Scudo Sports

18 Mart Çanakkale Zaferi Şehitlere Saygı Turu (Tur tarihi 6-7 Nisan 2013)

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Daha önce bu rotanın bir benzerini turlamış biri olarak diyorum ki gidecek arkadaşlar çok şanslı.O tarihte sınavım olmasa katılmayı çok isterdim.

• Beğen
Tepkiler: Ferhat Köse
Scudo
@alper aydın

merhaba Alper bey.Bu başlık altında tüm detayları konuşmaya devam ediyoruz sanırım liste oluşturmaya Mart ayının başında başlayacağız.Turun genel şekli yazıldı üzerinde ufak değişiklikler olacak onları da konu içerisinde takip edersiniz zaten.Bu konuşulan şartlar altında tura katılmak için İstanbul ekibi ile birlikte hareket edecekseniz liste oluşturulduğunda Enver Avcı ile iletişime geçersiniz kendi imkanlarınız ile gelecekseniz de buluşma günü ve saatinde olunması gereken yerde olursanız gerisi sadece pedal çevirmek ,fotoğraf çekmek ve dua etmek.Çanakkale de görüşmek üzere diyelim şimdiden......

@ferhat köse

Ferhat bey çok teşekkürler.. Takipteyim. Enver bey ile tabiki haberleşirim, detaylar netleşince..

• Beğen
Haftasonuna denk gelirse ve Balıkesir-edremitten geçerseniz bende gelmek isterim.

@ßarış Yavaş

Barış ilk mesajdaki turun ana detaylarını okursan turun hafta sonu olduğunu ve her ilin kendi imkanları ile tek tek yada bir araya gelip araba tutarak Çanakkalede buluşacağını göreceksin.

@ferhat köse

Son durumu öğrenmek için demiştim kusura bakmayın bilmiyordum. Balıkesirde herhangi bir plan var mı bilmiyorum ama ben başlatmış olayım gelicekleri ayarlayıp bir araba tutalım veya pedallıcaz 130km civarı merkezden gelicekler 230km olucak sadece gidiş.

• Beğen
13 ay 1 hafta oksijenini çektiğim askerlik yaptığım yere gidiyorsunuz. En son 24-25 aralıkta çanakkaledeydim otelde kaldım. Tura katılmayı çok isterdim

• Beğen
@ßarış Yavaş

Barış Mart ayı başı gibi liste oluşturmaya başlayacağız o zaman katılacaklar net belli olur duruma göre sende hareket edersin.Balıkesirden şimdilik katılacağını bildiğim arkadaşım yok.

• Beğen
Tepkiler: ßarış Yavaş
Çanakkale'de Bisikletin Tarihçesi:

Söz konusu Çanakkale olduğu için ayrı başlık açmak yerine bu bilgileri burada paylaşmayı uygun buldum.
Çanakkale Diganlar Bisiklet'e ait bu çalışmayı olduğu gibi aktarıyorum, arşivlik...

http://g1301.hizliresim.com/15/s/j9l87.jpg

''Çanakkale’de bisiklet sporunun çok eskilere dayandığını herkes bilmese de biz, dedelerimiz ve abilerimiz sayesinde biliyorduk. Çanakkaleli yaşayan bir tarih olarak Hasan Taş* abimize başvurduk. O da bizi kırmayarak bir çok kaynakla beraber yardımcı oldu.

Çanakkale’de bisiklet sporu 1939 yıllarında, Niyazi Ergin; Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü’nü kurduktan sonar başlamıştır. Bir sure bisiklet ajanı olarak faaliyetlerine devam etmiştir. 1942-1943 ve 1944 yıllarında Türkiye Birincilikleri’ne katılarak bu yarışmalarda ilk 10’a girme başarısı göstermişlerdir.

1941, 1942 yıllarında Alaattin Yıldırım, Hüsamettin Taman, Sami Babioğlu; sonraki yıllarda Ömer Ersin, Bigalı Saatçi Mustafa, Emin Çakıroğlu, Ahmet Güren ve Yaşar Başol bölgenin başarılı bisikletçileri olarak tarihe geçmişlerdir. 1947 yıllarında Hüsamettin Taman, Hami Perk, Selahattin Çevik, Ayhan Uğur, Hayrettin Bozlar, Turhan Narler, Adnan Ersan, Hasan Arslan, Remzi Çubuklu da bu alanda tarihteki yerlerini almıştır.

Hüsamettin Taman ve Ayhan Uğur Türkiye Birinciliği’ne davet edilmiş ve bu yarışmada Hüsamettin Taman, Türkiye 4.’sü olmuştur.

1950-1955 yılları arasında şu isimler bu alanda öne çıkmıştır: Zafer Sakızlı, Hüseyin Tuna, Turan Özkan, Hurşit Akyol, Tamer Aranus, Aydemir Akal, Sait Korul, Atilla Suda, Sebahattin Ay, Yüksel Özmen, Kayhan Yantıra, Necmettin Demirok, Hasan Gürçay, Necati Can, Hasan Can, Mustafa Ertan, Necati Güleç, Sait Sevgen.

1963-1973 yılları arasında bu alanda şehrin öne çıkan isimleri: Kayhan Yantıra, Hasan Gürçay, Ayhan Yantıra, Hasan Çolak, Kirkor Halıcı, Garbis Bora, Yüksel Digan, İsmail Taman, Ethem Günvar, Ergün Doğruya, Şadan Günvar, Reyhan Bilen, Cahit Gezer, Ahmet Kalfa, Sebahattin Keskin, Atilla Şensoy.''

* Hasan Taş: 1921 doğumludur. Uzun yıllar bisiklet ve futbol ile ilgilenmiş; 1963-1978 yılları arası bisiklet ajanlığı yapmıştır.

http://g1301.hizliresim.com/15/s/j9l4f.jpg
http://g1301.hizliresim.com/15/s/j9l5d.jpg
Kaynak: Çanakkale Diganlar Bisiklet Web Sayfası

@FİDAN KAYAOĞLU
teşekkürler fidan yalnız bu sezon kartepe heyecanı beni sardı malum 100 artı 18 in hikayesi, yani 100 km in üstüne eğimi 9 olan tam 18 km rampanın adrenali başladı zoru severim bazen başaramadığım kartepe turları oldu 10 turun 2 sinde 14 km rampa çıktım zirve 21 km,8 turda 21km tırmandım,artık topraktan çıktım cyclo cross a yönlendim bu nedenle artık stabilize yollar ve sert olmayan düz toprak zeminler mekanım olacak bu nedenden ötürü 19 mayıs pazar günü stabilize yoldan tam 18 km rampa çıkacağım 2 sefer o yolu aldım bu tur bana 234 km yazacak ama dönüş yalovadan olursa 208 km olacak bir güne sığdırmaya çalışacağım kartepe her bisikletçinin görmesi gereken bir etaptır .

Yaklaşık bir buçuk ay önce ilk uzun turumu yapmıştım, büyükçekmece-tekirdağ. 102km'yi 17 ortalama ile tamamlamıştım. Eğer bu ortalamamı 20'nin üzerine çıkarabilirsem geleceğim. istanbuldan gelecek arkadaşlarla birlikte otobüs ayarlayabiirsek çok rahat ederiz.

@Tuncay Üner

Tuncay bey İstanbul ekibi sayıya göre Enverin büyük aracıyla veya arkadaşının diğer büyük (panelvan tarzı) aracıyla katılıyorlar çok daha hesaplı oluyor.Fakat bu araç durumları tamamen sayıya bağlı o yüzden Listeler yazılmaya başlayınca her şey netlik kazanacak.Konuyu Takibe devam ederseniz Mart ayında hem sizin durumunuz hemde araç durumları belli olur.

@ferhat köse

Teşekkürler Ferhat bey liste belli olunca bakalım o zaman ilginiz için teşekkür ederim konunun takibindeyim.

• Beğen
Saygıdeğer Arkadaşlar ben Özellikle Çanakkale şehitliğini ve hatta diğer anıtları görmeyi çok istiyorum. Sanırım İstanbul ekibini Enver Avcı oluşturacak. Kendisi ile daha önce Eskihisar-Yalova-Gebze yapmıştık. Hız ortalamaları benim için sorun değil eğer gideceğimiz rotalarda arazi yolu yoksa Yol bisikleti ile gelmek uygun olur. Bu forumu sürekli takipte olacağım. Aslında İstanbul'dan direk pedallayarak gelip dönmek güzel olacaktır ama o yorgunlukla pedallayacağımız rotalardan verim alabilir miyiz bilemiyorum. Hatta iki günlük bir gezi olursa eksik bir yer bırakmayacak şekilde turlamış oluruz.

• Beğen
@Kemal Caner

Kemal abi kesin olmamakla birlikte Derya abinin de Ankara'dan İstanbul'a vasıta ile geçip oradan pedallayarak gelme ihtimali var.Bu yazınızı muhakkak okuyup bir şeyler yazacaktır.Diğer türlü Enveri zaten tanıyormuşsunuz Çanakkale'de görüşmek dileği ile diyelim......

oooo,kemal abi.nerelerdesin . demek gebze eskihisar turu sonrası çanakkale turunda da beraber olucaz.süper.umarım son turdan sonra antremanlara devam etmişsindir.bu tur zorlayıcı olacak ama bir o kadar da keyifli ve anlamlı olacak...mart ayında liste tutmaya başlarız...

• Beğen
Evet arkadaşlar Cumartesi ve pazarı boşalttım.Geriye Cuma kaldı.Onu da halledersem Cuma sabahı Esenler-Gelibolu yapacağım.Esenlerden Şarköy'e kadar Cuma günü,Cumartesi de öğlen saatlerinde ekip neredeyse oraya uzanırım.Benim için yorucu olacak ama belli olmaz belki de yol bisikletiyle gelirim.Elbette tura İstanbuldan başlamak isteyen olursa seve seve uyarım.Bu arada Gelibolu yarımadasının tamamını kapsayan bir tur için,İstanbul'da başlayanlar için fatura 300+ olur,hatırlatmakta fayda var.Pazar günü hariç.

@Derya Keçeci
Abi bu hafta denetlemedeyim (bir hafta sürüyor) öncesinde de hazırlığından dolayı ilgilenemedim ama cumartesi günü ile birlikte tam gaz hazırlıklara, rotalara ekibi netleştirmeye başlıyorum.Bursa ekibiyle konuştum bu sene daha kalabalık kamplı gelme fikirleri var onlar için ayrı bir rota çıkarıp(ortalama hızları mtb ye göre) buluşma yerleri ve yemek yerlerini birleştirmeyi düşünüyoruz.özellikle abide ve yemekte muhakkak birlikte olalım diyoruz. tabi birde ilk başlangıç eceabatta.Eğer iki gün katılırsam Cumartesi sabahtan adayı ve Çanakkale merkezi turlar seni yukarılarda bir yerde karşılarım :)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
@Derya Keçeci
Derya abi bende Tekirdağ merkez çıkışlı 2-3 günlük bir tur planlıyorum o tarihlerde denk gelirse beraber gidelim.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri