunun ön tekerleğe oldukça uzak geçtiğini, chainstay'in de uzuna benzediğini görüyorum. Elimizde sayılar yok tabiki, göz kararı yorum yapabiliyoruz ancak.

Performansta 3'te kalır,
Konforda 4 veya 5 alır çünkü fazla eğmeyecek sizi bu kadro. Selesi de bol süngerliye benziyor.
Tırmanışta 6 alır :D Ruble 32'li
Maksimum hız da 4 olacak 12-50 kombinasyonu olduğu için

Performans★★★✰✰
Konfor★★★★★
Tırmanış★★★★★
Maksimum hız★★★★✰
Bu puanlarda kadro kalitesi ve işçiliği belirtilmiyor, bunu da dikkate alın. Belki de kadro puanlaması da eklemeliyim incelemeye. Mesela bu kadro, Corelli kadrosu ve Whistle kadrosu Kadro konusunda çok aşağı seviyedeler. Sanırım böyle bir puanlamaya da gerek var. Çünkü şu bisikletin puanlarına baktığımızda neredeyse Salcano ile, Bianchi ile kafa kafaya duruyor ama değil :snzdglsn:
Bu bisiklet olsa olsa iyi bir yokuş bisikleti olur :harika:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

@hamlet2006 evet, daha ilk sayfalardan puanlama ile ilgili pek çok soru gelince, bu konuda bir eksiklik olduğunu farkettim. Konuyu ilk açtığımda 7/10, 9/10 şeklinde genel puan vermiştim bisikletlere. Ve bazı bisikletler 5/10 almıştı, neden bu kadar düşük puan aldıklarını bu puanlama sistemi daha iyi açıklayabiliyor :)

Fakat yine de 5 puanlı sistemde birkaç noktada kararsız kaldığım oldu. İster istemez taraflı davranmış olabilirim. Örneğin Bianchi'ye performansa önce 4 yıldız, sonra 5 yıldız verdim. Tam olarak olması gereken 4.5 yıldız aslında, çünkü çelik maşalı bir bisiklete 5 performans puanı vermek kulağı biraz tırmalıyor. Fakat öte yandan bisikletin çelik maşa dışında herhangi bir performans eksisi yok, 4 puan da az geliyor bu yüzden :)

Benzer şekilde Salcano'nun konfor puanına 4 mü versem 5 mi versem diye de çok kararsız kaldım. Lastik ebatını hala bilmiyoruz, 23C olduğunu söyleyenler var. Bu durumda konfor kötü etkilenecek. Bisikletin arka çatalında ciddi bir konfor hamlesi var, çelik maşası da var fakat oldukça ince bir maşa kullanılıp hafiflik hedeflenmiş, bu da sandığımız kadar konforlu olmayabileceği sorusunu akıllara getiriyor :)

Carraro konusunda da ciddi kararsızlıklarım oldu, üzerinde Tourney set olmasına rağmen, maşasını ve Bianchiye benzer, ele avuca gelen geleometrisini göz önüne alarak performansına 4 puan yazdım. Ama hala içim rahat değil. 3 puan ile 4 puan arasında kararsız bıraktı beni.

B'Twin konfor ve tırmanış konusunda rakiplerini ezdiği için ona 6'şar puan yazdım mesela :D

Acaba puanlamada 10'lu sistem mi kullansam diyorum :naslyany: Bu kararsızlıklar büyük oranda ortadan kalkacak

@Serkan Mıstınoğlu Hocam emeğinize sağlık, vakti zamanında çok kafanızı şişirmiştim :p benim gibi yeni merak saran, aklında soru işaretleri olanlar için çok faydalı olmuş.

Ayrıca bir sorum olacaktı Carraro race 012 de ruble değişerek hız perfomansı arttırabilirmiyiz acaba

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@sLck evet, kendinize daha hızlı olan 7'li bir ruble alabilirsiniz :)

(link)
(link)

Edit:
Jant göbeğini de değiştirmeniz gerekiyor arkadaşlar, tourney vidalı ruble çünkü :snzdglsn:

• Beğen
Tepkiler: sLck
Corelli bu listeden çıksın. Eklendikten hemen sonra fiyatları uçmuşşşş. (link)
3.025TL

Muhteşem ötesi olmuş. Ülkedeki yol bisikleti düşünen insanların büyük çoğunluğunun kafasında soru işareti bile kalmadan seçim yapabilmesine olanak sağlamışsınız.

@Serkan Mıstınoğlu
Sana laflar hazırladım whistle. Eeey Whistle' ın kadro kalitesini merak edenler! 4500 km civarında, 1 yıl 7 ay kadar süre kullandığım whistle huron kadrom hem alın hem sele borusundan çatladı haberiniz olsun. Alın borusunu zorladığımı da düşünmüyorum.

Neyse, bir ekleme yapmak istiyorum; btwin vites geçişi konforu anlamında da diğer bütün bisikletlerden üstün olacaktır çünkü ruble dişli aralıkları daha az.

Ben peugeot seçtim çünkü aldığım bisiklet bana yan parça diyebileceğimiz şeylerin önemini de gösterdi. Mesela dandik gidon bandı kullanıldıysa onun masrafını da er ya da geç yaparsınız. Ayrıca peugeot gibi firmalar her kadro boyunda farklı ihtiyaçlara göre parça koyarlar. Örneğin xl kadroda 175mm aynakol, 44cm gidon olur. M boyda 172.5 aynakol, 42 cm gidon gibi gibi. Ama gidip salcano falan alırsanız vah halinize... misal 20 kadro whistle bisikletimde 170mm aynakol, 64 cm gidon 30cm sele borusu kullanmışlar. Benim bunları vücuduma uyarlamam zaten 250 lira masraf. O yüzden ucuz diyerek almamak lazım. Garanti, satış sonrası servis de önemli noktalardan.

Bu bütçeyle bisiklet dusunenler icin önerim bianchi den yana gecenlerde kiz arkadasima slr 500 aldim r3000 sora var vites kollaru cok iyi ve sadece en yeni serilerde olan vites kolu ileri geri ayari alyan vidayla yapilabiliyor eski viteslerin hepsinde plastik aparat gerekiyor baska bi konu headtube dedikleri alon borusu gayet kisa ve bilyr değil rulmanli listedeki slr 400 belki ozellikler farkli olabilir btwin ve salcano bilyeli olduğunu zaten biliyoruz buda ayri bir artı olabilir bende salcano 010 kullaniyorum(ama rulmanli :D)ve bir ozellik daha fren kablolari usttekiler kadronun icinden alttakiler disardan geciyor hepsi olmasada yarisi icerden geçiyor:D

@gezgin gezer Corelli 200 modelini 1600-1700'den 2000 küsüre çıkarmıştı şimdi 3000 yapması hiç hoş olmadı ama her markaya gelicek zam bu kadar olur mu bilmiyorum ama

Corellinin sitesinde bir yanlışlık var arkadaşlar,o fiyata çıkması imkansız.Adamların sora setli bisikletleri,diğer markaların Claris setli bisikletlerinden ucuz neredeyse.Fiyat kataloğu ile bisikletin bulunduğu sayfada fiyat arasında fark bulunuyor.Büyük ihtimalle bisikletin bulunduğu sayfadaki fiyat yanlış

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Butce denklestirmeyenler; 1600 tl ye hala bianchi slr200 var. Slr 400 ile ayni kadro jant seleye sahip tourneyli.

Geri