Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Kudret Kurtcebe

Abi işin boyutu değişti ben böyle bir sağlık probleminden habersizdim.Bu gibi durumlarda performans nasıl olur tecrübem yok ama Bahadır abi kendi yaşadığı durum olduğu için daha bilgilidir.Zannımca nabız saati kullanıyordur(kesinlikle kullanmalı) riskli bölgeleri ve hangi aralıkta çalışması gerektiğinin farkındadır kısaca durması yada yavaşlaması gereken durumları takip ediyordur diye düşünürüm.

Bu durumda benim elimden gelecek tek fayda tur içinde sadece Bahadır abi ile ilgilenip sıkıştığı noktada destek olabilirim.Konu ile ilgili çok bilgi sahibi değilim ama bir abimiz katılmak istediğini söylüyor anlattığı değerler de oldukça iyi en fazla bir iki noktada desteklersek bu iş olur gibi geliyor.İstekli hiçbir arkadaşımın katılmamasını istemem en baştan olması gerekenleri konuşmak lazım elimizden gelecekleri de anlatmak.

Bahadır abi yukarıda yazdım tekrar hatırlatayım.Konu hakkında her şeyi sen yaşadığın için daha iyi biliyorsundur ama eğer bu konuda bir çalışman olmadıysa ve Kudret abinin dediği gibi kalp pili kullanıyorsanız acizane ilk aklıma gelenler kesinlikle bir nabız saati kullanmanız ve doktorunuzdan ortalama alt ve üst limitlerinizi net olarak öğrenerek bu değerleri alarm vermesi için nabız saatine girmeniz.Bu tavsiyeleri bu tur için değil aktif tüm spor faaliyetleri için yazıyorum .Muhtemelen farkındasınızdır ve yapıyorsunuzdur ama ben yinede yazmakta fayda görüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
Scudo
ferhat dostum,,,,
kalpte sorunları olduğunu bahadır dostumda bilmiyor idi sonra öğrendi yalnız bahadır dostum 100 artılarda çok dikkatli olması gerekecek ,,,evet katılıyorum nabız saati olayına,,,

@Kudret Kurtcebe

Usta kalpte pil yok, öyle bir şey olsa hareket etmeye korkarım. Ana kalp damarlarına yedekleri takıldı. Aslında damarlar herkesten daha iyi durumda onda sorun yok. Bununla kalmadım Fulya'daki Acıbadem sporcu sağlığı merkezine gittim; önerdiği bir diyet vardı; bir aydır onu uyguluyorum. Glisemik endeks odaklı bir diyet (3 beyaz yok, sebze, meyve, baklagil, balık odaklı bir diyet). Diyete başladığımdan beri 15/10 olan tansiyon bir anda 12/8'e düştü (tüm sorun yediğim yemeklerdeymiş). 69-70 kilodan 65 kiloya indim (boy 162), hedef 62'ye inmek. Şu an durum iyi Nisan başında tekrar kontrole gideceğim. Kalp kasında kalınlaşma vardı, doktor iyi bir diyetle 3-5 ay içinde eski haline gelir demişti. Nisan'da bunu göreceğiz. Her ay sonu kan tahlili alıp değerlere bakacağım. Durum böyle. Ama bisiklete devam; görüşemedik ama ben bu işten hiç kopmadım. Atilla hocadan çok şey öğreniyorum, bana her dediği altın değerinde. Grupta çok iyi bisikletçiler de var onlardan kazandığım şeyler de oldu.

@Kudret Kurtcebe

Evet, nabız ölçer kullanıyorum. Garmin 500'le birlikte gelen göğüs bandı var, tur bilgilerim Strava.com'da yüklü. Benim bu sorunum nedeniyle bisiklet sürüşlerinde nabız aralığı konusunda okumadığım makale kalmadı. Bir araya gelebilirsek çok faydalı olacak bilgilere sahibim, onları anlatırım.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
@Bahadır Gürel

Bahadır abi durum anlaşıldı gayet iyisin.Söylediğim gibi yazdığın bilgiler ile turdan geri kalmana gerek yok her türlü desteği veririz.Acizane tavsiyem kullanmıyorsan nabız saati muhakkak kullan derim zaten çok pahalı değiller Dechatlonda uygun fiyata pek çok model var.hem sağlık problemin için çok faydalı hemde hedeflerin için çok faydalı olacaktır.Nisan ayına çok fazla süre var ilk mesajımda yazdığım gibi bu tempoyla gidersen çok şey artı yönde değişecektir. zaten beraber çalıştığın insanlar da bu işi bilen insanlar aksi bir problem olursa söylerler.O zaman son cümle olarak Çanakkalede görüşmek dileği ile sağlıcakla kal diyelim :) hem bölgeyi bilen bir abimiz olarak orada anlatacaklarını da dinlemek keyifli olacaktır .....

Edit:Abi ben yazarken sen zaten belirtmişsin nabız saati kullandığını kusuruma bakma :) ilk mesajımdan beri yazıyorum bu tip durumları yaşayanlar daha iyi bilir seninde bu konuda uzman seviyesinde olacağını tahmin ediyorum ama yazmadığın için yorum ve tavsiyede bulundum sen onları yok say :)

• Beğen
Tepkiler: Bahadır Gürel
@Bahadır Gürel
o.k bahadır dostum,,,,doktorun diyet programları önemli evet her metabolizmada durum değişebilir performans yapacak herkezin beslenme konusuna dikkat etmesi gerekmekte bu konuda bilgili doktorlara başvurmak gerekiyor,,beslenme konusunda pek genç yaşlı farketmiyor doktorumuz ahmet aydının tavsiyelerine uyarak dengeli beslendim.aşırı karbonhidrat yüklenmedim mide asidimi bozan turşudan uzak kaldım yumurta çok önemli.chek-up ta metabolizmam 45 yaşında bunun nedeni dengeli beslenme erken yatıp kalkmak açıkçası tereyağın hası ve zeytinyağın hası ,asla soya-ayçicek ve mısırözü yağı kullanmam kemikler için yoğurt önemli ve tam yağlı peynir bende arıza yapmadı ,sucuk ara sıra sakatat yok..salam-sosis gibi.arada sırada çiğer,ve hşlanmış dna eti ve sebze yemekleri mercimek-bulgur az pilav en önemlisi sık sık yemek ama az yemek ,hızlı yemek yemek yalnış..kızartmalar az kızartılır asla festfood alışkanlığım yok gazlı içecekler aşırı yok,,,evet bahadır dostum doktor kontrolü devam etmeli....

@ferhat köse

Ferhat arkadaşım selam, elimden geldiğince gruptan geri kalmamaya çalışırım. Oraya nasıl gidilecek bilgim yok ama en kötü ihtimal kendi aracımla giderim, Kudret ustaya uyarsa onu da yanımda alırım. Nasıl olsa çok yakın yerde oturuyoruz. Çanakkale'de aracı en orta yere bırakırım ki turdan kopacak olursam tek başıma arabaya gidebileyim. Nasıl olsa bildiğim yerler olduğundan tek başıma kaybolmam, zaten insan istese de kaybolamaz.

• Beğen
@Bahadır Gürel

Bahadır abi hiçbir sıkıntı olmayacak Allah'ın izni ile .Çanakkale'de görüşmek üzere diyelim.Arabanızı da getirmenize gerek yok ekip ile birlikte hareket edebilirsiniz.Keyfim için getireceğim derseniz bir şey diyemem ama şuna eminim turdan geri kalma filan olmaz anca beraber kanca beraber bir şekilde tamamlarız sıkıntı olmaz.Zaten bölge jandarmadaki meslektaşlarım ile geçen seneden bir samimiyetim var cep telefonları hala bende mevcut talep edersem tur günü bir aracı eskort olarak gönderebilir eskort olmasa bile en ufak bir aksilikte araç talebinde bulunduğumuzda yardımcı olacaklarına eminim bunları geçen seneden konuşmuştum kendileri ile.

Anafartalar,Conkbayırı,57.Alay şehitliği bilindiği üzere yarımadanın Kuzeybatısında.(Saros )Şimdi,tur planı Çanakkaleden Eceabat'a geçilerek yapılacaksa iki alternatif olur.Birincisi,Eceabat-Kilitbahir D550 izlenip,yarımadanın güneydoğusundan başlayıp,Behramlı,izlenerek Alçıtepe ve Seddülbahir gezilerek;ikincisi ise Eceabattan sonra yarımadanın kuzeybatısına geçilip Conkbayırı,Anafartalar 57.Alay şehitliği gezilerek,Adatepe,Alçıtepe,Seddülbahir izlenip,yarımadanın güneydoğusundan,Kilitbahir ve Eceabata dönülür.Burada onlarca şehitlikten bahsediyoruz.Müzeler,anzak koyu Anafartalar ve Conkbayırı yarımadanın bir yakasında-ki düşman kara çıkartma birlikleriyle en büyük çarpışmaların yaşandığı yer bu bölgedir-Yarımadanın Çanakkaleye bakan Güneydoğu yakasında ise,düşman donanmasıyla yaşanan çarpışmaların yaşandığı yerler var.Topçu bataryaları ve anıtlar.

Neden yazdım bunları,şundan:Turun 2 günlük olduğu varsayıldığında,demek ki 1.gün birinci bölge(Örneğin adanın Kuzeybatısı) ikinci gün ise Yarımadanın Güneydoğusu ya da tam tersi.Şimdii...Toplanma ve buluşma noktaları belirlenip kişiler serbest bırakılırsa,dileyen dilediği hızla gider.Yolda adam beklemek zordur.Beklemek de beklenmek de istemem doğrusu.En azından kendi adıma.Elbete yolda yardıma ihtiyaç duyan bir arkadaşın yanından basıp geçmem ancak sayı çoksa pelaton uzar gider;ne başı kalır ne sonu.

Geçen yıl arkadaşlar gittiler oraya.Ferhat kardeşim bir plan hazırlasın,artısını eksisini değerlendirip somutlaştıralım.Sonra bu planı güzelce detaylandırıp kağıda basalım,bir rehber gibi;mesafeler,saat,başlama,toplanma vs.Buluşma noktasında dağıtalım katılımcılara.Alsınlar arkadaşlar;örneğin Adatepeden Conkbayırına ve Anafartalara bir plan mı var"Abi ben oraları gezdim,sadece 57.alay şehitliğini görmek istiyorum" diyorsa,akşam toplanma alanında olacak şekilde,ya da yemek alanında,gider ve sonra nereye geleceğini bilir.Ayrıca tur boyunca noktalar arası mesafeler de çok kısa.Basıp giden sadece 5-10 dk önce varır,gidemeyen 10 dk sonra gelir;sorun olmaz.Zaten tur planına uygun olarak noktalar arası mesafeleri de yazarız.Kusura bakmayın uzun oldu,bazen çok kısa yazamıyorum.

Ben de Çanakkalede okuyorum.Şu an bir bisikletim yok olsaydı katılmayı isterdim.Sadece kiralık bisikletle Şehitler Abidesine gidebildim :)Kazasız belasız bir tur olur inşallah.

• Beğen
@Derya Keçeci

Derya abi geçen seneden kalma rotalar var elimde ayrıca üzerinde tekrar çalıştıklarım var bir ara seninle paylaşacağım zaten.Anafartaları içine alan rota yaklaşık 100-110 km sadece yarımadanın güney batısını turlarsak ise 75 km filan yapıyor.ben tüm planları 120 km olarak hesaplıyorum yani büyük ve Küçük anafartaları içine alacak şekilde kaba taslak rota aşağıdaki fotoğraftakine yakın bir şey olacak üzerine artıyı eksiyi konuşuruz diye düşünüyorum.Tüm hazırlığımızı hep beraber 120 km yapabilecek şekilde yapıyorum ki 100 km sorun olmasın :) ortalamayı 28 diyorum ki 25 sıkıntı yaratmasın :) kısaca sağlamcı gidiyorum şimdilik.

Tüm çalışma kimseyi beklemeden yada kimse bizi beklemeden birbirine yakın bir bisiklet gurubu olarak hep beraber turlayabilmek.Fakat 2 gurup olalım yavaş arkadaşlar başka bir gurup olsun denirse yada senin fikrin gibi tüm arkadaşlara rotanın çizili olduğu bir harita verilip buluşma saatleri yemek saati ve yeri dinlenme saatleri de verilebilinir buda alternatif fikir olarak konuşulsun isterim.

Rota çalışmasında senin gibi bölgeyi bilen abilerimin kardeşlerimin tüm yazdıklarına ihtiyaç var desteklerinizi esirgemeyin lütfen :)

http://img546.imageshack.us/img546/5744/anakkale2.png

Bu 96 km lik rota anafartaları içine alıyor ama yalova,kum ve beşyol köylerini de alırsak rotanın içine 110 115 civarı bir total yapıyor .25 ortalama tutturulursa hepsini çok rahat görebileceğimizi düşünüyorum.Ben ikinci güne adayı ve Çanakkale merkezi düşünüyorum :) birde ikinci gün herkes kendi gurubuyla özgür davransın isterim.Ben Adayı ve Çanakkale merkezi görmek istiyorum başka arkadaşlar farklı yerleri görmek isteyebilir.Birde büyük çoğunluk tek gün gelecek gözüküyor(İstanbul ekibi iş nedeniyle tek güne sığdıracak gibi o gün de pazar gözüküyor) o yüzden ilk gün Cumartesi herkes kendi planını yapsın ada ve Çanakkale merkez gezmek isteyenler benimle irtibata geçsin derim Pazar sabahı da hep beraber tek gün katılacaklar ile Eceabat ta buluşup bu rotayı eksiksiz tamamlayalım diyorum .Fikir her türlü tartışmaya açıktır.....

Ferhat bey selamlar rota çok güzel görünüyor. Yalnız görülecek ziyaret edilecek yerlerin listesini de yapabilirseniz o konuda da bir fikrimiz olur en azından. Çizilen rotada en yoğun ziyaret edilecek yerler arasında bulunan 57. Alay, Conkbayırı, Kabatepe tanıtım merkezi gibi durak noktalarının bulunmadığını görüyorum.

@İslam Gölge
İslam merhaba şimdi vereceğim link geçen sene de verilmişti kırmızı bayraklar tıklanınca kamera görüntüsü ile ziyaret alanlarını dolaşabiliyorsunuz.
(link)

Bizim rotamız tam kesinlik kazansın yol üstündeki ziyaret alanlarının listesini yapıp yazacağım.Yukarıdaki noktada 57 nci alay ve kabatepe tanıtım merkezi var Conkbayırı da olması lazım tekrar incelerim ayrıca bu rota sadece genel çizilmiş bir rota detaylar bulunmuyor.Bölgeyi sende iyi biliyorsun sende bir rota çizip buradan paylaşabilirsen çok sevinirim.

Birde gezi rehberi linki vereyim.

(link)

• Beğen
Tepkiler: İslam Gölge
Ferhat,aslında tam da benim bahsettiğim rotayı çizmişsin.Direk imzalarım.Yalova ve kumköye gerek yok;isteyen gider,oradan da bağlantı noktaları var.Anafartalar,Conkbayırı;57.Alay şehitliği lokasyonu,yarımdadanın güneybatı ucundaki Çanakkale şehitliği ile birlikte olmazsa olmazları.Bilindiği üzere,boğazı aşamayan düşman gemileri taktik değiştirerek,yarımadanın kuzeydoğusuna,saros bölgesine yönelerek çıkarma birlikleriyle taarruza geçtiler.Dolayısıyla en destansı çarpışmalar burada oldu.Ben Conkbayırı,anafartalar ve 57.alay şehitliğini gezip de ağlamayan bir insan evladı görmedim.O yarımadanın farklı bir ruhu vardır.İnsana garip bir ruh hali katar.Her bir santimetresinde bir şehit vardır oranın.Bu sebeple,yarımadanın Güneybatı yakası-ki çanakkale boğazına bakar-daha hızlı geçilebilir.Orada vakit kaybı olmaz ancak bahsettiğim yerler de kolay kolay gezilmez.Bu plan iyi plan;aynen uyalım buna.Aklın yolu birdir.Km sorun olmaz;hepimiz günde 100-150 km yi rahat rahat yaparız.İki güne yayılırsa daha da ballı börekli olur.Km yi fazla bulan,elindeki tur planına göre kendince bazı değişiklikler yapar.Böylece performans grupları kendiliğinden oluşur.

Öte yandan,yarımadanın güneydoğu kesimi daha hızlı,diğer yakası mecburen daha yavaş olacaktır.Bu haritayı referans alarak hareket edelim.Benim amacım iki gün önce başlayıp,İstanbul-Tekirdağ-Gelibolu yapıp,oradan Çardak üzerinden Çanakkaleye gelip grupla burada feribota binmek;nasip,diyelim

@Derya Keçeci

Abi rotayı beğendiğine sevindim üzerine yine ekleme olur vakit var ama genel hat olarak bende en uygun bu rotayı düşünüyorum eksiksiz görülmesi gereken tüm noktalar mevcut.Daireyi ise aşağıdan yukarı yada yukarıdan aşağı nasıl olması gerektiğini (güneyden kuzeye -kuzeyden güneye) o hafta açıklanacak rüzgar durumuna göre değiştirebiliriz.Malum bölge bazen çok sert rüzgarlara maruz kalıyor eğer ki o gün sabahtan bir yönde öğleden sonra başka yönde esecek ise en uygun şekilde daireyi tamamlarız.

Bu rota 100 km tek günlük rota ve ana gün rotası olsun diyorum .Yani tek gün gelecekler ile toplu yapılacak rota (7 Nisan Pazar günü) 25 ortalama ile 4 saat sele üstünde geriye kalacak 8 saat de şehitlikler ve gezilmesi gereken yerlerde fazlasıyla yeter doya doya fotoğraf da çekeriz dualarımızı da okuruz.Cumartesi günü ise kişiler kendi karar versin fikirleri uyanlar ile birlikte hareket etsin dedim ama bu konuda kimse yorum yazmadı :) mesela ben Cumartesi gidersem sabahtan Çanakkale merkezi turuva atını,müzeyi filan gezmeyi öğleden sonrada adaya geçip akşam yemeğini (rakı balık :) ) adada düşünüyorum Çanakkale merkez bisikletsiz ada bisikletli şeklinde :)

Söylediğim gibi sevgili Ferhat.Rota doğru.İlk mesajımda yazdığım gibi,izlenebilecek iki ana rota var,biliyorsun.Elbette Çanakkalenin yıldız ve poyrazı.Bilen bilir,adamı düdük gibi öttürür.

Şimdi bir 6-7 Nisancılar,bir de 7 Nisancılar olacak belli ki.Bir de olursa benim gibi 5-6-7 Nisancılar:) Tur yaklaştığında listeler oluşturulur,herkes kendine uygun yerlere yazılır,olur biter.Hatta rakı balık'çılar listesi bile yaparız:)

@Derya Keçeci

Tamamdır abi bu rota üzerinde ziyaret edilecek yerlerin listesini çıkarmaya başlarım.Es geçmemek adına liste şeklinde bir yerde yazılı olursa hoş olur.İsim listelerini de Mart ayının başında yazalım diyorum daha erken ama rakı balık sen olmaz isen ben yapmam haberin olsun :) ayda yılda bir alıyorum alkolü onuda şanına yakışır şekilde, adam gibi adam olarak tanıdığım ender insanlardan Derya abim ile yapmak isterim :) davetimi kırmazsın umarım.....

Lafı mı olur Ferhat,elbette yaparız.Rota belli,gerisi teferruat.Nasıl olsa gidilecek yerleri de tek tek biliyoruz.Şimdi sıra bu noktalar arası mesafeleri,toplanma alanları,kamp alanı gibi yerleri belirlemekte;o da senin işin gibi gözüküyor.Anafartalar mevkiinden,güneybatıdaki seddülbahire kadar her yer bilgimiz dahilinde,sorun yok.Bazı yollar eskiden son derece bozuktu,şimdiki durumunu bilmiyorum.Yol durumunu da güncel olarak,geçen yıl turu yapan ekipten öğreniriz.

• Beğen
Ferhat bey ve diğer arkadaşlar, selamlar;
Kısaca kendimi tanıtayım. Alper Aydın, İstanbul Kartal'da ikamet ediyorum.
Aranıza yeni katıldım ve bu konuyu başından beri takip ediyorum. Yurtdışı seyahetlerim sebebiyle çok fazla zaman bulamadığımdan, mesaj gönderemiyorum.
Planlamış olduğunuz bu turda yer almak istiyorum o günkü. En azından varlığımdan bir mesaj ile haber vermek istedim :)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri