Scudo Sports

11-25 den 12-30'a geçmek

Boran Selçuk

Daimi Üye
Tepki
326
Bisiklet
Cube
Şu tecrübeyi paylaşmakta fayda görüyorum. Tüm forumda benzeri bir tecrübe yok. Bu nedenle okumanızı öneririm.

Tiagra 4600 kısa bacak 11-25 setim var. Ayna kol 53-39 olması ve beni zorlaması nedeniyle kaseti 12-30'a çıkartmaya karar verdim. Zaten Tiagra 4600 Shimano kurulum kitabında da en üst sınırın 12-30 olduğu yazılı idi.

Buraya kadar sorun yok !

Forumdaki bir arkadaş vasıtası ile 12-30 4600 10 vites dişliyi edindim. Edindim ancak kafamda başka bir soru vardı. Zincir değiştirmek veya bakla eklemek gerekecekmiydi.

Bunu okurken elbette cevabı geçebilir. Ancak gerekmedi. Oysa ki gerek "cycling UK" forum da, gerek "bike forum" da ve gerekse bir kaç diğerinde daha bu soruyu sormuş ve kesinlikle uzatmanız gerekir, aksi halde arka aktarıcı kırılır cevabı vardı.

Dİyeceksiniz ki ne oldu?

Şu oldu, zinciri dişliyi taktıktan sonra elbette gerildi. Ancak öyle korkunç bir gerilme olmadı, dahası gerek ayna kol ve gerekse kaset en altdan en üste doğru saat gibi çalıştı..(Tabii ön aktarıcı bir miktar ayar gerektirdi.)

Aslında bende bakla gerekir diye düşünüyordum ama gerekmedi.

Yorumlarınız nedir?

Not: Zincir zaten boldu diyecek olanlara, değildi, saat gibide çalışıyordu !

Scudo
Bu haliyle sağlam bi rampada destekli bi kuvvet uygularsanız dayanmaz sanırım. Şu an zaten normalden yüksek stres altında, rampa gibi yük bindiren bir noktada kırılabilir. Bu arada yüzlerce metrelik rampa değil kastettiğim şöyle 6-7 kilometrelik rampa. Ama neticede teorik konuşuyoruz, denemedik etmedik bambaşka bir şey de olabilir. Belki yıllarca hiçbirşey olmaz, belki sadece zincir çabuk ölür.

Önceki ruble ve zinciri çok kullandız mı bilemiyorum, az kullanıldaysa sorun çıkarmaz ancak zincir ve rublenin birlikte değiştirilmesi gerekir. Aksi taktirde dişlilerde atlama yapar. Eğer maddi durum elveriyorsa 60-70 liraya zinciri de tam uzunluğa göre sıfır olarak almanızı tavsye ederim.

• Beğen
Tepkiler: Boran Selçuk
Geri