Scudo Sports

'' 10 temmuz polinez normal tempo ''

Kudret abi
dönüş saat kaçta gerçekleştirilecek tahmini olarak?

Scudo
@Mehmet Ergene

avrupa yakadan gelenlerin mesafe katlanacak tabi ona göre hazırlıklı olsunlar yolda lastik patlamaları ,grubun toplanması ,akşam trafiği derken saat 18.30 ları buluruz ....en geç 19.00 da herkez bostancıya ulaşmış olur...

Merhabalar. Henüz beraber pedallamışlığımız yok ama eğer müsaitseniz bu turunuza ben de katılarak hem tanışmak, hem de anadolu yakasındaki rotaları yavaş yavaş tanımak istiyorum. Mümkün müdür acaba?

@chari

bekleriz.............

şimdi bostancıya gelen arkadaşlar ile ufak bi rampa alacağız bostancı sanayiye doğru yaklaşık 2 km ....
sonra toplanacağız.............
içerenköyden devam ederek orada 500 metre rampa alınacak.......ve benzincide toplanacağız.kayışdağı caddesindeki..........
ve ordan dudulluya gelirken şile otobanına giren kavşakta duracağız çünki ora
tehlikeli hepimiz orda toplanacağız ..............ve tünelin içinden geçerek köprünün altından rampayı alarak dudulluya ulaşacağız ve arkadaşları alacağız.................
evet dudullu ışıklara devam edeceğiz kavşak 600 metre sonra ve sola dönerek polinez istikametine devam edeceğiz ..........çavuşbaşından devam edeceğiz
evet 2 km lik iniş var ama sonra dönüşte orayı alacağız..............
evet camimin ordan sağa dönerek çavuşbaşı sapağına gideceğiz işte burda hatırı sayılır rampalar vardır eğimler 18 dir ..bura zorlu olacaktır ve orda çeşmede mola verilecek.........çavuşbaşı sapağından sağa dönerek polineze gideceğiz ama polineze gelirken rampalar
alınacak dik rampa bitiminde beklenecek.............
bu tur garipçeden daha zordur garipçe kolaydır çünki beşiktaş
sahilden sarıyere kadar fazla rampa yoktur ama polinez demek rampa demektir .................

liste güncelleme.............
polinez 10 temmuz .............

1- kudret
2- bahtiyar
3- sefa..........
4- kenan
5- okan
6- bugsbunny
7- göksu
8- mehmet ergene....
9- hasan derya
10- atacan
11- murat semiz....
12- bahadır gürel
13- alper benli -----dapoet.......
14 -adem sönmez.......
15- anıl...
16- erkan..
17- ozan....
18- özgür demirci.
19- onur özcan
20-evren
21-reşit.
22- rıdvan
23- dinçer...
24- salih..
25 -chari..

toplanma,,,,saat 08.30 bostancı adalar iskele önü................
hareket 09.00

iç lastik pompa şart...............
ve tabi kask....

kontenjan yoktur....

85 km toplam .............bostancı polinez bostancı........

arkadaşlar bu turda birlikte pedallama esas olacak kopma olmayacaktır ,yolu bilen arkadaşlar ise özellikle uzun süren rampaların bitiminde bekleyecek, herkezin toplanması sağlanacaktır ... bu sefer düdük getireceğim, bu düdük sayesinde arkadan düdük sesi duyduğunuz an temponuzu yavaşlatacaksınız ,bunun nedeni arkanın toplanmasının sağlanmasıdır , kopma olmayacak,,,, bu turda şile prosedürü geçerli değildir önemle duyurulur ...

önemli dip not .....
benim turlarımda kişilerin hataları bende dahil isim vermeden yazılacaktır kendi öz eleştirimi burda yapacağım ,,trafikte bisiklet kullanmak hüner ister istanbul trafiğinde çok dikkat edeceğiz araçlara .......
kavşağa gelirken, eğer trafik lambası yoksa araca öncelik tanıyın ,bu ülkede bisiklete öncelik tanınmaz bunu asla unutmayın...
evet dönüşte sadece polinez çıkışında trafik olabilir çavuşbaşı sapağına kadar gideceğiz ordan sonra trafik biter tekrar trafik çekmeköye yaklaşırken artabilir dudulluda keza öyle ve bostancıya kadar trafik olacağından tabi dönüşte erenköy hizasına sokacağım herkezi ve erenköyden minibüs caddesinden ...bostancı istikametine ara yolardan trafiğin nispeten az olan yerlerinden bostancıya çıkacağız...
sabah bostancıdan dudulluya kadar trafik olmamaktadır

köpekleri bana bırakın onları severek dikkatlerini bana çekeceğim ve sizler yola devam edeceksiniz...

evet dönüşte 2 km lik dudulluya gelirkenki rampada bekleme kesinlikle olacaktır

avrupa yakadan gelenlerin mesafe katlanacak tabi ona göre hazırlıklı olsunlar yolda lastik patlamaları ,grubun toplanması ,akşam trafiği derken saat 18.30 ları buluruz ....en geç 19.00 da herkez bostancıya ulaşmış olur...

en dik rampam 1km uzunluğunda 14 eğimindeydi. bakalım polonez rampalarında ne yapabileceğiz :D

map ride dan bi hesap yaptım evet 15 km lik bi sapma var bu tur 85 km toplam ,garipçe ise 69 demek ki polonez fazla..

Kudret Ağabey,

Ben de Endomondo ile küçük bir harita denemesi yaptım. Amacım olası mola yerlerini göstermek ve İMES'e çıkan otoyol altı geçite alternatif yolu (Barbaros Bulvarı imiş) göstermek. Hatta Dudullu'da arkadaşlar ile buluşmayacaksak, arkalardan giderek yolu 500 metre daha kısalttığımı düşünüyorum. Böylece trafiğin yoğun olduğu yerlerden uzaklaşmış oluyoruz. Haritanın adresi şu:

(link)

BOSTANCI-DUDULLU (Migros'un park alanı) arası yaklaşık 12 KM. ve ora gibi bazı yerlere kare şeklinde dinlenme yerleri işaretledim. Mesafeye göre değil de 25-30 bisikletin alabileceği genişlikte, nispeten trafiğin olmadığı alanlar ya da çeşme gibi ferahlama noktaları bunlar. POLONEZKÖY meydana kadar ise toplam 30 KM. ve 1 KM. kadar aşağısı yürüyüş parkurunun başladığı 75. Cumhuriyet Caddesi üzerindeki giriş. Buna MTB yokuşu ve BMX parkurunu da ekleyince temiz 35 KM.'den az mesafe ediyor ki dönüş yoluna girmiş bile oluyoruz...:)

Güzergah uygun mudur?

salih....haritaya baktım normal bodoslama düz yol varken ara sokaklara girerek gitmek yolu zigzaklı almak gereksiz ana yolu takip edeceğiz yan yollara sapmadan devam edeceğiz sabah dudulluya kadar trafik yok 10 km mesafe var buluşucağımız yere , alemdağ caddesi ile necip fazıl bulvarının keşiştiği noktaya ,şimdi 600 metre sonra, ışıklardan sola gireceğiz şile yolu ama şile ile alakamız yok ,çekmeköyden devam edeceğiz ordan cumhuriyet caddesinden çavuşbaşı sapağına kadar devam edeceğiz ...çamlık cadde oldukça uzundur ve rampalıdır orda trafik olmaz ne gidişte ne dönüşte ..yalnız çavuşbaşı sapağından sola polineze döndüğümüzde trafik başlayacak dönüştede de var evet dönüşte trafiğin başlayacağı yerler, çekmeköy ,dudullu ve iç erenköy, yollar geniş ...sadece dönüşte dudulludan sonraki o meşhur tünele dikkat edeceğiz orda tüm ekip duracak ve emniyetli biçimde hepinizi geçirteceğim en son ben kalacağım, hepiniz kavşaklara dikkat edeceksiniz orda
sağa dönen ve sağdan gelen araçlara,,, hepiniz orda tempoyu düşüreceksiniz....
dönüşte orda trafik olur, sabah orda trafik yoktur ..dönüşte zati bazı arkadaşlarımız ordan gelmeyecek..

@Mehmet Ergene

Bu planda bir değişiklik yok dimi?

Beni de yazar mısın Kudret Abi?

@Ekrem Erten

aynen gidiyoruz...

şimdi bostancıya gelen arkadaşlar ile ufak bi rampa alacağız bostancı sanayiye doğru yaklaşık 2 km ....
içerenköyden devam ederek orada 500 metre rampa alınacak.......ve benzincide toplanacağız.kayışdağı caddesindeki..........
tehlikeli hepimiz orda toplanacağız ..............ve tünelin içinden geçerek köprünün altından rampayı alarak dudulluya ulaşacağız ve arkadaşları alacağız.................
evet dudullu ışıklara devam edeceğiz kavşak 600 metre sonra ve sola dönerek polinez istikametine devam edeceğiz ..........çavuşbaşından devam edeceğiz
evet camimin ordan sağa dönerek çavuşbaşı sapağına gideceğiz işte burda hatırı sayılır rampalar vardır eğimler 18 dir ..bura zorlu olacaktır ve orda çeşmede mola verilecek.........çavuşbaşı sapağından sağa dönerek polineze gideceğiz ama polineze gelirken rampalar
sahilden sarıyere kadar fazla rampa yoktur ama polinez demek rampa demektir .................

1- kudret
2- bahtiyar
3- sefa..........
4- kenan
5- okan
6- bugsbunny
7- göksu
8- mehmet ergene....
9- hasan derya
10- atacan
11- murat semiz....
12- bahadır gürel
14 -adem sönmez.......
15- anıl...
16- erkan..
17- ozan....
18- özgür demirci.
19- onur özcan
20-evren
21-reşit.
22- rıdvan
23- dinçer...
24- salih..
25 -chari..
26- ekrem..

hareket 09.00

ve tabi kask....

kontenjan yoktur....

arkadaşlar bu turda birlikte pedallama esas olacak kopma olmayacaktır ,yolu bilen arkadaşlar ise özellikle uzun süren rampaların bitiminde bekleyecek, herkezin toplanması sağlanacaktır ... bu sefer düdük getireceğim, bu düdük sayesinde arkadan düdük sesi duyduğunuz an temponuzu yavaşlatacaksınız ,bunun nedeni arkanın toplanmasının sağlanmasıdır , kopma olmayacak,,,, bu turda şile prosedürü geçerli değildir önemle duyurulur ...

önemli dip not .....
benim turlarımda kişilerin hataları bende dahil isim vermeden yazılacaktır kendi öz eleştirimi burda yapacağım ,,trafikte bisiklet kullanmak hüner ister istanbul trafiğinde çok dikkat edeceğiz araçlara .......
kavşağa gelirken, eğer trafik lambası yoksa araca öncelik tanıyın ,bu ülkede bisiklete öncelik tanınmaz bunu asla unutmayın...
evet dönüşte sadece polinez çıkışında trafik olabilir çavuşbaşı sapağına kadar gideceğiz ordan sonra trafik biter tekrar trafik çekmeköye yaklaşırken artabilir dudulluda keza öyle ve bostancıya kadar trafik olacağından tabi dönüşte erenköy hizasına sokacağım herkezi ve erenköyden minibüs caddesinden ...bostancı istikametine ara yolardan trafiğin nispeten az olan yerlerinden bostancıya çıkacağız...

köpekleri bana bırakın onları severek dikkatlerini bana çekeceğim ve sizler yola devam edeceksiniz...

@Samet Yavuz

1- kudret
2- bahtiyar
3- sefa..........
4- kenan
5- okan
6- bugsbunny
7- göksu
8- mehmet ergene....
9- hasan derya
10- atacan
11- murat semiz....
12- bahadır gürel
14 -adem sönmez.......
15- anıl...
16- erkan..
17- ozan....
18- özgür demirci.
19- onur özcan
20-evren
21-reşit.
22- rıdvan
23- dinçer...
24- salih..
25 -chari..
26- ekrem..
27- samet yavuz....

hareket 09.00

ve tabi kask....

kontenjan yoktur....

önemli dip not .....

Kudret abi maltepe yönünden bostancı köprüsünü gelimeyi planlıyorum sizde sanırsam köprü öncesi rampa bitiminde toplanmayı planlamışsınız toplanıcagınız yer köprü yolunun başımıdır size o noktada katılmak geliş güzergahım acısından en mantıklısı olucakta zaten lünaparkın devamından bostancı köprüsüne doğru cıkacaksanız illa karşılasırız emin olmak için soruyorum.

kudret abi pazar günü görüşürüz

@Göksu.Güler
Güzergah boyunca ana yollardan gideceğimiz için sağımızda lunapark olacak. Sonra köprüye kadar kesin yakalarsınız çünkü rampa çıkacağımız için gerek aşağıdan gerek yukarıdan "aha bisikletliler geliyor" diyeceklerdir...:)

Bu arada dönüş yolu trafik çok olduğu zaman ve o riskli alt geçite girmemek için, İMES önüne geldiğinizde haritada çizdiğim gibi (-bknz. (link)) Tavukçuyolu'na girebilirler. Burası benim muhit, oraları avcumun içi gibi bilirim. En sağlam Barbaros Bulvarı'ndan geçmek. Sonra yüzünüzü o büyük camiye (Mehmet Uslu Camii) verin.

Son bir dönüş yolu alternatifi de haritada yok. Ama giderken ana yolu takip etmeyip Yeşil Vadi Et Mangal'ın oradan girerseniz, Terra Portia ve Rapsodi evlerinden 5 dk.'da Şile yoluna zahmetsizce varırsınız. Zaten orada Carrefour Express vardır. İhtiyacınızı görüp yola istediğiniz yerden devam edebilirsiniz. Dönüş yolunda ben olmayacağım için önerilerim tecrübe edilmiştir mutlaka haritalardan inceleyin.

Başarılar...

@Göksu.Güler

göksu bostancı köprüsünde bekle ordan iç erenköy istikametinden gümrüğe doğru ordan dudulluya doğru gideceğiz........

@Salih Dinçer

salih...dönüşte dudullu ışıklardan sonra her yerde kavşak var burada çok dikkatli olunacak önemli olan trafikte dikkatli olmaktır ayrıca yorulmalar olacağından özellikle dudullu ışıklara gelip sağdan dönüp alemdağ caddesi ile necip fazıl bulvarının keşiştiği yerde çok dikkat edeceğiz, sağda toplanacağız ve akabinde sol yola gireceğiz bunun için kavşağın en sağında toplanma olacak...düdük ile komut vereceğim arabalarada...evet trafik polisliği yaptım ben bi sene ve bir tek polis bana gık diyemedi ben sorumluyum hiç bi şey diyemez polis ............turu düzenleyen benim düdükte çalarım arabalarıda durdururum, bu kadar basit bunları ben bir yıl boyunca yaptım ...araçları nerde durdurdum, kavşakta ,,,,,durmak zorunda çünki biz ileri yola gideceğiz ..burası avrupa değil avrupalı sürücü bilir ..kavşağa gelirken yanında bisiklet varsa yavaşlar burda ben düdük çalarım arabanın önüne geçer arabayı durdurum kavşaklara önce varacağım ve düdük çalarak araçları ikaz edeceğim,,,çünki bazı yerlerde ışık yok, trafik lambası yok ,evet durum budur ..pazar günü trafiği ben yöneteceğim haberiniz olsun...

Kudret Abi tur çok güzel keşke katılma imkanım olsaydı ama sınavlarım devam etmekte. bisiklete ara verdik :) umarım turunuzu kazasız belasız tamamlarsınız. biraz fazla kalabalıksınız aman dikkatli olun yolda. sana ve tüm katılımcı arkadaşlara başarılar.. görüşmek üzere :)

@Aziz Özkan

aziz polinez yolları 100 bisikleti kaldırırda, poyraz ,garipçe ve belgrad kaldırmaz , yollar geniş emniyetli mesafe toplam 85 km ,benim bisiklet hayatım polinez yollarında geçti ,geronim vardı hey gidi günler hey şimdi altımızda karbon 10 kilo nerden nereye...
evet bostancıdan 20 kişi var gelmeyenleri düşünürek tahmin yaptım alemdağ ekibi bizden 10 km ötede bekleyecek...

Kuçular tamam, motorlular tamam veee gelelim tıkınmaya...:)

Bunu da Kudret Ağabey'in üstlenmesini beklemeyeceğiz. Elbet herkes yanında bir şey getirebilir. Benim önerim Hera'da Konaklama: (link)

Sahiplerinden Mari (Marianti Hn.) ile görüştüm. Belki oraya gidersek kendisini göremeyebiliriz çünkü görüştüğümüzde ağzı burnundaydı ama hala işlerinin başındaydı. Yanında annesi olduğunu düşündüğüm Rum bir hanımefendide vardı. Ustaları İskenderunlu'dur ve limonata gibi meşhur tarifleri varmış. Henüz son fiyatta anlaşmadık ama çoğunluk katılırsa 20 TL altına indirilmesini uygun buluyorum çünkü aynı fiyata orada açık büfe (-bknz. (link)) var! Ayrıca ücretsiz Wi-Fi, resimleri çeker şipşak yükleriz...:)

Bu arada menü ve ikramları şu şekilde:

KAHVALTI MENÜSÜ

* BEYAZ PEYNİR EZİNE
* TAZE KAŞAR PEYNİR
*TULUM PEYNİR
*ÇEÇİL PEYNİR
*KÖY PEYNİRİ
*OTLU PEYNİR
*YEŞİL ZEYTİN
*SİYAH ZEYTİN
*SALATALIK DOMATES SÖĞÜŞ
*3 ÇEŞİT REÇELVE TEREYAĞI
*ZAHTER VE ZEYTİNYAĞ
*GÖZLEME
*OMLET ÇEŞİTLERİ ( PEYNİRLİ , SUCUKLU , MENEMEN )
*SOSİS DOMATES SOSLU
KAHVALTI ESNASINDA DA ÇAY LİMİTSİZDİR.
KAHVALTI SAATİMİZ 9.00 İLE 12.00 ARASINDADIR.

KİŞİ BAŞI FİYATI 25.00 TL + KDV DİR

AYICA SİZE KAHVALTI SONRASI KİŞİ SAYINIZ KADAR YA TÜRK KAHVESİ YA DA USTAMIZIN MEŞHUR İSKENDERUN LİMONUNDAN YAPTIĞI LİMONATAMIZ İKRAMIMIZ OLACAKTIR.
NOT: DÖNÜŞ BİLGİNİZ İÇİN LÜTFEN BENİ TELEFONUMDAN BİLGİLENDİRİNİZ...

Tabi 12'ye yetişmemiz gerekecek. Bir de otopark alanı bisikletler için uygun. Etraf kameralar ile denetleniyor. Kilitlemeden bırakıp tıkınmaya geçebiliriz. Ama kesin sayıyı vermemiz lazım. Ona göre hazırlık olacakmış. Özetle kahvaltı ile öğleyi birleştirebileceğimiz güzel bir fırsat. Yabancılar brunch mı diyordu ne...

Sevgiler, saygılar...

Geri