Scudo Sports

'' 10 temmuz polinez normal tempo ''

Scudo
@Salih Dinçer

Verdiğin tüm bilgiler için çok teşekkür ederim, ancak bunları okuduğumda turdan dönmüştüm bile.

Tur hakkında nacizane iki tane yorumum olacak.
Birincisi tahmin edeceğiniz gibi, tur çok yorucu.
İkincisi, bisikletçinin makus kaderi. KÖPEKLEEERRRR.....

Yol boyunca defalarca köpek kovaladı. Olmaz böyle bişey. Birinden kaçıyorum az ilerde bir başkası yolumu kesiyor. Tam biraz soluklanayım diyorum, gene başlıyoruz. Laf aramızda bayağı korktum yani. Gene şükürler olsun ki her biri ya düz yolda yada yokuş aşağı giderken denk geldi. Yokuş yukarı bir takılsalar peşime kımıldayacak gücüm kalmadığı için en iyi ihtimalle parçalayacaklar beni.

Gerçi şunuda söylemem lazım. Ben turu haftasonu izleyeceğimiz rota üzerinden gerçekleştirmedim. Her iki tarafıda görmek adına Alemdağ yolu üzerinden tırmanıp çavuşbaşından ring yaptım. Köpekler ise en çok reşadiye denen köyde konuşlanmışlardı. Birde öyle birşey ki; sabahın 6 buçuğunda yollarda köpekler ve benden başka kimsecikler yok. Anlayacağınız bayağı macera oldu benim için.

Ama haftasonu izleyeceğimiz rota köpekler açısından temiz. Ama yokuşlar daha çetrefilli. Alemdağ tarafından çok fazla sıkıntı yaşamadan varılıyor Polonez köye. Tabi bunu söylerken sadece yokuşlardan ve yol durumundan söz ediyorum. Köpekler ayrı...:)

Polonez köye vardım ve bir köy kahvesinde çayımı suyumu içtim. Bir saat kadar oturdum dinlendim. Sonra fazlada uzatıp iyice sıcağın alnında kalmadan yola koyulayım dedim. Ancak Kudret abinin bahsettiği o dönüş yolundaki 2km'lik dik yokuşu maalesef tırmanamadım. Benden çıkamadı o performans. Bende aldım gidonu elime iteleye iteyele tırmandım. Tam herşey bitti derken dudulluya tırmanan son yokuş beni benden etti.

Özetle dedğim gibi. Hafta sonu pek köpek görmeyeceğiz (azda olsa kesin kovalayacaklardır bir iki:)) ama çok yorulacağız.

Keyifli olması dileklerimle...

• Beğen
Tepkiler: Salih Dinçer
@Reşit ELBİR

liste güncelleme.............
polinez 10 temmuz .............

1- kudret
2- bahtiyar
3- sefa..........
4- kenan
5- okan
6- bugsbunny
7- göksu
8- mehmet ergene....
9- hasan derya
10- atacan
11- murat semiz....
12- bahadır gürel
13- alper benli -----dapoet.......
14 -adem sönmez.......
15- anıl...
16- erkan..
17- ozan....
18- özgür demirci.
19- onur özcan
20-evren
21-reşit.
22- rıdvan
23 - okan

toplanma,,,,saat 08.30 bostancı adalar iskele önü................
hareket 09.00

iç lastik pompa şart...............
ve tabi kask....

kontenjan yoktur....

70 km toplam .............bostancı polinez bostancı........

arkadaşlar bu turda birlikte pedallama esas olacak kopma olmayacaktır ,yolu bilen arkadaşlar ise özellikle uzun süren rampaların bitiminde bekleyecek, herkezin toplanması sağlanacaktır ... bu sefer düdük getireceğim, bu düdük sayesinde arkadan düdük sesi duyduğunuz an temponuzu yavaşlatacaksınız ,bunun nedeni arkanın toplanmasının sağlanmasıdır , kopma olmayacak,,,, bu turda şile prosedürü geçerli değildir önemle duyurulur ...

önemli dip not .....
benim turlarımda kişilerin hataları bende dahil isim vermeden yazılacaktır kendi öz eleştirimi burda yapacağım ,,trafikte bisiklet kullanmak hüner ister istanbul trafiğinde çok dikkat edeceğiz araçlara .......
kavşağa gelirken, eğer trafik lambası yoksa araca öncelik tanıyın ,bu ülkede bisiklete öncelik tanınmaz bunu asla unutmayın...
evet dönüşte sadece polinez çıkışında trafik olabilir çavuşbaşı sapağına kadar gideceğiz ordan sonra trafik biter tekrar trafik çekmeköye yaklaşırken artabilir dudulluda keza öyle ve bostancıya kadar trafik olacağından tabi dönüşte erenköy hizasına sokacağım herkezi ve erenköyden minibüs caddesinden ...bostancı istikametine ara yolardan trafiğin nispeten az olan yerlerinden bostancıya çıkacağız...
sabah bostancıdan dudulluya kadar trafik olmamaktadır

köpekleri bana bırakın onları severek dikkatlerini bana çekeceğim ve sizler yola devam edeceksiniz...

evet dönüşte 2 km lik dudulluya gelirkenki rampada bekleme kesinlikle olacaktır ...

@mtsemiz

murat bisikletçileren bandana al,kafaya sarılır dün ve pazar günü kafam hiç terlemedi nedeni bandana teri emer..

@Rıdvan UĞUR
Dönüş yolunda beni de bir köpek kovalamıştı biber gazı sıkmıştım...:)

Aslında yolumdan etmese sorun yoktu ama rövanş yapmak farz olmuştu. Şurada anlatmıştım: https://www.bisikletforum.com/showthread.php?p=1161943#post1161943

Kovaladığı yer ise şu aşağıdaki fotoğrafta görülen Polonezköy'e girerken ilk milli orman tabelasının orası (sağdaki yol) ve benim geri dönmeye hiç niyetim yoktu!
(link)

• Beğen
Tepkiler: Rıdvan UĞUR
salı günkü antremanda alemdağ tarafından dönerken köpekler sürüsüne bereket ormanlara salınmış bunlar önce köpek çiftliklerinde idi yazık bu hayvanlara bunlara sahip çıkılmaz ise hayvanlar vahşileşir ...
biz hayvan dostu olmayan bi milletiz belediye bakmıyor bize düşen görev ise bisikletçilere çıkınımızı onlarla paylaşmaktır, nitekim rampa çıkarken soldan sürü bağırarak yanaştı bana ,ama gel kuçu kuçu deyince kuyruk salladı köpekler saldırmaz kudurmuş köpek tehlikelidir, izmite giderken molla fenari üzerinden yokuş aşağı hızla gidiyorum , karşıdan dört nala gelen köpek gördüm tozu dumana katmış bana doğru geliyordu hemen indim dizlerimin üstüne çöktüm yaklaşan köpek çatma bi adet sivas kangaldı..asla köpeğin suratına bakmayacaksınız ve dizlerinizin üzerine çökeceksiniz bu takdik işe yarar ...bi metre ötemde durdu, bağırmaya devam etti, ben ona bakmadım ....sonra pençesi ile dizime dokundu derken beni yalamaya başladı ,ekip arkadan gelince onlarıda kanıksadı ,köpek korkunuz varsa bunu yeneceksiniz, insan olarak vazifemiz korkularımızı yenmektir zor olan budur .korkularımızı yenmek...

köpek kovaladığı zaman durup ben de köpeğin üzerine gidiyorum çoğu zaman.

@Kudret Kurtcebe

abi seni tebrikk ediyorum yaaa
köpeğin karşısında hemde çatmada olsa kangalın karşısında diz çöküp cesaretle durabildin he
cidden tebrikler

@Kudret Kurtcebe
Alemdağ yolunu bilmiyorum, iyi ki de bilmiyorum çünkü söylediğiniz gibiyse uzak durmak lazım. Ama arkadaşlar bizim güzergahtan endişe etmesinler çünkü Beykoz Belediyesi köpeklere bakıyor. Örneğin şu fotoğrafı Polonezköy yolunda rampa çıktığım sırada çekmiştim:

(link)

Bir de rampa inişte dönerken (düzlüğe gelmeden hemen önce) küçük bir çete var onlar da uysal. Yukarıdaki gibi yuvalarını göremedim ama şarampol tarafında kuru köpek mamaları vardı. Özetle güzergahımız iyi hatta hafta sonu hafriyat kamyonlarına yasak var. Bakınız merak edenler için şöyle bir süslümü süslü :) çizim yaptım:

http://farm7.static.flickr.com/6052/5907755137_335006e39c_b.jpg

Başarılar...

• Beğen
@Kudret Kurtcebe
Bu benim ve belki de çoğumuzun hiç bir zaman yapamayacağı bir şey. Aslına bakarsanız bu tür şeyler filmlerde olur sanırdım. Hani ormanda yalnız başına giden yerli uçan kartal (attım) gibi. Bravo vallahi...

@Mehmet Ergene
Eğer köpek havlamıyor ve dişlerini gösteriyorsa (Polonezköy'de başıma gelen) tersini yapmak gerekir. Üzerine sürecekseniz de biber gazı, ulturasonik korna veya paçanıza sağlam bir kumaş geçirmeli. Yoksa dişi geçirdim mi ne olacağı belli olmaz.

Biraz daha korkutmaca...:)

Arkadaşlar Polonezköy yoluna yokuş aşağı girdikten sonra bir düzlük (bir yerde ortadaki ağaç ile yol ikiye bölünüyor) var. Oranın rakımı Google Earth'e göre ~100 metre ve biz çıkarken 230'ları göreceğiz! Dönüş yolunda ise o bahsettiğim yokuştan aşağı baktığınızda soldakini, yukarı son dönemeçe doğru baktığınızda ise sağdakini göreceksiniz...:)

(link) (link)

Korktunuz mu, yok canım sizden kaçar mı bu yokuşlar! Aslında izin alabilsek, giderken sağda kalan Karaca üretim merkezinden kestirme bir yol var. Bostancı iskeleden Polonezköy yürüyüş parkuruna kadar tam 27 veya 28 km. Hani Adampol tabelasını görmeden evvel bir düzlük var; işte orada sağdaki sapaktan çıkabilirdik. Ama rakım 345 metreleri buluyor...:eek:

(link) (link)
Bu Karaca'lar o çitleri aşıp nasıl yola çıkacaklar merak ediyorum. Sağdaki fotoğraf ise benim öğle öğünüm. Yürüyüş parkuruna girmeden evvel güç depolamalıydım. Aşağıda ise Yürüyüş Parkuru var ve çok şahane bir ortam. Mutlaka oraya girelim ama yolu büyük kayalar (soldaki fotoğrafta sağdaki bölüm) ile kapamışlar. Yukarıdan inmezsek aşağıdan geçmek azıcık zahmetli oluyor.

(link) (link)

Polonezköy Keşif Gezisi ile ilgili ayrıntılı değerlendirmeyi (link) yapmıştım...

• Beğen
@Cenk Köybaşıoğlu
Normal tempo; yani yokuşlar 10 km. düz yolda 20 km. ve ek olarak aşağıdaki esaslar:

@Kudret Kurtcebe

@Mehmet Ergene

mehmet bu son derece yanlış bi hareket bu hareketin ile diğer arkadaşlarını riske atarsan köpeklerin dilinden anlamadığın burdan belli oluyor .köpeğin üzerine gitmek onu daha fazla sinirlendirir köpeği sakinleştirmek lazım ....

evet tempomuz en düşüğe göre olacaktır .amaç sağ salimen kazasız belasız tur yapmaktır iç lastik pompa bunlar gerekli..yolda kalırsınız iç lastiğiniz olmaz ise ....

1- kudret
2- bahtiyar
3- sefa..........
4- kenan
5- okan
6- bugsbunny
7- göksu
8- mehmet ergene....
9- hasan derya
10- atacan
11- murat semiz....
12- bahadır gürel
14 -adem sönmez.......
15- anıl...
16- erkan..
17- ozan....
18- özgür demirci.
19- onur özcan
20-evren
21-reşit.
22- rıdvan
23 - okan

hareket 09.00

ve tabi kask....

kontenjan yoktur....

arkadaşlar bu turda birlikte pedallama esas olacak kopma olmayacaktır ,yolu bilen arkadaşlar ise özellikle uzun süren rampaların bitiminde bekleyecek, herkezin toplanması sağlanacaktır ... bu sefer düdük getireceğim, bu düdük sayesinde arkadan düdük sesi duyduğunuz an temponuzu yavaşlatacaksınız ,bunun nedeni arkanın toplanmasının sağlanmasıdır , kopma olmayacak,,,, bu turda şile prosedürü geçerli değildir önemle duyurulur ...

önemli dip not .....
benim turlarımda kişilerin hataları bende dahil isim vermeden yazılacaktır kendi öz eleştirimi burda yapacağım ,,trafikte bisiklet kullanmak hüner ister istanbul trafiğinde çok dikkat edeceğiz araçlara .......
kavşağa gelirken, eğer trafik lambası yoksa araca öncelik tanıyın ,bu ülkede bisiklete öncelik tanınmaz bunu asla unutmayın...
evet dönüşte sadece polinez çıkışında trafik olabilir çavuşbaşı sapağına kadar gideceğiz ordan sonra trafik biter tekrar trafik çekmeköye yaklaşırken artabilir dudulluda keza öyle ve bostancıya kadar trafik olacağından tabi dönüşte erenköy hizasına sokacağım herkezi ve erenköyden minibüs caddesinden ...bostancı istikametine ara yolardan trafiğin nispeten az olan yerlerinden bostancıya çıkacağız...

köpekleri bana bırakın onları severek dikkatlerini bana çekeceğim ve sizler yola devam edeceksiniz...

evet dönüşte 2 km lik dudulluya gelirkenki rampada bekleme kesinlikle olacaktır ...

Kudret abi toplu halde bisiklet sürerken tabi ki böyle bişe yapmak gibi bi düşüncem yok, zaten toplu halde giden bi gruba 1 köpeğin koşacağını sanmıyorum. bisikleti üzerine sürmüyorum, bisikletten inip üzerine gidiyorum. yoksa kovalamaya devam ediyo. tek başınayken yapılabilecek en iyi davranış bu şahsi görüşüm. hadi durdunuz diyelim köpek görünce, geldi ısırdı sizi napıcaksınız... ben en azından mücadele ediyorum :D köpeklerin yanıma yaklaşmasını pek istemediğimden böyle oluyor galiba(tabi yolda kovalayan köpeklerden bahsediyorum). köpek düşmanlığım yok ama bu da benim savunma mekanizmam...

Birde şöyle bişey var
Bu sabah bana aynı anda 7 köpek saldırdı:)
Şu veya bu davranış doğrudur demiyorum. Kudret abi ne derse onu yapalım bence:)
Ama gerçekten orda benim aklıma basıp kaçmaktan başka birşey gelmedi:)
Tabi arkadaşlar turun ilerleyen dakikalarında tektekte karşıma çıktılar ben gene kaçtım:)

umarım bir gün bu zavallı canlılar (kedi,köpek vs.) böyle sokaklarda caddelerde değil de evcil barınaklarda ve evlerde yaşarlar. otobanlarda görüyorsunuz arabaların ezdiği bu canlıları,çok üzücü çok.

@Mehmet Ergene

köpek seni gelipte ısırmaz pazar günü köpeklere karşı ne yapılacağını size göstereceğim, köpekler önümüze çıkacak ve onlara ne yapacağımı göreceksiniz ben 6 senedir köpekler ile haşır neşir oldum artık...
savunma mekanizması nedir memet biliyormusun ,negatif düşünmeyeceksin köpek ile karşılaştığın zaman köpeklerin dilinden anlayacaksın ,negatif olmak, ne demek endişe hissedersen köpeğe karşı bu negatif enerjidir ve köpek hemen bu enerjiyi algılar ve havlar asla endişe etmemeyi öğrendiğin zaman köpek sana bi şey yapmayacak soğukkanlı olmak lazım enidişe yok yalnız ağzından köpükler saçarak saldıran köpek kudurmuştur ona karşı taş sopa allah ne verdi ise dalacan,bu durum sakat bi durumdur ..
salı günü alemdağın orda durduk çeşmelerin orda köpekler vardı besledik sonra kaynarcada durduk sibirya kurdu vardı onları sevdik ...

1- kudret
2- bahtiyar
3- sefa..........
4- kenan
5- okan
6- bugsbunny
7- göksu
8- mehmet ergene....
9- hasan derya
10- atacan
11- murat semiz....
12- bahadır gürel
14 -adem sönmez.......
15- anıl...
16- erkan..
17- ozan....
18- özgür demirci.
19- onur özcan
20-evren
21-reşit.
22- rıdvan
23 - okan
24- dinçer...

hareket 09.00

ve tabi kask....

kontenjan yoktur....

önemli dip not .....

Bir Hatırlatma: Beşiktaş Ya Da Yakın çevreden Tura Katılacak Olan Arkadaşlar, Ben Ve Mehmet Ergene Arkadaşım Pazar Sabah Saat 7:45 Vapuruyla Beşiktaş'tan Kadıköy'e Geçeceğiz,takriben 08:05'te Vapurdan Inip Bostancı'ya Pedallayacağız. Bu şekilde Gelmek Isteyenler Varsa Pazar Sabah 7:30'da Beşiktaş Iskelede Buluşalım ;) Bostancı'dan Hareket 9:00

Kudret abi
tabi ki senin dediklerine uyacağım turda, yanlış anlama olmasın :D

benim anlamadığım bi nokta var, madem ki köpek negatif enerjiy algılıyor; bisiklet sürerken biz negatif enerji mi salıyoruz da aniden bizi kovalıyor?

Geri